Laatst bijgewerkt: 31-08-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

19Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

94Verzamelde opmerkingen

Voor de liefhebbers zijn de geuren in huis minstens zo belangrijk als het meubilair. Je kunt grote sommen geld investeren in het ontwerpen en inrichten van de verschillende kamers. Maar als het er niet lekker ruikt, zijn alle inspanningen voor niets, want dan is het er niet aangenaam toeven. Om een aangename geur in huis te bereiken, kun je een aroma diffuser gebruiken. Het is een van de beste vormen om sfeer te geven aan de kamers in jouw huis.

Ons reukvermogen is een van de gevoeligste zintuigen. Bovendien zijn geuren nauw verbonden aan ons geheugen. Op deze manier kun je de sfeer in jouw eigen huis naar jouw hand zetten, omdat jouw huis een uniek aroma heeft. Vergeet niet, dat je met bepaalde geuren specifieke herinneringen en reacties kunt oproepen. We hebben dit artikel geschreven, om jou te helpen bij het kiezen van de beste aroma diffuser.
Belangrijk om te weten

 • Een aroma diffuser dient sfeer te geven aan een ruimte, door middel van essentiële oliën. Het is een van de beste hulpmiddelen om te kunnen genieten van een prettige omgeving.
 • In de meeste gevallen werkt een aroma diffuser ook als een luchtbevochtiger. Een zeer handige bijkomstigheid, deze dubbele functie. Zeker ook, omdat je maar één apparaat hoeft te kopen.
 • Bij een aantal modellen aroma diffuser, kun je de kleuren en het licht instellen. Zo creëer je met geuren en kleuren de juiste sfeer in de ruimte, op ieder moment.
 • Op het moment dat je een aroma diffuser gaat kopen, dan houd je rekening met een aantal bepalende factoren. Bijvoorbeeld, of een aroma diffuser een tijdsklok bevat, of een afstandsbediening. Maar ook of er verschillende programma’s opzitten en of je de kleur en het licht kunt instellen.

Onze selectie: De beste aroma diffusers op de markt

Een van de beste manieren om de kenmerken van een aroma diffuser te leren kennen, is om de meest gewaardeerde soorten in de Nederlandse markt te ontdekken. Je zou er zelfs jouw ideale aroma diffuser tussen kunnen vinden, die past bij wat jij zoekt. Daarom laten we je in de selectie hieronder de 5 beste aroma diffusers van dit moment zien. Met een complete beschrijving erbij, zodat je weet wat je koopt.

De meest praktische aroma diffuser met afstandsbediening

De O’dor aroma diffuser met afstandsbediening en LED-verlichting is een echte aanwinst voor bij jou thuis. Anders dan veel andere modellen op de markt is de afstandsbediening van de O’dor diffuser ontworpen voor een bediening tot 6 meter. De meeste modellen gaan maar tot 4 meter. Met de afstandsbediening kun je eenvoudig op de bank blijven zitten terwijl je de kleur- en mistmodus van het apparaat naar eigen smaak instelt.

De aroma diffuser met de beste luchtverspreiding

De aroma diffuser van SenaHome verspreidt een ontspannende en frisse geur door je woning. Het apparaat heeft een stijlvol design waarbij de lampjes steeds van kleur veranderen. Dat zorgt voor een gezellige sfeer bij jou thuis. Zodra je het apparaat aanzet, zul je binnen no-time met een gespannen gevoel op de bank ploffen. De lucht wordt erg goed verspreid. Je kunt de diffuser mét en zonder etherische oliën gebruiken, het is maar net waar je zelf zin in hebt.

De meest stijlvolle aroma diffuser

De aroma diffuser van Phytosun heeft een prachtig design dat direct de aandacht van je visite zal stelen. Op deze manier geniet van je van fijne geuren en heilzame eigenschappen van essentiële oliën en aromatherapie. Doordat je zelf kunt instellen hoe veel aroma de diffuser afgeeft, voorkom je dat je kamer te sterk gaat ruiken. Dankzij de handige eigenschappen en het mooie design is deze aroma diffuser een absolute toevoeging aan je interieur.

De beste aroma diffuser voor het verspreiden van etherische oliën

Phytosun heeft nog meer goede aroma diffusers op de markt gebracht. De Phytosun Pietra aroma diffuser is uitgerust met een ultrasoon diffusiesysteem voor de diffusie van etherische oliën in alle zachtheid. Je ervaart al snel een heerlijk geurende waternevel die tegelijk de lucht bevochtigt. Dit helpt je bij het verminderen van veel lichamelijke en psychische klachten, zoals luchtwegaandoeningen en stress. Een ander pluspunt is dat het apparaat zichzelf uitschakelt na gebruik.

De aroma diffuser met de mooiste LED-verlichting

Dit is een mooie aroma diffuser van donker hout in een compact formaat met grote inhoud. Vernevelt tot 30 ml vocht per uur en werkt 10 uur achter elkaar. Perfect voor in jouw schoonheidssalon, slaapkamer, woonkamer, kinderdagverblijf, kantoor of conferentieruimte.

Koele verneveling met ultrasone technologie, super stil dus ook geschikt voor de slaapkamer. Verfrist en bevochtigt de lucht, dus ideaal voor rokers en bij het verlichten van slaapstoornissen. Verschillende programma’s voor het licht, kleur en timing. Veilig en energiezuinig apparaat, voor een ontspannen energierekening.

Shopgids: Alles wat je moet weten over een aroma diffuser

Nu je de beste aroma diffusers van het moment een kent, kunnen we verder. De kennis van de verschillende soorten en kenmerken zal je van pas komen bij het kopen van een aroma diffuser. Je weet nu wat gebruikers zo waarderen aan hun aroma diffuser. Er is echter nog veel meer te ontdekken over aroma diffusers, handig om te lezen, voordat je overgaat tot de aanschaf.

Een aroma diffuser helpt je om de ruimtes in jouw huis heerlijk te laten geuren.
(Bron: Olga Miltsova: 10315449/ 123rf.com)

Wat is een aroma diffuser?

Een aroma diffuser is een klein apparaat, dat kleine parfum druppels uit essentiële olie verdampt, door middel van trillingen. Doordat de damp zich door de kamer verspreidt, hult het deze in het gekozen parfum. Dit is in het kort hoe een aroma diffuser werkt, ook al zijn niet alle modellen aroma diffuser hetzelfde. Dat ga je nog ontdekken in dit artikel. Je zult merken dat er verschillende soorten aroma diffusers bestaan.

Welke soorten aroma diffusers zijn er?

Zoals je gelezen hebt in de vorige alinea, werken aroma diffusers zeer eenvoudig. Aroma diffusers kunnen onderling nog behoorlijk verschillen. Daarom leggen we je in de volgende alinea uit, wat de verschillende manieren zijn om een ruimte te parfumeren. Zo kun je bepalen wat het beste bij jou en jouw huis of kantoor past.

Type aroma diffuser Werking
Elektrische aroma diffuser met water Werkt door middel van ultrasone trillingen aan de binnenkant van het apparaat. Bevat een klein bakje waarin je water met essentiële oliën kunt mengen om te verdampen. De elektrische aroma diffuser brengt een membraan in beweging, die de geuren langzaam door de ruimte verspreidt. Bij deze aroma diffuser is het belangrijk dat je een goede verhouding tussen water en olie mengt, om zo het ideale aroma te bereiken.
Aroma diffuser zonder water op elektriciteit Dit type aroma diffuser beschikt over een pompsysteem. Omdat in dit apparaat geen water aanwezig is, wordt de geur direct in de vorm van damp verspreid. Dit type aparaat noemt met ook wel vernevelaars. De geuren die dit apparaat verspreidt, zijn meestal intenser dan uit een aroma diffuser die water bevat. Vanwege de directe verneveling van de oliën zal je grotere hoeveelheden olie gebruiken.
Analoge aroma diffuser Dit zijn de meest eenvoudige aroma diffusers. Ze verspreiden geuren door middel van verwarming door een kaars of hete kooltjes. Tevens zijn dit de meest goedkope aroma diffusers. Let op dat je deze aroma diffuser veilig gebruikt, zeker als er kinderen in de buurt zijn. Analoge aroma diffusers zijn ook wel bekend als oliebranders en je komt ze overal tegen.

Wat is beter, een aroma diffuser of brander?

We kunnen ons voorstellen dat je jezelf de vraag stelt, waarom je voor een aroma diffuser zou kiezen. In plaats van voor een brander. Vooral, omdat deze laatsten voordeliger zijn. Wanneer je echter maximaal wilt profiteren van al het goede van essentiële oliën, dan zijn aroma diffusers daadwerkelijk beter. Bijvoorbeeld, omdat een aroma diffuser op elk moment de juiste hoeveelheden verspreidt. Bij een aroma brander, heb je hier veel minder invloed op.

Anoniem
“De ademhaling heeft een onmiskenbare invloed op veranderingen in de gemoedstoestand.”

Hoe gebruik ik een aroma diffuser?

Nu je de verschillende soorten aroma diffusers kent, gaan we een stap verder. Het zal je interesseren hoe je de verschillende soorten aroma diffusers gebruikt. Een analoge diffuser is zeer eenvoudig in gebruik. Je voegt enkel essentiële olie (en water) toe in het bovenste opvangbakje en je steekt de warmtebron eronder aan. De andere soorten aroma diffusers hebben een vergelijkbare gebruikswijze. Hieronder leggen we je uit hoe de verschillende soorten aroma diffusers werken.

 • Instructies. Het eerste dat je doet als je een nieuw apparaat koopt, is het bekijken van de gebruiksaanwijzing. Sla deze stap niet over als je optimaal wilt kunnen genieten van jouw aroma diffuser.
 • Open de diffuser. De volgende stap is het openen van de aroma diffuser. Meestal verwijder je het deksel van het apparaat. Neem daarna het opvangbakje voor het water uit, als jouw aroma diffuser deze bevat.
 • Water. Als jouw aroma diffuser water gebruikt, dan is dit het moment om het toe te voegen. Tip: gebruik gedistilleerd water om de ophoping van kalk te vermijden. Voeg ook de olie toe. Let goed op de maximaal toe te voegen hoeveelheid water en olie, om hem niet te overbelasten.
 • Deksel van de aroma diffuser. Plaats het deksel terug op het apparaat en sluit deze indien nodig.
 • Steek de stekker in het stopcontact. Als je het water en de olie hebt toegevoegd en het apparaat is goed gesloten, steek dan de stekker in het stopcontact. Als jouw aroma diffuser op een batterij werkt, controleer dan of deze vol is.
 • Zet de aroma diffuser aan. Zit de stekker in het stopcontact? Zet dan de aroma diffuser aan. Nu ben je klaar voor de laatste stappen.
 • Selecteer het programma. De meeste aroma diffusers op de Nederlandse markt beschikken over verschillende programma’s. Zo kun je op sommige modellen de duur van de verneveling selecteren, de kleur of de intensiteit van het licht. Een aantal types aroma diffuser beschikt over een afstandsbediening.
 • Essentiële oliën. Volg de instructies om te ontdekken waar je de essentiële olie precies toevoegt en ook hoeveel druppels je het beste kunt gebruiken.

Wat is de prijs van een aroma diffuser?

Zoals met ieder apparaat op de markt, zijn er ook aroma diffusers in verschillende prijsklassen. De meeste modellen kosten tussen de 15 en 50 euro. De prijs van een aroma diffuser hangt af van de functies die deze bevat, maar ook van het merk en het ontwerp. Kies voor een aroma diffuser met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Bedenk ook of je het apparaat vaak gaat gebruiken, om meer of minder de investeren.

Wat is het effect van essentiële oliën?

Je gebruikt een aroma diffuser om essentiële oliën te verspreiden. Het gaat hierbij om een vloeistof dat een bepaalde geur bevat. Deze geur is afkomstig uit bloemen, hout, blaadjes, zaden of wortels. Ze helpen bij het verbeteren van de geur in een bepaalde ruimte, maar hebben ook andere positieve eigenschappen. Er bestaat een essentiële olie voor iedere situatie. We hebben ze samengevat in de tabel hieronder:

Olie Eigenschappen
Jasmijn helpt bij het verminderen van stress en bij de verlichting van slaapproblemen.
Lavendel Vermindert spanning gerelateerde spierpijn en helpt bij het vatten van de slaap.
Kaneel Helpt bij het in evenwicht brengen van de verschillende emoties, vermindert vermoeidheid en geeft de gemoedstoestand een impuls.
Zwarte peper Ondersteunt mensen bij het stoppen met roken en vermindert angsten.
Amandel Verhoogt het serotonine niveau in het bloed en bestrijdt zodoende pijnen.
Bergamot Vermindert aandoeningen die te maken hebben met angst en depressie aanzienlijk.
Nootmuskaat Werkt als een lust verhogend middel, ook vermindert het depressieve klachten.

Wat zijn voor- en nadelen van een aroma diffuser?

Op dit punt in het artikel ben je al aardig op de hoogte van zaken omtrent aroma diffusers. Waarschijnlijk is het je nu duidelijker wat je graag wilt dat een aroma diffuser doet. Hieronder vindt je nog een aantal criteria, op basis waarvan je de verschillende aroma diffusers kunt vergelijken, alvorens je er een koopt:

Voordelen
 • Geniet van aromatherapie in huis en op kantoor
 • Toegankelijk geprijsd en voor iedereen wat wils
 • Laat de kamers in jouw huis of kantoor aangenaam ruiken
 • Gebruik de aroma diffuser als lamp
Nadelen
 • Sommige modellen aroma diffusers zijn moeilijker te gebruiken
 • Neemt ruimte in
 • Soms koopt men er één, maar gebruikt men het niet

Waar moet je op letten bij je aankoop?

We zijn bijna aan het einde gekomen van dit artikel over de aroma diffuser. We willen graag afsluiten, door je een aantal tips te geven. Tips waar je op kunt letten, als je op het punt staat om een aroma diffuser te kopen. Als je lang wilt genieten van jouw aankoopbeslissing, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Let op de onderstaande factoren bij het kopen van een aroma diffuser, en je zult er lang profijt van hebben. Je vindt dan de aroma diffuser die het beste aansluit bij jouw persoonlijke behoeften.

 • Voedingsbron
 • Gebruikswijze
 • Waterbakje
 • Licht en kleur
 • Ultrasonische werking

Voedingsbron

Let op de voedingsbron van jouw aroma diffuser. Elektrische aroma diffusers, kunnen op twee manieren werken. De eerste is, dat de aroma diffuser continu aangesloten is op het elektriciteitsnetwerk. Dit is niet heel comfortabel, omdat je hierbij afhankelijk bent van een stopcontact. De tweede is, dat de aroma diffuser op batterijen of een accu werkt. Dit is een flexibeler aroma diffuser, die je naar smaak kunt verplaatsen, zonder je af te vragen waar het stopcontact is.

Er zijn geuren die alleen geur afgeven, maar er zijn ook geuren die jouw gezondheid en welzijn ondersteunen.
(Bron: Jean-Paul: 63618354/ 123rf.com)

Gebruikswijze

Kies altijd een apparaat, dat handig is in gebruik. Bijvoorbeeld, een aroma diffuser met een afstandsbediening. Of een model waarbij je de duur van een programma kunt instellen, of die automatisch uitschakelt. In sommige gevallen is het mogelijk om de intensiteit van de geur te bepalen, of de afwisseling van de verschillende kleuren licht. In de selectie vind je een aantal aroma diffusers die vanzelf uitgaan, wanneer het water op is.

Waterbakje

Het volume van het waterbakje is een belangrijk kenmerk van de aroma diffuser. De inhoud hiervan, bepaalt voor een groot deel hoe lang de aroma diffuser ononderbroken kan vernevelen. Meestal licht de capaciteit van het waterbakje rond de 300 ml, maar er bestaan ook modellen met een kleinere of grotere inhoud. We raden aan om een aroma diffuser te kiezen die minimaal 300 ml water kan bevatten. Wel is het dan zo, dat het een groter apparaat is, dan aroma diffusers met minder inhoud.

Licht en kleur

De meerderheid van de aroma diffusers beschikken over een paar kleuren LED licht. Dit maakt het gebruik van een aroma diffuser nog aantrekkelijker. Ook bepaalde kleuren hebben positieve effecten op de gemoedstoestand, denk aan kleurentherapie.

Je kunt het ontwerp van een aroma diffuser gemakkelijk aanpassen aan jouw interieur.
(Bron: Belchonock: 97501416/ 123rf.com)

Ultrasonische werking

Zoals je hebt gezien, kunnen een aantal essentiële oliën je helpen om jouw slaap te verbeteren. Daarom is het handig, om een aroma diffuser ook in de slaapkamer te gebruiken. We raden je in dit geval aan, om te kiezen voor een aroma diffuser met ultrasonische werking. Dit wil zeggen, een hele stille aroma diffuser.

Samenvatting

Een aroma diffuser laat de ruimtes in jouw huis of kantoor opleven. Ze werken op basis van essentiële oliën, die op hun beurt gunstige gezondheidseffecten hebben. De meeste aroma diffusers zijn eenvoudig in gebruik en kosten niet veel. Soms kun je het programma van een aroma diffuser instellen, of deze met een afstandsbediening bedienen.

Lichten en kleuren, sommige aroma diffusers zijn volledig in te stellen op de sfeer en het effect dat je zoekt. Gebruik een aroma diffuser als nachtlamp, of als sfeermaker in de kinderkamer. Kies voor een stil apparaat, dat ook in slaapkamers te gebruiken is. Er is altijd een aroma diffuser met de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit, ook voor jou.

Vond je deze informatie over aroma diffusers interessant en heeft het je geholpen met het kiezen van jouw ideale aroma diffuser? Laat dan jouw reactie hieronder achter. Vergeet ook niet om eventueel dit artikel te delen via sociale netwerken.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Ian Dyball : 82651758/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies