Babybadje
Laatst bijgewerkt: 19-09-2020

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

17Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

119Verzamelde opmerkingen

Over het algemeen zijn baby’s niet erg blij als ze in bad moeten. Ze worden vaak zenuwachtig en kunnen zelfs in tranen uitbreken. Om deze reden is het belangrijk dat een babybadje voldoet aan de minimale comfort- en veiligheidseisen die binnen Europa gelden. Zo verklein je de kans dat de baby zich tijdens het baden niet comfortabel voelt.

Een babybad is een product dat je nodig hebt voor de verzorging van je kind. Ze zijn bedoeld voor dagelijks gebruik, net als de commode en kinderwagen. Er is een groot aanbod aan verschillende babybadjes op de markt, dat voldoet aan de behoeften van elk gezin. In deze shopgids over babybadjes vind je veel tips voor het kiezen van het juiste badje.
Belangrijk om te weten

  • Als je een babybadje koopt, is het belangrijk om er een te kiezen dat past bij de leeftijd, het gewicht en de grootte van de baby. Bovendien moet het model voldoen aan de Europese veiligheidsvoorschriften.
  • Er zijn verschillende soorten badjes, van permanente tot opvouwbare modellen of modellen met een ingebouwde commode. Bedenk van tevoren wat je precies zoekt, om het juiste babybadje te kunnen kiezen.
  • Een goed babybadje is gemaakt van hoogwaardige en resistente materialen, die tegelijkertijd aangenaam en zacht aanvoelen. Zorg ervoor dat het geen uitsteeksels heeft en dat de randen zijn afgerond.

Onze selectie: De beste babybadjes op de markt

Zoals je misschien wel weet, zijn babybadjes speciaal ontworpen om het baden van de kleine te vergemakkelijken. Babybadjes die de juiste grootte hebben en gemaakt zijn van materialen die geschikt zijn voor kinderen, zijn zeer praktisch voor ouders. Hieronder vind je de beste babybadjes die je op de markt kunt vinden. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

De beste complete kinderbadset

Dit is een complete 8-delige bad- en verzorgingsset van LUMA babycare. In de set vind je alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse verzorging van je pasgeboren kindje. De set bevat een babybadje, luieremmer, badinzet, manicureset, kam, borstel, badthermometer en afvoerslang. Je complete baduitzet in 1 kleurcombinatie. Mooi, praktisch en voordelig. Deze set heeft een lichtgrijs met witte combinatie, maar ze zijn ook verkrijgbaar in het wit en donkergrijs.

Het meest comfortabele babybadje

Het comfortabele Bébé-Jou babybad is uitgerust met een speciaal “CLICK systeem”. Met behulp van dit innovatieve systeem plaats je het bad heel eenvoudig, met 2 clicks muurvast op de bébé-jou badstandaard 2200 of 2205. Net zo gemakkelijk “click” je het bad weer los door aan de onderzijde van de badstandaard het systeem in te knijpen. Het bad is speciaal ontworpen voor het formaat van je baby en heeft een geïntegreerd zitvlak. Een afvoerslang is los verkrijgbaar, zodat je het bad eenvoudig leeg kan laten lopen en zwaar tillen overbodig is.

Het beste compacte babybadje

Dit babybadje van het merk Holland is geschikt voor baby’s tot ongeveer 6 maanden. Doordat er in dit badje minder water gaat dan normaal, blijft het water langer op temperatuur. Dankzij de schuine rand biedt het badje een goede armondersteuning. In reviews zijn veel ouders enthousiast over de maat van dit badje omdat het precies in de gootsteen of wasbak past en je je kindje goed vast kunt houden. De afmeting van het badje is (lengte x breedte x hoogte): 43x43x38 cm.

Het beste opblaasbare babybadje

Dit zachte opblaasbare badje van het merk Munchkin maakt grote baden veilig voor de kleintjes. Het getextureerd oppervlak voorkomt uitglijden en de gevormde hoofdsteun vereenvoudigt het haarwassen. Er zit een stop in zodat het badje snel leeg kan lopen. Het badje is aan een zuignap op te hangen om het te laten drogen. Dit leuke badje is ideaal bij de de overgang naar een groot bad. Een veilig badje met indicatie voor te heet water. De bodem heeft een goed zitcomfort en is makkelijk op te blazen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over babybadjes

Een babybadje is een handige tool bij het baden van je kind. Het is een product dat je dagelijks zult gebruiken en het is daarom belangrijk om de tijd te nemen om het juiste model te kiezen. Om het perfecte badje te vinden, is het eerste wat je moet doen alles te weten komen over deze handige hulpmiddelen. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom babybadjes.

Als het kind zich op zijn gemak voelt in een babybadje, zal hij of zij tijdens het baden zeer ontspannen zijn.
(Bron: Oliver: 42071983/ 123rf.com)

Zijn er veiligheidsvoorschriften waar een babybadje aan moet voldoen?

Zoals bij elk ander kinderproduct ook het geval is, moeten babybadjes voldoen aan de Europese regelgeving. Veiligheid tijdens het baden is essentieel om te voorkomen dat de baby onnodige risico’s zoals een ongelukkige val loopt. De beste garantie bij het kiezen van een babybadje is om voor een betrouwbaar en erkend merk te gaan.

Zorg er in ieder geval voor dat het model in kwestie aan de Europese veiligheidsnormen voldoet. Meestal zie je dit aan een inscriptie op de verpakking. De CE-markering garandeert bijvoorbeeld dat het een veilig product is dat voldoende stabiliteit biedt. Onthoud: Goedkoop kan op de lange termijn alleen maar duurkoop worden.

Wat is een handig babybadje als ik weinig ruimte heb?

Je kunt 2 soorten babybadjes op de markt vinden: enerzijds de vaste of permanente modellen en anderzijds de opvouwbare modellen. Zoals de naam al aangeeft, zijn de eerste ontworpen om permanent in de badkamer te blijven staan. Ze hebben over het algemeen een stabiele structuur, met stevige poten en vaak een ingebouwde commode.

Deze optie vereist meer ruimte in de kinder- of badkamer. Als je echter weinig ruimte hebt, ben je misschien meer geïnteresseerd in een opvouwbaar bad. Deze modellen zijn erg handig en hebben het voordeel dat ze kunnen worden opgevouwen en opgeslagen tot het volgende gebruik. Je hoeft dan dus geen permanente plek te hebben voor het babybadje.

Doctor J. Mateu SanchoArts
“Er zijn verschillende vereisten om rekening mee te houden, voordat een bad als veilig kan worden beschouwd. Een daarvan is dat de structuur stabiel is en de kuip is gemaakt van duurzaam en voldoende sterk thermoplastisch materiaal zodat het niet vervormt na verloop van tijd.”

Wat is de juiste ligstand in een babybadje?

Er zijn modellen die verschillende ligopties bieden. Zo kun je de positie van de baby aanpassen aan de verschillende behoeften die de baby tijdens het groeien heeft. De meest voorkomende manier om de baby te baden is half liggend. Deze houding wordt met name aanbevolen tijdens de eerste fase na de geboorte. Je moet dan wel het hoofdje van de baby goed vast blijven houden.

Als het kindje wat ouder is en zelf zijn nekje omhoog kan houden, is het een goed idee om hem of haar zittend te wassen. Deze houding is voor veel ouders veel comfortabeler. Normaal gesproken kan de baby na 6 maanden blijven zitten. In elk geval is het het beste om te kiezen voor een babybadje dat verschillende lig- en zithoudingen biedt.

Een babybadje moet bij de grootte en de leeftijd van het kind passen.
(Bron: Gekaskr: 33210530/ 123rf.com)

Tot welke leeftijd zijn babybadjes geschikt?

Het gebruik van een babybadje wordt meestal aangeraden vanaf de geboorte van het kind. Zo kan het kind zijn of haar eerste baddersessies op een veilige en comfortabele manier ondergaan. De leeftijdsgrens is echter afhankelijk van het model in kwestie. Er zijn modellen die geschikt zijn voor kinderen tot 12 maanden, maar ook die speciaal ontworpen zijn voor nog veel grotere kinderen.

Natuurlijk moet worden opgemerkt dat de snelheid van de groei van de baby ook de keuze voor een babybadje zal beïnvloeden. Het is mogelijk dat het kind zo snel groeit, dat het bad bijvoorbeeld na 10 maanden al te klein is. De maat die je op de verpakking kunt vinden, geeft een idee van de geschiktheid van het product. Tot slot zijn er ook modellen die geschikt zijn voor kinderen met een leeftijd van 7 of 8 jaar oud.

Wat is beter, een vast of een opvouwbaar babybadje?

Een ander belangrijk criterium bij het kopen van een babybadje, is het ontwerp. En dan met name de vraag of je een permanent of opvouwbaar badje wilt. Vaste badjes zijn meestal onderdeel van een complete set met een standaard. Vaak hebben de vaste baden een ingebouwde commode. Ze zijn perfect als je meer ruimte in de kinder- of badkamer hebt.

Opvouwbare babybadjes daarentegen kun je opvouwen en makkelijk opbergen. Dit zijn daarom ideale modellen om mee te nemen op reis, maar ook als je thuis niet veel plek hebt om het bad permanent te laten staan. Het vouwsysteem is meestal erg intuïtief en maakt het mogelijk om het bad op een handige plek te bewaren tot het volgende gebruik.

Het is belangrijk om voor voldoende stabiliteit van het bad te zorgen.
(Bron: Atamanenko: 64792500/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van een babybadje met een commode?

Een van de meest populaire modellen onder ouders is het babybedje met een ingebouwde commode. Vaak bestaat een dergelijke 2-in-1-combinatietafel uit een verschoontafel, een aankleedkussen en een babybadje. Het voordeel van zo’n model is dat je minder hulpmiddelen en dus vaak minder rommel hebt. Bovendien zijn de combinatietafels vaak hoog, waardoor de rug van de ouder niet lijdt wanneer de baby in bad gaat.

Sommige modellen hebben bovendien handige lades, waardoor de combinatietafel als het ware in een handig meubel voor in de kinder- of badkamer verandert. Over het algemeen haal je de commode eenvoudig uit de badkuip, zodat je beide items gemakkelijk kunt gebruiken. Het zijn meestal structuren met wieltjes, zodat je het meubelstuk eenvoudig kunt verplaatsen. Hieronder vind je een overzicht van de kenmerken van de belangrijkste soorten babybadjes:

Type babybadje Kenmerken
Badjes die je in de gootsteen kunt plaatsen Zacht en comfortabel, ideaal voor de eerste baddersessies.
Opvouwbare badjes Compact en met antislipbasis.
Badje met commode 2-in-1-combinatietafel, vaak met handige laden.
Badje in de vorm van een emmer Bieden de optie om te baden in foetale positie.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Een babybad is een product dat je nodig hebt voor de verzorging van je kind. Er zijn verschillende soorten babybadjes waarin je veilig je baby kunt wassen. Om het juiste babybadje te kiezen, zijn er diverse factoren waar je rekening mee moet houden. Vergeet niet dat elke baby bepaalde behoeften heeft, waardoor het van vitaal belang is dat je een aantal aspecten van tevoren beoordeelt. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste aankoopcriteria bij de aanschaf van een babybadje:

Leeftijd van de baby

Het eerste criterium bij het selecteren van een babybadje is de leeftijd waarvoor het bad geschikt is. Hoewel de meeste babybadjes vanaf de geboorte gebruikt kunnen worden, is het handig om hier alsnog voldoende aandacht aan te besteden. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je het badje maar een paar maanden kunt gebruiken. In een emmervormig babybad ontspannen pasgeboren baby’s zich het makkelijkst. Als de baby groter wordt, zal hij of zij meer ruimte nodig hebben.

Door aandacht te besteden aan de aanbevolen leeftijd voor het bad, zul je een model kiezen waar je lang plezier van hebt. Er zijn ouders die liever meer veelzijdige badkuipen kopen zodat ze zo lang mogelijk meegaan. Deze modellen bevatten meestal verstelbare onderdelen waarmee je het badje kunt aanpassen aan de verschillende groeifasen van het kind.

Materiaal

Bij de aankoop van een babybadje, is het erg belangrijk dat je er zeker van bent dat het gebruikte materiaal van goede kwaliteit is. Vergeet niet dat het een product is dat direct in contact komt met het lichaam en de huid van het kind. Het is daarom essentieel dat de materialen geschikt zijn voor baby’s. Het liefst is het badje hypoallergeen, antislip, resistent en voelt het zacht en aangenaam aan.

Hard plastic is een van de meest voorkomende productiematerialen voor babybadjes. Het wordt gekenmerkt door de grote weerstand en biedt enorme stabiliteit. Let wel, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het bad zachte afgeronde randen heeft om eventuele ongelukken te voorkomen. Plastic is verder ook een populair materiaal voor opblaasbare badjes.

Accessoires

De wereld van de accessoires op het gebied van babybaden is erg groot. Het is natuurlijk de vraag of je al die accessoires echt nodig hebt. Logisch gezien geldt dat hoe meer accessoires het model heeft, des te hoger de prijs zal zijn. Wat in ieder geval handig kan zijn is voldoende ruimte en plekjes om je zeep en andere baby-toiletartikelen te kunnen plaatsen tijdens het baden.

Er zijn modellen die afneembare aankleedkussens hebben om het badproces te vergemakkelijken. Een ander interessant detail is de opname van een afvoerslang in de bodem van de badkuip om het badje makkelijker leeg te kunnen maken. Andere babybadjes zijn uitgerust met mobiele hoofdsteunen.

De meest moderne babybadjes hebben vaak een warmteverspreider om de temperatuur constant te houden.

Onderhoud

Ten slotte is het noodzakelijk om rekening te houden met het gemak waarmee je het babybadje onderhoudt. Het is altijd belangrijk om de omgeving van het kind zo hygiënisch mogelijk te houden. We raden daarom aan om het badje regelmatig goed schoon te maken. Het is dan handig als het ontwerp van bad een goede reiniging niet in de weg zit zodat alle onderdelen gemakkelijk kunnen worden gereinigd.

Het beste is eigenlijk om niet te veel kleine hoekjes en gaatjes te hebben, omdat juist op die plekken vuil zich gemakkelijk kan ophopen. Ook het opnemen van een afvoerslang is gunstig voor het reinigen van het bad. Deze functie vergemakkelijkt het legen van het bad en voorkomt dat er water achterblijft. Zo blijft het bad altijd schoon en hygiënisch.

Samenvatting

Een babybad is een product dat je nodig hebt voor de verzorging van je kind. Het is namelijk te riskant om je baby in een normale badkuip of douche te wassen. Om je kind toch dagelijks schoon te kunnen houden, zijn er babybadjes. Tijdens de eerste maanden moet je het hoofdje van het kind in het babybad vasthouden. Kinderen worden meestal zenuwachtig tijdens het baden. Juist daarom is het van belang dat je een comfortabel en veilig model kiest.

Er zijn verschillende soorten babybadjes waarin je je baby veilig kunt wassen. Babybadjes zijn handige hulpmiddelen die in de meeste gevallen in ieder geval tot het eerste levensjaar meegaan, en in andere gevallen zelfs tot het kind een leeftijd van 8 jaar heeft bereikt. Beoordeel de verschillende modellen op hun materiaal, accessoires en reinigingsgemak voordat je er een kiest.

Vond je onze shopgids over babybadjes interessant? Laat dan hieronder jouw reactie achter. Je kunt het artikel ook op social media delen met je vrienden en familie. We zijn benieuwd naar jouw mening en ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Famveldman: 54640071/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies