Sound speakers stereo system isolated on white background 3d
Laatst bijgewerkt: 07-03-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

20Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

107Verzamelde opmerkingen

Luidsprekers met ingebouwde versterking of actieve luidsprekers bieden een superieure geluidskwaliteit. En omdat de versterker er in ingebouwd zit, heb je geen extern versterkersysteem nodig. In het verleden waren ze voor de meeste mensen te hoog geprijst.

Sinds een paar jaar zijn er gelukkig modellen beschikbaar die veel betaalbaarder zijn. Als je erover denkt om ze te kopen is het belangrijk om te weten dat er tegenwoordig een grote verscheidenheid aan opties beschikbaar is op de markt en dat alle modellen verschillende mogelijkheden bieden.
Belangrijk om te weten

  • Actieve luidsprekers zijn apparaten die geen versterker nodig hebben, omdat ze een eigen ingebouwde versterker hebben. Op deze manier kunnen ze rechtstreeks op de audiobron worden aangesloten.
  • In het algemeen wordt de geluidskwaliteit van de luidsprekers beïnvloed door de constructie en het ontwerp van de drivers, de frequentieregelaars, de akoestische box, de interne geluidsisolatie en de vorm van de luidspreker.
  • Actieve luidsprekers met eigen versterking hebben veel mogelijkheden. Ze onderscheiden zich vooral door hun professionele doeleinden. In het algemeen worden ze gebruikt door geluidstechnici, DJ’s of geluidsproducenten.

Onze selectie: De beste actieve luidsprekers op de markt

In dit segment hebben we een selectie van de 5 beste actieve luidsprekers voor je uitgezocht die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van de ideale actieve luidsprekers een stuk eenvoudiger.

1e plaats: Logitech Z337 Speakerset

Met de Logitech Z337 Multimedia Speakers kun je draadloos audio streamen vanaf elke computer, tablet of smartphone met Bluetooth. Dit 2.1-speakersysteem levert rijk, helder geluid en sterke bas die je kunt horen en voelen. Pas de bas naar wens aan met de speciaal daarvoor bestemde regelknop aan de achterkant van de subwoofer.

Op de bedrade bedieningseenheid kun je gemakkelijk bij koppelen via Bluetooth, de volume- en aan-uitknoppen, evenals de hoofdtelefoonaansluiting. Gebruik de 3,5mm- of RCA-ingangen voor een bedrade verbinding. Je hoeft de verbinding niet te verbreken of opnieuw te koppelen wanneer je tussen geluidsbronnen schakelt.

2e plaats: Edifier Studio R1280T Speakers

Als je op zoek bent naar betaalbare en veelzijdige luidsprekers met compromisloos geluid, dan is de R1280T een uitstekende keuze. Voorzien van een 4-inch bas driver en een gekalibreerde basreflex poort, leveren deze boekenplank luidsprekers een robuuste, rijke bas die vol en diep aanwezig is en de rest van het geluid goed aanvult.

De R1280T kun je aansluiten op meerdere audio apparaten via de dubbele stereo RCA ingangen. Pas naar je smaak jouw luisterervaring aan met de bas, treble en volume knoppen op de actieve luidspreker. Een draadloze afstandsbediening biedt ook volume aanpassing en een mute functie aan. Als je liever een model met Bluetooth hebt, raden we je de Edifier R1280DB aan.

3e plaats: Creative Gigaworks T20

Dit systeem van Creative is een superieur, tweedelig luidsprekersysteem ontworpen voor puur luisterplezier. Het systeem beschikt over wooferdrivers en high-tech tweeters van professionele kwaliteit in een MTM-configuratie (middenbereik-tweeter-middenbereik) voor een optimale akoestische balans.

De BasXPort-technologie levert een dynamische basondersteuning zonder subwoofer. De regelaars zijn vooraan gemonteerd voor meer bedieningsgemak. Dankzij de twee ingangen kunnen verschillende bronnen worden aangesloten zonder van kabels te wisselen. Deze speaker zijn ideaal voor pc’s en mp3-spelers. Het vermogen van de luidsprekers is 16 watt RMS per kanaal (2 kanalen), de frequentieweergave is 50 Hz tot 20 kHz.

4e plaats: JBL Control One Luidsprekers

De JBL Control One luidsprekers zijn veelzijdige en robuuste monitor-luidsprekers. Of je nou naar muziek luistert of televisie kijkt, deze alleskunner voorziet je van goed geluid. Dankzij een compact 2-weg ontwerp volgens de professionele traditie van JBL reproduceren de monitorluidsprekers uit de Control serie origineel studiogeluid op een niveau dat is voorbehouden aan ‘boomboxen’.

Het gemiddeld vermogen van de speakers is 200 W. Het frequentiebereik is 80 – 20000 Hz, de impedantie 8 Ohm en de gevoeligheid is 87 dB. De afmetingen van de speakers zijn 155 x 140 x 230 mm. Het magnetisch afgeschermd chassis maakt de installatie naast een pc-monitor / tv mogelijk. De speakers zijn geschikt voor wandmontage (draaibare wandbeugels inbegrepen).

5e plaats: Bose SoundTouch 10 Draadloze Speaker

Dankzij de Bose SoundTouch 10, gaat met één druk op de knop de hele muziekwereld voor je open, door met het systeem diensten te streamen zoals Spotify, Deezer, internetradio en je eigen muziekbibliotheek. Als gevolg hiervan heb je miljoenen nummers tot je beschikking. Door de compacte luidspreker ergens in het huis te plaatsen geniet je van een vol geluid.

Zonder extra apparaten kan het systeem ook met je wifi-thuisnetwerk verbonden worden. Heeft je apparaat geen Bluetooth en Wifi aansluiting, dan kan het via de aux-aansluiting. Door op een van de zes presets te drukken kan je direct naar muziek luisteren en nummers beoordelen. De presets bevinden zich op de luidspreker en afstandbediening. De luidspreker kan met Alexa gebruikt worden.

Shopgids: Alles wat je moet weten over actieve luidsprekers

Het is van groot belang dat je voordat je een set actieve luidsprekers koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Male sound producer working in recording studio.

Ze worden aanbevolen voor verschillende professionele doeleinden, omdat de geluidskwaliteit die ze bieden merkbaar beter is dan die van passieve apparatuur.
(Bron: Dmitrimaruta: 51167810/ 123rf.com)

Wat zijn actieve luidsprekers precies?

Actieve luidsprekers zijn luidsprekers die niet op een versterker hoeven te worden aangesloten omdat deze in de speaker zelf is ingebouwd. Ze bestaan meestal uit een tweeter voor de hoge frequenties, een woofer voor de lage frequenties en natuurlijk een eigen versterker. Op deze manier kunnen ze los van elkaar functioneren.

Wat zijn de voor-en nadelen van actieve luidsprekers?

Het gebruik van de luidsprekers met interne versterking is heel eenvoudig, ze worden aangesloten op een audiobron en je bent klaar. Bovendien bieden ze een betere geluidskwaliteit en bij hetzelfde vermogensniveau is hun verbruik lager dan dat van passieve luidsprekers. De prijs ervan is daarentegen hoger en ze zijn zwaarder, omdat ze meer interne elementen hebben.

Voordelen Nadelen
Ze hebben geen versterker nodig. Je hoeft ze alleen maar aan te sluiten op de elektrische stroom en het apparaat dat je wilt afspelen waardoor het eigenlijk een plug-and-play systeem betreft. Op deze manier kunnen ze veel sneller in gebruik worden genomen dan passieve apparatuur.

Ze bieden een betere geluidskwaliteit dan een passieve luidspreker. Bovendien produceren ze een veel neutraler geluid.

Het is mogelijk om meer abrupte filters te gebruiken. Dit voorkomt dat transducers frequentiesignalen ontvangen die zich buiten hun werkingsbereik bevinden omdat ze niet voldoende verzwakt zijn.

Het ontwerp van de versterkers is specifiek afgestemd op de kenmerken van de transducer of box.

Bij hetzelfde vermogensniveau is het verbruik lager dan dat van een passieve luidspreker.

Ze hebben een koelsysteem om schade door oververhitting te voorkomen.

Ze hebben een heleboel in- en uitgangen, zelfs om andere (altijd actieve) versterkersystemen in serie aan te sluiten.

De prijs is hoger dan die van passieve luidsprekers.

Ze zijn zwaarder, omdat ze meer interne elementen hebben dan passieve luidsprekers.

Als je ze gebruikt op grote evenementen in open ruimtes, kan je problemen hebben met de elektriciteit. De reden is dat elke actieve luidspreker individueel moet worden aangesloten.

Voor wie is het aan te raden om actieve luidsprekers te kopen?

Je kunt er belang bij hebben om actieve luidsprekers te kopen als je een homestudio wilt installeren. Ze zijn een zeer interessante optie als je thuis wilt beginnen met het produceren van je eigen muziek. Je kunt er ook geïnteresseerd in zijn als je een systeem nodig hebt om muziek af te spelen op plaatsen waar je geen versterker hebt.

Uiteraard worden ze aanbevolen voor verschillende professionele doeleinden, omdat de geluidskwaliteit die ze bieden duidelijk beter is dan die van passieve apparatuur. Dit maakt ze ideaal voor geluidstechnici, muziekproducenten en DJ’s, vooral in het hogere segment van het assortiment.

Welke soorten actieve luidsprekers zijn er?

Actieve luidsprekers worden in drie groepen ingedeeld: near-field, mid-field en far-field monitors. In de onderstaande tabel kun je de belangrijkste kenmerken ervan in verschillende categorieën zien. Op deze manier krijg je een duidelijker beeld van wat de verschillen ervan zijn.

Kenmerken Nearfield monitors Midfield monitors Farfield monitors
Grootte De afmeting is meestal vrij klein. De afmeting is meestal groter en het frequentiebereik is breder. De omvang is veel groter.

In het algemeen gaat het om vaste apparatuur, die vaak in de muur is geïntegreerd.

Voornaamste gebruik Ze worden gebruikt in kleine of middelgrote kamers. Ze kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zowel voor thuis als professioneel gebruik. Ze kunnen in de muur worden ingebouwd. Ze zijn ontworpen voor gebruik in professionele opnamestudio’s.

Ze hebben een frequentiebereik dat de meeste frequenties van het menselijk oor kan omvatten.

Prijs In het algemeen zijn ze het goedkoopst, dus ze vereisen geen grote investeringen. Hun prijs is hoger dan de nearfield, maar ze zijn niet zo duur als de farfield monitors. De prijs is vrij hoog, omdat het apparatuur voor professioneel gebruik is.
Vermogen Ze hebben geen zeer hoog vermogen. Het vermogen is superieur aan die van de nearfield monitors. Ze hebben een aanzienlijk hoog vermogen.
Woofers Ze hebben meestal 4 tot 6 inch woofers. Ze hebben 7 tot 10 inch woofers. Ze hebben 7 tot 10 inch woofers.

Welke factoren beïnvloeden de geluidskwaliteit van actieve luidsprekers?

In het algemeen wordt de geluidskwaliteit van de luidsprekers beïnvloed door een aantal factoren. De eerste en belangrijkste is de constructie en het ontwerp van de drivers. Een andere fundamentele factor is de frequentie van de filters. Het volgende aspect waarvan de invloed belangrijk is, is de speaker, en met name de formaten en materialen waaruit hij is samengesteld.

Normaal gesproken wordt hout van gemiddelde dichtheid gebruikt. In low-end apparatuur is het echter heel gebruikelijk om luidsprekers van kunststof te vinden. Ten slotte hebben ook de interne geluidsisolatie en de vorm van de behuizing een belangrijke invloed op het geluid van de luidsprekers.

Two sound speakers on black background 3d render

Veel actieve luidsprekers hebben een eigen equalizersysteem.
(Bron: Aleksanderdn: 79943898/ 123rf.com)

Waar moet je rekening mee houden bij het gebruik van actieve luidsprekers?

Ten eerste is het belangrijk om te onthouden dat wanneer je aansluitingen gaat veranderen, je de luidsprekers moet uitschakelen om beschadiging te voorkomen. Bedrading is een ander aspect om rekening mee te houden. Hier wordt vaak niet de nodige aandacht aan besteed, maar als het niet de juiste is, kan het problemen veroorzaken.

Specifieke kabels voor luidsprekers zijn ideaal. Het is ook belangrijk dat ze niet te strak of in de knoop zitten. Het is ook beter om de luidsprekers niet aan te sluiten op een stekkerblok waarop je ook andere apparaten aansluit. Op deze manier vermijd je potentiële elektrische storingen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een set actieve luidsprekers om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de luidsprekers te vinden die het beste bij je passen is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de actieve luidsprekers die je nodig hebt:

Gebruik

De eerste vraag die je jezelf moet stellen bij de aanschaf van een actieve luidspreker-set is waar je ze voor wilt gebruiken. Je hebt niet dezelfde apparatuur nodig om thuis naar muziek te luisteren als voor een professioneel gebruik. Voor het eerste geval, kun je genoeg hebben aan een low-end apparaat.

Voor professionele doeleinden is het een goed idee om hoogwaardige apparatuur aan te schaffen. In dit opzicht zijn er in onze ranking zeer interessante opties en tegen een zeer redelijke prijs. Voor een thuisomgeving zijn er ook meerdere modellen van goede kwaliteit te vinden. Daarnaast moet je ook overwegen op welke plaats je de luidsprekers gaat gebruiken.

Herbert Von KarajanOrkest Dirigent

“Als je eenmaal een compositie hoort die is opgenomen met digitale media, is de schoonheid van het geluid zo overweldigend dat je geen andere keuze hebt dan het altijd te blijven doen.”

Vermogen

Het vermogen, gemeten in watt (W), geeft de maximale belasting aan die de luidspreker kan dragen voordat het geluid begint te vervormen. Van de verschillende vermogenstypen moet je als referentie het nominale vermogen of RMS nemen, omdat dit aangeeft op basis van welke waarde de apparatuur volledig beschadigd wordt.

Als je luidsprekers nodig hebt om ze in kleine ruimtes te gebruiken, dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een apparaat met 300 W vermogen. Voor grote ruimten of concerten moet je daarentegen denken aan luidsprekers met een vermogen van minstens 600 W. Houd er rekening mee dat hoe meer vermogen je nodig hebt, hoe meer energie je gebruikt.

Sound speakers stereo system isolated on white background 3d

Het is belangrijk om te onthouden dat je bij het veranderen van de aansluitingen je luidsprekers moet uitschakelen om schade te voorkomen.
(Bron: Aleksanderdn: 50024313/ 123rf.com)

Grootte

De grootte van de apparatuur die je nodig hebt, hangt af van waarvoor en op welke plaats je het gaat gebruiken. De meest gangbare actieve luidsprekers zijn 10″ en 12″ apparatuur. Maar normaal gesproken heb je voor een kleine kamer genoeg aan 8″ speakers. Grotere luidsprekers kunnen tot 15″ meten.

Connectiviteit

Bij het overwegen van het kopen van actieve luidsprekers is het belangrijk om de aansluitmogelijkheden die ze bieden in overweging te nemen. Het is vooral belangrijk dat ze een draadloze verbinding hebben, zowel via Bluetooth als WiFi. En in die zin moet je nagaan welke waarden van deze twee verbindingen gebruikt kunnen worden.

Je kan ook belang hebben bij USB-poorten om USB-sticks of draagbare harde schijven en SD- en microSD-kaartlezers aan te sluiten.

foco

Vergeet niet dat als je een microfoon wilt gebruiken, je een 6,3 mm jack of XLR-aansluiting nodig hebt, omdat deze hiervoor het meest gebruikt worden.

Equalizers

Veel actieve luidsprekers hebben een eigen equalisatiesysteem. In het algemeen, is het meestal een vrij eenvoudig systeem dat zich vaak op de achterkant van de luidspreker bevindt. Het kan echter een interessante optie zijn als je niet afhankelijk wilt zijn van een extern systeem.

Sound speakers close-up. Audio stereo system. 3d

Afhankelijk van de manier waarop je de luidsprekers gaat gebruiken, moet je hun grootte kiezen.
(Bron: aleksanderdn: 50024314/ 123rf.com)

Merk

Er bestaat geen twijfel over dat de aankoop van actieve luidsprekers van een prestigeus merk een garantie is voor kwaliteit en goede klantenservice. De belangrijkste fabrikanten zijn Bose, Logitech, JBL en Behringer. Voor in huis is Edifier een goede optie.

Logitech is een merk dat al enkele jaren toonaangevend is op de markt van luidsprekers met eigen voeding. Behringer van zijn kant is een Duits merk met een groot prestige en vrij scherpe prijzen. Bose is een goede bekende in de sector, dus met dit merk is de kwaliteit gegarandeerd.

Samenvatting

Actieve luidsprekers worden gebruikt in zowel professionele studio’s als thuis. Het grootste voordeel evan is dat de versterker in de apparatuur ingebouwd is. Bovendien bieden ze een superieure geluidskwaliteit. Hun prijs is wel wat hoger dan die van passieve luidsprekers.

Bij de aanschaf van een passieve luidspreker is het eerste wat je je af moet vragen, hoe je deze gaat gebruiken. Uiteraard moeten ook andere aankoopcriteria zoals het vermogen, de grootte, aansluitmogelijkheden en het merk in overweging worden genomen. Gelukkig is de prijs van deze producten de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald.

Vond je ons artikel over actieve luidsprekers interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de ideale actieve luidsprekers kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Aleksanderdn: 50024304/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Schrijven voor mij is niet alleen een passie, maar ook een behoefte. Ik herinner me dat ik als kind altijd zat te lezen en schrijven, altijd met een leergierigheid die geen grenzen leek te hebben. Ik herinner me ook nog dat ik mijn eerste computer, een Spectrum, in handen kreeg. Ik heb nog steeds dezelfde fascinatie voor technologie, dezelfde interesse. Ik vraag me echter vaak af: weten we werkelijk waar we deze voor nodig hebben en hoe we er het best gebruik van kunnen maken?
Femke Oosterman Redactrice & cultuurliefhebster
Talenfreak, reisgek en cultuurliefhebber. Al deze eigenschappen maken deel uit van mijn werk als redacteur en vertaler.Ik ben altijd online op zoek naar de nieuwste fitnessgadgets en naar de laatste snufjes voor in en om het huis. Met zoveel nieuwe mogelijkheden die constant op de markt verschijnen, hoop ik dat mijn artikelen je van pas zijn gekomen bij het ontdekken van de nieuwste producten.