Barbie and ken
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

23Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

108Verzamelde opmerkingen

Wanneer je aan poppen denkt, denk je aan Barbie. Het gaat namelijk om één van de meest iconische speelgoedpoppen van de wereld. Jij of je vriendjes of vriendinnetjes hebben er vroeger zeker weten mee gespeeld. De Barbiepop die in 2019 zestig jaar is geworden, is bekend bij hele generaties. Tijdens haar lange geschiedenis heeft de Barbiepop zich altijd aangepast en veranderingen ondergaan.

Barbie heeft zich constant opnieuw uitgevonden. Ze heeft wel 140 verschillende beroepen uitgevoerd, heeft uiterlijke veranderingen ondergaan, heeft de hele wereld over gereisd en haar familie uitgebreid. Bovendien heeft het merk geluisterd naar kritiek en heeft Barbiepoppen met verschillende soorten lichamen gemaakt. De missie van Barbie? Kinderen inspireren om “te zijn wie ze willen zijn”.
Belangrijk om te weten

 • Spelen met poppen draagt bij aan de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Barbie probeert bij te dragen aan het stimuleren van de fantasie en ze te helpen groot te dromen.
 • Er bestaan Barbiepoppen voor alle smaken en interesses; van eenvoudige of modieuze Barbiepoppen tot aan feeën of zeemeerminnen. Van astronauten tot aan dierkundige Barbiepoppen. Je zult zonder twijfel de perfecte Barbiepop kunnen vinden.
 • Het merk Barbie heeft zich voortdurend ontwikkeld en zal dit ongetwijfeld blijven doen. De nieuwe Barbiepoppen zijn al lang niet meer de klassieke blonde met een ontzettend smalle taille, de lichamen van de Barbiepoppen zijn in de loop van de tijd realistischer geworden.

Onze selectie: De beste Barbiepoppen op de markt

Als je op zoek bent naar de perfecte Barbiepop, kun je deze gids goed gebruiken. Hieronder laten we je een aantal van onze favoriete poppen van het merk Barbie zien. Alle modellen zijn onderdeel van de nieuwste collecties, speciaal ontwikkeld voor nieuwsgierige en fantasierijke kleintjes. Er voor elke smaak wel wat bij.

De beste prinsessen-Barbiepop

Deze Barbiepop is speciaal gemaakt voor de echte prinsessenfans onder ons. De Barbie Dreamtopia Ultieme Prinses draagt een prachtige, sprookjesachtige jurk en heeft roze lokken in haar haar. Met de vijf extra accessoires is ze op en top klaar voor het bal. Laat de prins niet te lang wachten…

De jurk heeft prachtige details, lagen stof in regenboogkleuren en twinkelende tule. Je kind zal zich urenlang met deze Barbie vermaken.

De beste Barbiepop voor paardenfans

Is je kleine fan van dieren, en dan vooral van paarden? Dan is deze Barbie het perfecte cadeau. Het lichaam van Barbie is zodanig aan te passen zodat de pop in de perfecte houding op het paard zit. Je kleintje zal zich snel in de wereld van Barbie en haar paard onderdompelen.

Het Barbie-pakket heeft naast een rijhelm weinig andere accessoires nodig, aangezien het paardje voor het nodige speelplezier zal zorgen.

De beste professionele Barbiepop

Barbie probeert de kinderen te inspireren om te worden wat ze willen zijn. Deze Barbiepop is erg geschikt om de kinderen nieuwsgierig naar de wetenschap te maken. De Barbiepop is namelijk astronaut en heeft een wit ruimtepak met handschoenen, laarzen en een typische helm.

Met deze Barbiepop neemt de verbeelding van je kind zeker een grote vlucht.

De beste fantasie Barbiepop

Barbiepoppen stimuleren natuurlijk vooral de verbeelding van kinderen. Deze Barbiepop van de lijn Dreamtopia zal de fantasie van je kind zeker prikkelen, het gaat namelijk om een fantastische zeemeermin.

De zeemeermin heeft prachtige gekleurde schubben in alle kleuren van de regenboog. Bovendien draagt ze een kleurig topje en kan het kroontje boven op haar hoofd natuurlijk niet ontbreken. Ze is er helemaal klaar voor om met je kind in de diepte van de verbeelding te springen. Met een kleurige lichtshow!

De leukste Barbiepop van deze tijd

De Fashionistas-lijn van Barbie heeft veel aandacht voor fysieke diversiteit. Hierdoor kan je kind altijd een pop kiezen waar het zich mee kan identificeren. De poppen zijn een afspiegeling van de wereld van vandaag waarmee meisjes hun fantasie de vrije loop kunnen laten, verhalen naspelen en hun eigen stijl ontdekken.

Deze prachtige Barbiepop heeft een meer curvy lichaam dan de originele pop. Ook een leuk cadeau voor verzamelaars!

Shopgids: Alles wat je moet weten over Barbiepoppen

Voordat je een nieuwe Barbiepop aanschaft, is het goed om je af te vragen wat voor interesses de kleine heeft. Het is belangrijk om bij het maken van je keuze een aantal aspecten in gedachten te houden om zo een bewuste aankoop te doen. In deze sectie gaan we in op de meest gestelde vragen van gebruikers.

Existen mucha variedad de barbies

Met Barbiepoppen spelen is vooral erg populair onder meisjes tussen de vijf en de acht jaar.
(Bron: Tixti: 24104186/ 123rf.com)

Voor welke leeftijden zijn Barbiepoppen geschikt?

Het spelen met Barbiepoppen wordt meestal vanaf vier jaar aangeraden. Het is namelijk zo dat kinderen in deze fase een ontzettend grote ontwikkeling doormaken en klaar zijn voor meer complexer speelgoed. We raden af om kinderen jonger dan vier jaar met Barbiepoppen te laten spelen, vooral door het gevaar dat ze kleine onderdelen van de Barbiepoppen (denk aan bijvoorbeeld schoentjes of tasjes) in hun mond kunnen steken.

Alhoewel Barbiepoppen oorspronkelijk zijn ontworpen voor pre-adolescenten, zijn Barbiepoppen vooral heel populair bij meisjes tussen de vijf en de acht jaar. Als ze deze leeftijdscategorie weer verlaten, neemt hun interesse meestal weer af en beginnen ze zich voor ander speelgoed en activiteiten te interesseren.

Barbie con traje de nadadora

Er bestaan thematische Barbiepoppen, die bijvoorbeeld een bepaald beroep hebben, en mode Barbiepoppen die met hun outfits de laatste trends volgen.
(Bron: Minaeva: 54607659/ 123rf.com)

Zijn alle Barbiepoppen hetzelfde?

Het belangrijkste verschil tussen Barbiepoppen is een mode Barbiepop, dat wil zeggen een Barbiepop die alleen modeaccessoires heeft, of een thematische Barbiepop, bij deze poppen gaat het om een bepaald beroep, of een bepaalde fantasie of een persoonlijkheid uit de echte wereld.

Mode Barbiepop Thematische Barbiepop
Accessoires Hebben alleen hun modieuze outfit en geen andere specifieke accessoires. Accessoires die horen bij een bepaald thema (bijvoorbeeld bedrijfskleding, gereedschap of andere soorten instrumenten, of dieren.)
Uiterlijk In de nieuwe collecties zijn er Barbiepoppen met verschillende types lichamen en huidskleuren. Zijn meestal wel beperkt tot twee maximaal twee versies per thema.
Type spel Het spel met deze Barbiepoppen is vrijer en hangt meer af van de eigen verbeelding. Het spel met deze Barbiepoppen is meer gestructureerd, aangezien de verschillende thema’s het spel meestal meer sturen. Dokter Barbiepoppen worden bijvoorbeeld veel gebruikt in ziekenhuisspelletjes.
Prijs Dit zijn de meer voordelige Barbiepoppen. De prijzen liggen meestal onder de 15 euro. Deze kosten tussen de 20 en 40 euro, de prijs hangt af van de accessoires. De Barbiepoppen die in een gelimiteerde versie zijn gemaakt, kunnen over de 50 euro kosten.

Bovendien bestaan er binnen het Barbie universum een heel divers aanbod aan personages. Hoogstwaarschijnlijk ben je al bekend met Ken, de partner van Barbie. Maar misschien zal het je verbazen dat Barbie een hele familie heeft. Als je wilt dat je kind met een Barbiepop speelt die een leeftijd heeft die dichter bij die van je kind ligt, kun je kiezen voor de jongere zusjes van Barbie, zoals Kelly en Skipper, die hun eigen speelgoedlijnen hebben.

Existen barbies para cada tipo de personalidad o profesion

Elke Barbie heeft zijn eigen persoonlijkheid; Je kunt het zien van huidskleur tot de stijl in je kleding en kapsel.
(Bron: Siragusa: 53778004 / 123rf.com)

Wat voor waarde heeft het spelen van barbiepoppen?

Het spelen met poppen valt onder het spelen van “het doen alsof” (in het Engels is dat “pretend play”). Ze hebben het over deze categorie als de kinderen zelf verhalen of situatie bedenken als ze aan het spelen zijn. Dit type spel is heel erg belangrijk voor de sociale en emotionele ontwikkeling van je kind. Barbiepoppen helpen op een belangrijke manier bij dit type spel.

 • Draagt bij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden: De kinderen simuleren sociale situaties vanuit hun eigen perspectief aan de hand van hun poppen. Hiermee kunnen ze vanuit een veilige omgeving oefenen met communiceren, om te gaan met andere personen en empathie ontwikkelen.
 • Stimuleert de verbeelding en nieuwsgierigheid: Het merk Barbie probeert op alle mogelijke manieren het aanbod poppen diverser te maken. Hierdoor wordt het wereldbeeld van je kind enorm uitgebreid. Barbie neemt hiermee haar eigen slogan serieus en herinnert je kind eraan dat je kind kan zijn wie hij of zij wil zijn.
 • Bevordert het verantwoordelijkheidsgevoel: Een van de favoriete onderdelen van het spelen met poppen is het zorgen voor de poppen. Veel kinderen genieten van het aankleden van de Barbiepoppen en het kammen van het haar. Accessoires zoals een Barbiehuis is een perfecte manier om kinderen te leren om het Barbiehuis op te ruimen, daar kun je later het leren opruimen van de eigen kamer aan koppelen.
 • Motiveert om zelfstandig te spelen: Barbies zorgen er op een eenvoudige manier voor dat de verbeelding wordt gestimuleerd. Daarom is het niet noodzakelijk om met je kind te spelen om zijn of haar interesse te houden. Kinderen hebben er baat bij dat zij de dingen mogen bepalen in hun spel en in hun verbeelding.
 • Barbiepoppen zijn niet alleen voor meisjes: Alhoewel het nog steeds zo is dat meestal meisjes het leuk vinden om met Barbiepoppen te spelen, zijn er ook steeds meer jongens die ook met Barbiepoppen willen spelen. Als je zoontje graag met Barbiepoppen wil spelen, laat het hem dan gerust dat doen. Hij leert er net zoveel van als een meisje en ontwikkelt vaardigheden op dezelfde vlakken als meisjes doen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Het Barbie universum is ontzettend groot. Als je ooit in een winkelgang hebt gestaan vol met Barbiepoppen, weet je dat deze roze zee een beetje overweldigend kan zijn. Om de perfecte Barbie te vinden, is het goed om met een aantal aspecten rekening te houden.

 • Uiterlijk
 • Voorkeur van de jongen of het meisje
 • Verhouding kwaliteit en prijs
 • Uitbreidingen en omvang
 • Generatie

Uiterlijk

Barbie is niet enkel meer de blonde slanke pop van onze jeugd. Het merk Barbie presenteert elke keer meer verschillende types, qua lichaam en huidskleur, zowel bij Barbiepoppen als bij de Ken poppen. Je kind vindt het vast fantastisch om te spelen met een Barbiepop waarmee het zich kan identificeren.

Het gaat er natuurlijk niet om om je kind alleen te laten spelen met poppen die lijken op hem of haar. Alle kinderen spelen met veel plezier met verschillende soorten speelgoed. Desondanks is het het waard om te weten dat er een verscheidenheid aan types Barbiepoppen beschikbaar is.

View this post on Instagram

Nikki is everyone’s lucky charm! ? #StPatricksDay

A post shared by Barbie (@barbie) on

Voorkeur van de jongen of het meisje

Een klassieke Barbiepop kan erg leuk zijn voor het kind, maar het is de moeite waard om de thematische collecties te bekijken om te kijken of je hierin kan aansluiten bij de interesses van het kind. Er bestaan oneindig veel accessoires voor de Barbiepoppen. Je kunt daardoor zonder twijfel een Barbiepop vinden waarmee het kind zich identificeert.

Wil het kind chefkok worden? Er bestaan Barbiepoppen met keuken- en kookaccessoires. Houdt het kind van dieren? Barbie heeft honden, katten en zelfs boerderijdieren en bosdieren. Is het kind helemaal gek van fantasiefiguren? De collectie van Barbie bevat prinsessen, feeën en zeemeerminnen. Er is werkelijk voor elke smaak wel een perfecte Barbiepop verkrijgbaar.

De thematische Barbiepoppen hebben meestal accessoires die passen bij de personaliteit, het beroep of de activiteit van de pop. Het spelen met deze Barbiepoppen is wat gestructureerder.

Verhouding kwaliteit en prijs

Het verschil van Barbie met andere bekende merken, is dat Barbie haar producten toegankelijk geprijsd heeft zonder in te boeten aan kwaliteit. Een eenvoudige Barbiepop zonder al te veel accessoires kun je krijgen voor minder dan 20 euro. De uitgebreide pakketten met meer accessoires, zoals de Barbiepoppen met beroepen, kosten rond de 30 euro.

Een set zoals een Barbiehuis kost meer. Toch heeft het merk voor elk budget wel een ander model Barbiehuis op de markt gezet. De goedkoopste Barbiehuizen kun je vanaf ongeveer 45 euro krijgen. De meest uitgebreide Barbiehuizen kunnen echter wel veel duurder uitpakken.

Uitbreidingen en omvang

Alle Barbiepoppen en onderdelen van het merk Barbie hebben een vergelijkbare kwaliteit. De producten variëren alleen in formaat en uitgebreidheid. Een eenvoudige Barbiepop zonder veel accessoires zijn heel betaalbaar zonder dat het speelplezier er onder lijdt. De meer uitgebreide Barbiepoppen, zoals de Barbiepop met een bepaald beroep, kosten meer geld, maar hebben wel te gekke accessoires.

Er bestaan klassieke uitbreidingen, zoals de huizen voor Barbiepoppen. Het merk heeft verschillende versies van de huizen op de markt gebracht die tegemoet komen aan verschillende budgetten en behoeftes. Er bestaan compacte, transporteerbare, eenvoudige, maar ook uitgebreide en luxe huizen.

De prijs van het Barbie Droomhuis is aan de hogere kant, maar heeft elektrische onderdelen en de afmeting is bijna een meter.

Generatie

Barbie bestaat nu al 60 jaar. Het merk heeft zich tijdens die zes decennia constant opnieuw uitgevonden en heeft de Barbiepoppen continu veranderd. Daarom zijn de Barbiepoppen waarmee jij in je jeugd hebt gespeeld, compleet anders dan de actuele poppen. Elk jaar brengt Barbie nieuwe lijnen met nieuwe personages, beroepen, accessoires en actuele en modieuze outfits uit.

Je kind kan zich identificeren met de modernere Barbiepoppen, aangezien de accessoires lijken op wat je kind dagelijks om zich heen ziet, zoals een kleine laptop bijvoorbeeld. Voor de mensen met nostalgie is er goed nieuws; de meest bekende Barbiepoppen uit onze jeugd zijn ook te koop. Onder andere is de allereerste Barbiepop die in 1959 werd gemaakt, nog steeds te koop op Amazon.

Samenvatting

Na zestig jaar zijn Babiepoppen nog steeds onverminderd populair onder kinderen, vooral onder de meisjes. Dit is te verklaren aan het feit dat het spelen met Barbiepoppen de verbeelding en de emotionele en sociale ontwikkeling stimuleren, zonder afbreuk te doen aan het speelplezier. Met het verloop van de tijd is het Barbie gelukt om zich steeds opnieuw uit te vinden en zich aan de actualiteit aan te passen.

Het universum van Barbie groeit steeds door. Het merk heeft niet alleen talloze outfits, personages, beroepen en activiteiten op de markt gezet, maar heeft inmiddels ook een divers aanbod in het fysieke uiterlijk van de Barbiepop. Als je kind een Barbie of een Ken zoekt waarin hij of zij zichzelf kan herkennen, is dat op basis van het type lichaam of huidskleur niet een moeilijke opgave.

Als je onze gids over Barbies leuk hebt gevonden, beveel dit artikel dan aan op je social media of laat een commentaar achter.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Olovedog : 68159639/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies