Laatst bijgewerkt: 16-07-2021

Onze selectiecriteria

31Onderzochte producten

41Bestede uren

20Beoordeelde onderzoeken

82Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote batterijtester test 2021. Hier stellen we alle batterij-testers die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie voor je samengesteld en ook een samenvatting gegeven van de beoordelingen van klanten op het Internet.

We willen je aankoopbeslissing graag vergemakkelijken en je helpen de beste batterijtester voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je op moet letten als je een batterijtester wilt kopen.
De belangrijkste informatie in een notendop

 • Een batterijtester geeft je steeds een overzicht van het laadniveau van je auto-accu.
 • Voor een kleine investering kan een batterijtester je veel moeite en onnodig bezoek aan de garage besparen.
 • Je kunt je motor ook behoeden voor schade zoals kortsluiting, oververhitting of andere problemen met een eenvoudige batterijtester.

Batterij tester: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een batterijtester koopt

Voor wie is een batterijtester geschikt?

Accutesters zijn geschikt voor iedereen die privé een auto bezit, maar hem ook commercieel gebruikt. Accutesters kunnen je precies vertellen wat de huidige conditie van je accu is. Stel je voor dat je een belangrijke afspraak hebt en de auto wil niet starten. Of je wacht op een pechhulpdienst of je betaalt een taxi voor een jumpstart.

Met een batterijtester bescherm je jezelf tegen onnodige vertragingen en bespaar je tijd. (Beeldbron: unsplash.com /Davids Kokainis)

Dit is precies waarom het heel zinvol is dat je je zo’n batterijtester aanschaft. Het kan je een hoop stress, gedoe, wachten en geld besparen als je regelmatig je auto-accu controleert met een accutester.

Is een batterijtester geschikt voor een vrachtwagen, een auto of een motorfiets?

Er zijn batterij-testers die geschikt zijn voor vrachtwagens, auto’s en motorfietsen. Hier geldt hetzelfde als elders: Hoe meer functies en mogelijkheden een toestel heeft, hoe hoger de prijs zal zijn. Daarom moet je de functies kiezen die je nodig hebt, om het best mogelijke apparaat voor je individuele behoeften te vinden.

Dit is precies de vraag waarmee we je willen helpen om het juiste toestel voor je te vinden en je te beschermen tegen onvoorziene verrassingen. Dus als je zo’n apparaat hebt, kom je in elk geval niet meer te laat door de autobatterij.

In welke uitvoering moet ik een batterijtester kopen?

De batterijtester is er in handige maten en elke variant is geschikt voor een batterijtest. Batterij-testers zijn er in verschillende soorten aansluitingen, die we hieronder verder bespreken om je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk te maken. Eerst moet je nagaan of je auto 12 V aansluitingen heeft. Eigenlijk zou elke auto ze tegenwoordig moeten hebben, maar er zijn altijd enkele uitzonderingen, b.v. oude auto’s. Behalve je navigatiesysteem of oplaadkabel kun je ook een batterijtester op de aansluitingen aansluiten.

Zowel de sigarettenaansteker als de ringoog batterijtester tonen je op betrouwbare wijze de toestand van je batterij.

Wat kost een batterijtester?

De prijs van batterijentesters is niet uniform en varieert naargelang het merk, het model en de reeks functies. Er zijn heel goedkope producten voor ongeveer 10 €, maar ook heel dure versies voor 800 €. We raden je aan je bij de keuze van een batterijtester niet tot de prijs te beperken. Het is altijd het beste om naar de prijs-prestatie verhouding te kijken om het juiste toestel te vinden. Allereerst moet je beslissen of je een batterijtester met een ringsluiting-aansluiting of met een sigarenaansteker-aansluiting nodig hebt. Afhankelijk hiervan varieert de prijs licht tot sterk.
Type Prijsklasse
Sigarettenaansteker 3 tot 25 €
Ringnokken 15 tot 800 €

Waar kan ik een batterijtester kopen?

Zoals met de meeste aangeboden artikelen is er een verschil tussen online kopen en conventioneel in een winkel kopen. Hoewel de speciaalzaak alleen zijn assortiment heeft om aan je te laten zien en uit te leggen, zijn de online aanbiedingen meestal ook voldoende. Op het internet daarentegen kun je kiezen uit een bijna onbeperkt aanbod van producten en ook toegang krijgen tot beoordelingen van klanten die het product al vóór jou gekocht hebben en hun ervaringen met de gemeenschap delen. Bovendien kun je de batterijtester gemakkelijk terugsturen als er iets niet in orde is.

batterietester

Met een batterijtester kun je gemakkelijk de toestand van je batterij controleren of ze beschermen tegen ontladen en overladen. (Beeldbron: unsplash.com / Thomas Kelley)

Het nadeel van het een is het voordeel van het ander. Het contact met de verkoper is heel goed in de gespecialiseerde handel en je krijgt onmiddellijk en precies antwoord op vragen. Bij online kopen kun je terugvallen op veel oude adviezen en kun je bestellen zonder het huis te hoeven verlaten. Uiteindelijk moet je zelf beslissen wat je het beste bevalt en waar je de beste ervaring mee hebt. Beide zijn goede manieren om een batterijtester te kopen.

Wat zijn de alternatieven voor een batterijtester?

Alternatieven voor een batterijtester zijn bijvoorbeeld een bezoek aan een werkplaats, waar ook met batterijtesters gewerkt wordt, of diagnostische tests van je batterij. Zoals je ziet, zou je geen echt alternatief hebben, maar gewoon tegen betaling je taak als batterijtester door iemand anders laten doen. We raden je daarom aan in het beste geval zelf een accutester te nemen, want je kunt zo eenvoudig geld, tijd en werkplaatsbezoek besparen. Een batterijtester zou dus een verstandige investering zijn. Je moet altijd letten op de prijs-prestatie verhouding en niet de goedkoopste batterijtester kopen. Zo kun je de batterijtester lange tijd gebruiken.

Besluit: Welke soorten accutesters zijn er en welke is de juiste voor jou?

Als je aangekomen bent bij de vraag welke batterijtester voor jou de juiste is, dan is dit deel heel belangrijk voor je. We leggen de twee verschillende soorten batterij-testers uit en tonen je de voor- en nadelen van elk. De volgende soorten batterij-testers zijn verkrijgbaar:

 • Batterijtester met sigarettenaansteker aansluiting
 • Batterijtester met ringklem

Het is ook een factor van geschiktheid voor dagelijks gebruik en de vraag naar de kosten die uiteindelijk de doorslag geven.

Natuurlijk is het van essentieel belang dat je weet welk type aansluiting je auto heeft.

Als je beide hebt, kun je gemakkelijk tussen beide kiezen, zo niet, dan wordt je keuze dienovereenkomstig beperkt.

Wat onderscheidt een batterijtester met een sigarettenaanstekerplug en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Een batterijtester met een sigarettenaanstekerplug kan handig op de 12 V aansluiting aangesloten worden. De tester wordt gevoed door de stroom die door de auto-accu vrijkomt. Met deze batterijtester kun je gemakkelijk zien hoe het met je batterij gesteld is. Het is echter aan te bevelen de auto tijdens de test te laten draaien, want dat beschermt de batterij optimaal. Anders kan de batterij niet tegelijk opgeladen worden.

Voordelen
 • Aansluiting op 12 V stekker
 • Nauwkeurig
 • Gelijktijdig opladen mogelijk
Nadelen
 • 12 V aansluiting vereist
 • Gemakkelijk te verliezen door de afmetingen
 • Niet direct op de accu

Wat onderscheidt een batterijtester met een ringsluiting en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Een batterijtester met een ringklem lijkt op een startkabel. Het heeft 2 kabels, die je dan verbindt met de positieve en negatieve aansluitingen.

Maar je moet er wel voor zorgen dat je rubberen handschoenen of niet-geleidend materiaal om je handen wikkelt als je deze batterijtester gebruikt, anders is er gevaar voor elektrische schokken.

Omdat dit type direct op de batterij aangesloten is, is het nauwkeuriger en kun je de toestand van de batterij met je eigen ogen zien. Als je voor je veiligheid gezorgd hebt, dan staat niets een accutest in de weg en je kunt dan optimaal voor je accu zorgen.

Voordelen
 • Kan voor elke batterij gebruikt worden
 • Zeer nauwkeurig
 • Rechtstreeks op de batterij aangesloten
Nadelen
 • Risico van elektrische schok
 • Minder handig
 • Duurder

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om batterij testers te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om te kiezen tussen de vele mogelijke batterij testers. De criteria die je kunt gebruiken om batterijtesters te vergelijken zijn o.a.:

 • Weergave
 • Lengte van de kabel
 • Temperatuurweergave
 • Leesbaarheid
 • Nauwkeurigheid

In de volgende paragrafen leggen we uit wat belangrijk is in de afzonderlijke criteria.

Weergave

Het display is een van de belangrijkste aspecten van een batterijtester. Hoe meer gegevens over de toestand van de batterij op het display worden getoond, hoe beter. Je kunt er het beste voor zorgen dat het geen minischerm is waar je de afzonderlijke waarden met een vergrootglas moet aflezen. Dus hoe nauwkeuriger en preciezer een display is, hoe gemakkelijker het voor je is en ook gemakkelijker voor je ogen. Bij een batterijtester is het van essentieel belang dat de volt weergave en de temperatuur weergave als informatie worden getoond. Als deze waarden ontbreken, doet het apparaat iets verkeerd.

Type Handigheid Nauwkeurigheid Kabellengte
Sigarettenaansteker Zeer goed Nauwkeurig Geen kabels
Ringnokken Goed Zeer nauwkeurig Gemiddelde lengte

Lengte van de kabel

Bij de meeste toestellen is een lange kabel uiterst praktisch om je comfort te verhogen of zelfs te garanderen. Als je een heel korte kabel hebt, moet je aan het apparaat gekluisterd zijn om ook maar iets te kunnen lezen. Je moet echter onderscheid maken tussen de verschillende soorten verbindingen.

Met het ring lug apparaat kan het veel zin hebben als je geneigd bent een langere kabel te gebruiken. Bij het type sigarettenaansteker heeft dat minder zin. Het beeldscherm zit meestal direct op de adapter, dus je hebt er niet echt een kabel voor nodig. Je hoeft hem alleen maar in de 12 V stekker te steken en de sleutels om te draaien, tenminste tot de accu ingeschakeld is.

Temperatuurmeter

De temperatuurindicator is het belangrijkste punt, naast de volt indicator. Zoals eerder gezegd, moet de temperatuurweergave kost wat kost aanwezig zijn. Stel je voor dat je batterij overmatige hitte genereert en je merkt het niet. Dit brengt enorme schade toe aan je batterij en vroeg of laat zal hij de geest geven. De overmatige hitte wordt ook niet koud gehouden door een koeler, zoals een intercooler. Als je lang plezier van je auto-accu wilt hebben, moet je niet alleen de spanning maar ook de temperatuur regelmatig controleren.

Je moet op deze beoordelingspunten letten, zodat je een goede batterijtester kunt vinden en er lang plezier van hebt.

Leesbaarheid

Leesbaarheid wordt hier opgevat als scherpte of scherpte van het scherm. Als het scherm erg moeilijk leesbaar is, raden we je aan dit toestel niet te gebruiken. Het moet scherp zijn en je ogen niet onnodig belasten.

batterietester

Vooral in de winter gebeurt het vaak dat accu’s sneller ontladen en dat de auto dus niet start. (Beeldbron: unsplash.com / Tim Mossholder)

Het hoeft geen UltraHD resolutie scherm te zijn, maar het moet op z’n minst leesbaar zijn.

Nauwkeurigheid

Hoe nauwkeuriger hoe beter; dat is meestal waar. Maar het is ook waar dat hoe nauwkeuriger het apparaat is, hoe duurder het is. Je hebt dus geen speciaal gemaakt high-tech apparaat nodig om je batterij te controleren. Een conventioneel apparaat volstaat. Maar het moet nog steeds nauwkeurig zijn, anders geeft het de juiste referentiewaarde aan, maar de werkelijke waarde is fout.

Bruikbaarheid

De bruikbaarheid wordt bepaald door de gebruiksvriendelijkheid. Hoe gemakkelijker een apparaat of product voor een klant te bedienen is, hoe hoger de bruikbaarheid. Je moet echter wel onderscheid maken tussen de ringoog-types en de sigaretten-aansluitingen. De werking van de sigarettenaansluiting-batterijtesters is betrekkelijk eenvoudig.

Je hoeft alleen maar de adapter in de 12 V aansluiting te steken en je bent klaar. De ringpilaar batterijtester is iets ingewikkelder. Het lijkt op een startkabel. Verbind het ene eind met de positieve terminal en het andere eind met de negatieve terminal en je bent klaar.

Interessante feiten over batterijentesters

Hoe lees ik een batterijtester goed af?

Het display toont je een spanningswaarde. Dit is of te hoog of te laag.

Hoe stel ik de batterijtester voor mijn auto in?

De batterijentesters hoeven niet afgesteld te worden, want ze hebben standaard fabrieksinstellingen.

Welk toestel is geschikt voor mijn auto?

Zolang het apparaat geschikt is voor auto’s, kun je het met een gerust geweten kopen.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies