Droogrek Voor Babyflessen
Laatst bijgewerkt: 18-09-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

20Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

89Verzamelde opmerkingen

Gemiddeld moeten ouders wel vijf tot zes babyflessen vullen per dag en ze natuurlijk na elk gebruik ook schoonmaken. Het lijkt misschien overdreven, maar een droogrek voor babyflessen is ontzettend handig en zorgt ervoor dat je altijd een schone babyfles bij de hand hebt.

Om de hygiëne van de producten die we voor baby’s gebruiken te verzekeren, is het drogen van de fles, naast het schoonmaken met water en zeep, van essentieel belang. Het gebruik van een droogrek voor babyflessen zorgt ervoor dat de babyflessen op een hygiënische manier drogen, met voldoende ventilatie en in de juiste positie zodat bacteriën geen kans krijgen.
Belangrijk om te weten

 • Het gebruik van een droogrek voor babyflessen is velen malen hygiënischer dan een gewoon afwasrek, aangezien zich op de laatste veel voor de baby schadelijke bacteriën verzamelen.
 • Alhoewel we kunnen denken dat het een extra voorwerp is dat ruimte inneemt in onze keuken, is het goed te bedenken dat een droogrek de plek is waar babyflessen op een geordende manier altijd bereikbaar zijn.
 • Op het moment dat je een droogrek voor babyflessen gaat kopen, is het aan te raden om een aantal factoren in de gaten te houden. Factoren zoals de kwaliteit, het ontwerp, en de gebruiksvriendelijkheid, zodat je altijd het droogrek aanschaft dat voor jou het meest geschikt is.

Onze selectie: De beste babyfles droogrekken op de markt

Als het gaat om producten voor de verzorging van onze baby zijn we kieskeurig; we willen altijd het beste. Daarom hebben we hieronder een selectie gemaakt van de beste droogrekken voor babyflessen die er op dit moment op de markt te verkrijgen zijn.

Eerdere Aanbevelingen

Het beste opvouwbare droogrek

Het luxe droogrek van het merk Munchkin is een zeer handig en kwalitatief goed product. Dit flessenrek is zeer effectief en is zo ontworpen dat het aanrecht netjes droog blijft. Dit artikel is bedoeld voor baby producten, zuigflesjes dus. Het is zeer belangrijk dat het zuigflesje van een baby goed gereinigd is. Baby’s zijn klein en worden snel ziek. Doordat de flesjes goed drogen in dit rek blijven er geen resten in zitten. Dit komt de hygiëne ten goede. Dit flessenrek is BPA vrij.
Ruimte voor maximaal 8 flesjes.

Het beste droogrek type grasmat

Dit droogrek van Boon, met een grasmat ontwerp, combineert functionaliteit met een mooi design dat past in elke keuken. Met de uitstekende afmetingen, namelijk 24,1 x 24,1 x 5,4 centimeter, is dit droogrek geschikt voor flessen en andere babyaccessoires van verschillende afmetingen, zonder dat het droogrek ontzettend veel ruimte inneemt in je keuken.

De staafjes blijven omhoog staan terwijl de flessen drogen en het water wordt in een bak onder het droogrek opgevangen, zodat het geen natte boel wordt in de keuken. Het droogrek is in twee delen uit elkaar te halen, wat de schoonmaak ervan vergemakkelijkt. Bovendien kan dit droogrek gewoon in de vaatwasser.

Het beste droogrek type vertakking

Dit is een droogrek met een modern en praktisch ontwerp dat tot acht flessen tegelijkertijd kan laten drogen. Het ontwerp is compleet open, zodat de lucht vrijelijk kan circuleren, waardoor de droogtijd van de flessen en andere babyaccessoires aanzienlijk afneemt.

De zogenaamde vertakkingen van het droogrek zijn flexibel waardoor de flessen er gemakkelijk opgezet kunnen worden en ze recht worden gehouden. Bovendien heeft het een afdruipbak waardoor je het water makkelijk kunt verwijderen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over babyfles droogrekken

Tegenwoordig zijn er zoveel soorten babyproducten op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het wordt dan moeilijk om alle details van een product te weten en een overzicht te houden. Daarom beantwoorden we hieronder de meest gestelde vragen over babyfles droogrekken zodat je er een goed beeld van hebt en een geschikte keuze kunt maken.

Droogrek Voor Babyflessen

De meeste ouders plaatsen de babyfles droogrekken in de keuken vlakbij de gootsteen.
(Bron: serezniy: 106700020/ 123rf.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van babyfles droogrekken?

Alhoewel het gebruik van droogrekken voor babyflessen een enorme vlucht heeft genomen, zijn er een aantal nadelen te noemen bij het gebruik van deze droogrekken. We hebben de nadelen samen met de voordelen voor je in een schema gezet.

Voordelen
 • Zorgen voor de hygiëne van de babyflessen
 • Houden de babyflessen geordend en onder handbereik
 • Zorgen voor een effectieve droging van de babyfles
 • Hebben een heel voordelige prijs
Nadelen
 • Nemen extra ruimte in de keuken in
 • Zijn weer extra producten die je moet reinigen

Zoals je ziet, hebben we meer voor- dan nadelen gevonden van het gebruik van droogrekken voor babyflessen.

Pili RodríguezVoedingsdeskundige en redacteur van een Spaanse babyblog
“Een van de grote voordelen van babyfles droogrekken is dat we al de benodigdheden voor babyvoedsel op dezelfde plek kunnen hebben, zonder dat de flessen besmet kunnen raken met de bacteriën die volwassenen, die in hetzelfde huis leven, mogelijk hebben.”

Welke soorten babyfles droogrekken bestaan er?

Er zijn steeds meer verschillende modellen droogrekken voor babyflessen op de markt te krijgen. Wanneer we het echter over soorten hebben, kunnen we er grofweg drie onderscheiden.

 • Opvouwbaar droogrek: veelgebruikt om de mogelijkheid om ze op te vouwen en overal op te kunnen bergen, zonder veel ruimte in de keuken in te nemen. Normaal gesproken kunnen ze zowel horizontaal als verticaal worden opgeborgen.
 • Droogrek in de vorm van een grasmat: uiterlijk lijken deze droogrekken op een grasmat met veel verschillende staafjes verspreid over het oppervlakte van het droogrek
 • Droogrek met vertakkingen: een droogrek met een soort hoofdstam met allerlei vertakkingen.

Van welke materialen zijn de droogrekken gemaakt?

Als ouders maken we ons zorgen over de materialen waarvan babyproducten zijn gemaakt, aangezien een aantal materialen gevaarlijk kunnen zijn voor baby’s. Het is daarom belangrijk om te weten welke materialen giftig kunnen zijn.

Wanneer we praten over giftige stoffen, hebben we het bijvoorbeeld over BPA (bisfenol A), dit is een chemisch product dat wordt gebruikt in de productie van plastic en dat schadelijk kan zijn voor baby’s. Alhoewel het in de meeste babyproducten al niet meer wordt gebruikt, is het nooit verkeerd om er extra op te letten. Een goed alternatief is een product gemaakt van siliconen.

Droogrek Voor Babyflessen

Het is aan te raden de fles direct na gebruik schoon te maken, zodat er geen melkresten aan de oppervlakte kunnen vast gaan zitten.
(Bron: Oksana Kuzmina: 47999514/ 123rf.com)

Welke aspecten zijn onmisbaar bij de droogrekken?

Dit is dé vraag van alle twijfelende ouders. Aangezien het aanbod babyproducten alleen maar toeneemt, wordt het steeds lastiger de beste te kiezen. We hebben een aantal voor je op een rij gezet.

 • De afdruipstangen moeten flexibel zijn, zodat alle flessen en spenen er makkelijk op te plaatsen zijn.
 • Er moet een lekbak met antislip onder zitten, zodat alles dat er bovenop wordt geplaatst schoon en droog blijft.
 • Het droogrek moet makkelijk schoon te maken zijn, het is ideaal als het in de vaatwasser kan.
 • Het is cruciaal dat er geen giftige of schadelijke materialen gebruikt zijn.
 • Het is handig als het droogrek voor babyflessen voor een schoonmaak uit elkaar te halen valt.
 • Het ontwerp moet zo zijn dat er zoveel mogelijk producten op te drogen zijn.
 • Als een babyfles droogrek aan al deze eisen voldoet, is het een ideale aankoop. Sommige aspecten zijn niet zozeer noodzakelijk, maar maken je leven wel veel gemakkelijker, zoals of het in de vaatwasser gezet kan worden.

Kun je de droogrekken gebruiken om te steriliseren?

Er wordt vaak – onterecht – gedacht dat droogrekken voor babyflessen ook flessen steriliseren. Dat is niet het geval, een droogrek droogt de fles alleen op een zo’n hygiënisch mogelijke manier. Om flessen te steriliseren heb je een ander product nodig, aangezien je alleen met steriliseren virussen doodt.

Het is echter wel zo dat wanneer we een speciaal droogrek voor babyflessen gebruiken, we ongewenst contact met bacteriën vermijden die bijvoorbeeld op een gewone afdruiprek voorkomen.

Wat is de beste plek om een droogrek neer te zetten?

Over het algemeen zet de meerderheid van de ouders het droogrek voor babyflessen in de keuken, zo dicht mogelijk bij de gootsteen. Alhoewel er geen voorgeschreven plek is voor dit droogrek, is het handig om het zo dicht mogelijk te plaatsen bij de plek waar je de flessen schoonmaakt, daarom wordt deze plek zoveel gebruikt.

Bovendien hebben bijna alle droogrekken een bak onderin die het water opvangt. Op deze manier kun je makkelijk het water dat uit de flessen loopt, nadat het is opgevangen, weggooien in de de gootsteen.

Droogrek Voor Babyflessen

Het is belangrijk om de babyflessen schoon te maken na gebruik.
(Bron: Kuzmina: 48931104/ 123rf.com)

Hoe maak je een babyfles schoon voordat je hem op het droogrek plaatst?

Om ervoor te zorgen dat het droogrek doet waarvoor het is gemaakt en de fles compleet schoon blijft, moeten alle onderdelen van de fles minutieus worden schoongemaakt. Veel ouders geven de voorkeur aan de vaatwasser voor dit klusje, aangezien er speciale programma’s zijn die op hoge temperaturen afwassen.

Toch bevelen veel deskundigen aan om de flessen handmatig schoon te maken, aangezien je op die manier goed kunt controleren of ze helemaal schoon zijn geworden. Bovendien is het makkelijker dan je denkt:

 1. Maak de fles schoon nadat je hem hebt gebruikt, zo voorkom je het aankoeken van melkresten aan de oppervlakte.
 2. Was je handen voordat je begint met schoonmaken.
 3. Let erop dat alle onderdelen van de fles schoongemaakt moeten worden (fles, speen, en dop).
 4. Alleen warm water en zeep is voldoende.
 5. Gebruik een speciale borstel, zodat je overal bij kunt komen.
 6. Let vooral op de randjes, zowel van de fles, als van de speen. Daar kunnen namelijk melkresten achter blijven.
 7. Spoel alle onderdelen met veel warm water na, zodat er geen zeepresten achterblijven.
 8. Als je klaar bent, laat de fles dan uitdruipen op het droogrek, zodat hij aan de lucht kan drogen.
 9. Het is af te raden om te proberen de fles van binnen te drogen met bijvoorbeeld een theedoek. Het is veel hygiënischer om de flessen aan de lucht te laten drogen zoals hierboven is beschreven.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Wanneer we een aankoop van een babyproduct gaan doen en vooral als het gaat om de hygiëne van de babyomgeving, is het aan te raden tijd te nemen om de beste producten te kiezen. Om het beste droogrek voor babyflessen op de markt te vinden, hebben we een aantal criteria op een rijtje gezet waarvan wij denken dat ze belangrijk zijn:

Kwaliteit

Zoals bij elk product dat we aanschaffen voor onze kinderen, is de kwaliteit uitermate belangrijk. Aan de ene kant moet je erop letten dat de materialen waarvan het droogrek is gemaakt, niet giftig of schadelijk zijn (zoals plastic met BPA). Aan de andere kant is het droogrek een product dat we dagelijks gaan gebruiken. Daarom moet het droogrek stevig en bestendig zijn tegen regelmatig gebruik.

Afmeting en capaciteit

Op het moment dat je gaat letten op de afmeting en de capaciteit van de voor jouw meest geschikte babyfles droogrek, is het goed om rekening te houden met twee perspectieven. Aan de ene kant is het duidelijk dat dit product extra ruimte in je keuken gaat innemen, let daarom goed op de beschikbare ruimte die je hebt in je keuken voor een droogrek.

Aan de andere kant is het duidelijk dat hoe groter de capaciteit van het droogrek is, hoe beter. Je gaat er namelijk dagelijks flessen, maar ook spenen en bijtringen op plaatsen. Daarom is het aan te raden een balans te vinden tussen de beschikbare keukenruimte en capaciteit.

Compatibiliteit

Een ander aspect waar je rekening mee moet houden is of de flessen die je hebt passen op het droogrek voor babyflessen dat je aan gaat schaffen. Het kan namelijk gebeuren dat het droogrek dat je aanschaft niet ontworpen is voor de flessen die je gebruikt, maar voor een ander type. Dit probleem is gelukkig makkelijk op te lossen, let goed op welk type flessen je gebruikt en kijk of deze geschikt zijn voor het droogrek dat je op het oog hebt.

Ontwerp

Dit criterium gaat meer over esthetiek dan over iets anders, maar aangezien je het droogrek waarschijnlijk in je keuken neer gaat zetten, zul je er vaak naar moeten kijken. Daarom is het wel prettig als het ontwerp je aanstaat. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende designs waardoor er voor elke smaak wel een passend droogrek te vinden is.

Samenvatting

Droogrekken voor babyflessen zijn ontworpen om babyflessen op de juiste manier te drogen, met voldoende ventilatie en op de meest hygiënische manier mogelijk. Je kunt er naast flessen natuurlijk ook spenen, bijtringen, lepels en babybordjes op laten drogen.

Het gebruik van deze droogrekken heeft een aantal voordelen ten opzichte van de gewone afdruiprekken. Naast het zorgen voor de hygiëne van de babyproducten, is het ook handig dat al je flessen geordend en klaar voor gebruik op een bepaalde plek liggen.

Als je dit een nuttig artikel vond, deel het dan op social media of laat hier een commentaar achter.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Vadim Ginzburg: 69236091/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies