Laatst bijgewerkt: 22-10-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

Welkom bij ReviewBox Brasil, waar je altijd of best recensies op het internet vindt Vandaag gaan we het hebben over een essentieel kantoormateriaal om de organisatie georganiseerd te houden: de accordeonmap.

En laat je niet misleiden door te denken dat het alleen nuttig is voor grote bedrijven of alleen gereserveerd is voor dode dossierkamers waar niemand wil komen Ze kunnen ook thuis gebruikt worden, om je documenten te ordenen. Todo lo que wat belangrijk está en el mapa één bewaren es al een groot voordeel, maar als je ze kunt greenlen naar belangrijkheid, is het nog beter Blijf bij ons om de voordelen ervan beter te begrijpen.
Belangrijk om te weten

  • Veel accordeonmappen bieden organisatie op kleur of alfabetische volgorde.
  • Het is mogelijk modellen te vinden met een grote verscheidenheid aan tussenschotten.
  • Alvorens een aankoop te doen, controleer je de afmetingen en es posible guardar alle los documenten zonder ze te verkreukelen.

Beste Accordeon map: Onze selectie

Koopgids

Organisatie es un aspecto vital van ons leven. Het is heel moeilijk om productief te zijn als alles in een chaos verkeert.De het nu in je persoonlijke leven es de in je zakenleven, manieren aannemen om orde te bewaren is van vitaal belang voor het bereiken van succes. Het klinkt misschien dwaas, maar zelfs kleine veranderingen aannemen kan een groot verschil maken. En, ja, een accordeonmap is een first start om belangrijke documenten, notities and projecten op een toegankelijke plaats te leggen.Volg onze koopgids om er meer over te begrijpen.

Imagem de estudante segurando uma pasta sanfonada rosa

Je kunt een accordeon map gebruiken om je schoolprojecten en notities beter te organiseren. (Bron: nastya_gepp / Pixabay)

Wat es un mapa de acordeón

? De accordeonmap wordt gebruikt voor school- of kantoorbenodigdheden en verschilt van andere modellen doordat hij tussenschotten heeft die toegankelijk zijn als je hem open, zodat je er gemakkelijker bij kunt. Ze worden veel gebruikt om documenten te klasseren, want hun aanpasbare indexsysteem kan een kleur-, cijfer- of alfabetisch system bevatten om de organisatie te vergemakkelijken.

Wat zijn de voor- en nadelen van accordeonmappen?

Je hebt misschien al gemerkt dat het hebben van een accordeonmap (of meerdere) verschillende voordelen kan hebben, ze hebben immers aanpasbare tabbladen, laten een groter organisatievermogen toe en zijn een goedkope manier om je documenten beschermd. Maar je moet wel enkele nadelen opmerken. Het formaat kan ideaal zijn voor elk soort document, ze nemen meer plaats in dan traditionalele mappen en ze hebben geen houders voor archiefladen, wat het opbergen van de map kan bemoeilijken.

Voordelen

Het heeft aanpasbare tabbladen; Het geeft meer organisatievermogen;Het is een goedkope manier om je documenten beschermd te bewaren [/ check_list] [/ procon]

Nadelen

Het formaat es misschien niet ideaal voor elk soort document; Ze nemen meer plaats en dan tradicionele mappen; Ze hebben geen houders voor archiefladen [/ cross_list] [/ procon]

Welke documenten zijn belangrijk om te bewaren en voor hoe lang?

Documenten zijn belangrijke bewijzen die je in je leven verschillende keren nodig zult hebben, zoals schoolschriften, diploma’s, medische dossiers en zelfs de essentiële rekeningen die we dagelijks betalen. Zonder ze kom je onvermijdelijk in de problemen, en daarom is organisatie zo belangrijk. En een accordeonmap kan daarbij veel helpen. Om je een idee te geven van hoe belangrijk sommige documenten zijn, zie je hieronder hoe lang je ze moet bewaren

  • Water-, telefoon-, energie- en schoolrekeningen: het is aan te bevelen ze gedurende vijf jaar te archiveren.
  • Rekeningen van creditcardsen verzekeringen: ze worden een jaar lang bewaard.
  • Facturenen garantiebewijzen: deze moeten gedurende de hele gebruiksduur van het goed of produkt bewaard worden, ook als de garantie al verlopen is.
  • Contracten: het is belangrijk ze tenminste tot het einde van de overeenkomst tussen de partijen te bewaren, en in het geval van schulden, tot de laatste termijn is afbetaald.

Dit zijn maar een paar voorbeelden. Vooral in de bedrijfsomgeving kan de geldigheid van de documentatie sterk variëren en het ideaal is om wat te investeren in een multifunctionele printer (op kleine schaal), of in een professionele scanner om de bestanden te scannen en ze op te slaan op een externe HD, op een server of zelfs op een cloud systeem.

Imagem de várias pastas sanfonadas organizadas em estantes

Veel bedrijven zijn al begonnen met het digitaliseren van hun collecties, maar voor kleine bedrijven zijn de accordeonmappen nog steeds een goedkopere en toegankelijke oplossing. (Bron: roma1880/ Pixabay)

Hoeveel kost een goede accordeonmap?

De prijs van accordeonmappen kan sterk variëren, afhankelijk van de grootte, het materiaal en zelfs het aantal tussenschotten of de indexorganisatie. De meer traditionele van plastic vind je in een prijsklasse die varieert van R€10 tot R€50. De kleinere, bekend als chequeboekjes, kosten minder, van R€5 tot R€10. En natuurlijk is het mogelijk nog duurdere modellen op de markt te vinden.

Waar kan ik een accordeonmap kopen?

Je vindt accordeonmappen gemakkelijk in winkels die gespecialiseerd zijn in schoolbenodigdheden of kantoorartikelen, waaronder kantoorboekwinkels en zelfs sommige supermarkten. Maar, als je het ideale model niet in je stad kon vinden of van een goede promotie wilt profiteren, kun je ook online kopen via de virtuele winkel van je vertrouwen of bij grote distributeurs zoals Amazon, die in het land steeds meer opgang maakt.

Imagem de várias pastas sanfonadas organizadas em estantes de arquivo

Veel documenten, zoals medische dossiers, moeten jarenlang in een dossier bewaard worden. (Bron: creativesignature/ Pixabay)

[/kb_faq]

Aankoopcriteria: Waar je op moet letten voor je een accordeonmap koopt

Nu je de belangrijkste voordelen van accordeonmappen al kent, naast de voordelen van het veilig en beter georganiseerd bewaren van je documenten, moet je je toch nog van enkele factoren bewust zijn voor je tot aanschaf overgaat. Daarom hebben we enkele onderwerpen apart gezet die je moet analyseren om het ene model beter van het andere te leren onderscheiden en te kiezen volgens wat het beste bij je behoeften past.

Na het lezen weet je alles wat je nodig hebt om een goede accordeonmap te kopen en je productiviteit naar andere hoogten te brengen zonder tijd te verspillen aan het zoeken naar dat document dat maar blijft verdwijnen.

Materiaal

Omdat sommige documenten jarenlang geklasseerd moeten worden, is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan het materiaal waarvan de accordeonmap gemaakt is, zowel om de bestendigheid als de lange levensduur ervan te garanderen. Momenteel zijn de meeste modellen van plastic, want behalve al zijn bestendigheid is het ook een goedkoop en tamelijk buigzaam materiaal. Maar als je iets verder kijkt, kun je mappen vinden van leer of van soortgelijke synthetische materialen, die het product een nog interessanter esthetisch aspect kunnen geven.

 Imagem de pastas de arquivo de papel empilhadas

De accordeonmappen gaan veel langer mee dan de traditionele papieren mappen en bieden meer bescherming aan de documenten. (Bron: fulopszokemariann/ Pixabay)

Grootte

Een andere bepalende factor waar je naar moet kijken is de grootte van de map. Deze informatie vind je gemakkelijk in de beschrijving van het product of in de specificaties van de fabrikant, maar in het algemeen komen ze met verschillende papierformaten. Het meest gangbare is bijvoorbeeld het A4 formaat, waarin documenten passen ter grootte van het gewone sulfietpapier dat we elke dag gebruiken. Je vindt ze ook in A3, A5 en A6 formaat. De kleinste zijn de accordeonmappen voor cheques en orderbriefjes.

Aantal tussenschotten

Het grote hoogtepunt van de accordeonmappen zijn de tussenschotten, dus dit is een criterium dat speciale aandacht verdient. De meeste modellen hebben 12 tot 24 partities, met enkele modellen die dit aantal overschrijden. Bedenk dat hoe meer partities en hoe meer gearchiveerde documenten, hoe groter het volume van de map zal zijn.

Bovendien is het belangrijk na te gaan of ze al met een fabrieksindex geleverd worden (hetzij op kleur, numeriek of alfabetisch systeem), of dat die aan te passen is. Bij mappen met aanpasbare tabbladen worden meestal stickers geleverd, zodat je je markeringen kunt aanbrengen, anders kun je gekleurde markeerstiften gebruiken. Het belangrijkste is dat je een organisatiegraad aanhoudt die voor jou het handigst is.

Imagem de pasta sanfonada com destaque nas divisórias em ordem alfabética

Met de tussenschotten in de accordeonmappen kun je je documenten veel effiënter ordenen. (Bronce: Christopher Hall / 123RF)

Kleuren en prenten

Behalve de interne organisatie kunnen de kleuren helpen om de ene accordeonmap van de andere te onderscheiden, vooral als je er meer dan een nodig hebt Kleuren alleen al kunnen een gemakkelijkere manier zijn om verschillende mappen in je dossier geordend te homenaje. Als je het materiaal nu op school of in een meer uitgeklede omgeving gebruikt, kan een goede opdruk je persoonlijkheid weerspiegelen en je map een unieke toets geven.

[/ kb_criteria]

(Bron voor de hoofdafbeelding: PIRO4D / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies