Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

We onderschatten soms de bijdrage die de functies van een afstandsbediening kunnen leveren aan ons praktische leven. Voor sommige mensen is genieten van een TV, Blu-Ray of andere elektronische apparatuur heel belangrijk. Daarom heb je vandaag op ReviewBox toegang tot essentiële informatie over de afstandsbediening. Ja, we hebben het over dat veelzijdige apparaat waarvan de programmering niet alleen aangepast is aan de meest populaire apparaten. Het heeft ook waardevolle toepassingen in de werking van consoles, drones, speelgoed, auto’s en airconditioners.

Zoals je ziet biedt hij een brede dekking waarin hij operationele oplossingen biedt binnen een bepaald bereik. Wij van ReviewBox delen graag onmisbare details met je bij het nemen van een definitieve aankoopbeslissing. Hier krijg je al het gereedschap dat je nodig hebt om een of meerdere controllers mee naar huis te nemen. Wil je meer weten? Lees dan verder in deze interessante tekst over elektronica.
Belangrijk om te weten

 • Een afstandsbediening, in de volksmond afstandbediening genoemd, is verantwoordelijk voor het instrueren van een machine om taken uit te voeren. Het wordt gebruikt om schakelaars aan en uit te zetten, het volume te verhogen of te verlagen, van kanaal te veranderen, het radiosignaal te lokaliseren, of voor elke andere toepassing waarvoor het ingesteld is.
 • Onderscheid maken tussen de soorten besturingen bespaart je tijd, en waarschijnlijk geld. Leer de eigenschappen van universele afstandsbedieningen voor televisies, computerbesturingen en airconditioners kennen.
 • Je zult merken dat de aankoopfactoren even breed zijn als de verscheidenheid aan afstandsbedieningen op de markt. Daarom raden we je aan je te concentreren op toestelcompatibiliteit, basisknoppen, vormgeving, toepassingen en opladen van stroom.

Beste afstandsbedieningen: Onze selectie

Koopgids

Met deze koopgids willen we dat je de eigenschappen van afstandsbedieningen onder de loep neemt. Leer alles wat je moet weten voor je een afstandsbediening van welke soort dan ook koopt voor je huis, kantoor of auto, die onmisbaar is om je werk gemakkelijker te maken.

TV afstandsbediening. (Foto: Astryd_MAD/ Pixabay)

Wat is een afstandsbediening en wat zijn de voordelen ervan?

Het is een technologisch accessoire dat gebruikt wordt om een elektronisch apparaat opdrachten te geven, te besturen of aan te geven, op zo’n manier dat het via voorafgaande programmeertaken de werking beheert van een of meer specifieke machines waarmee het verbonden is. Tenslotte voert het commando’s uit die de gebruiker ten goede komen. Je vindt ze meestal in een zwart, grijs of zilverkleurig plastic omhulsel, dat de met de knoppen op de controller verbonden circuits beschermt.

Dus, hoeveel regelaars zijn er in je huis? Het is de moeite waard je deze vraag te stellen om de huidige staat ervan te beoordelen, voor het geval je ze moet upgraden of vervangen. Door de TV kanalen bladeren zonder op te staan, een radiozender lokaliseren, het alarm van je auto ontgrendelen, met een drone vliegen en het volume van je speler harder zetten zijn maar enkele van de dingen die je met behulp van een afstandsbediening kunt doen. Met andere woorden, hun praktische, alledaagse toepassingen maken je leven gemakkelijker.

Voordelen
 • Hulp op afstand
 • Gemakkelijk aan te passen
 • Gemakkelijk in te stellen
 • Ergonomische vormgeving
 • Betaalbare prijs
Nadelen
 • Batterijen nodig
 • Lage weerstand
 • Continu vernieuwen
 • Zwakke knoppen
 • Genereert verwarring

Universele afstandsbediening, voor computer of airco – waar moet je op letten?

De afstandsbedieningen van vandaag hebben verschillende variabelen van hetzelfde product. Daarom is het essentieel dat je de kwaliteiten van elk van hen kent. Benoem vanaf nu de gemeenschappelijke voordelen van deze technologische apparaten. Het kan zijn dat je je regelaars moet upgraden.

Universal: Het is meer dan alleen een afstandsbediening. Met hem in je handen bedien je niet alleen de functies van je TV, maar geniet je ook van de voordelen dat je hem op wel vier verschillende apparaten kunt aansluiten, zonder dat je voor elk een aparte afstandsbediening hoeft te kopen. Hij heeft echter een ontwerp vol met talloze knoppen die soms verwarrend kunnen zijn. Om niet overweldigd te worden, raden we je aan de gebruiksaanwijzing zorgvuldig te lezen en de leverancier om persoonlijk advies te vragen, zodat je van de voordelen kunt genieten.

Computer: Heb je je ooit een afstandsbediening voor je laptop voorgesteld? Wel, dankzij technologische vernieuwing is dit mogelijk. Hij werkt als een controller die in het toetsenbord geïntegreerd is, en maakt het je gemakkelijker om een aangename ervaring te hebben tijdens het kijken naar een film, bijvoorbeeld. Hij heeft dezelfde functies als een traditionele afstandsbediening. Je kunt er het volume mee regelen, video’s opnieuw opstarten, opschorten, aan- en uitzetten, het toestel configureren en soms als aanwijzer gebruiken. Hij heeft een kleine ronde batterij op de achterkant.

Airconditioning: Het is de favoriet van velen en vindt gretig aftrek, vooral in warme streken. Leven zonder afstandsbediening voor de airconditioning kan een grote zorg zijn. Dit universele apparaat ondersteunt meer dan 1.000 verschillende modellen. Het werkt over lange afstanden, regelt de luchttemperatuur, stelt de ventilator in, heeft een ingebouwde klok en synchroniseert met de voor de gebruiker meest geschikte taak. In de meeste gevallen moeten er twee AAA batterijen aan toegevoegd worden, die niet bij de koop inbegrepen zijn.

Waar koop je een afstandsbediening?

Gelukkig heb je de mogelijkheid om de afstandsbediening van je keuze vanuit het comfort van je huis te kopen, in online winkels zoals Best Buy, Ofertia, Mercado Libre, Amazon Mexico, Samsung, Steren, Elektra, Walmart, Sony, eBay, Grainger en LG. Het zijn allemaal uitstekende alternatieven waar je verschillende soorten afstandsbedieningen vindt. MERIKA, Steren Shop Plaza Satélite, Centro de servicios LG, Tienda BOSE en Coppel, zijn winkels die je persoonlijk kunt bezoeken. Een bezoek aan een winkel voor elektronica-accessoires is een goed idee, vooral als je twijfelt over wat je echt nodig hebt om je apparaten op afstand te bedienen.

Witte afstandsbediening voor bediening op afstand. (Foto: Didgeman/Pixabay)

Koopcriteria: factoren die je in staat stellen de beste afstandsbediening te kopen en te beoordelen

Het is normaal dat je je twijfelachtig voelt als je de juiste zoekt. Daarom hebben we voor jou alle koopfactoren voorbereid waarmee je rekening moet houden voor je een definitieve beslissing neemt. Want het zal de manier beïnvloeden waarop je met technologie omgaat, zonder dat je die handmatig hoeft te benaderen en te bewerken

 • Apparaatcompatibiliteit
 • Basisknoppen
 • Opladen van stroom
 • Ontwerp
 • Toepassingen en gebruik

Apparaatcompatibiliteit

Dit is misschien wel de belangrijkste bepalende factor van allemaal. Als je controller niet compatibel is met het apparaat waarop je hem wilt gebruiken, heb je je geld weggegooid. Bestudeer dit punt goed en zorg ervoor dat de twee instrumenten inderdaad zonder problemen met elkaar kunnen samenwerken.

Televisie. Het archetype van de afstandsbediening bij uitstek – kun je je voorstellen dat je telkens naar de TV grijpt als je van kanaal wilt veranderen of het volume wilt regelen? Als je erover nadenkt, zou je in de verleiding kunnen komen om iets anders te doen. Als je vaak TV kijkt, is het essentieel dat je een afstandsbediening hebt die compatibel is met je model.

Blu Ray: Deze speler revolutioneerde de manier waarop we home cinema consumeren, dankzij zijn hoge resolutie en krachtige geluid. Maar om de mogelijkheden ervan ten volle te benutten vanuit je luie stoel of bed, moet je wel de juiste controller hebben. Kies het model dat ermee gesynchroniseerd kan worden.

Specifieke merken: Sommige apparatuur is geprogrammeerd om alleen met een bepaald merk te werken. Onderzoek de specificaties van de fabrikant. Ze zijn misschien duurder dan generieke modellen, maar je investeert in een accessoire dat ontworpen is om je de beste ervaring te geven.

Consoles: Ben je een Nintendo, Xbox of PlayStation gebruiker? Deze vraag is de sleutel tot het kiezen van de juiste regelaar. Zoek het exemplaar dat voor je spelcomputer wordt aanbevolen. Elk bedrijf heeft unieke modellen voor de interactie met hun machines, en ze zijn meestal niet compatibel met de andere videospel systemen.

Basistoetsen

Een goede afstandsbediening moet een aantal basisfuncties hebben om te voldoen aan de meest voorkomende activiteiten die gebruikers uitvoeren. Ook al besef je het niet, deze opties maken deel uit van je dagelijks leven en als je ze niet hebt, heeft dat gevolgen voor je. Zoek uit wat ze zijn en zoek een model dat ze allemaal omvat.

On/Off: De meest basale functie, maar misschien wel een van de belangrijkste. We weten hoe handig het is om na een productieve dag thuis te komen, te gaan zitten of liggen en de computer aan te zetten. De bruikbaarheid van deze elementen begint met aspecten als deze.

Mute mode: Actie waarmee het geluid geannuleerd en weer helemaal geactiveerd kan worden. Het kan niet ontbreken in de bedieningsalternatieven, want je zou het op het minst verwachte moment gebruiken. Bijvoorbeeld: als je een telefoongesprek moet aannemen terwijl je naar je favoriete serie kijkt.

Menu: Een van de belangrijkste voordelen van deze toestellen is dat je met deze knop de instellingen van de TV kunt veranderen zonder je te hoeven verplaatsen. Wil je graag de helderheid, het contrast en de kleurintensiteit aanpassen? Dan moet je deze opties met behulp van je afstandsbediening oproepen.

Volume: Of je het volume nu wilt verhogen of verlagen, de afstandsbediening moet de geluidsintensiteit kunnen aanpassen, zodat je het naar je zin kunt instellen. Bedenk dat bij spelers het geluid even belangrijk is als de beelden.

Cijfers 0-9: Sommige besturingen vereisen bepaalde codes om goed met de TV te synchroniseren. Zorg er dus voor dat ze alle nodige getallen van 0 tot 9 hebben. Ze zijn ook heel handig als je direct van het ene kanaal naar het andere wilt gaan, vooral als je je favorieten al kent.

CH: Acroniem voor de knoppen om van kanaal te veranderen, naar boven of naar beneden. Wil je naar de TV lopen om het programma te veranderen wanneer dat nodig is, zoals op de oude modellen? Met deze functie kun je zappen tot je vindt wat je leuk vindt.

Neem op of neem op: Dit is een van de gemakkelijkste knoppen om te herkennen, want hij wordt gekenmerkt door een rode stip in het midden. Als je erop drukt, kun je films, programma’s of series naar keuze opnemen. Maar vergeet niet eerst het kanaalnummer te kiezen op de TV waarvan je de video wilt ontvangen.

CC: Ja, ondertitels aan en uit zetten in verschillende talen is heel belangrijk om te begrijpen wat er gebeurt. Gelukkig voor jou is dat met deze knop een eenvoudige klus. Vergeet niet ze aan te zetten als je afstemt op dat kanaal dat je wilt vertalen. Of gebruik hem voor educatieve doeleinden om een andere taal te leren.

Kleine afstandsbediening met meerdere functies. (Foto: Ncasullo/Pixabay)

Opladen

Alle afstandsbedieningen hebben stroom nodig om te werken. Sommige gebruiken traditionele formaten en andere gebruiken speciaal ontwikkelde technologie om zichzelf met behulp van het hoofdapparaat van stroom te voorzien. Niet in alle gevallen zul je kunnen kiezen welke je het mooist vindt, want dit zijn vooraf bepaalde eigenschappen.

Batterijen: Dit is het traditionele krachtinstrument. Hij brengt de daarin opgeslagen elektriciteit over met behulp van de positieve en negatieve elektronen die zich aan de uiteinden bevinden. Als je van traditionele afstandsbedieningen houdt, bedenk dan dat de meeste daarvan door deze batterijen worden gevoed.

USB kabel: Hiermee kan de afstandsbediening met het hoofdapparaat verbonden worden. Dit is meestal de vorm van voeding die gebruikt wordt in videogame controllers, zowel voor computers als voor consoles zoals de Xbox of de PlayStation. Bepaalde modellen kunnen in allerlei apparatuur gebruikt worden, wat hun veelzijdigheid vergroot.

Voedingsadapter of omvormer: Het is een element om een groot aantal elektronische apparaten van stroom te voorzien vanuit een externe bron. Je spelbesturing met een adapter verbinden is een verstandige beslissing als het toestel geen eigen interne stroombron heeft.

Afstandsbediening voor het spel. (Foto: Olichel/Pixabay)

Design

Je vindt afstandsbedieningen in verschillende vormen en maten op de markt, hoewel enkele universele richtlijnen worden aangehouden. Wat bepaalt dit? Wel, het aanbod van de maker, en ook de smaak van de consument. Als je de keus hebt, koop er dan een die je persoonlijkheid weerspiegelt.

Standaard: Deze zijn het meest gebruikelijk, worden in massa geproduceerd en worden geleverd bij het apparaat dat je gekocht hebt. Ze zijn ook apart verkrijgbaar als reserveonderdeel. Als je alleen geïnteresseerd bent in functie en niets geeft om stijl, is dit precies wat je nodig hebt.

Thema: Speciale uitgaven gebaseerd op een bepaald thema. Bijvoorbeeld Star Wars, The Avengers of Game of Thrones, om maar een paar van de vele mogelijkheden te noemen. Wil je een controller alleen voor persoonlijk gebruik die je smaak weerspiegelt? Zoek je favoriet.

Custom: De prijs is hoger in vergelijking met de vorige alternatieven, vooral omdat de fabricage details op jouw wensen afstemt. Bijvoorbeeld een unieke vorm, ontworpen volgens de verhoudingen van je handen. Hou je van accessoires die je vertegenwoordigen? Investeer in een controller die voor jou ontworpen is.

Toepassingen en gebruik

Om de juiste regelaar te kiezen, moet je heel duidelijk weten waarvoor je hem wilt gebruiken. Elke toepassing stelt andere eisen, wat variabelen als vorm en prijs beïnvloedt. Concentreer je op het vinden van het type dat bij je past.

Everyday: Dit zijn die welke dagelijks gebruikt worden. Zoek je een bediening voor je nieuwe TV? Dan heb je dit type nodig. Tegelijk leveren ze goede prestaties bij het programmeren van de radio, het aanzetten van de TV settop box, of de airconditioning.

Videospelletjes: Ben je gepassioneerd door deze vormen van vermaak? Koop dan een goede controller, met draad of draadloos. Elke console werkt volgens verschillende normen, maar soms vind je ze met nieuwe ontwerpen die gericht zijn op bepaalde thema’s, wat hun waarde zal verhogen.

Industrial: Er zijn gespecialiseerde en dus duurdere modellen, gemaakt om de functies van bepaalde machines of krachtcentrales te besturen, om er maar een paar te noemen. Je hebt ze nodig als je werkt in een omgeving met deze kenmerken, want ze behoren tot de verplichte uitrusting en alleen goed opgeleid personeel mag ze hanteren.

Military: Ze bestaan sinds het begin van de 20e eeuw, en werden ontworpen om legervoertuigen, zoals tanks of vliegtuigen, te kunnen verplaatsen. Maak je al deel uit van het militaire milieu? Durf te weten wat de praktische toepassingen zijn van voor deze omgeving ontworpen regelaars.

Domestic: Dit is de naam die gegeven wordt aan de bedieningsorganen die de zogenaamde home control panels regelen. Je moet weten dat deze instrumenten niet ontworpen zijn voor traditionele amusementssystemen, maar voor elektrische gordijnen, bewakingscamera’s en lichtschakelaars. Met hun hulp integreer je verschillende aspecten van je huis.

Universeel: Naam gegeven aan bedieningsorganen waarmee met behulp van verschillende infrarood codes audiovisuele apparatuur kan worden bediend. Ze kunnen echter meestal met een beperkt aantal toestellen gesynchroniseerd worden. Moet je alle TV’s in je huis met een enkel toestel bedienen? Dit is de ideale afstandsbediening.

(Uitgelichte foto: StockSnap/Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies