Laatst bijgewerkt: 26-10-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

19Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

98Verzamelde opmerkingen

We weten allemaal dat het heel goed is om onze gezichtshuid elke dag te verzorgen met een hydraterende crème. Als je ouder wordt, verandert de structuur van de huid, dan is alleen hydrateren niet meer genoeg. Anti-rimpel crèmes lossen dit op. Een anti-rimpel crème doet namelijk meer dan vocht inbrengen. Het vertraagt het verschijnen van fijne lijntjes en diepe rimpels en houdt de gezichtshuid langer jong.

Het is heel gewoon om het verouderingsproces te willen vertragen. Niemand wil er ouder uitzien dan hij daadwerkelijk is! Volgens experts kun je niet vroeg genoeg beginnen met het voorkomen van huidveroudering. Wil je weten waar je precies op moet letten bij het kopen van een anti-rimpel crème? We vertellen het je hieronder allemaal.
Belangrijk om te weten

 • Ieder leeftijd heeft zijn eigen specifieke behoeften, net als ieder huidtype. Als je dertig bent, dan ziet het gezicht er anders uit, dan wanneer je vijftig bent. Verder vraagt een droge huid om een andere zorg dan een gemengde huid. Daarom is het belangrijk dat een anti-rimpel crème, past bij de behoeften van jouw huid.
 • Het is zinvol om te weten welke actieve stoffen een anti-rimpel crème bevat. Welke ingrediënten het meest gebruikt worden en welk effect je ermee bereikt. Kijk hiervoor op het etiket van de verpakking van jouw anti-rimpel crème. Daarin staan de in de crème aanwezige stoffen opgenoemd, in volgorde van concentratie.
 • Een anti-rimpel crème kan geen wonderen verrichten. Maar, als je een goede anti-rimpel crème regelmatig aanbrengt, dan is dat zeker te zien en te voelen. Neem dus een anti-rimpel crème op in jouw dagelijkse verzorgingsritueel. Ze zijn namelijk ontwikkeld om effect te bereiken op de langere termijn.

Onze Selectie: De beste anti-rimpel crème op de Nederlandse markt

Het is niet altijd makkelijk om de juiste anti-rimpel crème te vinden. Daarom laten we je in het gedeelte hieronder een selectie van 5 goede, door gebruikers positief beoordeelde anti-rimpel crèmes zien. Bekijk de 5 beste anti-rimpel crèmes die momenteel in Nederland te verkrijgen zijn en lees de korte beschrijving erbij. Zo kun je kijken of er een product bij jouw huidtype past en neem je uiteindelijk een geïnformeerde beslissing.

De anti-rimpel crème met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De Nivea Q10 Power Anti-Rimpel Dagcrème SPF30 combineert het cel-actieve Q10 met 10 keer meer creatine in vergelijking met de voorgaande formules. De crème bestrijdt effectief fijne lijntjes en rimpels in twee weken en zorgt voor een voelbaar stevigere huid. Het potje zelf is ook erg fijn. De deksel gaat er gemakkelijk af en het potje neemt niet teveel ruimte in beslag. De crème geeft een heerlijk en zacht gevoel.

De anti-rimpel crème met een hoge concentratie van actieve bestanddelen

De L’Oréal Paris Skin Expert Revitalift Laser X3 anti-rimpel dagcrème bevat een hoge concentratie van actieve bestanddelen zoals Adénosine, hyaluronzuur en Pro-Xylaan voor een drievoudige werking tegen huidveroudering. L’Oréal raadt aan de crème ’s ochtends aan te brengen op het gezicht en de hals. De crème is zacht en smeert gemakkelijk uit. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is zeer goed. Kopers raden de aankoop dan ook zeker aan anderen aan.

De anti-rimpel crème voor een snel effect

Olaz Regenerist, is een verstevigende anti-rimpel crème voor 3 zones. Deze zeer weldadige gezichtscrème is ontworpen om voor slapheid gevoelige gebieden sterker te maken. Denk aan de huid rond de ogen, de kin of de nek. Het vermindert fijne lijntjes en rimpels en herstelt de elasticiteit en gladheid van jouw huid.

Uitstekende anti-rimpel crème in de strijd tegen huidveroudering. Strijdt met een hoge concentratie van het innovatieve amino peptide complex en een effectieve hydratatie. Volgens onderzoek is de huid na tien minuten gehydrateerd en voelt deze volgens gebruikers frisser aan. Na zeven dagen ziet de huid er helderder en steviger uit, na slechts vier weken kun je er tien jaar jonger uitzien.

De beste anti-rimpel crème voor tijdens de nacht

De Garnier Skin Naturals UltraLift nachtcrème is onderdeel van een nieuwe generatie complete anti-veroudering verzorging. De anti-rimpel crème is speciaal ontwikkeld om de huid te herstellen tijdens de slaap. Gedurende de nacht voedt het de huid intens en laat het de huid verzorgd achter. De aanbevolen leeftijd voor het gebruik van dit product is 35 tot 55 jaar. De crème smeert goed uit. Je krijgt veel waar voor je geld.

De beste anti-rimpel crème voor mannen

Is jouw huid droog en vatbaar voor vlekken? Gebruik na het reinigen een vochtinbrengende anti-rimpel crème zoals deze, voor de onzuivere mannenhuid. Voorkomt de vorming van nieuwe onzuiverheden. Reinigen, scheren en smeren, dit is het korte verzorgingsritueel voor de man.

Het actieve ingrediënt zink werkt als volgt: zink smoort de overmatige productie van talg, de veroorzaker van onzuiverheden. Bovendien heeft zink een ontstekingsremmende en kalmerende werking, waardoor jouw huid ontspant en er relaxed uitziet. Naast zink bevat het andere actieve stoffen, zoals antibacterieel salicylzuur. Trekt snel in, zodat jij klaar bent voor jouw dag.

Shopgids: Alles wat je moet weten over anti-rimpel crème

Voordat je een anti-rimpel crème koopt en gaat gebruiken, is het handig om er iets meer over te weten. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de anti-rimpel crème? Voor wie is het geschikt en hoe gebruik ik het? In het gedeelte hieronder zullen we een aantal veel door gebruikers gestelde vragen beantwoorden. Zo ben jij straks ook een expert als het gaat om anti-rimpel crèmes, en kies je de perfecte crème voor jezelf.

Voordat je een anti-rimpel crème kiest, is het handig om te weten welk huidtype je hebt.
(Bron: Milan Ilic: 97845232/ 123rf.com)

Wat is precies een anti-rimpel crème?

Een anti-rimpel crème is een cosmetisch product, dat ontwikkeld is voor het afremmen van de huidveroudering. Het effect van het ouder worden, is te zien aan de huid in het gezicht en de hals. Lichte expressie lijntjes veranderen langzaam in diepe rimpels. Sommige anti-rimpel crèmes zitten in een tube, andere in een pot of fles. Een anti-rimpel crème kan afgestemd zijn op een bepaalde zone, maar ook op het type huid. Er bestaan veel verschillende soorten en maten anti-rimpel crème op de Nederlandse markt, dus er zit er altijd een voor jou bij.

Veel mensen gebruiken de termen anti-rimpel crème en anti-ageing crème door elkaar. De effecten kunnen hetzelfde zijn, maar strikt genomen is het niet hetzelfde. Een anti-ageing crème is meer gericht op het hydrateren van de huid en op het verbeteren van de barrière en elasticiteit ervan. Anti-rimpel crèmes daarentegen, hebben als primaire functie om rimpels te voorkomen en bestrijden.

Waardoor kan de huid voortijdig verouderen?

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor vroegtijdige veroudering van de huid. Een groot deel van deze oorzaken heeft te maken met leefstijl. Je kunt nooit volledig in een bubbel leven, maar je kunt er echt wat aan doen om voortijdige huidveroudering te voorkomen. De meest gebruikelijke oorzaken van huidveroudering zijn:

 • Ongezond dieet
 • Overmatig gebruik van alcohol
 • Roken
 • Stress
 • UV stralen

Deze factoren stimuleren de vorming van vrije radicalen, schadelijke stoffen die huidveroudering veroorzaken. Vaak is het veranderen van een paar leefstijl gewoontes al genoeg, om voortijdige lijntjes en rimpels tegen te gaan. Draag bijvoorbeeld altijd een crème met zonnefactor als je naar buiten gaat, in het bijzonder tijdens de lente- en zomermaanden.

Stress is ook een boosdoener als het om huidveroudering gaat. Onze lichamen maken hormonen aan als we spanning ervaren, zoals cortisol. Volgens Ana Rocamora, voorzitter van een Spaans cosmetisch instituut «is stress een bepalende factor voor de structuur van de huid. Tegenwoordig weten we alles over de relatie tussen angsten, spanningen en de conditie van de huid.»

Werken anti-rimpel crèmes echt?

Een anti-rimpel crème kan werken, maar geen wonderen verrichten aan jouw huid. Dit type lotion kan het verschijnen van expressie lijntjes vertragen. Verder kan het ook effect hebben op andere tekenen van ouderdom, zoals vlekken en een trekkerig gevoel. De anti-rimpel crèmes die momenteel op de markt zijn voeden de huid en verbeteren de elasticiteit. Soms verdwijnen lijntjes en rimpels volledig, ondersteund door een anti-rimpel crème.

Desalniettemin is het effect van een anti-rimpel crème afhankelijk van een aantal factoren, zoals de kwaliteit van de crème. Niet iedere anti-rimpel crème is hetzelfde en bereikt hetzelfde effect. Ook jouw huidtype en externe factoren zijn van invloed op het effect van een anti-rimpel crème. Tenslotte is dagelijks en correct gebruik van toepassing, voor het stralende effect.

Op het etiket van een anti-rimpel crème kunnen tientallen ingrediënten staan, waarvan er maar een paar echt actief zijn.
(Bron: Belchonock: 97883586/ 123rf.com)

Wat zijn veel gebruikte stoffen in een anti-rimpel crème?

Niet iedere anti-rimpel crème heeft hetzelfde effect, maar de effectiviteit hangt zeker samen met de daarin gebruikte stoffen. Hieronder vind je een lijst van de meest gebruikte ingrediënten in anti-rimpel crèmes:

 • Retinol, een antioxidant afkomstig van vitamine A.
 • Vitamine C en E, ook krachtige antioxidanten. Zij beschermen tegen zonneschade, veroorzaakt door UV straling.
 • Nyacinamide, heeft te maken met vitamine B3 en verbetert de elasticiteit van de huid.
 • Druivenpit extract, heeft een ontsteking remmende en anti oxidatieve werking.
 • Thee extract, remt ontstekingen en is, net als druivenpit extract, een antioxidant.
 • Hydroxy zuren, werken als een exfoliant en verwijderen dode huidcellen.
 • Hyaluronzuur, helpt de huid te hydrateren en herstelt de verschillende huidlagen.
 • Co enzym Q10, beschermt tegen de zon en wist droogtelijntjes.
 • Peptides, werken bij het herstel van de huid, bijvoorbeeld bij striae en wondjes.

Hoe en wanneer gebruik ik een anti-rimpel crème?

De effectiviteit van een anti-rimpel crème hangt af van de manier waarop je deze gebruikt. Breng de anti-rimpel crème aan, met bewegingen die haaks staan op de huidveroudering. Een trucje is om verschillende kleine beetjes crème op het gezicht aan te brengen, om daarna zacht uit te smeren. Breng een toefje aan op de wangen, het voorhoofd, de neus en de kin. Sla ook de hals en het decolleté niet over, want ook daar is de huid gevoelig voor verslapping.

Verspreid de kleine toefjes anti-rimpel crème met opgaande bewegingen. Zodoende masseer je tegen de zwaartekracht in. Trek de huid nooit naar beneden. Masseer net iets langer op die gebieden van de huid, waar al rimpels zichtbaar zijn. Daarnaast is het van belang dat je een anti-rimpel crème iedere dag gebruikt, voor het liftende effect op de langere termijn.

Een dagcrème met een zonnefactor is essentieel bij het voorkomen van huidveroudering.
(Bron: Wavebreak Media Ltd: 78412662/ 123rf.com)

Er zijn zowel anti-rimpel crèmes voor overdag als voor de nacht. Het primaire verschil tussen een dagcrème en een nachtcrème is dat de laatste geen zonnefilter bevat. Ook zijn nachtcrèmes meestal wat vetter en bevatten deze meer actieve ingrediënten. We raden je aan, om altijd op de verpakking van een anti-rimpel crème te kijken. Zo weet je hoe je deze het beste kan gebruiken, voor het gewenste effect.

Wat zijn de voordelen van een anti-rimpel crème?

Alles in dit leven heeft zijn voors en zijn tegens, daarop is een anti-rimpel crème echt geen uitzondering. We kunnen je echter wel beloven, dat als je jouw ideale anti-rimpel crème vindt, de voordelen groter zijn dan de nadelen. Verderop leggen we uit waar je op kunt letten als het om voordelen en nadelen van anti-rimpel crèmes gaat. Zoals je ziet, de voordelen winnen het.

Voordelen
 • Vertraagt de tekenen van huidveroudering
 • Is vochtinbrengend en laten de huid weer stralen
 • Stimuleert de productie van collageen, die van nature minder aanwezig is bij het ouder worden
 • Je brengt een anti-rimpel crème gemakkelijk thuis aan
 • Kan zich ontwikkelen tot een weldadige, ontspannen verzorgingsritueel
Nadelen
 • Wissen diepe rimpels niet geheel uit
 • Bevatten soms synthetische stoffen die niet goed zijn voor de huidgezondheid
 • Sommige anti-rimpel crèmes kunnen de huid irriteren

Op welke leeftijd moet ik beginnen met anti-rimpel crème?

Huidspecialisten wijzen een gemiddelde leeftijd van 30 jaar aan, als ideale leeftijd om met anti-rimpel crème te beginnen. Sowieso raden zij aan, om al op jouw 25e te beginnen met vochtinbrengende crèmes en lotions, met antioxidanten. Denk aan vitamine C. Zij zeggen er wel bij dat de huidveroudering bij iedereen in een ander tempo gaat.

Leeftijd Benodigde huidverzorging
Kinderen Alleen een vochtinbrengende verzorging voor droge en gevoelige huidjes. Met beschermende zonnefactor, zeker als kinderen buiten spelen.
Adolescenten Crèmes die bijdragen aan het vocht in de huid. Mogelijk speciale talg regulerende lotion met SPF.

In sommige gevallen, kunnen anti-acné producten ondersteunen.

Jongeren Vochtinbrengende crèmes met zonnefilter.

Als je een droge huid hebt, kun je dan al beginnen met preventieve behandelingen.

Volwassenen Anti-rimpel crème, SPF en hydratatie.
Ouderen Crèmes die speciaal bedoeld zijn voor de huid in de menopauze, of veroudering in het algemeen. Zeker nu een zonnefilter als bescherming gebruiken.

Zoals we hierboven al schreven, hebben invloeden van buitenaf invloed op het huid verouderingsproces. Deze factoren kunnen ervoor zorgen, dat je eerder moet beginnen met een anti-rimpel crème.

Kan het kwaad om jong anti-rimpel crème te gebruiken?

Volgens veel experts kan dit inderdaad kwaad. Zij zeggen dat de behoeften van de huid over verschillende decennia verandert. Op 15 jarige leeftijd is de huid in volle bloei. Rondom de 20 jaar, begint de huid langzaam te veranderen. Als we eenmaal de 55 jaar gepasseerd zijn, dan begint de afbraak van collageen, waardoor de huid haar stevigheid verliest.

Een anti-rimpel crème heeft doorgaans een bepaald percentage vetstoffen. Deze zijn afgestemd op de behoeften van de oudere huid. Vetstoffen kunnen een jonge huid verstoppen, door de poriën te blokkeren. Er ontstaat glans op de huid, waar je dat niet wilt. Ook kan het voorkomen, dat een anti-rimpel crème stoffen bevat die de jonge huid irriteren. Kortom; begin niet te vroeg met anti-rimpel crème.

Niet alle anti-rimpel crèmes zijn hetzelfde. De werking hangt sterk af van de ingrediënten.
(Bron: Francesco Dibartolo: 41178899/ 123rf.com)

Wanneer merk ik het effect van mijn anti-rimpel crème?

Het antwoord op deze vraag hangt van verschillende dingen af. Bijvoorbeeld van de consistentie in het gebruik, het huidtype, de leeftijd en de huidige staat van de huid. Hydratatie geeft vlak na het aanbrengen al een aangenaam en zacht gevoel. Jouw huid kan ook tijdelijk opknappen van een goed product, maar de echte verandering zie je op de lange termijn.

Nadat je een anti-rimpel crème een week hebt gebruikt, merk je doorgaans al de eerste effecten. Na een maand is de huid steviger en elastischer. Nog een maand verder, dan zijn de fijne rimpeltjes verzacht. Let hierbij vooral op de gevoelige delen van het gezicht, zoals de huid rondom de ogen.

Schoonheidsbehandeling of anti-rimpel crème?

Het antwoord op deze vraag hangt volledig van jou af. Wat je ook kiest, ze sluiten elkaar niet uit. Sommige experts beweren echter, dat een anti-rimpel crème niet op kan tegen een schoonheidsbehandeling. Een dergelijke behandeling moet hoe dan ook gebeuren door een gespecialiseerde schoonheidsspecialist. Dit kun je niet zelf doen, in de badkamer. Een anti-rimpel crème kan het effect van een dergelijke behandeling wel langer laten duren. Het voorkomt nieuwe tekenen van huidveroudering.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Er zijn maar weinig mensen die alles weten van anti-rimpel crèmes en die precies weten wat ze nodig hebben. In de markt zijn zoveel merken en soorten beschikbaar, dat het je zou kunnen overweldigen. Maar maak je geen zorgen. Hieronder vind je alles dat je moet weten, voordat je een anti-rimpel crème koopt.

Samenstelling

Wanneer je tot hier hebt gelezen, dan weet je al behoorlijk veel over anti-rimpel crèmes. Je hoeft dan alleen nog op het etiket te kijken welke actieve stoffen erin zitten. De stoffen met de hoogste concentratie staan daarin bovenaan.

Er bestaat een actieve stof voor vrijwel ieder huidprobleem, maar geen enkele crème bevat ze allemaal. Misschien zal je meerdere anti-rimpel crèmes moeten mengen, of voeg je een serum toe aan jouw routine. Kies zo mogelijk voor hypo allergene producten die de huid kalmeren, met een zo hoog mogelijke zon beschermingsfactor.

Huidtype

Jouw huidtype is bepalend voor het soort anti-rimpel crème dat het beste aansluit. Om niet teveel hierover uit te weiden, concentreren we ons hieronder op de vette huid, de droge huid en de gevoelige huid.

Huidtype Aanbevolen behandeling
Vette huid Bij dit huidtype is de reiniging zeer belangrijk. Ben je gezegend met een vette huid, gefeliciteerd, want jouw huid veroudert minder snel. Kies dan ook voor een lichte anti-rimpel crème.
Droge huid Dit huidtype is over het algemeen kwetsbaar en vatbaar voor huidveroudering. Je kunt met een droge huid het beste kiezen voor een wat rijkere anti-rimpel crème met een hoge SPF. Hydratatie is het toverwoord voor dit huidtype.
Gevoelige huid Heb je een gevoelige huid, let dan goed op de ingrediënten in een anti-rimpel crème. Vermijd parfums en andere potentieel agressieve stoffen en kies voor neutraal.

Leeftijd

Zoals we hierboven al schreven, is leeftijd een andere bepalende factor bij het antwoord op de vraag welke anti-rimpel crème je nodig hebt. Een jonge huid heeft hele andere behoeften dan een volwassen huid, ook zien ze er verschillend uit. Je kiest een anti-rimpel crème op basis van jouw huidige leeftijd en de huidige staat van jouw huid. Mocht je nog iets te jong zijn voor het gebruik van een anti-rimpel crème, zorg dan vooral voor een crème met hoge beschermingsfactor tegen UV straling.

Kies voor een crème met een zo hoog mogelijke bescherming tegen de zon, oftewel, minimaal een SPF 30. Verder kun je een vochtinbrengende lotion gebruiken, om de eerste droogtelijntjes te verzachten.

Allergenen

In de ingrediëntenlijst op het etiket van de anti-rimpel crème, vind je soms tientallen ingrediënten. Vaak zijn slechts een of twee van deze ingrediënten actief tegen rimpels. De overige stoffen, voorzien een anti-rimpel crème van textuur en houdbaarheid. Conserveringsmiddelen doen niets voor de huid, ze houden jouw anti-rimpel crème goed, wanneer je de tube of pot opent.

De meeste anti-rimpel crèmes moeten eerst aan een aantal proeven voldoen, voordat ze op de Nederlandse markt komen. De meest gebruikelijke proef, is die op schadelijke stoffen. Ondanks deze proef is het verstandig om naar de ingrediënten van de crème te kijken, als je een gevoelige huid hebt. Een merk stelt het vaak op prijs als je jouw klachten over de anti-rimpel crème meldt. Op deze manier kan de fabricant de formule verbeteren en beter afstemmen op het gevoelige huidtype.

Persoonlijk doel

We raden je aan om jezelf realistische en haalbare doelen te stellen. Geen enkele anti-rimpel crème maakt je in een zucht tien jaar jonger. Om het allerbeste resultaat te halen, moet je een anti-rimpel crème iedere dag gebruiken, gedurende een aantal maanden. Geduld en consistentie zijn dus geboden, bij het halen van jouw persoonlijke doel. Dit kan bijvoorbeeld zijn, het verzachten van diepe rimpels, of het uitwissen van fijne expressie lijntjes.

Wat wil je precies bereiken met jouw anti-rimpel crème? Er bestaan namelijk zoveel soorten en stoffen, als dat er doelstellingen zijn. Wil je de droogtelijntjes rondom de ogen verminderen, het ontstaan van nieuwe rimpels vertragen, of vooral hydrateren? Afhankelijk van de behoeften van jouw huid, kies je voor de ene of de andere anti-rimpel crème.

Samenvatting

We hopen dat we je wijzer hebben gemaakt op het gebied van anti-rimpel crèmes. Verder, dat we jouw twijfels en vragen hebben kunnen beantwoorden. Er is een anti-rimpel crème voor ieder type huid en voor ieder budget, maar een duurdere anti-rimpel crème is niet altijd beter. Let vooral op de actieve stoffen in de anti-rimpel crème, want die gaan het voor je doen. Probeer onnodige kunstmatige stoffen te vermijden, vooral als je een gevoelige huid hebt.

Een anti-rimpel crème kan jouw huid er direct en op de langere termijn mooier uit laten zien. Ze kunnen geen wonderen verrichten, maar ze kunnen wel helpen bij het verbeteren van de uitstraling van de huid. Zo verzacht een anti-rimpel crème de kleine plooitjes in de huid en vertraagt het ontstaan van nieuwe rimpels.

Weet je al welke anti-rimpel crème je gaat kiezen? Vertel het ons hieronder. Deel dit artikel ook via jouw sociale netwerken, als je er wat aan hebt gehad.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Gayvoronskaya: 32606163/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies