Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

28Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

64Verzamelde opmerkingen

Deze keer willen we je iets vertellen over airconditioners, een van de meest gebruikte en populaire apparaten ter wereld om de hoge zomertemperaturen te bestrijden en er niet onder te lijden.

Op basis van ons kleine onderzoek willen we je iets vertellen over deze populaire apparaten, en de belangrijkste functies en eigenschappen ervan vermelden, zodat als je tot de aanschaf ervan besluit, je dat kunt doen door als een expert een beslissing te nemen!
Belangrijk om te weten

dat je een airconditioner koopt

 • Airconditioners bestaan al zo’n 100 jaar en zijn natuurlijk sterk veranderd door industriële en technologische ontwikkelingen. Toch is het nog steeds het onmisbare toestel om hete lucht te koelen.
 • Als de luchtcirculatie die gewone ventilatoren bieden je niet genoeg is, dan moet je misschien overwegen een airconditioner aan te schaffen, want dat zijn de enige die hete lucht echt in koude lucht omzetten en zo de omgeving afkoelen.
 • Er zijn verschillende soorten airconditioners, elk met andere eigenschappen en een andere werking, vooral wat de plaats betreft waar ze geplaatst moeten worden, maar in dit artikel zullen we het over airconditioners in het algemeen hebben, zonder verder in details van hun soorten te treden.

Beste Airconditioner: Onze selectie

Koopgids: wat je moet weten over airconditioning

Airconditioners bestaan al zo’n 100 jaar en zijn door de industriële en technologische vooruitgang natuurlijk sterk veranderd. (Bron: Popov/ 123rf.com)

Wat zijn airconditioners en wat zijn hun voordelen?

Airconditioners zijn apparaten die een proces uitvoeren dat bestaat uit het behandelen van de lucht binnen een afgesloten ruimte en het opwekken van een aangenamere en koelere atmosfeer of omgeving voor wie zich in die ruimte bevindt. We zullen later uitleggen hoe ze werken, maar voor nu willen we in de volgende tabel enkele van de voor- en nadelen ervan noemen, want het is altijd belangrijk beide te kennen:
Voordelen
 • Matigt de hitte echt, want ze circuleert de lucht niet alleen, maar conditioneert ze ook, zodat de temperatuur daalt en er een verfrissende atmosfeer ontstaat
 • Voorkomt omgevingsvochtigheid, want ze maakt de lucht droger
 • Kan ons helpen uitdroging tegen te gaan in de zeer hete maanden, want ze houdt ons koel
 • Verbetert de luchtcirculatie en de luchtkwaliteit, want ze kan pollen, stof en andere allergenen die in de omgeving aanwezig zijn, filteren
 • Door de luchtvochtigheid te verminderen voorkomen ze de groei van schimmel
Nadelen
 • Ze veroorzaken plotselinge temperatuursveranderingen die schadelijk kunnen zijn
 • Ze kunnen ziekten veroorzaken of verergeren, evenals een droge huid als de roosters niet schoongemaakt worden of niet het nodige onderhoud krijgen
 • Ze verbruiken veel energie, zodat je maandelijkse energierekening flink stijgt
 • Ze stoten veel Co2 uit dat de temperatuur van de steden doet stijgen en zo vervuilend of giftig is

Hoe zit een airconditioner in elkaar?

Een airconditioner bestaat in principe uit 3 belangrijke onderdelen: de compressor, de condensor, en de verdamper. De compressor en de condensor bevinden zich meestal aan de buitenkant van de airconditioner, terwijl de verdamper aan de binnenkant zit.

Hoe werkt een airconditioner?

Airconditioners gebruiken chemicaliën die lucht snel in vloeistof omzetten en omgekeerd, en dan brengen de chemicaliën de warmte van binnen in je huis of kamer naar buiten. Nadat de lucht in vloeibare toestand is omgezet, wordt hij in de condensor geduwd die als een “radiator” fungeert en hier wordt de hete lucht uitgestoten, want wat er gebeurt als hij de condensor bereikt is dat hij warmte van je steelt.

Dit proces heet onderkoeling. Na onderkoeling wordt de vloeistof gedeeltelijk weer in gas omgezet en bereikt het expansieventiel een drukval in het koelmiddel, waardoor de druk van het koelmiddel daalt en de temperatuur van het gas daalt. Als dit gebeurd is, wordt het koelmiddel naar de verdamper geleid. De verdamper warmt het koelmiddel op (oververhitting) en hier wordt het weer volledig verdampt tot gas.

Zo wordt een ruimte gekoeld, want het gas heeft een lagere temperatuur dan de lucht, d.w.z. het geeft koude aan de lucht in de te behandelen ruimte en wordt aangedreven door een ventilator. Daarna gaat dit gas terug naar de buitenunit om vloeibaar te worden, waarbij het gas wordt samengeperst met behulp van de compressor die onder hoge druk werkt. Dan komen we bij het condensatieproces, waarbij de damp door de condensor circuleert en de warmte naar buiten wordt afgevoerd en het koelmiddel weer in vloeibare toestand wordt verkregen.

Raam airconditioners, split of multisplit, centraal of draagbaar – Waar moet je op letten?

Als we het over airconditioners hebben, moeten we bedenken dat er niet maar één type airconditioner is, maar vele soorten, elk met zijn eigen kenmerken en verschillende doelstellingen. Daarom beschrijven we ze hieronder elk kort.
Raam airconditioners Split of multisplit Centrale airconditioners Draagbare airconditioners
Al hun onderdelen zitten in de doos Twee-componenten systeem. Omvat de compressor en de condensor in de buitenverpakking Ontworpen om een heel huis, gebouw of kantoor te conditioneren Ze bevatten het hele systeem in een enkele doos, zoals de vensterdoos
Voor de installatie moet een gat in een muur of raam gemaakt worden De twee dozen zijn door buizen met elkaar verbonden, zodat het te maken gat klein is Het is het krachtigste apparaat onder de commerciële airconditioners Ze hoeven niet geïnstalleerd te worden en zijn gemakkelijk te vervoeren
Ze raken steeds meer buiten gebruik, ze zijn over het algemeen lawaaierigy Momenteel de populairste soort AC door hun ontwerpen en ingebouwde technologieën Ze zijn veel duurder om te installeren omdat ze leidingen en plafondpanelen nodig hebben Ze zijn meestal wat duur en niet erg krachtig, maar ze zijn wel geschikt voor je vakantie.

Airconditioners zijn er al zo’n 100 jaar en zijn door de industriële en technologische vooruitgang natuurlijk sterk veranderd.
(Bron: Aleksandr Davydov/ 123rf.com)

Waar koop je een airconditioner?

Airconditioners zijn overal te koop, in winkels als Home Depot, Best Buy, Coppel, Elektra en in sommige winkels van specifieke leveranciers van sommige merken huishoudelijke apparaten en huishoudelijke of kantooruitrusting. Als je graag van thuis uit winkelt, raad ik je aan de gewenste airconditioner altijd via Amazon te zoeken, want er zijn veel mogelijkheden, merken en aanbiedingen tegen zeer betaalbare prijzen.

Aankoopcriteria

Zoals bij elk apparaat zullen er enkele functies en kenmerken zijn die je moet kennen voor je tot aankoop overgaat, want op basis daarvan bepaalt de kwaliteit, het rendement en de functionaliteit van het apparaat dat je gaat kopen. Daarom noemen en verklaren we in het kort enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden als je een goede airconditioner voor je huis of kantoor koopt.

Als de luchtcirculatie die gewone ventilatoren bieden je niet genoeg is, dan moet je misschien overwegen een airconditioner te kopen. (Bron: Jemelyanov : 35275605/ 123rf.com)

BTU

Een maat voor het vermogen van de airconditioning BTU/H; hoe hoger de waarde, hoe groter het vermogen. Er moet een evenwicht zijn, want te weinig vermogen betekent te weinig koeling, en te veel koelt te snel en veroorzaakt vochtigheid. We geven de volgende aanbevelingen voor de benodigde BTU/H, afhankelijk van de gewenste te conditioneren oppervlakte

 • Tot 12m²: 6.000 BTU/H
 • Van 12m² tot 17m²: 12.000 BTU/H
 • Van 17m² tot 24m²: 18.000 BTU/H
 • Van 24m² tot 30m²: 24.000 BTU/H

Wanneer ze deze hoeveelheid BTU/H overschrijden hebben we het over airco’s die ontworpen zijn om veel grotere of industriële ruimten te conditioneren, daarom hebben we tot 24K gelaten als een hoeveelheid die bedoeld is voor commercieel en huishoudelijk gebruik van deze toestellen.

Ingebouwde technologieën

Een van de belangrijkste technologieën is de Inverter, want die maximaliseert de koelcapaciteit van het toestel en maakt die constant, wat betekent dat er niet veel plotselinge temperatuursveranderingen zijn die, daardoor, efficiënter zijn. We raden aan dat je A / C in principe deze technologie altijd beter heeft dan gewone modellen, want wat ze doen is dat de compressor zijn snelheid regelt om met een constante snelheid te werken en dat vertaalt zich in energiebesparing en besparing op je elektriciteitsrekening.

In tegenstelling tot gewone modellen hebben deze maar twee snelheden, 0 of 100, alles of niets, want hij werkt op maximum tot de gewenste temperatuur bereikt is en stopt dan, en als de temperatuur van de gewenste temperatuur verandert, werkt hij weer op maximum, wat zeker niet bijdraagt tot de energie-efficiëntie.

EER (Energy Efficiency Ratio)

Hiermee meet je de efficiëntie van de airconditioner, die logischerwijs efficiënter is naarmate de EER hoger is en ook naarmate het energieverbruik lager en de kosten lager zijn. Het is aan te bevelen dat het toestel ongeveer 12EER is.

Installatiegemak

Je moet erop letten hoe gemakkelijk je airconditioner te installeren is, afhankelijk van hoe moeilijk het is of waar je hem in je huis wilt plaatsen. Sommige airconditioners zijn gemakkelijker te installeren dan andere en bevatten de nodige installatiesets. Naast deze kenmerken hopen we dat je aandacht besteedt aan basiskenmerken zoals regelbare thermostaten, verschillende ventilatorsnelheden en roosterinstellingen.

(Aanbevolen afbeelding bron: Leisuretime70/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies