Laatst bijgewerkt: 25-09-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

20Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

97Verzamelde opmerkingen

Een hondenbaasje kan zich al intens gelukkig voelen door alleen maar naar de hond te kijken en oogcontact te maken. Een hond is een trouw gezelschap en helpt inbrekers afschrikken. Soms hebben ze echter een zeer ernstig probleem: ze blaffen non-stop. Dit ongemak is niet alleen ondraaglijk voor jou, maar ook voor de buren.

Voor bijna alles is er echter een effectieve oplossing, en in dit geval is dat geen uitzondering. Je kunt het probleem oplossen door je huisdier een antiblaf-halsband te kopen. Dit type accessoire is een revolutionaire uitvinding, die het leven van veel honden en hun eigenaren heeft veranderd. Om deze reden hebben we deze shopgids samengesteld met de kenmerken van het product.
Belangrijk om te weten

 • Antiblaf-halsbanden voorkomen dat je hond vervelende en volstrekt onnodige geluiden maakt. Ze veroorzaken geen schade en helpen je om op de juiste manier om te gaan met bijvoorbeeld een stressvolle situatie die je hond kan ervaren.
 • Er zijn 4 soorten antiblafbanden: met een spray, ultrasoon, vibrerende en elektrische. Elk heeft verschillende kenmerken en vervult verschillende functies. Daarom moet je de meest geschikte kiezen voor je hond. Anders zal je huisdier zich er niet mee op zijn gemak voelen.
 • Bij het kopen van een antiblafband is het essentieel dat je enkele essentiële aspecten in acht neemt, zoals de grootte, het type halsband, de kwaliteit, de frequentie van gebruik en de intensiteit.

Onze selectie

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste antiblafbanden voor honden die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de ideale antiblaf-halsband een stuk eenvoudiger.

De beste 4-in-1 antiblafband

Reageert je hond in veel situaties met onnodig blaffen? De Canine-Tech ™ Anti-blaf halsband ondersteunt je bij de opvoeding van je hond, zodat je je hond duidelijk aangeeft wanneer hij zich rustig dient te gedragen. De opvoedhalsband reageert op blaffen met lichte, ongevaarlijke vibraties (dus geen elektrische schokken) en een pieptoon, die je hond helpen heropvoeden. Je hond zal snel de irriterende vibratie/prikkel met het getoonde gedrag associëren en dit niet nogmaals herhalen. Geschikt voor een halsomvang van 20-52 cm.

De meest complete antiblafband


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Het effectief trainen van huisdieren vraagt om constantie, de PetSafe® Anti-Blafband helpt hier bij! De Anti-Blafband zal automatisch en consistent corrigeren bij overmatig blaffen van honden. Zodra de sensoren van de Anti-Blafband de trillingen van het blaffen opvangen zal er een veilige maar irritante statische stimulatie worden toegebracht op de contact punten. De Anti-Blafband begint bij het laagste niveau van stimulatie en zal bij aanhoudend blaffen toenemen. De band heeft 6 verschillende stimulatie niveaus.

De beste oplaadbare antiblafband

Blaft je hond bij het minste of geringste en hebben jij en je omgeving hier last van? De oplaadbare Doggie™ premium Anti-Blaf Halsband is een zeer effectieve en diervriendelijke ondersteuning in de opvoeding. De anti blafband helpt tegen het blaffen door middel van de combinatie van een corrigerende pieptoon en pijnloze vibratie. De halsband geeft geen elektrische schok. Het product is geen strafmiddel maar een ondersteuning in de opvoeding. De anti-blafband is geschikt voor kleine en middelgrote honden van 2,5 kg tot 60 kg.

De beste antiblafband met 7 niveau’s

Hebben jij en ook je buren last van je blaffende hond? Is je hond erg onrustig? De GoodDog™ Anti-Blafband zorgt ervoor dat jouw hond stopt met blaffen! Deze antiblafband is als beste getest en zal je hond snel en gemakkelijk leren niet te blaffen. Door een intelligent systeem van 7 niveau’s vibratie en geluid wordt je hond diervriendelijk getraind om niet te blaffen. De Anti-Blafband van GoodDog™ maakt dus geen gebruik van schokken. De anti-blafband is geschikt voor kleine en middelgrote honden van 2,5 kg tot 60 kg.

Shopgids: Alles wat je moet weten over antiblafbanden

Het is van groot belang dat je voordat je een antiblafband voor je hond koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Een positieve versterking is altijd de beste keuze voor je huisdier.
(Bron: Miss_j: 33441914/ 123rf.com)Wat zijn antiblafbanden?
Antiblafbanden zijn apparaatjes die in de hals van je hond zijn verwerkt. Ze geven met name een bepaalde reactie tegen het blaffen. De hond kan worden blootgesteld aan (minimale) elektrische schokken, geluiden, trillingen of geuren. Het doel is dat je huisdier niet onnodig blaft, wat een vrij veel voorkomend probleem is.

Bij correct gebruik kan een antiblaf-halsband je hond zodanig opvoeden dat hij weet hoe hij zijn impulsen onder controle moet houden. Houd er rekening mee dat al deze soorten accessoires onschadelijk en volledig legaal zijn. Je zou kunnen zeggen dat het het vergelijkbaar is met het bestraffen van een kind als het zich misdraagt.

Welke voor- en nadelen hebben antiblafbanden?

Zoals met alle producten, moet je er niet één kopen zonder informatie te hebben over de voordelen die het biedt. Aan de andere kant is het ook van belang dat je de ongemakken analyseert die kunnen ontstaan bij het gebruik ervan. Hier is een tabel met alle voor- en nadelen van antiblafbanden.

Voordelen
 • Ze voorkomen dat je honden onnodig blaffen of keffen
 • Ze doen je huisdieren geen kwaad
 • Ze zijn comfortabel voor je hond
 • Ze kunnen overal mee naartoe genomen worden
Nadelen
 • Sommige honden wennen er niet aan en proberen ze te verwijderen
 • Er zijn rassen die de effecten van de halsband niet voelen

Zijn antiblafbanden gevaarlijk voor mijn hond?

Houd er rekening mee dat als een product een huisdier schade toebrengt, de autoriteiten de verkoop ervan verbieden omdat de wetgeving inzake dierenbescherming wordt overtreden. Antiblafbanden zijn accessoires die uitsluitend door deskundigen zijn ontwikkeld. Daarnaast bemoeien gespecialiseerde dierenartsen zich met de productie, die altijd voor het welzijn van de hond zorgen.

Daarom zijn antiblafbanden volledig geteste accessoires en is niet aangetoond dat ze je huisdier schade toebrengen. De veiligheid hangt echter samen met het juiste gebruik van de halsbanden, vooral op het gebied van elektrische accessoires. Het is ook van essentieel belang dat je de halsband niet te strak aansluit zodat je hond geen ademhalingsmoeilijkheden ondervindt.

Winston ChurchillEngels staatsman en Nobelprijswinnaar literatuur
“Wanneer je steeds een steen gooit naar elke hond die blaft, kom je nooit bij je doel.”

Welke soorten antiblafbanden zijn er?

Bij een aankoop kan je niet het eerste product kiezen dat je ziet omdat niet alle producten geschikt zijn voor je huisdier. Een poedel heeft bijvoorbeeld niet dezelfde halsband nodig als een herdershond. In de eerste plaats kan het accessoire ineffectief zijn en in het ergste geval schade aan je huisdier veroorzaken, wat niet de bedoeling is natuurlijk.

Daarnaast zijn er verschillende soorten accessoires en elk accessoire voldoet aan verschillende kenmerken en behoeften van je hond. Daarom is het essentieel dat je, voordat je een product kiest, weet welke versie het meest geschikt is. In de volgende tabel geven we een overzicht van de verschillende soorten antiblafbanden.

Type antiblafband Kenmerken Gebruik
Met een spray Deze straalt onaangename geuren uit als je hond blaft.

Kan worden beschouwd als een minder intensieve aanpak, in tegenstelling tot de trainingshalsbanden.

Puppy’s.

Wanneer je de hond alleen thuis laat.

Ultrasound Deze zendt signalen uit die alleen waarneembaar zijn voor honden.

Ze worden geactiveerd door het blaffen.

Honden ouder dan 6 maanden.

Niet erg sterke rassen.

Met vibratie Het is een van de veiligste manieren om te voorkomen dat je hond blaft.

Biedt snel resultaat.

Huisdieren die klein of niet erg sterk zijn.
Statische impuls Geeft een kleine (onschadelijke) schok, die voorkomt dat de hond blaft.

Grote en sterke honden.

Moet alleen worden gebruikt wanneer de bovenstaande alternatieven niet voldoende zijn.

Hoe werken antiblafbanden?

Allereerst moet je weten dat de anti-blafbanden een kleine elektronische doos hebben met een sensor die blaffen detecteert. Daarnaast worden sommige modellen gebruikt om het gehuil te controleren, geluiden die ook zeer vervelend zijn. Deze elektronische box heeft batterijen of een oplaadbare batterij en het mechanisme maakt het mogelijk om trillingen, geluiden of schokjes uit te zenden.

Wanneer de hond blaft, wordt de halsband geactiveerd en is verantwoordelijk voor het genereren van de hierboven genoemde effecten, afhankelijk van de instelling van de gebruiker. Er zijn anti-blafbanden met geautomatiseerde systemen die een geleidelijke controle mogelijk maken. Wanneer de hond lawaai maakt, wordt een geluid geactiveerd. Als het niet genoeg is, een trilling en tenslotte de stroomstoot.

Je vindt deze accessoires bij de dierenspeciaalzaken.
(Bron: Christingasner : 43676908/ 123rf.com)

Wanneer gebruik ik een antiblafband?

De naam van het accessoire zegt het al, je moet antiblaf-halsbanden gebruiken wanneer je huisdier zichzelf niet kan beheersen. Het is waar dat honden moeten blaffen omdat het één van de verschillende manieren is waarop ze kunnen communiceren. Het blaffen kan echter een niveau bereiken dat niet wordt getolereerd en dat is het moment waarop de hond het apparaat nodig heeft.

Het is echter van essentieel belang dat je het gebruik van deze accessoires bij puppy’s vermijdt, omdat het effect ervan op hen niet is aangetoond. Het verdient de voorkeur om te wachten tot je hond minstens zes maanden oud is om de halsband te gebruiken. Ook hebben puppy’s niet de neiging om te veel te blaffen, en als ze dat wel doen, is dat niet zo hinderlijk als bij een volwassen hond.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een antiblafband om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de antiblafband te vinden die het beste bij je hond past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de antiblafband die je hond nodig heeft:

 • Grootte
 • Type halsband
 • Kwaliteit
 • Gebruik
 • Karakter

Grootte

De eerste factor die je moet analyseren om een antiblaf-halsband te kopen is de grootte van je hond. Grotere honden kunnen de effecten van de basishalsbanden weerstaan, dus ze hebben krachtigere halsbanden nodig. Als het geluid je huisdier bijvoorbeeld niet geruststelt, kan je het apparaat zo instellen dat het trillingen uitzendt.

Een kleine hond, zoals een poedel of een chihuahuahua, heeft daarentegen geen zeer geavanceerde halsband nodig. Het eenvoudigste model kan worden gebruikt om het blaffen en zelfs het meest agressieve gehuil te controleren. Het is ook essentieel dat je de kracht van de halsband correct aanpast aan de afmetingen van je hond.

Kies de halsband die het beste bij je huisdier past.
(Bron: Alena Stalmashonak: 52662478/ 123rf.com)

Type halsband

Eerder hebben we in deze shopgids de belangrijkste soorten antiblafbanden beschreven die je op de Nederlandse markt kunt vinden. Daarom is het noodzakelijk dat je de juiste keuze maakt, want niet alle opties zijn geschikt voor je hond. Een accessoire met geluiden of trillingen vervult niet dezelfde functie als een elektrisch apparaat.

In dit geval raden we je aan om iets meer te investeren en een antiblafband met meerder functies te kopen. Dit model heeft 3 standen en verschillende soorten emissies, die je naar keuze kunt gebruiken. Bovendien hebben de meeste van deze modellen instelbare sterkteniveaus.

Kwaliteit

De kwaliteit, bij elk type product, is een bepalende factor bij de keuze van een accessoire, vooral als het om een antiblafband gaat. Als de hond er niet aan gewend raakt, kan hij proberen de halsband te verwijderen. In de ernstigste gevallen kan de hond het apparaatje met zijn poten beschadigen.

Aan de andere kant spelen honden vaak buitenshuis, in de tuin bijvoorbeeld. Daarom is het handig dat de antiblafband waterdicht is, vooral als je je hond vaak uitlaat. Bovendien hoef je de halsband niet af te doen wanneer je je je hond in bad doet, een moment waarop hij misschien begint te blaffen.

Gebruik

Je moet ook analyseren hoe vaak je hond de antiblafband moet dragen. Houd er rekening mee dat er honden zijn die alleen buiten blaffen, terwijl anderen op elk moment blaffen. Of je een krachtiger of minder krachtig product koop hangt af van de manier waarop je de halsband gaat gebruiken.

Als je huisdier bijvoorbeeld nooit buiten komt, kan je het beste een basisband kopen met een geluidsemissie. Er kan zich ook een situatie voordoen waarbij de hond alleen maar onophoudelijk blaft als hij alleen is. In dat geval is het raadzaam om er hem er geleidelijk aan te laten wennen en af te wachten of hij aan het accessoire went.

Anti-blaf halsbanden zijn ontworpen en goedgekeurd door deskundigen.
(Bron: Jozef Polc: 28400269/ 123rf.com)

Karakter

De laatste factor om rekening mee te houden is het karakter van je hond. Of liever gezegd: hoeveel je huisdier blaft. Er zijn honden die echt veel problemen veroorzaken, vooral als ze de straat op gaan, waar lawaai, mensen of iets anders hen kan hinderen. De meest geavanceerde en krachtige antiblafbanden zijn het beste in dergelijke gevallen.

Aan de andere kant is het essentieel dat je geen zeer hoge intensiteit gebruikt als dit niet strikt noodzakelijk is. Het is waar dat antiblafbanden geen pijn veroorzaken bij je huisdier, maar je moet geen onnodig ongemak veroorzaken. Bepaal daarom op welk niveau je de halsband moet afstellen om je huisdier goed te kunnen opvoeden.

Samenvatting

Antiblafbanden zijn essentiële accessoires als je hond er geen genoeg van krijgt om vervelend en onnodig te blaffen, keffen of janken. Dit product kan veel overlast van de eigenaars zelf en buren voorkomen. Er zijn verschillende soorten halsbanden, dus kies het soort dat het beste bij je hond past.

Het trainen van je hond is essentieel zodat iedereen in huis kan genieten van harmonie, rust en comfort. Het is ook noodzakelijk dat je je hond de nodige zorg geeft, zoals een goed dieet, hem geregeld uitlaat en hem veel genegenheid geeft. Op deze manier is je huisdier altijd gezond en in een optimale conditie.

Vond je ons artikel over antiblafbanden interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de ideale antiblaf halsband voor hun hond kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Volha Kavalenkava: 43333881/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies