Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Ieder van ons heeft een grote verscheidenheid aan jassen voor alle weersomstandigheden in onze garderobe hangen: Regenjacks, flow jackets, lichte jassen, warme jassen. Soms zou het praktisch zijn als je één jas voor verschillende doeleinden kon gebruiken. Dat is precies wat het 3 in 1 jack doet.

Een 3-in-1 herenjack is waterdicht en geschikt voor zowel koudere als warmere dagen. Door de verschillende lagen is het ideaal voor alle weersomstandigheden. Het 3 in 1 herenjack is er in verschillende kleuren en motieven. Het 3 in 1 herenjack is heel comfortabel en praktisch en daarom een echte must-have.
Beste 3 in 1 jas heren: Onze selectie

Shopgids 3 in 1 jas heren: Alles wat je moet weten

De 3 in 1 herenjacks zijn niet alleen een praktisch alternatief voor een aantal ontelbare jassen, maar ook erg comfortabel. Omdat er een enorme keuze aan 3 in 1 jassen voor mannen is, is de aankoopbeslissing vaak moeilijk. We hebben de belangrijkste koopcriteria samengevat waar je op moet letten bij je aankoop.

Met behulp van deze eigenschappen kun je uitzoeken welk 3-in-1 herenjack het beste bij je uitdagingen past

  • 3 in 1 functie
  • Materiaal
  • Waterdicht
  • Verwijderbare stromingsmantel
  • Functies

3 in 1 functie

De naam van het 3 in 1 herenjack doet al vermoeden dat er 3 functionaliteiten in het jack zitten. Deze zijn als volgt: Het 3 in 1 herenjack is vooral geschikt voor temperaturen tot -10 graden. Maar als je in warmere streken komt, kun je het binnenjack verwijderen en een licht regenjack om te doen hebben. De derde functie is de verwijderbare stromingsmantel. Het flowjack kun je over een T-shirt aantrekken en houdt je warm.

Daardoor is dit jack ideaal voor bijna elk weer.

Materiaal

De meeste 3-in-1 jassen voor mannen zijn gemaakt van polyester of nylon. Het 3-in-1 herenjack moet de volgende materiaaleigenschappen hebben: ademend, warmte-isolerend, waterdicht en winddicht.

Waterdicht

Het 3-in-1 herenjack moet beslist waterdicht zijn. Anders vervult het 3 in 1 jack voor mannen niet alle functies die het moet vervullen. De jas moet als laatste laag een uitneembaar regenjack bevatten, dat waterdicht is. Let er ook op dat het heren 3 in 1 jack waterdichte ritssluitingen en een capuchon bevat.

Uitneembaar stromingsjack

Net als het regenjack moet ook het stromingsjack uitneembaar zijn. De stromingsmantel is gemaakt van 100% stroming en wordt gebruikt voor thermische isolatie. Zorg ervoor dat het flowjack zakken heeft. Je kunt het flowjack over een trui of T-shirt dragen.

Kenmerken

  • Afneembare jassen: Het is heel belangrijk dat het regenjack en het flowjack beide afneembaar zijn. Alleen dan kan het 3 in 1 herenjack zijn doel vervullen en bij verschillende temperaturen gebruikt worden.
  • 3 in 1 functie: Het jack moet bestand zijn tegen temperaturen onder het vriespunt, waterdicht zijn en isoleren.
  • Gewatteerde schouders: Het 3 in 1 jack voor mannen is vooral bedoeld voor buitenactiviteiten. Omdat je bij zulke activiteiten altijd een rugzak bij je hebt, moet het jack gewatteerde schouders bevatten om wrijving te voorkomen.
  • Diefstalbestendig: Sommige 3-in-1 jassen voor mannen zijn zelfs diefstalbestendig. Ze zijn zo ontworpen dat ritsen zo veel mogelijk aan de binnenkant van de jas verborgen zijn. Zo worden je spullen opgeborgen in hun binnenzak.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met zo’n grote keuze aan 3-in-1 jassen voor mannen, kan het heel moeilijk zijn een beslissing te nemen over een model. Er komen steeds nieuwe vragen, die we voor je hebben samengevat. Hieronder hebben we de belangrijkste vragen opgeschreven en beantwoord om je te helpen.

Bij welke gelegenheden kun je het 3 in 1 jack voor mannen gebruiken?

Het 3-in-1 jack voor mannen is bijzonder geschikt voor alle buitenactiviteiten. Of je nu wandelt, klimt of hardloopt. De ademende eigenschappen en de individuele temperatuurregeling door het uittrekken van een jasje maken hem ideaal voor dergelijke activiteiten.

Maar hij is ook heel geschikt om dagelijks te dragen. Omdat de 3-in-1 jassen voor mannen in een groot aantal kleuren en variaties verkrijgbaar zijn, kunnen ze heel goed gecombineerd worden met jeans en een speaker. Want ook in het dagelijks leven zijn er vaak temperatuurschommelingen die je met dit jack optimaal kunt beheersen.

Hoe maak ik mijn 3-in-1 herenjas schoon en hoe onderhoud ik hem?

Om dubbele bescherming tegen regen te hebben, kun je het regenjack ook laten impregneren.

Voor het schoonmaken kun je het beste het jack uit elkaar halen en het stroomjack en regenjack apart doen. Let ook op het materiaal en de juiste reiniging.

Moet mijn 3-in-1 jas voor heren jaszakken hebben?

In elk geval moet je 3-in-1 herenjas ruime zakken hebben. Omdat het jack vooral geschikt is voor trektochten, moet het verschillende jaszakken hebben om de grootst mogelijke bergruimte te bereiken. De jaszakken moeten zowel op het flowjack als op het regenjack beschikbaar zijn. Als je een jas uittrekt, moet je altijd mogelijkheden hebben om spullen in je jas op te bergen. Zorg ervoor dat de zakken verschillende vakjes hebben en dat spullen veilig opgeborgen worden. Daarom is een jaszak met rits altijd een goed idee.

Samenvatting

3-in-1 jassen voor mannen zijn de perfecte outdoor metgezel bij elk weer. Ze beschermen tegen kou, wind en regen en kunnen ook gebruikt worden als de zon schijnt en het warmer is.

Omdat de 3 in 1 herenjacks licht en praktisch zijn, kun je ze overal mee naartoe nemen en zijn ze een must-have op elke wandelvakantie.

(Afbeeldingbron: unsplash / Yuya Hata)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies