Laatst bijgewerkt: 18-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

24Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

76Verzamelde opmerkingen

Elke dag wordt de technologie steeds beter en verder ontwikkeld. Afhankelijk van de hobby’s in ons leven, of zelfs van ons beroep, is het nodig om rekening te houden met zulke vooruitgangen. Als het om fotografie en video gaat, kunnen we zeggen dat mobiele toestellen het meest gebruikt worden op de markt. Dit is een feit, maar het is ook haalbaar om te zeggen dat mobiele toestellen niet de beste kwaliteit camera’s op de markt hebben, omdat ze deze functie niet als hoofdzaak hebben, maar als een van de vele andere functies.

Maar 4K camera’s garanderen alles wat nodig is om aan de eisen of behoeften van deze bijzondere markt te voldoen. Er zijn veel details om rekening mee te houden bij het kiezen van een camera die aan de behoeften van de consument kan voldoen, en nog meer als je bedenkt dat 4K de huidige trend is. Vandaag, op Reviewbox, helpen we je de camera’s te kiezen die het beste bij je behoeften en doelen passen.
Belangrijk om te weten

 • 4k camera’s zijn toestellen waarmee je foto’s en video’s uit de omgeving waarin ze zich bevinden kunt opnemen en opslaan, en die je met 4k technologie een hoge kwaliteit van detail bieden. De resultaten zijn van uitstekende resolutie en scherpte.
 • Als het tegenwoordig om camera’s gaat, raak je misschien in de war, vooral met de verscheidenheid aan maten, ontwerpen en merken die er zijn. Het kan overweldigend zijn om te weten uit welke soorten je moet kiezen, maar vandaag geven we je informatie over de twee meest voorkomende variabelen: 4k camera’s en 4k sportcamera’s.
 • Je moet weten dat je, voor je een camera koopt, rekening moet houden met vier factoren, zoals hoe je de camera zult gebruiken, hoe lang de batterij meegaat, de afmetingen en het gewicht van de camera en welke implicaties dat heeft, en tenslotte welke extra voordelen of kwaliteiten de camera biedt.

Beste 4K Camera: Onze selectie

Koopgids

Na het bekijken van deze 3 camera’s en hun talloze voordelen, heb je misschien al een idee van wat je eigenlijk zoekt. Wil je een camera die stabiel is tegen veel beweging, maar met een korte batterijlevensduur? Heb je liever meer batterijlevensduur, maar niet veel stabiliteit tegen beweging?

Een 4K camera zal in staat zijn om geluid van buitenaf te onderdrukken en de opname te concentreren op je stem. (Foto: ammentorp / 123rf)

Wat is een 4k camera en wat zijn de voordelen ervan?

Camera’s zijn elektronische toestellen die beelden of video’s kunnen opslaan en opnemen van de omgeving waarin ze gebruikt worden. De term 4k is een nomenclatuur die betrekking heeft op de hoeveelheid definitie en detail die een beeld of video kan bieden.
Er zijn 4k camera’s in compacte afmetingen tegen schokken, water, stof en andere.

Als we het over 4k camera’s hebben, kunnen we meerdere voordelen ervan belichten, zoals hun efficiënte kwaliteit bij het maken van foto’s of het filmen van video’s en hun beruchte lichtheid of compacte afmetingen. Dit garandeert gemakkelijk vervoer. Bovendien zijn ze bestand tegen schokken, water, stof en andere. Alles lijkt perfect met 4k camera’s, maar zoals elk toestel heeft het ook zijn nadelen. Een ervan is hun onbetaalbare prijs; een andere is dat ze extern geheugen nodig hebben om video’s en foto’s op te slaan, en dat ze door hun afmetingen vrij gemakkelijk verloren kunnen gaan.

Voordelen
 • Foto”s en video”s van hoge kwaliteit
 • ze zijn heel licht
 • klein en gemakkelijk mee te nemen
 • goed bestand tegen weer en omstandigheden
Nadelen
 • hebben geheugens nodig om de meeste op te slaan
 • ze zijn erg duur
 • sommige modellen kunnen gemakkelijk verloren gaan
 • hun accessoires zijn ook klein en gemakkelijk te verliezen.

4k camera en 4k sportcamera- Waar moet je op letten?

Zoals je misschien gemerkt hebt, zijn er tegenwoordig verschillende soorten camera’s met 4k resolutie, en er zijn opmerkelijke verschillen tussen die soorten; maar ze kunnen in twee hoofdrubrieken worden onderverdeeld: 4k camera’s en 4k sportcamera’s.

4k camera: Dit is het basismodel 4k camera. Ze zijn gespecialiseerd in lange videolengten en hebben een zeer grote interne capaciteit. Ze zijn niet aan te bevelen voor video’s met veel beweging, want hun stabilisator is niet zo gespecialiseerd, maar dit wordt gecompenseerd door hun externe microfoon, die de geluidskwaliteit aanzienlijk verbetert.

4k sportcamera: Deze camera’s zijn kleiner en gespecialiseerd in stabiliteit bij zeer plotselinge bewegingen; maar ze hebben het nadeel dat hun microfoon intern is en niet zo nauwkeurig als de externe, en dat ze het gebruik van externe geheugens vereisen om de video’s op te slaan.

4k cameraa 4k sportcamera
grootte 2 tot 4 inch Meer dan 4 inch
Capaciteit Intern en extern geheugen Extern geheugen nodig om op te slaan
Stabiliteit Eenvoudige bewegingsstabilisator Video- en foto-optimalisator voor onderweg
Microfoon Groot kaliber en bereik extern Groot kaliber kort bereik intern.

Hoeveel

Waar koop je een 4k camera?

Zeker sta je al te popelen om zo snel mogelijk je 4k camera te gaan halen, maar iets wat even belangrijk is, is te weten waar je die kunt kopen. Ben je iemand die er de voorkeur aan geeft te observeren wat je koopt, het te testen enzovoort, dan kun je Walmart als voorkeursoptie nemen; of, aan de andere kant, heb je ook winkels als “Canon” of andere merken die in het product gespecialiseerd zijn.

Geef je daarentegen de voorkeur aan online winkelen, dan kun je kiezen voor virtuele winkels als Mercado Libre Mexico, Xataka.com en Amazon Mexico, waarbij de laatste de beste resultaten en levertijden biedt.

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende modellen van 4k Camera’s kunt vergelijken en beoordelen

 • Gebruik
 • Batterij
 • Grootte en gewicht
 • Extra kwaliteiten

Gebruik

Het eerste waar je bij de aanschaf van een 4k camera op moet letten is het gebruik of de bestemming die je aan het product wilt geven, want dit zal afhangen van het model dat je moet kiezen, want zelfs als je het model met de beste kwaliteiten kiest, kan het zijn dat je een belangrijke investering doet voor een product waarvan je niet voor 100% profijt zult hebben.

Professioneel gebruik: Wil je hem gebruiken voor professionele of academische situaties, dan is het beter een 4k camera aan te schaffen die gericht is op geluidskwaliteit, hoge batterijlevensduur en aanpasbare lenzen, zoals de 4k camera, die veelzijdigheid, kwaliteit en uitstekende mogelijkheden op dit gebied biedt.

Sport en extreme activiteiten: Hiervoor is je beste optie de sportcamera, want die biedt je de mogelijkheid hem aan je helm of je vervoermiddel te bevestigen, zodat je je handen niet hoeft te gebruiken om hem vast te houden en je de vrijheid krijgt die je nodig hebt.

Batterij

Als we het over de batterij hebben, hebben we het over de hoeveelheid die je nodig kunt hebben om de camera continu te laten opnemen. Het is belangrijk dat je dat in gedachten houdt, want als je de verkeerde keuze maakt, zul je je opname moeten pauzeren en de batterij moeten vervangen.

Interne batterij met lange levensduur: Ideaal voor mensen die deze 4k camera’s voor professioneel gebruik gebruiken, kunnen ze een continue opnametijd van meer dan 8 uur hebben, maar dit wordt beïnvloed door hun gewicht en afmetingen.

Afneembare batterij met korte levensduur: Kleine camera’s zullen hiervoor heel nuttig zijn, want je hoeft niet zwaar te investeren in 4k camera’s met lange batterijduur. Over het algemeen kun je met kleine camera’s 4-6 uur ononderbroken opnamen maken.

Grootte en gewicht

Als je eenmaal een idee hebt van waarvoor je de camera wilt gebruiken, moet je nagaan welke batterij de camera moet hebben om te voldoen aan het gebruik dat je zoekt. Bovendien is de grootte iets om rekening mee te houden.

Kleine camera’s: De kleinste camera’s op de markt, in grootte variërend van 6 cm tot maximaal 10 cm lang en met een gewicht van niet meer dan 200 g, zijn ideaal om aan een voorwerp te bevestigen en onderweg vanuit een 3e persoons perspectief te fotograferen.

Medium camera’s: Deze camera’s zijn ideaal voor professionele fotografen en variëren in afmetingen van 12 cm tot 20 cm lang, hoewel de afmetingen afhankelijk van de lens kunnen variëren, maar ze wegen ongeveer 400-500 gram. Bovendien zijn deze camera’s de meest gebruikte en gezochte op de markt om hun comfort en gebruiksgemak.

Grote camera’s: Deze zijn bestemd voor professionele video-opnamen en hun afmetingen en gewicht zijn heel verschillend, met afmetingen van 60 cm en zelfs het dubbele daarvan, en een gemiddeld gewicht van meer dan 1 kg. Het is ook belangrijk op te merken dat deze eerder ideaal zijn voor audiovisuele media en professionele prestaties dan voor alledaags gebruik.

Extra kwaliteiten

Als je bovenstaande factoren eenmaal duidelijk hebt, heb je misschien de perfecte camerabeslissing voor je en hoef je niet verder na te denken om dit product aan te schaffen; het is echter belangrijk dat je voor dezelfde prijs extra voordelen kunt krijgen bij het product dat je koopt.

Cameramodi: Sommige 4k camera’s bieden je verschillende camerastanden, van nachtzicht, tot opnemen in slow motion of achteruit, iets dat bij bepaalde gelegenheden erg handig is voor professionele projecten; Bovendien hoef je door het inbouwen ervan geen accessoires meer aan te schaffen om dat effect of die camerastand te bereiken.

Verbinding met je toestel: Hoewel het waar is dat bijna alle 4k camera’s wi-fi verbinding hebben, gaan sommige merken verder en bedienen ze de camera vanaf je mobiele toestel via een app. Niet alleen dat, sommige kunnen zelfs bestanden direct naar je toestel of naar de cloud sturen en ze niet in het geheugen opslaan.

Accessoires: Bij veel modellen kun je accessoires krijgen die je foto’s en video’s net dat beetje extra geven, zoals een zonnefilter om de belichting te verminderen of een accessoire om in een erg koude of erg warme omgeving te gebruiken zonder dat het toestel daaronder lijdt. In dezelfde volgorde van ideeën kunnen accessoires de beste vriend van je camera zijn en de ideale aanvulling die je meer gemak geeft bij het gebruik van de 4k camera en je er het meeste uit kunt halen.

(Uitgelichte foto: guruxox / 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies