Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

33Onderzochte producten

71Bestede uren

29Beoordeelde onderzoeken

136Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote allesreiniger test 2023. Hier stellen we alle allesreinigers voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste allesreiniger voor jou te vinden.

Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een allesreiniger wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Een allesreiniger kan gebruikt worden om badkamers, keukens, vloeren, ramen en tegels probleemloos schoon te maken.
 • Allesreinigers kunnen in drie soorten verdeeld worden: Spuit met vloeibare allesreiniger, bussen en doeken.
 • Allesreinigers kunnen ook verdeeld worden in reinigers met afvegen en reinigers zonder afvegen.

Beste Allesreinigers: Onze selectie

Ajax Allesreiniger

Of het nu gaat om het schoonmaken van uw aanrechtblad, plinten, badkamer of keukenapparatuur, met Ajax allesreiniger tilt u het schoonmaken van uw huis naar een hoger niveau. Ontdek het zelf en ervaar waarom Ajax het beste schoonmaakmiddel voor uw huis is. U zult verbaasd zijn over hoe snel en eenvoudig het is om grondig schoon te maken met Ajax allesreiniger.

Dettol Allesreiniger

No products found.

Bijkomend voordeel is dat dit product ontzettend veilig in gebruik is, en het dus geschikt is voor alle harde en afneembare oppervlakken in huis. Met Dettol kunt u er zeker van zijn dat alle ruimtes in uw huis niet alleen brandschoon, maar ook perfect hygiënisch zijn. De Dettol Power & Fresh allesreiniger is een onmisbaar hulpmiddel voor elke kamer in uw huis – van de keuken tot de badkamer en alles daartussenin. Verwen uzelf met de uitmuntende schoonmaakkwaliteit van Dettol en breng hygiëne naar een hoger niveau.

Dettol Allesreiniger

No products found.

Ervaar de ultieme schoonmaakervaring met de Dettol Power & Fresh Multireiniger in de hemelse kersenbloesemgeur. Deze allesreiniger, met niet één, niet twee, maar een driedubbele werking, verwijdert moeiteloos vet, voedselresten en hardnekkig vuil van alle harde en afneembare oppervlakken in uw huis. Vertrouw op de perfecte hygiëne die deze krachtige formule u biedt, terwijl u geniet van de frisse geur van kersenbloesem.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een alles reiniger koopt

Waarom heb ik een allesreiniger nodig?

Een allesreiniger is geschikt voor veel materialen. Met een allesreiniger als enige schoonmaakmiddel, kun je bijna het hele huishouden hygiënisch schoon krijgen. Het is, om zo te zeggen, een alleskunner onder de schoonmaakmiddelen.

Bovendien kun je door een allesreiniger te kopen heel wat plastic flessen of bussen besparen, want in plaats van vijf verschillende schoonmaakmiddelen heb je er maar één.

Allesreiniger vervangt de meeste andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen. (Image source: unsplash.com / Crystal de Passillé-Chabot)

Een ander voordeel van allesreinigers is dat je ze meestal niet hoeft uit te spoelen of af te vegen, in tegenstelling tot veel conventionele schoonmaakmiddelen. Hier wordt een streeploze reinheid bereikt, zelfs zonder opnieuw af te vegen.

Allesreinigers zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan geuren. Mensen met geurintoleranties kunnen allesreinigers zonder geurstoffen gebruiken. Voor mensen die van een subtiele geur houden, zijn er ook geurarme allesreinigers.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van andere schoonmaakmiddelen?

Omdat de meeste allesreinigers op concentraatbasis zijn, is het voldoende om kleine hoeveelheden te gebruiken. Bovendien is het in de meeste gevallen niet nodig om na gebruik te verdunnen en te spoelen.

Allesreinigers danken hun sterke verwijderingskracht aan oppervlakte-actieve stoffen. Ze dringen in het vuil en maken het los van het behandelde oppervlak. Tegelijk maken ze het gemakkelijker om het vuil met water te verwijderen.

Bovendien worden allesreinigers vaak in grotere hoeveelheden aangeboden. Je hebt er dus niet alleen meer van, maar je kunt het ook langer gebruiken. Opgemerkt moet worden dat schoonmaakmiddelen hun werkzaamheid kunnen verliezen na lange tijd, bijvoorbeeld drie jaar.

In principe zijn ze milieuvriendelijker dan gewone reinigers omdat ze minder afval produceren en zuiniger zijn.

Waar kunnen allesreinigers gebruikt worden?

Alle allesreinigers kunnen op gladde oppervlakken gebruikt worden. Sommige ervan kunnen echter alleen op nat afvegende/afspoelbare oppervlakken gebruikt worden.

Voorzichtigheid is geboden met vloerbedekkingen, want het mag niet gebruikt worden om bijvoorbeeld onverzegelde houten vloeren schoon te maken. Tegels en parket, daarentegen, kunnen zonder aarzelen met een allesreiniger behandeld worden. Voor echt houten parket zijn er echter aparte schoonmaakmiddelen die meer geschikt zijn.

In het algemeen kunnen ze ook gebruikt worden voor sterk vervuilde oppervlakken. Toch zijn ze alleen geschikt voor huishoudelijke reiniging. Er zijn speciale allesreinigers voor het reinigen van het interieur en de buitenkant van voertuigen, die niet voor huishoudelijk gebruik bedoeld zijn.

Bij het gebruik van allesreinigers moet je erop letten dat ze niet in de handen van kinderen of in de buurt van dieren komen, want contact ermee kan tot vergiftiging leiden.

Dit betekent dat het altijd beter is een kinderstoel met water af te vegen, omdat er anders resten van de allesreiniger op kunnen blijven zitten en het schoonmaakmiddel kan worden geabsorbeerd. Dit is altijd aan te bevelen bij het schoonmaken van oppervlakken die met voedsel in aanraking komen.

Normaal geldt: hoe groter het volume van je allesreiniger, hoe lager de prijs per liter. (Image source: 123rf.com / 63694519)

Welke alternatieven zijn er voor een allesreiniger?

Hiertoe behoren conventionele reinigers of speciale schoonmaakmiddelen, maar ook enkele huismiddeltjes zoals azijn, citroen en zuiveringszout.

Het merk Frosch bijvoorbeeld biedt zowel allesreinigers als veel speciale reinigers.

De meeste fabrikanten van allesreinigers maken ook conventionele schoonmaakmiddelen. Dus als je bijzonder tevreden bent over een allesreiniger, bijvoorbeeld, is het ook de moeite waard rond te kijken naar andere aanbiedingen van dezelfde producent.

Alternatieven voor allesreinigers zijn:

 • Baking soda: Lost kalkaanslag, onaangename geurtjes, vet en korstjes op.
 • Azijnreinigers: verwijderen kalkaanslag, schimmel en vlekken.
 • Speciale reinigers: Afhankelijk van de specialisatie lossen deze vet, hars en verf op.
 • Citroenzuur: Verwijdert vet en bacteriën.

Besluit: Welke soorten allesreinigers zijn er en welke is geschikt voor jou?

Omdat er veel verschillende soorten allesreinigers zijn, zal ik hier de belangrijkste op een rijtje zetten en je de voor- en nadelen van elk laten zien.

Waarin onderscheidt een desinfecterende allesreiniger zich en wat zijn de voor- en nadelen?

Als je bij het schoonmaken alle bacteriën wilt verwijderen, moet je een desinfecterende allesreiniger gebruiken. Het verwijdert meer dan 99% van alle bacteriën.

Voordelen
 • Reinigt niet alleen oppervlakkig, maar volledig
 • Verwijdert bacteriën
 • Beschermt tegen ziekten
Nadelen
 • Mogelijk bevordert het allergieën
 • Slechts met moeite biologisch afbreekbaar
 • Op oppervlakken die met de huid in aanraking komen, afvegen met water

Het is ook geschikt voor hardnekkig vuil zoals vet en kalkaanslag. Maar pas op : Het moet expliciet als ontsmettingsmiddel geëtiketteerd zijn, wil het deze werking werkelijk vervullen. De meeste allesreinigers concentreren zich alleen op het verwijderen van vuil.

Wat zijn de kenmerken van een concentraat van allesreinigers en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Als je van een sterk reinigende werking houdt, is een allesreiniger in concentraatvorm de beste oplossing. Deze worden meestal niet verdund, maar kunnen naar behoefte verdund worden.

Voordelen
 • Zeer zuinig
 • Kan naar behoefte verdund worden
Nadelen
 • Overdosering mogelijk
 • Sommige concentraten mogen alleen verdund gebruikt worden
 • Kan onnauwkeurige doseringsinformatie hebben

Deze zijn vooral geschikt als oppervlakken in verschillende mate vervuild zijn. Ze zijn daarom zowel geschikt voor sterk vervuilde oppervlakken als voor lichter vuil.

Waarin onderscheidt een verdunde allesreiniger zich en wat zijn de voor- en nadelen?

Er zijn daarentegen ook allesreinigers die geen concentraat zijn, maar verdund worden aangeboden.

Voordelen
 • Vaak niet opnieuw afvegen nodig
 • Overdosering nauwelijks mogelijk
 • Reeds verdund
Nadelen
 • Niet geschikt voor hardnekkig vuil

Hier hoeft niet verdund te worden. Ze hebben echter het nadeel dat ze te zwak, d.w.z. te verdund, kunnen zijn voor sterk vervuilde plekken.

Waarin onderscheidt een biologische allesreiniger zich en wat zijn de voor- en nadelen?

Er zijn zelfs allesreinigers die beter geschikt zijn voor mensen met allergieën dan andere. Deze verminderen de kans op allergieën. In veel gevallen zijn dit biologische reinigers.

Voordelen
 • Beter biologisch afbreekbaar
 • Veel minder kans op allergische reacties
 • Geschikt voor gevoeliger materialen
Nadelen
 • Kan onaangenaam ruiken
 • Kleine selectie

Ze worden over het algemeen milieuvriendelijker geproduceerd, wat ook een positief effect heeft op de gezondheid. Veel ervan doen het helemaal zonder chemische toevoegingen, wat de biologische afbreekbaarheid bevordert en tegelijk het risico van allergische reacties vermindert.

Aankoopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om allesreinigers te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om allesreinigers te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaalde allesreiniger al dan niet geschikt voor je is.

Samengevat zijn dat:

 • Toepassingsgebied
 • Verwijdering van bacteriën
 • Gezondheidseffecten
 • Milieu-impact
 • Spoel

Toepassingsgebied

Het is belangrijk te weten voor welke oppervlakken de allesreiniger wel of niet geschikt is. Niet alle allesreinigers zijn geschikt voor houten vloeren. Informatie hierover vind je in de productinformatie.

In principe kunnen de meeste allesreinigers echter gebruikt worden voor bijna alle oppervlakken in badkamer, toilet, keuken en voor parketvloeren (behalve echt houten parket en onverzegelde houten vloeren), laminaat, tegels en alle gladde vloeren of oppervlakken.

Om urineaanslag volledig te verwijderen, heb je naast de allesreiniger ook speciale reinigingsmiddelen voor het toilet nodig. (Image source: pixabay.com / Myriams-Fotos)

Als je niet zeker weet of je de allesreiniger voor een bepaald oppervlak kunt gebruiken, moet je het nooit over het hele schoon te maken oppervlak uitsmeren, maar misschien op een onopvallende plek uittesten om te zien of het te gebruiken is.

Bacteriën verwijderen

Veel allesreinigers verwijderen alleen vuil, maar geen bacteriën. Als je bijzonder veel waarde hecht aan hygiëne, gebruik je best ontsmettende allesreinigers, want die maken niet alleen oppervlakkig schoon, maar diep en grondig.

Speciale voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van desinfecterende reinigingsmiddelen. Vooral omdat ze ook “goede” of nuttige bacteriën verwijderen. Dus minder is ook in dit geval meer.

Maar je moet geen ontsmettingsmiddelen kiezen die te hard zijn, want die kunnen zowel het milieu als jou schaden.

Omdat de ingrediënten in bacterie-verwijderende allesreinigers geconcentreerder zijn, is de kans op allergische reacties groter.

Gezondheidseffecten

Omdat er veel chemische stoffen in allesreinigers zitten, is het belangrijk vóór gebruik de aanwijzingen over gezondheidseffecten en veiligheid zorgvuldig te lezen.

Velen kunnen allergische reacties veroorzaken die de huid, de luchtwegen of de ogen irriteren. Als je allergieën hebt, kun je daarom het beste een neutrale reiniger gebruiken, want die zijn bijzonder vriendelijk voor de huid.

In het algemeen kan het ook nuttig zijn om de ingrediënten door te lezen. Zo kun je meteen zien waar je allergisch voor zou kunnen zijn en kun je op zoek gaan naar andere producten.

Als er onverwacht een allergische reactie optreedt na het gebruik van de allesreiniger, is het raadzaam een arts te raadplegen en het gebruik ervan te staken.

Ook raden we je aan, zoals hierboven vermeld, om bij het gebruik van allesreinigers altijd schoonmaak- of rubberhandschoenen te dragen. Verder moet je maar een handvol schoonmaakmiddel gebruiken met het raam open. Dit komt door de giftige dampen die geproduceerd kunnen worden.

Milieu-effect

De chemische bestanddelen hebben niet alleen invloed op de menselijke gezondheid, maar ook op het milieu. Dus als je bezorgd bent over milieuvriendelijk schoonmaken, kun je beter biologische reinigers gebruiken of zelfs een paar neutrale reinigers. Het is belangrijk aandacht te besteden aan milieuvriendelijkheid.

Je kunt recyclebare of al gerecycleerde verpakkingen meestal herkennen aan het feit dat fabrikanten een opmerking op de fles drukken, bijvoorbeeld “fles gemaakt van 100% gerecycleerd plastic” of ” gerecycleerde fles”.

Maar niet alleen de ecologische produktiemethode of de biologisch afbreekbare ingrediënten zijn belangrijk, maar ook de verpakking. Veel fabrikanten adverteren hun allesreinigers nog steeds als “biologisch”, maar gebruiken nog steeds geen recycleerbare verpakkingen.

Spoelen

Als je geen zin hebt om te spoelen, kun je beter een allesreiniger kiezen die niet afgespoeld hoeft te worden.

Allesreinigers voor de badkamer moeten meestal afgespoeld worden. (Foto bron: 123rf.com / 53527272)

Deze zijn ook geschikt om sneller, maar toch streeploos te reinigen. Let op, op de allesreiniger moet uitdrukkelijk vermeld staan dat hij niet uitgespoeld of afgeveegd hoeft te worden.

Allesreinigers die afgeveegd moeten worden, mogen alleen gebruikt worden op oppervlakken die nat afgeveegd kunnen worden. Als je niet zeker weet of spoelen nodig is, kun je dat op het Internet nagaan.

Wetenswaardigheden over allesreinigers

Hoe gebruik ik een allesreiniger?

Dat hangt af van het soort reiniger. Ten eerste kan het verdund zijn. Als het niet verdund hoeft te worden, breng het dan zuiver op de te reinigen plaats aan of veeg het af.

Dan ben je klaar of je moet het afvegen. Er is geen specificatie over de mate van vervuiling, over het algemeen kan het gebruikt worden op alle stadia van vervuiling, van licht tot hardnekkig.

Allesreiniger ingeslikt – wat te doen?

Als je kind per ongeluk een allesreiniger inslikt, raden we je aan onmiddellijk te handelen.

Het is van essentieel belang het antigifcentrum te bellen, waar je verteld wordt wat je onmiddellijk moet doen.

Overgeven moet koste wat kost voorkomen worden, anders gaan de gevaarlijke bestanddelen tweemaal door de slokdarm. Bovendien moet je de resten van het schoonmaakmiddel uit de mond verwijderen.

Kan ik een allesreiniger mengen met andere schoonmaakmiddelen?

In principe is het niet aan te raden verschillende schoonmaakmiddelen met elkaar te mengen, omdat er gevaarlijke chemische reacties kunnen optreden. Verdunnen met water is echter geen probleem.

Kan ik zelf een allesreiniger maken?

Ja, je kunt je eigen allesreiniger maken met een paar huismiddeltjes. Recepten met zuiveringszout, citrusschil of azijn zijn bijzonder populair.

Je kunt deze recepten op internet vinden. Als leek moet je je echter onmiddellijk onthouden van experimenteren met chemicaliën, want, zoals hierboven al gezegd, kunnen er heftige en gevaarlijke chemische reacties optreden.

Hoe gooi ik allesreinigers weg?

In geen geval mogen ze door de afvoer gespoeld worden, anders komen ze in het grondwater terecht en verontreinigen dat.

Het is ook verboden ze bij het restafval te gooien, want ook daar sijpelen ze in de bodem. Je kunt ze het beste naar een afvalverzamelpunt of recyclagecentrum brengen. Daar kun je er zeker van zijn dat je ze op de juiste manier hebt opgeruimd.

Foto bron: 123rf / 31946099

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies