Laatst bijgewerkt: 29-03-2023

Onze selectiecriteria

27Onderzochte producten

76Bestede uren

29Beoordeelde onderzoeken

210Verzamelde opmerkingen

Actiecamera’s zijn klein, licht en draagbaar. Ze kunnen worden gemonteerd op helmen of andere voorwerpen voor het opnemen van video’s tijdens activiteiten als fietsen, skiën, surfen enz.
Beste Action Camera: Onze selectie

Action Camera: Andere geselecteerde producten in het overzicht

Action Camera: Vaak gestelde vragen

Welke soorten actiecamera’s zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel soorten actiecamera’s, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn klein en duurzaam. Ze kunnen voor allerlei doeleinden worden gebruikt, zoals het vastleggen van sportactiviteiten of het vastleggen van je reizen op vakantie. Sommige modellen hebben een waterdichte behuizing, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat ze nat worden tijdens het zwemmen of snorkelen.

Andere hebben ingebouwde GPS waarmee je tijdens het filmen je locatie kunt volgen, wat geweldig is als je een avontuurlijke film wilt maken. De beste actiecamera is er een die de belangrijkste momenten van je leven kan vastleggen. Hij moet video’s in hoge definitie kunnen opnemen, en hij moet een goede batterijduur hebben, zodat je geen kansen mist tijdens het opladen.

Een waterdichte behuizing komt ook van pas als je onder water of zelfs tijdens het zwemmen foto’s wilt maken. Tot slot maakt een actiecamera met Wi-Fi connectiviteit het mogelijk om foto’s en video’s gemakkelijk online te delen via sociale media sites als Facebook en YouTube.

Wie moet een actiecamera gebruiken?

Actiecamera’s zijn geweldig voor iedereen die zijn avonturen wil vastleggen. Of je nu skiër bent, surfer of gewoon je dagelijkse woon-werkverkeer wilt vastleggen, actiecamera’s kunnen door bijna iedereen worden gebruikt.

Op basis van welke criteria moet je een actiecamera kopen?

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van een actiecamera. De belangrijkste factor is je budget, dan is er nog de kwaliteit van de video- en audio-opname die je wilt bereiken en hoe gemakkelijk je dit apparaat kunt gebruiken. Je moet ook bedenken of een externe microfoonaansluiting handig is in bepaalde situaties, bijvoorbeeld als je van plan bent de camera onder water te gebruiken, waar het geluid gemakkelijk vervormd kan raken door de waterdruk.

Lets anders waar ik naar moet kijken voordat je een action cam koopt is wat voor soort accessoires er bij zitten? Sommige camera’s hebben meer dan andere, dus zorg ervoor dat de camera die je kiest alle functies en accessoires heeft die het beste bij je behoeften passen.

Bij het vergelijken van een actiecamera moet je letten op de resolutie van de video. Het beste is als je er een kunt krijgen met Full-HD (1080p). Zo niet, dan is 720p ook voldoende. Een andere belangrijke factor is of hij een beeldstabilisator heeft of niet en wat voor batterij gebruikt hij?

Wat zijn de voor- en nadelen van een actiecamera?

Voordelen

Actiecamera’s zijn ontworpen voor gebruik in extreme omstandigheden. Ze kunnen tegen een stootje en zijn waterdicht tot een diepte van 100 meter of meer. Bovendien hebben action cams ingebouwde Wi-Fi, zodat je ze gemakkelijk met je smartphone kunt verbinden voor live streaming video van de camera. De GoPro HERO4 Black is een voorbeeld dat deze mogelijkheid heeft, evenals 4K resolutie met 30 beelden per seconde (fps).

Een ander voordeel is dat veel actiecamera’s worden geleverd met hun eigen mounts, zodat je geen extra accessoires hoeft te kopen als je hem bijvoorbeeld op je helm of surfplank wilt bevestigen. Ten slotte bieden de meeste modellen een zeer goede batterijduur, wat betekent dat je urenlang kunt opnemen zonder dat je het apparaat om de paar minuten moet opladen zoals bij sommige andere soorten digitale camcorders.

Nadelen

Er zijn een paar nadelen aan het gebruik van een actiecamera. Het eerste is dat ze niet de beste beeldkwaliteit hebben, vooral in vergelijking met andere camera’s op deze lijst. Ze vereisen ook dat je in beweging bent tijdens het filmen, anders zien je opnamen er erg beverig en onprofessioneel uit (tenzij je voor dat effect gaat). Ten slotte kunnen sommige modellen alleen video opnemen in bepaalde resoluties, wat de bewerkingsmogelijkheden later kan beperken.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • DJI
  • Multilaser
  • Auto Mais

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste action camera in onze review kost ongeveer 160 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 4940 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Bron van de header afbeelding: KAL VISUALS/ unsplash

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies