Laatst bijgewerkt: 30-09-2021
Armbanden zijn een van de favoriete accessoires van vrouwen. Ze voegen schoonheid en stijl toe, en daarom zijn ze in de meeste vrouwenoutfits aanwezig en zijn er talloze modellen verkrijgbaar. Wil je meer weten over dames armbanden? Blijf dan bij Stylespring en we vertellen je er alles over!

Alles over dames armbanden

Ben je net zo’n grote fan van armbanden als wij? In dat geval kun je de volgende rubriek niet missen. We vertellen je wat de belangrijkste soorten damesarmbanden zijn en welke eigenschappen ze hebben. Let op!

Welke soorten damesarmbanden zijn er?

  • Armbanden: Er zijn twee soorten armbanden: klassieke of manchet armbanden. De eerste zijn volledig gesloten, d.w.z. ze hebben geen opening of sluiting. Ze worden om de pols gedragen en zitten meestal losjes. Manchet armbanden zijn armbanden met een opening. Ze zitten losser en zijn van ander materiaal gemaakt.
  • Kralenarmbanden: Dit zijn armbanden met kralen (plastic of glazen kralen) die aan draad of touw geregen zijn. Ze zijn een van de meest gebruikte modellen. Ze zijn er in verschillende kleuren. Ze zijn heel vrolijk en veelzijdig.
  • Ketting: Dit is de armband met een kettingformaat. Het is meestal gemaakt van zilver, goud, roestvrij staal of brons. De schakels ervan kunnen verschillende afmetingen en diktes hebben.
  • Hanger: Hij lijkt erg op halskettingen of chokers, maar dan in armbandversie. Het kan gezette stenen hebben of hangende elementen (zoals harten, veren, sterren en bloemen, onder andere). De fijne drapering maakt hem heel elegant en esthetisch aantrekkelijk.

Welke damesarmband past het best bij welke stijl?

Als je wilt weten welke damesarmband het beste bij jouw stijl past, lees dan verder!

  • Elegant: Als je stijl elegant is of je hebt een formele gebeurtenis, dan raden we je aan te kiezen voor bungelende armbanden. Er zijn mooie en voorname varianten in zilver of witgoud. Armbanden zijn ook een uitstekende keuze. Vooral voor gala’s (we raden geel goud aan).
  • Klassiek: De schakelarmband is een klassiek model dat nooit uit de mode raakt. Het past bij een grote verscheidenheid aan kleding en accessoires. Je kunt kiezen uit zilveren, roestvrij stalen of bronzen varianten. Ze zien er geweldig uit.
  • Rustiek Als je de voorkeur geeft aan meer rustieke of hippie-ontwerpen, kun je het beste kiezen voor damesarmbanden met kralen. Je vindt ze in een enorme verscheidenheid aan motieven en kleuren. Ze zijn heel fris en jeugdig

(Uitgelichte afbeelding bron: Cifuentes: cAhT1mzFbU8/ Unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies