Laatst bijgewerkt: 19-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

16Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

63Verzamelde opmerkingen

Hoi, leuk dat je op onze site bent! Sinds de komst van hoge-resolutie TV’s in huis, kon niemand vermoeden dat er op een dag TV’s met nog scherpere details, 4K, zouden komen. Als je er onlangs een gekocht hebt, wil je waarschijnlijk het beste uit zijn beelden halen, dus er gaat niets boven het kopen van 4K films.

In dit artikel gaan we je de beste 4K films aanraden, zodat je heerlijk kunt genieten van de scherpte van je TV. In deze gids vertellen we je hoe je ze kunt kiezen, rekening houdend met de meningen van hen die ze al gezien hebben, ook waar je ze kunt kopen en de prijzen die je mag verwachten.
Belangrijk om te weten

  • 4K, of UHD, films zijn films die de hoogste definitie beelden bieden die op de markt verkrijgbaar zijn. Ze hebben een pixelresolutie-formaat van 3840 x 2160, waardoor ze meer dan 8 miljoen pixels tegelijk op het scherm kunnen hebben – 8.294.400 om precies te zijn. Daardoor kunnen ze scherpere beelden leveren.
  • Er zijn aantoonbaar drie manieren om 4K films te bekijken. Er is het fysieke formaat van Blu-Ray discs, die op compatibele spelers bekeken kunnen worden. Digitaal, dat ruimte bespaart en op computers, smartphones en externe geheugensticks kan worden opgeslagen, en streaming, dat onmiddellijk vanaf het internet bekeken wordt.
  • Hoewel je de 4K films kunt kiezen die je het mooist vindt, kun je, om zeker te zijn dat ze de hoogste resolutie hebben, zoeken naar de “4K” of “UHD” labels. Door dit te doen ben je er zeker van dat wat je kijkt in de hoogst mogelijke resolutie is, zodat je de mogelijkheden van je HDTV optimaal kunt benutten.

Beste 4k Films: Onze selectie

In dit deel bevelen we die films aan waarvan we denken dat ze je ogen zullen verbazen met detail, en je hart met uitstekende en meeslepende plots. Opgemerkt moet worden dat de volgorde er niet zoveel toe doet, want we hebben allemaal een andere smaak, wat we je verzekeren is dat ze je kwaliteitstijd doen doorbrengen en dat we het geven van spoilers vermijden!

Koopgids: Wat je moet weten over 4K films

De beste manier om te weten welke 4K films je moet kopen is ze grondig te kennen, want als je hun kenmerken kent zul je de manier waarop deze technologie getoond wordt op prijs stellen. Zo kun je met je kennissen gezellige momenten delen door naar schermen te kijken die de manier waarop je televisie kijkt zullen veranderen.

Pareja en sofá viendo televisión

Films kijken is een van de leukste manieren om de tijd door te brengen.
(Foto: Antonio Guillem/ 123rf.com)

Wat is een 4K film en wat zijn de voordelen ervan?

Een 4K film, ook bekend als UHD, is een film met een resolutie van 3840 x 2160, net iets minder dan die in bioscopen gebruikt wordt (4.096 x 2.160). Hierdoor kunnen ze meer dan 8 miljoen pixels op het scherm houden, waardoor beelden ongelooflijk gedetailleerd worden weergegeven en meer boeiende ervaringen ontstaan.

Wil je een film bekijken met de hoogste resolutie op de markt, dan heb je echt geen betere keuze dan die welke 4K beelden bieden. Hoewel de 4K technologie bij de introductie duur was, is ze nu een wijdverspreide standaard voor video in volledige resolutie, omdat de prijzen in de loop van de tijd goedkoper zijn geworden.

Voordelen
  • Ze hebben de hoogste resolutie voor home video
  • Hebben meer dan 8 miljoen pixels op het scherm
  • Bieden boeiende ervaringen
  • Onovertroffen beeld- en geluidskwaliteit
Nadelen
  • Ondersteunende apparatuur is nog duur
  • Hun bestandsgroottes zijn erg groot
  • Zullen uiteindelijk overtroffen worden door 8K TV”s

4K films op schijf, digitaal bestand of streaming – waar moet je op letten?

De methoden waarmee 4K films verspreid worden zijn er in verschillende vormen, want ze moeten aangepast worden aan apparatuur en smaak. Ze kunnen grofweg verdeeld worden in die welke je thuis kunt bewaren, hetzij op een UHD Blu-Ray schijfje of op een externe geheugenstick, en die welke je direct van het internet moet bekijken.

Disc: Als je ooit films van schijfje hebt bekeken, dan weet je hoe handig het is om ze gewoon in de speler te stoppen en ervan te genieten. In dit geval zijn alleen Ultra HD Blu-ray discs geschikt voor het afspelen van 4K inhoud, hoewel je ze op de markt meestal gewoon “4K” genoemd vindt.

Digitaal bestand: Als we het over een digitaal bestand hebben, bedoelen we er een die in het geheugen van computers, slimme toestellen en USB-sticks kan worden opgeslagen. Het is degene die je zou zoeken als je niet veel geeft om schijfjes, want ze besparen je ruimte op je planken, maar niet zo veel op je computer, want het zijn erg zware bestanden.

Streaming: Als je wel eens een serie op Netflix of video’s op YouTube hebt bekeken weet je hoe dat werkt. Films worden afgespeeld terwijl ze van het internet worden gedownload. Het is de handigste manier om series te kijken zonder je zorgen te hoeven maken over enige vorm van ruimte, hoewel het grootste nadeel is dat je een goede internetverbinding nodig hebt.

Disc Digitaal bestand Streaming
Opslagmethode Ultra HD Blu-ray Discs Digitaal bestand Internet
Afspeelapparatuur 4K Blu-ray compatibele spelers Slimme apparaten, computers, 4K Blu-ray spelers Slimme toestellen, computers, 4K Blu-ray spelers
Overwegingen Er is ruimte nodig om schijfjes op te slaan Ze kunnen erg zwaar zijn Een goede verbinding is nodig

Tres amigas viendo pelicula de terror

De hoge resolutie laat de griezelfilms er nog enger uitzien. (Foto: Antonio Guillem/ 123rf.com)

Waar koop je een 4K film?

Er is geen betere plaats om 4K films te kopen dan Amazon, want ze bieden de originelen aan zodra ze uitkomen, en ook verzamelingen van de meest gezochte saga’s. Je kunt ze ook kopen op e-commerce sites als Ebay en Mercadolibre, maar let op dat je bij gerenommeerde verkopers koopt.

Als je goed internet hebt, kun je met sommige 4K TV’s UHD inhoud streamen van diensten als Netflix, Hulu of Google Play. Als films rechtstreeks van de plank pakken meer je ding is, kun je Best Buy of Sanborns proberen, en ook winkels die 4K filmspelers verkopen.

Koopcriteria

De waarheid is dat je 4K films kunt kiezen afhankelijk van je smaak, maar er zijn bepaalde dingen waardoor je ze beter zult waarderen. Daarom vind je in dit gedeelte verschillende koopfactoren, zodat je weet welke je moet kopen om ervan te kunnen genieten op je HDTV of UHD smart device.

Filmkwaliteit

Nee, we hebben het niet over hoe goed de film eruit ziet, maar over hoe goed hij is. Er zijn vele manieren om de kwaliteit ervan te kennen, zodat we uiteindelijk niet het gevoel krijgen dat we ons geld verspild hebben met de gedachte dat we het beter hadden kunnen investeren. Hier zijn wat algemene tips om niet met half bekeken films te eindigen.

Prijzen en nominaties: Geen enkele film wordt zomaar voor een Oscar of een Grammy genomineerd. Je hoeft niet echt te weten welke prijzen de film gewonnen heeft, want die staan meestal prominent op de omslag of in de beschrijving van de film vermeld. Natuurlijk, als je oog er gewoon op valt kun je hem kopen, er zijn veel goede zonder nominatie.

Cast: Er zijn mensen die, op de een of andere manier, terugkeren naar “goede” films. Voorbeelden hiervan zijn acteurs als Dwayne Johnson of Robert Downey Jr. die op eigen houtje plots in beweging zetten, of unieke regisseurs als Quentin Tarantino of Steven Spielberg. Het kan nooit kwaad er een te kopen, alleen al vanwege de acteurs en regisseurs die hem tot leven brachten.

Duur

De lengte van een film is een factor die onze aandacht kan maken of breken, want de tijd die we er aan kunnen besteden kan van veel factoren afhangen. De lengte van een film heeft niet altijd invloed op de kwaliteit ervan, dus als je gewoon naar een korte film wilt kijken kun je er met plezier van genieten.

Kort: Ze duren van 80 tot 100 minuten, waardoor ze goed zijn om van te genieten als je weinig tijd hebt. Actie-, horror- of komediefilms vallen meestal in dit bereik, omdat ze geen erg ingewikkelde plots hoeven te ontwikkelen of zich met goed uitgewerkte personages hoeven bezig te houden. Voorbeelden zijn Toy Story of Ghost in the Shell.

Lang: Elke film die langer is dan twee uur kan als lang beschouwd worden. Dit type moet diepgang aan de plot toevoegen en de personages ontwikkelen, zodat het verhaal volledig uitgewerkt kan worden. Dit is vaak de lengte van grote fantasieën als Harry Potter en drama’s als Interstellar.

Blu-ray of Streaming

Het verschil tussen het bekijken van een 4K film vanaf schijf en een digitaal bestand of stream is gering, maar toch aanzienlijk. Dit heeft misschien geen invloed op je aankoop als je al van plan bent ze op je Blu-ray speler te bekijken, maar als je UHD films van internet gaat bekijken, moet je er wel op letten.

UHD Blu-ray: Wordt beschouwd als de beste manier om 4K inhoud te bekijken, want het beeld wordt niet gecomprimeerd voordat het naar de TV wordt gestuurd. Dit komt omdat Blu-ray discs tot 100 GB gegevens kunnen opslaan, en die direct vanaf de bron via een HDMI kabel met een snelheid van tot 82 Megabytes per seconde kunnen overbrengen.

Streaming: Hoewel het idee om met een druk op een paar knoppen films van het internet te bekijken aantrekkelijk is, moet je weten dat 4K veel van het internet vraagt. Elke UHD film kan minstens 16 GB wegen, wat veel kan zijn als je een erg trage verbinding hebt of als je een beperkt data-abonnement hebt. https://twitter.com/Bototos/status/1100722162489532416

Extra functies

Nu we alle functies genoemd hebben die het meest van belang zijn, moet je je ook bewust zijn van de dingen die je aandacht kunnen trekken, ook al zijn ze niet zo belangrijk. Beschouw ze als extra’s, want je moet geen films kopen alleen op basis van die extra’s.

Collections: Ook wel bundels genoemd, zijn dit sets van films die samen verkocht worden. Ze hebben meestal meer waar voor hun geld, want die in verzamelingen worden verkocht, worden meestal voor minder verkocht dan hun afzonderlijke verkoopprijs. Je zult ze mooi vinden als je een fan bent van om het even welke saga of van trilogieën.

HDR: Bekend als “High Definition Range”, is het een technologie die de verhoudingen van licht en schaduw in een beeld verenigt om een beeld te maken met het beste van beide. Een film met deze functie levert hyperrealistische, bijna 3D-ogende beelden.

Extra’s: Veel UHD Blu-ray discs voegen extra’s toe zoals toegang tot verwijderde scènes, interviews, stripverhalen of promotie merchandise – dingen die extra waarde kunnen toevoegen. Degenen die ze aanbieden zullen je bevallen als je een fan bent van om het even welke franchise, vooral van de sappige Marvel superheldenfilms.

(Foto: Sergej Rasulov / 123rf.com) (Zichtbare foto: Sergej Rasulov / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies