Amerikaanse koelkast in keuken
Laatst bijgewerkt: 05-10-2020

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Er zijn momenten dat de grootte wél belangrijk is! Als je een groot gezin hebt, of je om bepaalde redenen veel etenswaren moet bewaren, is het ideaal om veel ruimte te hebben in je koelkast. Helaas is dit niet het geval met de meeste conventionele modellen. Als je op zoek bent naar iets wat heel ruim, comfortabel en praktisch is, is een Amerikaanse koelkast een aanrader. Heb je er ooit één uitgeprobeerd? Je weet niet wat je mist!

Amerikaanse koelkasten worden steeds populairder in ons land, vooral omdat mensen steeds minder tijd hebben om alle dagen boodschappen te doen. Veel conventionele koelkasten, hoe groot ze ook zijn, zijn niet comfortabel als je een groot gezin hebt of als je veel voedsel moet bewaren. Daarom zijn de Amerikaanse modellen ideaal in deze gevallen. Hieronder vertellen we je er alles over!
Belangrijk om te weten

  • Amerikaanse koelkasten zijn een specifiek type koelkasten die zich onderscheiden doordat ze aanzienlijk groter zijn dan conventionele modellen. De Amerikaanse koelkast is makkelijk te herkennen aan de twee karakteristieke deuren. Eén deur is voor de vriezer, de andere deur geeft toegang tot de koelkast. Ze zijn breder dan de meeste koelkasten, en hebben een grote inhoud.
  • De voordelen van een Amerikaanse koelkast liggen niet alleen in hun grootte of inhoud. Ze hebben ook verschillende speciale compartimenten voor het organiseren en opslaan van etenswaren, en brede opslagrekken in de binnendeur. De vriezer zit meestal aan de linkerkant van de koelkast en het koelgedeelte aan de rechterkant.
  • Als je overweegt om een Amerikaanse koelkast te kopen, is het raadzaam om vooraf enkele fundamentele aankoopcriteria te overwegen, zoals het interieur, de afmetingen en inhoud, de technologische snufjes en de energiebesparing.

Onze selectie: De beste Amerikaanse koelkasten

Ben je op zoek naar een koelkast waarbij alle levensmiddelen een eigen plaatsje hebben en die altijd op orde is? Dan is de Amerikaanse koelkast ideaal voor jou. Je zult niet gestrest zijn als je thuiskomt van de supermarkt met een grote lading boodschappen omdat je alles heel eenvoudig en snel kunt opbergen! Als je niet zeker weet welk model je moet kiezen, bekijk dan de onderstaande selectie met de beste aanbiedingen.

De best beoordeelde Amerikaanse koelkast online

Deze Amerikaanse koelkast van LG wordt aangedreven door de Linear Compressor, waardoor hij stiller, zuiniger en vooral duurzamer is dan koelkasten met een conventionele aandrijving. Door het handige door-in-door systeem kun je producten sneller pakken.

Het Multi-Air Flow systeem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de gekoelde lucht. Met de ingebouwde dispenser zonder waterleiding beschik je, met een druk op de knop, over gekoeld water, ijs of crushed ice.

De Amerikaanse koelkast met de beste prijs/kwaliteit verhouding

Deze Amerikaanse koelkast van Exquisit heeft een No Frost technologie en beschikt over een koelruimte van 291 liter netto en een vriesruimte van 138 liter netto. De koelkast is uitgerust met een fraai LED-display waar de temperatuur van de koel- en vriesruimte wordt weergegeven.

Het speciale aan deze Amerikaanse koelkast is dat de koelkast maar 59 cm diep is. Vanwege zijn geringe diepte (minder diep dan de ‘standaard’ side-by-side) is deze koelkast uitstekend geschikt om in te bouwen in je keuken.

De beste energiezuinige Amerikaanse koelkast


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Deze Amerikaanse koelkast van Samsung heeft niet alleen een enorme inhoud van maar liefst 617 liter. Hij is ook nog eens zeer energie-efficiënt, want hij valt in de energieklasse A++. Door de Twin Cooling Plus werkt de koeling met twee gescheiden koelsystemen. Hierdoor blijven producten langer vers en is er geen geur wisseling.

De MultiFlow en PreciseChefCooling zorgen voor de optimale en constante temperatuur. Ook heb je altijd koud water en ijsblokjes ter beschikking met de water- en ijsdispenser.

De Amerikaanse koelkast met de meeste technologische snufjes

De Family Hub van Samsung is een zuinige en slimmer Amerikaanse koelkast met vele functies. Zo kan je via het grote display op de deur naar muziek luisteren, je boodschappenlijstje bijhouden, bellen tijdens het koken, maar ook de koelkast bedienen via spraakherkenning.

De koude temperatuur blijft behouden dankzij de Metal Cooling Plate en producten blijven tot twee keer langer vers dankzij de twee gescheiden koelsystemen. Ontdooien is bijna niet meer nodig dankzij het NoFrost systeem.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Amerikaanse koelkasten

Het is een goed idee dat je voordat je een Amerikaanse koelkast koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Fruit in de koelkast ideaal voor dieet

Ze zijn uiteraard breder dan de traditionele modellen en iets minder hoog.
(Bron: Luckybusiness: 46626641/ 123rf .com)

Wat is een Amerikaanse koelkast precies?

Amerikaanse koelkasten zijn apparaten die meer ruimte hebben om voedsel op te slaan, te koelen en in te vriezen. Ze hebben meestal twee deuren, al zijn er modellen van Amerikaanse koelkasten met 3 en zelfs 4 deuren, hoewel ze niet erg gebruikelijk zijn. Ze zijn uiteraard breder dan de gecombineerde modellen en iets minder hoog.

Waarom hebben Amerikaanse koelkasten twee deuren?

Het feit dat Amerikaanse koelkasten twee verticale deuren hebben (ook wel side-by-side genoemd) is niet alleen een kwestie van ontwerp. De meeste van deze apparaten hebben de vriezer aan de linkerkant en de koelkast aan de rechterkant, wat het makkelijker maakt om de inhoud te verdelen en om bij het voedsel te komen. Op deze manier kun je ook energie besparen.

Welke afmetingen hebben Amerikaanse koelkasten meestal?

Voordat je een Amerikaanse koelkast koopt, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je genoeg ruimte in je keuken hebt. Deze koelkasten zijn meestal breder dan de traditionele koelkasten en passen niet in alle ruimtes. Hoewel de afmetingen per merk verschillen, kunnen we de volgende waarden als standaard noemen:

  • Hoogte: ze zijn gemiddeld niet hoger dan 180 centimeter (in die zin zijn ze lager dan de traditionele modellen).
  • Breedte: de meest voorkomende afmeting is 90 centimeter.
  • Diepte: deze ligt meestal tussen 60 en 70 centimeter.

We moeten erbij vermelden dat deze afmetingen niet alleen belangrijk zijn op het moment van de installatie. Het komt vaak voor dat mensen een Amerikaanse koelkast kopen en dat ze daarna pas merken dat ze niet door deuren, liften of trappen passen. Houd daarom, voordat je een model kiest, van tevoren rekening met al deze variabelen.

Chromen koelkast in witte keuken

Wat veel mensen niet weten is dat de grootte en de capaciteit van een Amerikaanse koelkast niet de enige voordelen zijn. (Bron: Katarzyna-Białasiewicz: 38740496/ 123rf.com)

Van welk materiaal zijn Amerikaanse koelkasten meestal gemaakt?

De beste Amerikaanse koelkasten zijn die met roestvrijstalen en vingerafdrukbestendige deuren. Dit garandeert een lange levensduur, eenvoudige reiniging en veiligheid. Binnenin, zoals in bijna alle soorten koelkasten, zijn de lades, plateaus en deurvakken gemaakt van kunststof of gehard glas. En als isolatie gebruiken Amerikaanse koelkasten polyethyleenschuim of hardschuim.

Welke voordelen hebben Amerikaanse koelkasten naast de grootte?

Wat veel mensen niet weten is dat de grootte en de capaciteit van een Amerikaanse koelkast niet de enige voordelen zijn. Sinds enkele jaren zijn deze apparaten om verschillende redenen steeds populairder geworden op de markt. In de onderstaande tabel geven we de belangrijkste voordelen van deze koelkasten weer:

Voordelen Beschrijving
Inhoud van de koel- en vriesruimte Amerikaanse koelkasten hebben veel specifieke compartimenten voor elk type voedsel. Ze hebben ook handige vakken aan de binnenkant van de deuren.
Deuren De verticale deuren van Amerikaanse koelkasten zijn meestal voorzien van water- en ijsdispensers, om te voorkomen dat je ze elke keer open moet doen.
Energie-efficiëntie Amerikaanse koelkasten staan al lang bekend om hun verbruiksbesparing dankzij systemen als Multi Air-Flow, die de koude gelijkmatig verdeelt. 
Tecnologie De nieuwste modellen van Amerikaanse koelkasten hebben de beste technologie op de markt. Vooral de digitale displays op de deuren (touch control) en de intelligente LED-verlichting springen in het oog. 
Comfort Het is handig om de vriezer aan de linkerkant en de koelkast aan de rechterkant te hebben, vooral bij het opslaan van voedsel en om erbij te kunnen komen.

Voor wie is een Amerikaanse koelkast het meest geschikt?

Amerikaanse koelkasten zijn ideaal voor huishoudens van ten minste vier personen. Hieronder vallen niet alleen grote gezinnen, maar ook degenen die een flat delen met vrienden, een studentenhuis of zelfs een keuken van een bedrijf. De belangrijkste reden hiervoor is de grootte: in een Amerikaanse koelkast is plaats voor ieders eten.

Maar ook de interne verdeling van deze apparaten, de hoeveelheid verschillende compartimenten (deurvakken en plateaus van verschillende grootte en vorm, laden, specifieke ruimtes voor blikjes of eieren) maakt een betere organisatie van het voedsel mogelijk en dat het beter bewaard kan worden. De waterdispenser op de deuren is een ander groot voordeel voor kantoren.

Hoe maak je een Amerikaanse koelkast schoon en wat is het onderhoud ervan?

Het schoonmaken van een Amerikaanse koelkast is vrij eenvoudig, omdat de compartimenten gemakkelijk toegankelijk en goed verdeeld zijn. Vergeet niet dat het schoon houden voorkomt dat de motor te hard werkt en te veel energie verbruikt. Lees om te beginnen de gebruiksaanwijzing, aangezien elke fabrikant specifieke methoden voor het onderhoud aanbeveelt.

Tegenwoordig hebben de meeste Amerikaanse koelkasten non-frost technologie, maar als dit niet het geval is, zul je al het voedsel moeten verwijderen voordat je de binnenkant van het apparaat grondig reinigt. Het is ook belangrijk om de koelkast uit de buurt van warmtebronnen en goed geventileerd te houden. Goede Amerikaanse koelkasten hebben een levensduur van meer dan 8 jaar.

Lichte keuken voorzien van moderne apparatuur

Tegenwoordig zijn de meeste Amerikaanse koelkasten uitgerust met non-frost technologie.
(Bron: Białasiewicz: 34420928/ 123rf.com)

Wat zijn de beste techologische snufjes van een Amerikaanse koelkast?

Wie kiest voor een Amerikaanse koelkast in de keuken is niet alleen op zoek naar een grote ruimte. In een verbonden en digitale wereld is één van de meest gewaardeerde aspecten van deze apparaten hun technologische prestaties. In de onderstaande tabel vind je een aantal van de meest populaire eigenschappen:

Technologische kenmerken Waar zijn ze voor?
Modulaire en flexibele plateaus Niemand zoekt meer naar vaste schappen of laden. De mogelijkheid om de indeling van je koelkast naar wens aan te passen is een zeer gewilde functie, vooral bij grote evenementen.
No frost Hoewel het een vrij algemene functie is, is het toch essentieel in een koelkast, omdat het je bevrijdt van het verwijderen van het ijs dat zich binnenin vormt.
Gescheiden koelsystemen Met deze functie kun je verschillende voedingsmiddelen per zone isoleren op basis van het niveau van de koude die ze nodig hebben. Dit verlengt de levensduur ervan en draagt bij aan de besparing van het energieverbruik.
Temperatuurregeling Digitale displays op de deuren van Amerikaanse koelkasten maken het vaak mogelijk om de algemene temperatuur van de koelkast en de vriezer te regelen – zelfs zonder de deuren te openen!
Intelligente apparatuur De nieuwe Amerikaanse koelkasten hebben een wifi- of bluetooth-verbinding om de werking van de apparatuur aan te passen aan de inhoud of de tijd van het jaar. Sommige modellen zijn zelfs gekoppeld aan een toepassing waarbij de energiegegevens altijd en overal kunnen worden geraadpleegd. 

Hoeveel energie kan je besparen met een Amerikaanse koelkast?

De elektriciteitsrekening is vaak een probleem. Koelkasten zijn huishoudelijke apparaten die bijna elke dag van het jaar op het elektriciteitsnet zijn aangesloten. Het goede nieuws is dat de energie-efficiëntie van Amerikaanse koelkasten meestal hoger is dan die van traditionele modellen: de meeste zijn klasse A+ of A++, wat betekent dat ze tot 40 procent minder energie verbruiken.

de hand van een jonge man opent de deur van een vriezer

De Amerikaanse koelkaste hebben grote voordelen ten opzichte van de traditionele modellen en zijn vandaag de dag over de hele wereld erg in trek. (Bron: Loganban: 33455170/ 123rf.com)

Wat is de beste manier om het voedsel te verdelen in een Amerikaanse koelkast?

Aangezien er veel opslagruimte is in een Amerikaanse koelkast, is het logisch dat je twijfelt over hoe je je etenswaren het beste kunt verdelen. Om te profiteren van deze apparaten, moet je een bepaalde orde aanhouden. Hier zijn enkele tips die nuttig kunnen zijn:

  1. Plaats de zuivelproducten op de bovenste plateaus van de koelkast, omdat dit de minst koude plaats is, en zet de producten die het eerst verlopen aan de voorkant. Dit laatste geldt voor alle voedselvoorraden, net als in de supermarkten.
  2. Voor groenten en fruit kies je de onderste vakken. Je hoeft ze niet allemaal samen te bewaren. Met de Amerikaanse koelkast kun je ze apart bewaren.
  3. Plaats vlees en vis in de koudste ruimtes van de Amerikaanse koelkast: als je ze binnen enkele dagen gaat consumeren, boven de lades in de koelkast. Als je ze wilt bewaren voor later gebruik, zet ze dan in de vriezer, aan de linkerkant.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een Amerikaanse koelkast om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de koelkast die je nodig hebt:

Afmetingen en inhoud

Amerikaanse koelkasten hebben een grote capaciteit (gemiddeld ongeveer 550 liter). Maar dit enorme voordeel kan een probleem zijn als je een kleine keuken of smalle ruimtes hebt. Houd er rekening mee dat deze apparaten zeer breed zijn en mogelijk niet door deuren, liften of trappen passen. Maak je geen zorgen over de hoogte, want ze zijn meestal laag.

Interieur

De grootte en de inhoud zijn niet het enige. Voordat je een Amerikaanse koelkast koopt, moet je erop letten dat deze een adequate indeling heeft om het voedsel beter op te slaan. Dit omvat flexibele lades en plateaus, verschillende vakken in de binnendeur, een gedeelte voor zuivel, groente en fruit, en een vriezer met ten minste drie lades.

Energie-efficiëntie

Aangezien je de koelkast bijna 365 dagen per jaar aan hebt staan, mag je niet vergeten wat het verbruik ervan is. Houd daarom bij de keuze van je Amerikaanse koelkast rekening met de energie-efficiëntieklasse. De beste zijn die met een A++ type, waarmee je tot 40 procent kunt besparen op het verbruik ten opzichte van de traditionele modellen.

Joey AdamsAmerikaans columnist en humorist (1911-1999)
“Als de tv en de koelkast niet zo ver van elkaar stonden, zou menigeen helemaal geen lichaamsbeweging hebben.”

Tecnologische snufjes

We leven in een digitale wereld, dus van huishoudelijke apparaten wordt verwacht dat ze ook deel uitmaken van dit technologische ecosysteem. Hetzelfde geldt voor Amerikaanse koelkasten: kies het model met digitale schermen op de buitendeur, temperatuurregeling per zone, No-Frost-systemen en Multi Air-Flow, om de belangrijkste te noemen.

Samenvatting

Amerikaanse koelkasten zijn huishoudelijke apparaten die veel meer ruimte hebben dan de traditionele modellen. Ze hebben twee verticale deuren (met de vriezer aan de linkerkant en de koelkast aan de rechterkant), zijn breder dan conventionele koelkasten en hebben veel en gevarieerde compartimenten voor het bewaren van alle soorten voedingsmiddelen.

Een ander opmerkelijk voordeel van Amerikaanse koelkasten is hun energie-efficiëntie. Klasse A++ modellen kunnen tot 40 procent energie besparen ten opzichte van traditionele koelkasten. Daarnaast bevatten ze vaak innovatieve technologieën, zoals digitale displays voor temperatuurregeling en systemen voor het isoleren van voedsel.

Vond je onze shopgids over Amerikaanse koelkasten interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Białasiewicz: 35522086/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies