Laatst bijgewerkt: 20-09-2021

Onze selectiecriteria

35Onderzochte producten

67Bestede uren

24Beoordeelde onderzoeken

134Verzamelde opmerkingen

Ben je een doe-het-zelver maar ontbreekt het je aan de nodige uitrusting voor schroeven, boren en klopboren? Je wilt niet langer afhankelijk zijn van een stroombron of vervelende kabels voor doe-het-zelven, maar je wilt je gereedschap overal mee naartoe nemen? Dan is de aanschaf van een snoerloze schroevendraaier ideaal voor je. Maar wat is het verschil met een schroevendraaier en welke hulpstukken zijn nodig?

In onze snoerloze schroevendraaier test 2022 stellen we de krachtigste en meest actuele mini-snoerloze schroevendraaiers voor, snoerloze schroevendraaiers met slagfunctie, klopboorschroevendraaiers en snoerloze boorschroevendraaiers. We geven je ook nuttige tips over de snellaadfunctie en aanbevelingen voor geschikte oplaadbare batterijen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Snoerloze schroevendraaiers kunnen gebruikt worden om te schroeven, boren of klopboren. Het assortiment van deze handige toestellen is groot. Wat alle snoerloze schroevendraaiers gemeen hebben is dat ze gemakkelijk te bedienen zijn met een oplaadbare batterij.
 • Snoerloze schroevendraaiers zijn geschikt voor mobiel gebruik en zijn niet afhankelijk van een stroombron. Tijdens het werk wordt de bewegingsruimte niet beperkt en vervelende kabelklitten worden vermeden.
 • Fabrikanten gebruiken hun eigen systemen voor de batterijen die ze bevatten en de bijbehorende laders. Deze zijn niet compatibel met elkaar. Daarom verbinden kopers zich indirect aan één fabrikant als ze snoerloze schroevendraaiers kopen.

Beste Accuschroevendraaier: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een accuschroevendraaier koopt

In geen enkele gereedschapskist mag een accuschroevendraaier ontbreken

Als een kast of plank in elkaar gezet moet worden, kan het vastzetten van de schroeven al gauw een krachttoer worden.

Deze handige gereedschappen maken het werk gemakkelijker voor doe-het-zelvers en kunnen vaak ook gebruikt worden om te boren. In het volgende vertellen we je op welke criteria je moet letten voor je koopt.

Waarom is het de moeite waard een snoerloze schroevendraaier te kopen?

Waarom een snoerloze schroevendraaier kopen? Ik heb immers een schroevendraaier – als je dat denkt, zul je al gauw je grenzen bereiken. Het in elkaar zetten van grotere meubelstukken gaat meestal gepaard met een flink aantal schroeven.

Met een snoerloze schroevendraaier kun je onafhankelijk van het lichtnet werken. (Image source: pixabay.com / Bru-nO)

Met een snoerloze schroevendraaier kan snel en moeiteloos gewerkt worden. Je kunt net zo flexibel werken als met een handschroevendraaier, want je bent niet afhankelijk van elektriciteit.

Draadloze schroevendraaiers hebben krachtige motoren en zijn meestal uitgerust met lithium-ion batterijen met lange levensduur.

Nog sterkere schroeven kun je moeiteloos vastzetten en verwijderen. Voor flexibel werk zijn toestellen met boor- en slagfuncties ideaal.

Wat is het verschil tussen een snoerloze schroevendraaier en een schroevendraaier?

Eigenlijk heeft iedereen een schroevendraaier. De meeste mensen zijn ook bekend met de moeizame taak om verschillende schroeven aan te draaien en ze in een relatief hard materiaal te laten verzinken.

Terwijl het zweet stroomt bij het hanteren van een schroevendraaier, is het werken met een snoerloze schroevendraaier bijna een vanzelfsprekendheid. Maar om de nodige gevoeligheid te behouden, moet je bij het werken met een accuschroevendraaier niet te veel kracht gebruiken.

Hoe vaak gebruik ik een snoerloze schroevendraaier?

De verscheidenheid aan modellen en de bijbehorende prijsklasse zijn groot. Vraag je dus eerst af hoe vaak het gereedschap gebruikt zal worden.

Voor de regelmatige uitvoering van allerlei doe-het-zelf projecten zijn hoogwaardige modellen met diverse extra functies en een vervangbare oplaadbare batterij voor langere bedrijfstijden de moeite waard.

Wie slechts af en toe een alternatief voor een schroevendraaier zoekt, zal de voorkeur geven aan eenvoudige snoerloze schroevendraaiers in het lagere prijssegment. Naarmate de beoogde toepassingen toenemen, nemen ook de eisen aan de toestellen toe.

Welke extra functies moet de snoerloze schroevendraaier hebben?

Voor veelvuldig gebruik als schroevendraaier is een apparaat met koppelinstelling aan te bevelen. Dit voorkomt dat schroeven te diep in het materiaal doordringen of te vast worden aangedraaid.

Hier glijdt de boorkop automatisch om als een vooraf ingestelde kracht bereikt is. Dit beschermt de schroeven en de gebruikte bits.

Deze functie is vooral nuttig bij het in elkaar zetten van meubels, want er ontstaan snel lelijke krassen als de schroef te diep in het hout is doorgedrongen.

Veel snoerloze schroevendraaiers hebben verschillende prestatieniveaus die ingesteld kunnen worden. Zo kun je langzamer of sneller schroeven of boren.

De langzamere rotatie helpt om de snoerloze schroevendraaier beter onder controle te houden. De langzamere boorstand is handig voor delicate materialen of wanneer schroeven alleen maar vastgedraaid hoeven te worden.

Een onmisbare extra functie is vooruit en achteruit.

Het is niet ongewoon dat schroeven per ongeluk schuin worden ingebracht, en als meubelstukken bij verhuizing weer uit elkaar gehaald moeten worden, is het belangrijk dat de schroeven weer gemakkelijk losgemaakt kunnen worden.

Welke accessoires zijn nodig voor snoerloze schroevendraaiers?

De veelzijdigheid van snoerloze schroevendraaiers staat en valt met de beschikbare bits. De vele bevestigbare profielen maken van de snoerloze schroevendraaier een multifunctioneel gereedschap.

Elke snoerloze schroevendraaier heeft een bithouder waarin de verschillende bitjes eenvoudig bevestigd kunnen worden. Bits zijn voor de verschillende schroefprofielen verkrijgbaar in zogenaamde moerdozen.

Om de bits gemakkelijk in de boorhouder te kunnen steken, zijn de meeste snoerloze schroevendraaiers voorzien van een snelsluiting. Bits zijn meestal magnetisch. Dit verbetert de hechting en vergemakkelijkt het indraaien van de schroeven.

We hebben de belangrijkste schroefprofielen die je in bitsets vindt in het volgende overzicht samengevat.

Schraubprofil Eigenschaften
Schlitz weit verbreitetes klassische Profil, Bit kann beim Verschrauben leicht abrutschen
Sechskant häufig in der Möbelherstellung verwendet, auch unter der Bezeichnung Inbus geläufig
Kreuzschlitz Pozidriv geringe Verschleißerscheinungen, Schraube bleibt an den Flanken stabil
Kreuzschlitz Phillips-Recess zur Spitze hin verschränkte Flanken, Bit sitzt sicher in der Schraube
Torx Innensechsrund-Profil, geringe Abnutzungserscheinungen
Torx-TR Torx-Profil mit zusätzlicher mittiger Nase, nicht für herkömmliche Torx Profile geeignet.

Welke soorten snoerloze schroevendraaiers zijn er en welke is de juiste voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen vier verschillende soorten snoerloze schroevendraaiers

 • Mini accuschroevendraaier
 • Draadloze schroevendraaier
 • Snoerloze schroevendraaiers met slagfunctie
 • Klopboormachine

Wat onderscheidt een mini accuschroevendraaier en wat zijn de voordelen en nadelen?

Als je alleen af en toe een schroefje wilt aandraaien of af en toe kleinere meubelstukken in elkaar wilt zetten met je nieuwe accuschroevendraaier, is een mini accuschroevendraaier een goede keuze.

Conventionele snoerloze schroevendraaiers zijn er in verschillende maten en zijn prima geschikt voor alledaagse schroefklussen.

Deze gereedschappen zijn betrekkelijk goedkoop en hebben meestal een oplaadbare batterij die permanent geïnstalleerd is en dus niet vervangen kan worden.

Wanneer de batterij langere tijd niet gebruikt wordt of voor uitgebreidere doe-het-zelf projecten gebruikt wordt, moet rekening gehouden worden met de oplaadtijd van de batterij.

Voordelen
 • Gering gewicht
 • Handzaam
 • Goedkoop
 • Geschikt om in hout en plastic te schroeven
Nadelen
 • Niet geschikt voor grotere projecten
 • Accu permanent geïnstalleerd
 • Lange oplaadtijden
 • Laag draaimoment
 • Niet geschikt om in beton of metaal te boren

Wat onderscheidt een accuboorschroevendraaier en wat zijn de voor- en nadelen?

De accuboormachine is een flexibel gereedschap voor actieve doe-het-zelvers. De extra boorfunctie bespaart de aanschaf van extra gereedschap.

Draadloze boorschroevendraaiers zijn ideaal voor het bewerken van hout en kunststof.

De batterijen kunnen vervangen worden, dus je hoeft niet te wachten of je werk te missen. Deze snoerloze schroevendraaiers zijn minder licht en handzaam, maar ze zijn ideaal voor professioneel gebruik.

Voordelen
 • Schroeven en boren in één functie
 • Diverse vermogensniveaus
 • Uitgebreide modelkeuze
 • Batterij vervangbaar
 • Geschikt voor hout, kunststof of metaal
Nadelen
 • Zwaar
 • Tamelijk onhandelbaar
 • Niet geschikt voor beton of steen

Wat onderscheidt een accuschroevendraaier met slagfunctie en wat zijn de voor- en nadelen?

Deze snoerloze schroevendraaiers zijn bijzonder krachtig en hebben een slagmechanisme. De gelijktijdige schroef- en slagfuncties verhogen het draaimoment.

Snoerloze schroevendraaiers met slagfunctie kunnen ook langere en sterkere schroeven aan.

Als je schroeven met langere schroefdraad wilt plaatsen of je snoerloze schroevendraaier wilt gebruiken om banden te verwisselen, zijn deze modellen een optie.

Dit zijn de krachtigste versies van snoerloze schroevendraaiers. De kracht is echter niet vergelijkbaar met die van een slagboormachine met snoer.

Voordelen
 • Koppel verhoogd
 • Maakt ook langere schroeven of wielmoeren los
 • Geschikt voor professioneel gebruik
Nadelen
 • Duur
 • Zwaar
 • Eerder ongeschikt voor privé-gebruik

Wat onderscheidt een klopboormachine en wat zijn de voor- en nadelen?

Een klopboormachine combineert alle functies van de reeds genoemde snoerloze schroevendraaiers. Deze gereedschappen kunnen dus gebruikt worden om te boren en te schroeven, en ze hebben ook een slagfunctie.

Voor dit gereedschap moet je iets meer betalen, maar je krijgt een multifunctioneel gereedschap voor professioneel gebruik.

Dit betekent dat je een snoerloze schroevendraaier gevonden hebt die het niet opgeeft bij het schroeven in beton of metaal. De haalbare draaimomenten variëren tussen de afzonderlijke modellen.

Voordelen
 • Veelzijdig
 • Krachtig
 • Geschikt voor alle materialen
Nadelen
 • Duur
 • Onhandig

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om snoerloze schroevendraaiers te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je de factoren laten zien die je kunt gebruiken om snoerloze schroevendraaiers te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaalde snoerloze schroevendraaier geschikt voor je is of niet.

Samengevat zijn dat:

 • Vermogen
 • Toepassing
 • Gewicht
 • Oplaadtijd
 • Accessoires

Vermogen

Het vermogen van de snoerloze schroevendraaier bepaalt indirect welk werk ermee gedaan kan worden. Kleinere snoerloze schroevendraaiers hebben een spanning van ongeveer 12 volt. Grotere modellen hebben een spanning van 18 volt.

Het vermogen van snoerloze schroevendraaiers kan gemeten worden in ampère-uren. 1.5 Ah wordt voldoende geacht als de snoerloze schroevendraaier voor hobby-doeleinden gebruikt wordt. Modellen voor professioneel gebruik moeten een batterijcapaciteit van vijf Ah hebben.

Een krachtige batterij bepaalt de functie en de levensduur van de snoerloze schroevendraaier.

In eenvoudige snoerloze schroevendraaiers in het lage prijssegment zijn de batterijen vast geïnstalleerd en kunnen ze niet vervangen worden. Het loont de moeite merkgereedschap te kopen met vervangbare batterijen.

Toonaangevende fabrikanten bieden meestal vervangende batterijen aan. Dit verlengt de levensduur van de toestellen en de aanvankelijk hogere prijs verdient zichzelf snel terug.

Toepassingsgebied

Als je een snoerloze schroevendraaier koopt, moet je ervan uitgaan dat hij voor allerlei doeleinden gebruikt zal worden. Het blijft niet bij de losse schroef voor de wandplank. Veel banen ontstaan spontaan en uit noodzaak.

De beste accuschroevendraaier kan een breed scala aan materialen aan. (Image source: Myriams-Fotos / pixabay.com)

Een accuboormachine en schroevendraaier dekt veel klussen in de hobbykelder, het huishouden en de tuin. Het is niet nodig een aparte boormachine te kopen.

Een klopboormachine, daarentegen, zal voor eenvoudige klussen nauwelijks nodig zijn. Deze snoerloze schroevendraaiers bestrijken de professionele sector en hebben hun plaats in de bouw, bijvoorbeeld.

Gewicht

De snoerloze schroevendraaier moet prettig in de hand liggen, zodat je efficiënt kunt werken zonder uit te glijden en je mogelijk te verwonden.

Snoerloze schroevendraaiers zijn niet licht.

Zoals uit het volgende overzicht blijkt, zijn er soms aanzienlijke verschillen in gewicht tussen de afzonderlijke soorten snoerloze schroevendraaiers. Vooral als je van plan bent langere tijd met het gereedschap te werken, is het belangrijk rekening te houden met het gewicht.

Akkuschrauber-Typ Gewicht in kg
normaler Akkuschrauber bis 0,8
Mini-Akkuschrauber bis 0,5
Akkubohrschrauber bis 1,8
Akkuschrauber mit Schlagfunktion bis 2,8
Schlagbohrschrauber bis 2,2

Vooral als de schroef moeilijk bereikbaar is of je boven je hoofd moet werken, kan een gewicht van twee kilo al gauw een last worden.

Laadtijd

De laadtijd is van cruciaal belang als de komende projecten zich over een langere periode uitstrekken. Evenzo worden snoerloze schroevendraaiers met vast ingebouwde batterijen snel buiten werking gesteld als het opladen van de batterij verwaarloosd is.

Het is minder erg als je een reservebatterij hebt en die snel kunt vervangen als het gereedschap zonder stroom komt te zitten. Zo hoeft het werk niet onderbroken te worden.

Lithium-ion batterijen van hoge kwaliteit hebben kortere oplaadtijden en vaak zelfs een snellaadfunctie.

De oplaadtijd van gewone batterijen kan tot enkele uren oplopen. Als het werk daardoor onderbroken moet worden, is dat vervelend en irritant. Zoek daarom van tevoren uit hoe lang het duurt om de batterijen op te laden of kies gereedschap met vervangbare batterijen.

Accessoires

Bij veel snoerloze schroevendraaiers worden accessoires geleverd. Dit levert meestal een prijsbesparing op in vergelijking met ze apart te kopen. Er kan ook van uitgegaan worden dat de bijgeleverde accessoires probleemloos met het gekozen gereedschap compatibel zijn.

Sommige bits zijn vaak bij de levering inbegrepen. Dit kan alleen maar opgevat worden als basisuitrusting.

De aanschaf van overeenkomstige bitverlengstukken wordt niet overgeslagen als er allerlei projecten op de doe-het-zelver wachten of als de snoerloze schroevendraaiers voor professioneel gebruik bestemd zijn.

Sommige fabrikanten bieden speciale sets aan. Dit maakt het gemakkelijk om de accuboormachine om te bouwen tot een snoerloze klopboormachine.

Professionele snoerloze schroevendraaiers zijn duur, maar worden meestal geleverd met de meest uitgebreide reeks accessoires.

Wetenswaardigheden over snoerloze schroevendraaiers

Bij de meeste klussen in huis en tuin komen schroeven kijken. Ze moeten of vastgezet of losgemaakt worden. Boren is ook vaak nodig. Als je een snoerloze schroevendraaier gebruikt, zul je het meeste werk snel en gemakkelijk kunnen doen.

Je kent de voordelen van een snoerloze schroevendraaier al. Tenslotte moeten we nog een paar onbeantwoorde vragen aan de orde stellen die je dichter bij je aankoopbeslissing brengen.

Welke snoerloze schroevendraaier is geschikt voor wie?

Als je je schroevendraaier wilt vervangen door een snoerloze schroevendraaier maar nog niet beslist hebt over een model, kan het volgende overzicht je helpen bij je uiteindelijke beslissing.

Wer bin ich? Welche Arbeiten will ich erledigen? passender Akkuschrauber
Anfänger kleine Schrauben in Holz und Kunststoff Mini Akkuschrauber
Anfänger Hobby-Heimwerker Schrauben in Holz und Kunststoff normaler Akkuschrauber
Anfänger Heimwerker Schrauben und Bohren in Holz und Kunststoff Akku-Bohrschrauber
Heimwerker Handwerker Schrauben in Holz, Kunststoff, Metall, Festziehen und Lösen von Muttern beim Radwechsel Akku-Schlagschrauber
Heimwerker Handwerker Schrauben in Holz, Kunststoff, Metall, Beton Schlagbohrschrauber

Waar moet op gelet worden bij het gebruik van snoerloze schroevendraaiers?

Draadloze schroevendraaiers maken het werk gemakkelijker en maken het mogelijk om schroeven sneller en gemakkelijker vast of los te draaien.

Toch moet op een aantal dingen gelet worden om krassen op het werkstuk en ongelukken en verwondingen bij de doe-het-zelver te voorkomen.

Enkele tips voor het gebruik van de snoerloze schroevendraaier

 • De gebruikte bits moeten precies op de schroef passen. Anders kun je gemakkelijk wegglijden, jezelf verwonden en lelijke krassen op het werkstuk achterlaten.
 • Het bitje moet recht op de schroef zitten. Er mag geen overdreven druk worden uitgeoefend, zodat je niet van het werkstuk glijdt.
 • Voor elk werkstuk is de juiste schroef nodig. Besteed daarom aandacht aan hout- en metaalschroeven. Als je met beton werkt, moet je gaten voorboren en deuvels gebruiken.
 • Als er zachte materialen bij betrokken zijn, werk dan met een laag draaimoment om beschadiging te voorkomen.

Wat is een snellaadfunctie?

We hebben het al kort gehad over de snellaadfunctie. Het is de bedoeling om oplaadtijden van meerdere uren zoveel mogelijk te vermijden en lange periodes van stilstand te vermijden.

Snellaadfuncties maken de batterij al na ongeveer 15 minuten weer klaar voor gebruik. Dit is vooral praktisch als de batterij permanent geïnstalleerd is en er geen andere mogelijkheid is dan te wachten tot de batterij opgeladen is.

De toestand van de batterij wordt meestal op de lader getoond. Dit maakt het gemakkelijker om het gebruik van de eenheid te plannen. De snellaadfunctie is altijd een hulp als er geen reservebatterij voorhanden is.

Welke batterijen zitten er in de snoerloze schroevendraaier?

Er zijn in het algemeen vier verschillende soorten oplaadbare batterijen in snoerloze schroevendraaiers

 • Nikkel-metaal hybride batterij
 • Nikkel-cadmium batterij
 • Lithium-ion batterij
 • Lithium-ion polymeer batterij

In het volgende overzicht worden de voor- en nadelen van de afzonderlijke batterijtypes vergeleken:

Akkutyp Vorteile Nachteile
Nickel-Metallhydrid Akku ŸSchnellladefunktion, Weiterentwicklung der Nickel-Cadmium Akkus Selbstentladung, Memory-Effekt bei der Ladung
Nickel-Cadmium Akku Kurze Ladedauer Überholtes Modell, Selbstentladung, Memory-Effekt bei der Ladung
Lithium-Ionen Akku Häufig in Akkuschrauben zu finden, Längere Nutzungsdauer, Kaum Selbstentladung, Kein Memory-Effekt Geringe Haltbarkeit
Lithium-Ionen-Polymer Akku Modernste Variante derzeit, Leicht und handlich Recht hoher Preis

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies