Laatst bijgewerkt: 28-11-2022

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

77Bestede uren

18Beoordeelde onderzoeken

224Verzamelde opmerkingen

Een warmtepompdroger is een type elektrische wasdroger die een interne ventilator gebruikt om lucht over de natte kleding te laten circuleren en dan door een condensorspoel, die het vocht uit de lucht verwijdert. De afgekoelde, ontvochtigde lucht gaat terug in de trommel waar hij zich mengt met warme, op kamertemperatuur binnenkomende verse buitenlucht voordat hij weer over je wasgoed wordt uitgeblazen. Dit proces herhaalt zich totdat al het vocht uit je kleren is verwijderd. Warmtepompdrogers staan ook bekend als “condenserende” of “omgekeerde cyclus” modellen omdat ze elektriciteit in twee richtingen gebruiken – eerst om waterdamp (warmte) uit hun droogkamers te verwijderen en vervolgens om deze zelfde bevochtigde luchtstroom binnenshuis weer op te warmen voor recirculatie rond je wasgoed (de tegenovergestelde richting).
Beste Aeg Warmtepompdroger: Onze selectie

Aeg Warmtepompdroger

De AEG Warmtepompdroger maakt gebruik van innovatieve 3D-scantechnologie om donsjassen beter en efficiënter te drogen terwijl hij 30% minder energie verbruikt. Met zijn grote touchscreen converter motor en WiFi connectiviteit kan de AEG Warmtepompdroger bediend worden via de My Aeg Care App. Dit maakt het gemakkelijk om de voortgang van het drogen bij te houden en ervoor te zorgen dat je kleding goed wordt verzorgd.

Aeg Warmtepompdroger

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De AEG 7000-serie SensiDry droogtrommel biedt je de perfecte droogoplossing voor je kleding met zijn capaciteit van 7 kg en displaybediening. Met zijn innovatieve sensidry-technologie controleert deze droogtrommel met sensoren het vocht in je kleding en past de droogtijd en temperatuur daarop aan, zodat je kleding elke keer perfect wordt gedroogd. Hij beschikt ook over een trommel met omgekeerde werking, die kreuken helpt verminderen en het strijken vergemakkelijkt.

Beko Warmtepompdroger

Warmtepomptechnologie, ofwel een warmtepomp, is een apparaat dat gebruikmaakt van hernieuwbare energiebronnen om water op te warmen. Het is een duurzame en kostenefficiënte oplossing voor het verwarmen van water in huishoudens. Deze Warmtepomp is multifunctioneel: het heeft een display waarop de temperatuur en andere relevante informatie kan worden afgelezen. Daarnaast is er een flexysense aanwezig die elektronische vochtmetingen uitvoert. Dit zorgt ervoor dat je altijd weet of het water optimaal verwarmd is. Tot slot beschikt dit apparaat over een expressprogramma, waardoor je snel toegang hebt tot warm water wanneer je dat nodig hebt. De afmetingen van dit product zijn (h x b x d): 84,6 x 59,5 x 65,4 cm.

Bosch Électroménager Warmtepompdroger

De Bosch autodroger: optimale droogtijd. Met de Bosch wasdrogers en -wasdroger kun je je wasgoed voorzichtig drogen tot de gewenste droogtijd, klaar om gestreken of opgeborgen te worden. De sensoren met de resttemperatuur en vochtigheid beschermen je wasgoed tegen hoge temperaturen en overmatig drogen. “Sneldrogend 40 minuten: sneldroogprogramma in 40 minuten voor kleine ladingen synthetische of delicate stof, hoge temperatuurregeling, nauwkeurige analyse van het resterende vocht.” Vooruitstrevend drogen: Met het gevoelige droogsysteem wordt de verspilling van een lichtgewicht kamer op alle vlakken verminderd. In plaats van op de lopende band te blijven liggen, zal de verspilling worden teruggebracht tot een niveau dat echt wordt opgemerkt. Met Bosch profiteer je van de beschikbaarheid van reserveonderdelen tot 11 jaar na de productie van je apparaat.

Flamy Warmtepompdroger

Deze verdikte roestbeschermingsbuis is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar en duurzaam product. Het heeft een robuust en duurzaam universeel wiel, gemaakt van hoogwaardige materialen, dat een flexibele beweging mogelijk maakt. Het vlamvertragende verbindingsframe is gemaakt van hoogwaardig pp-materiaal, dat goed bestand is tegen slijtage. De bovenste ventilatieopeningen helpen de luchtconvectie te versnellen, terwijl de onderste het vocht snel laten ontsnappen. Daardoor is het een ideale keuze voor alle soorten kleding. De speciale stofdicht verborgen deurgordijn zorgt voor volledige bedekking van gaten, terwijl de hoogwaardige gladde ritssluiting zorgt voor een soepele en duurzame sluiting. Ten slotte is de stoffen bekleding met hoge dichtheid waterbestendig en antibacterieel, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar product.

Aeg Warmtepompdroger: Andere geselecteerde producten in het overzicht

Aeg Warmtepompdroger: Vaak gestelde vragen

Welke soorten warmtepompdrogers zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten warmtepompdrogers, condensdrogers en luchtdrogers. Condensdrogers gebruiken een koelmiddel om het vocht uit kleding te absorberen in een externe eenheid buiten je huis. Luchtwarmtepompen zuigen warme lucht naar hun interne onderdelen, waar die door een compressor wordt gekoeld voordat ze als koele, ontvochtigde lucht naar buiten worden geblazen. Beide systemen werken goed, maar ze hebben verschillende voor- en nadelen die je moet overwegen als je een keuze maakt voor jouw specifieke behoeften.

De belangrijkste factoren zijn de capaciteit van de droger, zijn efficiëntie en hoe goed hij met vocht kan omgaan. Een goede warmtepompdroger moet veel water uit je wasgoed kunnen verwijderen in één cyclus zonder al te veel energie of tijd te gebruiken. Hij moet ook een efficiënte condensor hebben die geen energie verspilt bij het weer opwarmen na het afkoelen tijdens droogcycli.

Wie moet een warmtepompdroger gebruiken?

Warmtepompdrogers zijn een goede optie voor iedereen die geld wil besparen op zijn energierekening. Ze kunnen ook gebruikt worden in gebieden met koude winters en hete zomers, zoals het Midwesten of het Noordoosten van de Verenigde Staten. Woon je in een gebied met mildere temperaturen het hele jaar door, dan is een warmtepompdroger misschien niet geschikt voor jouw huis.

Op basis van welke criteria moet je een warmtepompdroger kopen?

Het eerste wat je moet doen is de energie-efficiëntie van een droger controleren. Die vertelt je hoeveel stroom hij verbruikt en dus hoeveel hij kost. Een EER van 8 betekent bijvoorbeeld dat de machine voor elke £1 aan elektriciteit gedurende een jaar ongeveer 0,8kWh verbruikt – wat neerkomt op ongeveer 5p per lading in reële termen als je elektriciteitstarief 10p/kWh of meer is. Zo niet, dan kan dit cijfer zo laag zijn als 3-4 pence per lading, afhankelijk van de vraag of er overheidssubsidies beschikbaar zijn via regelingen als ECO+. Je kunt drogers ook online opzoeken met onze productzoeker hier.

Het eerste waar je op moet letten is de energie-efficiëntieklasse, die A of hoger moet zijn. Dit vertelt je hoe efficiënt hij je kleren droogt en je geld bespaart op je elektriciteitsrekening. Controleer ook of er geen condensatieproblemen zijn met de machine, want dat kan vochtigheid in je wasruimte veroorzaken en mogelijk andere spullen in de buurt beschadigen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een warmtepompdroger?

Voordelen

Een warmtepompdroger is efficiënter dan een conventionele elektrische of gasgestookte wasdroger. Warmtepompen gebruiken elektriciteit om warmte van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, zodat ze zowel voor verwarming en koeling als voor het drogen van wasgoed kunnen worden gebruikt. Dit betekent dat hetzelfde apparaat zowel warme lucht kan leveren voor het drogen van je was als koele lucht in de zomermaanden, wanneer je die het hardst nodig hebt.

Nadelen

Het belangrijkste nadeel van een warmtepompdroger zijn de kosten. Ze zijn duurder dan conventionele elektrische of gasdrogers, en ze vereisen dat er een uitlaat in je huis wordt geïnstalleerd. Als je echter toegang hebt tot aardgas (of propaan), dan kan dit een deel van de extra kosten compenseren die gepaard gaan met de installatie van een warmtepompdroger.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies