Attractive woman listening to music with headphones on yellow background
Laatst bijgewerkt: 14-08-2020

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

19Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

104Verzamelde opmerkingen

Koptelefoons zijn tegenwoordig niet meer uit de markt weg te denken. Dankzij technologische ontdekkingen en trends blijven de modellen zich ontwikkelen. Maar ook het design en comfort spelen een belangrijke rol. Beats koptelefoons combineren de belangrijkste functies met een zeer aantrekkelijk ontwerp. Samen met een intelligente reclamecampagne, zijn dit de factoren die de Beats koptelefoons steeds populairder maken.

Beats biedt veel verschillende modellen aan. Het is daarom niet altijd makkelijk om uit de reeks Beats koptelefoons een model te kiezen. Het gaat namelijk niet alleen om het kiezen van het meest aantrekkelijke ontwerp, er zijn veel meer factoren om te overwegen. Om je hierbij te helpen, hebben we onderstaande Beats koptelefoon gids opgesteld. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!
Belangrijk om te weten

  • Een van de fundamentele kenmerken van de Beats koptelefoon is dat ze de bas versterken.
  • Als je een Beats koptelefoon koopt, betaal je voor de combinatie van goede technologie en design. Dit is een van de redenen waarom de prijs meestal iets hoger ligt dan die van hoofdtelefoons van andere merken met vergelijkbare eigenschappen.
  • Beats werd in 2014 overgenomen door Apple. Als onderdeel van deze deal komen Dr. Dre en Jimmy Iovine, mede-oprichters van Beats, bij Apple werken.

Onze selectie: De beste Beats-koptelefoons op de markt

Hieronder vind je een selectie met de beste Beats-koptelefoons die op de markt verkrijgbaar zijn. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk verschillende producten op te nemen, allemaal met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Aan de hand van deze selectie hopen we je te helpen om de koptelefoon te vinden die het beste bij je past.

De meest complete Beats-koptelefoon

De Beats Solo 3 draadloze koptelefoon biedt een helder en afgerond geluid en heeft een elegant en resistent ontwerp. Dankzij de Bluetooth-verbinding met een groot bereik kun je bovendien vrij bewegen door de ruimte waarin je je bevindt. Het beste van alles is de batterij die 40 uur lang mee gaat, zodat je de koptelefoon meerdere dagen achter elkaar kunt gebruiken.

Zodra de batterij toch leeg raakt, kun je deze dankzij het Fast Fuel-systeem door slechts slechts 5 minuten op te laden weer voor tenminste 3 uur lang gebruiken. De precieze pasvorm en oorschelpen met een zacht kussentje garanderen een maximaal comfort. Dankzij de perfecte combinatie van comfort en techniek heeft de koptelefoon een hoog prijskaartje en is deze helaas niet voor alle portemonnee’s beschikbaar. Maar wees niet bang, dit zal zich op de langere termijn zeker in kwaliteit uitbetalen!

De beste Beats-koptelefoon met kabel

De Beats EP On-Ear koptelefoon biedt perfect afgesteld geluid zoals het bedoeld is. De koptelefoon is met een kabel aangesloten. Je kunt ermee genieten van de kwaliteit en het designkenmerk van Beats voor een zeer betaalbare prijs. Het is een sterk en duurzaam model met een frame van roestvrij staal. De oorkussens zijn in hoogte instelbaar voor een perfect draagcomfort.

Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. Dankzij de RemoteTalk-kabel kun je bovendien oproepen beantwoorden en muziek beheren op je iOS-apparaten. De koptelefoon heeft een ingebouwde microfoon. Het apparaat heeft een uitstekende geluidskwaliteit en niet te harde basfrequenties. Deze koptelefoon is dan ook voor elke muziekliefhebber de ideale kennismaking met Beats.

De beats-koptelefoon met geluid van uitzonderlijke kwaliteit

Als je op zoek bent naar een Beats koptelefoon met een karakteristiek en gedetailleerd ontwerp en tegelijkertijd wilt genieten van een apparaat dat de lage middenfrequenties benadrukt, is dit jouw apparaat! De Beats Studio3 koptelefoon integreert een adaptieve ruisonderdrukkingstechnologie (Pure ANC) die externe ruis van buitenaf blokkeert. Bovendien heeft het apparaat een realtime audiokalibratie om de helderheid, het bereik, de emotie en een eersteklas luisterervaring te behouden.

De koptelefoon heeft een batterij met een levensduur van 22 uur en een verbindingsoptie met Bluetooth-klasse 1. Bovendien kun je dankzij het Fast Fuel-systeem, na 10 minuten opladen alweer genieten van 3 uur muziek. Als je de Pure ANC-functie in de energiebesparende modus activeert, kun je de duur van de batterij verlengen tot 40 uur. De prijs van dit artikel is helaas wel redelijk hoog. Daarvoor krijg je echter wel een apparaat dat is uitgevoerd in 1 van de 4 luxe kleuren dat geluid van een uitzonderlijke kwaliteit biedt.

De beste Beats draadloze In-Ear oortjes voor bij het sporten

Als je op zoek bent naar de beste oortjes van Beats voor tijdens het sporten, aarzel dan niet langer. De Beats Powerbeats3 bieden een aantal geweldige functies. De oortjes zijn speciaal ontworpen om gebruikt te worden bij intensieve work-outs. De batterij gaat tot wel 12 uur mee.

De verstelbare oorhaakjes bieden maximaal comfort en optimale stabiliteit. Dankzij Fast Fuel kun je na 5 minuten opladen weer 1 uur afspelen. De oortjes zijn bovendien zweet- en waterbestendig.

De beste Beats oortjes met microfoon en afstandsbediening in de bedrading

De urBeats 2.0 oortjes tonen een zeer nauwkeurige akoestiek waardoor je van een geweldige geluidservaring kunt genieten. Dankzij het ergonomische ontwerp kun je de oortjes bovendien de hele dag gebruiken. Ze worden geleverd met oorkussentjes in verschillende formaten voor een perfecte aanpassing van de geluidsisolatie.

Je beantwoordt eenvoudig oproepen met de oortjes. Dit is de meer betaalbare variant voor mensen die niet meteen de loterij willen betalen.

Shopgids: Wat je moet weten over Beats koptelefoons

Bij het kopen van een Beats koptelefoon is het essentieel dat je een aantal belangrijke kwesties in overweging neemt. Er zijn veel verschillende modellen en elk model is ontworpen voor een specifiek gebruik. Om je te helpen de koptelefoon te kiezen die het beste bij je past, beantwoorden we hieronder de meest voorkomende vragen van kopers.

Beats koptelefoons laten je genieten van je favoriete muziek met de beste geluidskwaliteit.
(Bron: Guillem: 37189541/ 123rf.com)

Wat zijn Beats koptelefoons precies?

Een koptelefoon is niets minder dan een elektronisch apparaat dat het mogelijk maakt om een elektrisch signaal om te zetten in een geluidssignaal dat te horen is met luidsprekers die je dichtbij je oren houdt. In het specifieke geval van Beats koptelefoons zijn ze ontworpen door het prestigieuze merk Beats by Dr. Dre (Beats).

Een fundamenteel kenmerk van Beats koptelefoons is dat ze een sterke bas hebben, waardoor ze voor een stevig en diep geluid zorgen. Een ander aspect waarin ze opvallen is hun gedetailleerde en zeer aantrekkelijke ontwerp. Het merk biedt diverse modellen met verschillende kenmerken en in verschillende kleuren aan.

Eddy CueSenior vice-president van software en internetdiensten bij Apple
“Muziek is en zal altijd een belangrijk onderdeel van het DNA van Apple blijven.”

Wat is de oorsprong van Beats koptelefoons?

Het bedrijf Beats by Dr. Dre (Beats), momenteel eigendom van Apple, werd opgericht in 2008. De makers zijn de muzikant en producer van rap en hiphop, Andre “Dr. Dre” en president van Interscope- Geffen-A & M., Young en Jimmy Iovine. Sinds het begin hebben de oprichters zich gericht op de markt voor high-end hoofdtelefoons.

Sinds de oprichting van het bedrijf is de promotie van de producten gebaseerd op samenwerkingen met beroemde musici en persoonlijkheden. Onder hen bevindt zich basketballer Lebron James, die zelf ook in het bedrijf heeft geïnvesteerd. Het succes van het bedrijf vierde 6 jaar later hoogtij, in 2014, toen Apple besloot om het bedrijf over te nemen om zichzelf in de sector te kunnen positioneren.

Er bestaan veel verschillende Beats-hoofdtelefoons. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, maten en uitvoeringen.
(Bron: Zotovic: 98563996/ 123rf.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van Beats koptelefoons?

Het lijdt geen twijfel dat het grote voordeel van de Beats koptelefoons hun aantrekkelijke ontwerp is. Helaas betekent dit over het algemeen ook dat je uiteindelijk een hogere prijs betaalt dan de prijs die je zou betalen voor een model van een ander merk met vergelijkbare eigenschappen. Als je een Beats koptelefoon koopt, betaal je nu eenmaal voor zeer geavanceerde technologie en design.

Voordelen Nadelen
Hebben een heel aantrekkelijk ontwerp. Met de producten van Beats volg je altijd de laatste trends. De prijs is meestal hoger dan die van andere koptelefoons met vergelijkbare functies.
Er zijn veel verschillende modellen, elk aangepast voor een specifiek publiekstype Volgens sommige kopers kleuren ze het geluid door de lage frequenties teveel te versterken.
Ze hebben de steun van Apple en bieden daarmee altijd een garantie voor kwaliteit.

Is het de moeite waard om een Beats koptelefoon te kopen?

Als je je zorgen maakt over je imago en het design van je koptelefoon belangrijk vindt, dan is het antwoord op deze vraag zeker ‘ja’. Een ander voordeel is dat de koptelefoons van Beats een uitstekende kwaliteitsniveau bieden. Als je echter op zoek bent naar een goedkope hoofdtelefoon, is Beats misschien niet de beste optie voor jou. Het antwoord op deze vraag kan in die zin dus eigenlijk alleen door jezelf worden gegeven.

Voor wie is het aan te raden om een koptelefoon van Beats te kopen?

De Beats koptelefoon is op de eerste plaats een uitstekende keuze voor liefhebbers van rap en hiphop. Ook als je wilt genieten van een koptelefoon met een zorgvuldig en aantrekkelijk ontwerp, is de kans erg groot dat Beats de perfecte optie voor je is. Daarnaast spreken de producten van Beats waarschijnlijk ook Apple fans aan, vanwege de kwaliteitsgarantie van het prestigieuze merk dat achter het bedrijf staat.

Beats koptelefoons zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden.
(Bron: Welcomia: 66143098/ 123rf.com)

Wat voor soort Beats koptelefoons zijn er?

Je kunt koptelefoons op basis van verschillende criteria classificeren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om ze te classificeren op grond van de kwaliteit van het geluid of het type verbinding dat ze bieden. Over het algemeen is het echter het meest gebruikelijk om dit te doen op basis van het ontwerp of de vorm van het apparaat.

Op deze manier kunnen 4 verschillende typen worden onderscheiden: oortjes, In-Ear oortjes, Over-Ear koptelefoons en On-Ear koptelefoons. De belangrijkste kenmerken vind je in de volgende tabel. Daarnaast hebben we ook de Beats-modellen opgenomen die bij elk type passen.

Plaatsing Formaat Geluidskwaliteit Beats producten
Oortjes Worden in de oren geplaatst. Zijn klein van formaat. Bieden niet altijd de beste geluidskwaliteit. Beats biedt geen modellen van dit type aan.
In-Ear oortjes Worden in de oren geplaatst. Bovendien maakt het ontwerp het mogelijk om ze in de gehoorgang te plaatsen. Zijn erg klein van formaat. Isoleren vrij goed de geluiden van buitenaf. UrBeats 3, Beats PowerBeats 3 Wireless en Beats X.
Over-Ear koptelefoon De oorschelp valt over het oor. Zijn dankzij de hoofdband groter. Laten je van een goede geluidskwaliteit genieten. Beats Solo 3 Wireless en Beats EP.
On-Ear koptelefoon De oorschelpen van de headphone vallen op het oor, in plaats van er overheen. Hebben het grootste formaat. Bieden een hogere geluidskwaliteit. Beats Pro en Beats Studio 3 Wireless.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een nieuwe Beats koptelefoon gaat kopen, is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal criteria. Om je te helpen om het model te kiezen dat het beste bij je past, hebben we de aankoopcriteria geselecteerd die ons het belangrijkste lijken. We hopen dat ze als leidraad zullen dienen voor je aankoop en je zo helpen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Geluidskwaliteit

We gaan niet liegen, de beste manier om de geluidskwaliteit van een koptelefoon te leren kennen, is door deze te testen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Gelukkig kun je in die gevallen altijd nog naar de technische specificaties van het apparaat kijken. Het is raadzaam om in dat geval te letten op de impedantie (Ohm), de gevoeligheid (dB) en het frequentiebereik (Hz).

Het is wenselijk om een bereik met een frequentie van 20 Hz tot 20 KHz, of zo dicht mogelijk in de buurt daarvan, te kiezen. Met betrekking tot de impedantie is het interessant als deze niet te hoog is. Waarden tussen de 16 en 60 Ohm zijn prima. Tegelijkertijd maakt elke toename van een gevoeligheid van 3 dB het mogelijk om met de helft van de energie die nodig is om een bepaald volume te bereiken, te verminderen.

Dr. DreBeats Founder
“Hoor wat artiesten horen en luister naar muziek zoals het bedoeld is, zoals ik het hoor.”

Gewenst gebruik

De manier waarop je de koptelefoon wilt gaan gebruiken, bepaalt voor een groot gedeelte voor welk model je het beste kunt kiezen. Als je er bijvoorbeeld over nadenkt om het apparaat vooral te gebruiken als je aan het sporten bent, raden we je aan om te kiezen voor de Beats Powerbeats 3. Als je echter voor een opvallend model wilt gaan waar je mee kunt pronken met je beste outfit, moet je de aanschaf van de Beats Studio Wireless overwegen.

Als je intensief gebruik van de koptelefoon wilt maken, is het raadzamer om te kiezen voor het urBeats 3 model en zijn prachtige ergonomische ontwerp. Voor degenen die vaak reizen of niet over voldoende tijd beschikken om de batterijen van de hoofdtelefoon op te laden, is het raadzaam om te kiezen voor een model dat via een kabel op de speler is aangesloten.

De Beats-hoofdtelefoons hebben een modern en innovatief ontwerp.
(Bron: Welcomia: 42087332/ 123rf.com)

Verbinding

Draadloze koptelefoons maken meestal verbinding via Bluetooth. We raden je aan om jezelf goed te informeren over de Bluetooth-specificaties van het desbetreffende model. De meest recente versie is versie 5.1. Dit is het beste type Bluetooth-verbinding dat op dit moment wordt aangeboden. Dankzij een draadloze koptelefoon heb je veel bewegingsvrijheid terwijl je je hele huis rondloopt, zonder dat het geluid uitvalt.

De apparaten die je met een kabel moet verbinden, doen dit meestal via een mini-ingang van 3,5 mm. Dit type verbinding garandeert een stabieler geluid met een nog kleinere kans op signaalverlies. Je hebt daarentegen wel minder bewegingsvrijheid als je een model met kabel kiest.

Ontwerp, gewicht en formaat

Als je voor een Beats koptelefoon kiest is het ontwerp van het apparaat een belangrijke kwestie. Een koptelefoon is tegenwoordig onderdeel van onze kleding, onze stijl en ons imago. Koptelefoons maken je outfit af. Je kunt daarbij kiezen uit oortjes, Over-Ear en On-Ear koptelefoons.

De On-Ear koptelefoons zijn het grootst. Dit zijn daarmee de modellen die je de grootste HiFi-ervaring bieden. Het ontwerp, het gewicht en de grootte van een koptelefoon hebben een belangrijke invloed op aspecten als geluidskwaliteit, transportgemak en esthetiek.

Batterijduur

Als je voor een Beats hoofdtelefoon kiest die verbinding maakt via Bluetooth, is het des te belangrijker om rekening te houden met dit criterium. Controleer naast de batterijduur ook de oplaadtijd en de levensduur van de batterij. Deze factoren zijn cruciaal om volledig van je koptelefoon te kunnen genieten en je niet midden in een van je favoriete nummers te onderbreken.

Het Fast Fuel-systeem biedt grote voordelen. Met deze techniek kun je het gebruik van de koptelefoon uren lang verlengen, door het apparaat slechts 5 tot 10 minuten op te laden. En geloof ons, je zult het waarderen dat je deze mogelijkheid hebt, vooral op die lange reizen met het vliegtuig of in de trein, waar je je apparaten niet eenvoudig kunt opladen.

Extra functies en accessoires

Enkele van de meest voorkomende extra functies van Beats koptelefoons zijn de microfoon en de RemoteTalk-kabel om oproepen mee te beantwoorden. Sommige koptelefoons, zoals de PowerBeats 3, bevatten daarnaast nog een multifunctionele centrale knop waarmee je via spraakbesturing toegang hebt tot Siri en Google.

Een ander criterium bij het kopen van een headset is het aantal meegeleverde accessoires. Enkele van de meest voorkomende zijn extra kussentjes, kabeltjes en een headset stand. In sommige gevallen bevat het pakket ook cases om de hoofdtelefoon mee te vervoeren. Tot slot stuurt Beats vaak Beats stickers mee, zodat je zelf publiciteit kunt maken voor het merk.

Model Type Verbinding Batterijduur Noise cancelling systeem Snellaadfunctie
Beats EP On-Ear koptelefoon Kabeltje Geen Geen Geen batterij, heeft geen snellaadfunctie nodig
Beats Solo 3 On-Ear koptelefoon Bluetooth en kabeltje 40 uur Geen 5 minuten – 3 uur
Beats Studio 3 Wireless Over-Ear koptelefoon Bluetooth 40 uur zonder ANC, 22 uur met ANC Ja 10 minuten – 3 uur
Powerbeats 3 Wireless In-Ear oortjes Bluetooth 12 uur Geen 5 minuten – 1 uur
Beats Pro Over-Ear koptelefoon Kabeltje met oplader Geen Geen Geen batterij, heeft geen snellaadfunctie nodig
urBeats en urBeats Lightning In-Ear oortjes Kabeltje of Lightning connector Geen Geen Geen batterij, heeft geen snellaadfunctie nodig
Beats X In-Ear oortjes Bluetooth 8 uur Geen 5 minuten – 2 uur

Samenvatting

Als je een Beats koptelefoon koopt, koop je niet alleen een apparaat om naar je favoriete muziek te luisteren. Je koopt een Beats koptelefoon ook vanwege zijn ontwerp en het merkimago. Het is echter niet minder belangrijk om een goed apparaat te kiezen dat op alle mogelijke manieren aan je verwachtingen voldoet.

Om dit te doen moet je rekening houden met een reeks aankoopcriteria. Een aantal daarvan zijn de gebruikelijke factoren die gelden bij het kopen van ieder product. Andere zijn meer specifiek. Dit laatste geldt met name voor de connectiviteit en geluidskwaliteit van de koptelefoon. Met dit artikel willen we je helpen het model te kiezen dat het beste bij je past, rekening houdend met het grote aantal verschillende modellen dat het merk aanbiedt.

Vond je ons artikel over Beats koptelefoons interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij kunnen ontdekken welke Beats koptelefoon het beste bij hun past.

(Bron van de header image: Serenzniy: 108837045/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies