Laatst bijgewerkt: 12-10-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

23Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

52Verzamelde opmerkingen

Aangename smaak, romige textuur, populaire keuze voor veganisten en mensen met lactose-intolerantie – dit zijn maar enkele van de kwaliteiten van amandelmelk. Een gezonde voedseldrank waarover we het hebben in deze editie van ReviewBox, waarin we uitzonderlijke informatie over elk detail delen.
En deze door velen gewaardeerde vloeistof is er in allerlei merken en smaken die zelfs de meest veeleisende smaak aanspreken. Maar dat is nog niet alles, je kunt het ook verrijkt krijgen met vitaminen en mineralen. Weet je welke je moet kiezen? Maak je geen zorgen, zet je twijfels opzij en leer hoe je de beste beslissing kunt nemen.
Belangrijk om te weten

  • Het is een vloeibaar voedingsmiddel dat gemaakt wordt van amandelspijs of gemalen amandelen. Het wordt gemaakt door de eetbare zaden met water te mengen en het mengsel dan te filteren om de vaste stoffen te verwijderen. Dit geeft een heerlijke nootachtige smaak en een consistentie die lijkt op gewone melk.
  • De markt heeft voor jou twee voortreffelijke variabelen. Kies tussen traditionele melk, als je van ambachtelijke procedures houdt. Of, integendeel, maak gebruik van de industriële presentaties, die wat veelzijdiger zijn en aan de gewone eisen denken.
  • Componenten, smaken, gebruiksmogelijkheden en verpakking zijn de vier koopfactoren die we je in het laatste deel van de tekst laten zien. Bestudeer elk van hen zorgvuldig. Ze zullen van grote hulp zijn voor je de ene of de andere kiest.

Beste amandelmelk: Onze selectie

Wat je moet weten over amandelmelk

Lees aandachtig deze gids die we hebben opgesteld om je de nodige hulpmiddelen te geven voor je de gewenste amandelmelk in huis haalt. Leer over de oorsprong, de voordelen voor je dagelijks leven en de belangrijkste aspecten in verband met de bijzondere voordelen en bijdragen tot de gezondheid in het algemeen.

Verwen jezelf met dit verfrissende drankje. (Foto: Citalliance/123rf)

Wat is amandelmelk en wat zijn de voordelen?

Het is een wereldwijd populair alternatief voor koemelk. Het is een drank op basis van amandelen, die na een proces van weken in water, waarbij de gedroogde vruchten gehydrateerd worden en dan vloeibaar gemaakt worden, een kostbare vloeistof krijgt met een romige consistentie, laag in calorieën en ideaal voor koffie, havermout, smoothies en desserts.

Wil je meer weten? Dan moet je weten dat het heel gemakkelijk is om in online winkels te kopen. Er zijn suikervrije opties met zo weinig als 30 of 40 calorieën, die de voorkeur hebben van veganisten en sportievelingen. Het is ook rijk aan goed-voor-je vetten die een gezond hart bevorderen en je een vol gevoel geven.

Omdat een portie 50% van je dagelijkse vitamine E behoefte levert, is het een belangrijke bondgenoot voor je huid. Zoals je ziet zijn de redenen om een paar liter amandelmelk mee naar huis te nemen valide, want ze staan garant voor een uitstekende bijdrage, ongeacht het merk of de smaak die je kiest.

Voordelen
  • Makkelijk te gebruiken kookingrediënt
  • Gezonde vervanger voor volle melk
  • Wijdverbreid in de handel
  • Laag in calorieën en vet
  • Verrijkt met vitaminen
Nadelen
  • Beïnvloedt de schildklierwerking
  • Trage absorptie

Traditionele of industriële amandelmelk – waar moet je op letten?

Had je al gedacht aan de mogelijkheid melk te drinken die uit noten wordt gewonnen? Gelukkig breekt dit voorstel met de gebruikelijke consumptienormen, ten voordele van miljoenen mensen over de hele wereld. Zoek nu uit wat de meest opvallende kenmerken zijn tussen de twee variabelen die we je hieronder voorstellen.

Traditioneel. Het is een drank op plantaardige basis, perfect voor veganisten en liefhebbers van de biologische trend. Je kunt het kopen in je favoriete online winkel of thuis klaarmaken. In beide gevallen is het een interessant alternatief, glutenvrij en lactosevrij, dat al duizenden jaren wordt gemaakt, vooral in het Middellandse Zeegebied.

Het wordt gezoet met natuurlijke ingrediënten zoals dadels, honing of biologische agave. Bovendien is de resulterende pulp recycleerbaar en we raden aan het te consumeren als toevoeging aan de dagelijkse voeding. De voedingseigenschappen variëren echter naargelang de methode die gebruikt wordt om de amandelen te bereiden, dus wees voorzichtig welke je kiest.

Industrial. Het produceren en op de markt brengen van amandelmelk is de makers en de kopers ten goede gekomen. Tijdens het fabricageproces voegen de ondernemers echter allerlei toevoegingen toe om de kwaliteiten ervan te verbeteren.

Daartoe behoren: kunstmatige smaakstoffen, suiker, vitaminen, mineralen en voedingsstoffen.
Het is de moeite waard te benadrukken dat dit drankje afkomstig is uit een geïndustrialiseerde fabriek, met de nodige machines om aan de marktvraag te voldoen.

Uitvoering die volledig afwijkt van het ambachtelijke recept, dat thuis door specialisten en amateurs bereid wordt. Het is echter geschikt voor wie lactose-intolerant is, en kan elke dag gedronken worden.

Traditioneel Industrieel
Toevoegingen Nee Ja
Fabricage Handgemaakt Mechanisch
Kleur Wit Gevarieerd
Smaak Origineel Kunstmatig
Duur Drie dagen Volgens de verpakking

Hoeveel kost amandelmelk?

Zie je, de eenheid, d.w.z. een eenpersoonsverpakking vloeibare melk, kan variëren van 110 MXN tot 1.800 MXN, afhankelijk van het merk en de belangrijkste bijbehorende kwaliteiten. Intussen worden kartons met twee, vijf en twaalf stuks aan het publiek verkocht van MXN 260 – MXN 600. Bij deze bedragen moet je de kosten voor verzending binnen Mexico optellen.

Als je de voorkeur geeft aan amandelmelk in poedervorm, dan kun je het beste rekening houden met een variabele investering van tussen de 100 MXN – 350 MXN. Ervan uitgaande dat de beginwaarde stijgt als het een biologisch uitwerkingsproces doorloopt, waarbij gezorgd wordt voor de hoge normen van nationale en internationale certificering.

Waar koop je amandelmelk?

We weten dat je een uitstekend voedingsmiddel wilt kopen, snel en gemakkelijk. Daarom hebben we een compacte lijst samengesteld van fysieke en online winkels waar het kopen van je melk een totaal plezierige ervaring zal zijn. Wil je meer weten? Blijf en lees de winkels die we gekozen hebben.

Om te beginnen presenteren we je de aantrekkelijkste mogelijkheden op het internet. Patio Orgánico, Amazon México, Mercado Libre, Superama, Green Paradise, Walmart, Ofertia en Orgánicos en Línea, hebben een opvallend aanbod van zuivelproducten, vloeibaar en in poedervorm, op basis van de amandelmelk die je zo begeert.

Ten tweede delen we graag met je mee welke winkels in Mexico ideaal zijn om persoonlijk je inkopen te doen. Namaskar, PROLASA, DIMAPRO, Comercializadora Albadán, Grupo Casiraga, Patio Orgánico, diverse apotheken en supermarkten bieden verschillende presentaties van deze drank aan het publiek aan.

Aankoopcriteria

In dit deel van onze tekst dat aan deze plantaardige drank gewijd is, laten we je zien wat de belangrijkste factoren zijn die er om draaien. Noteer ze allemaal en voorkom dat je je verward voelt. Integendeel, we zijn er zeker van dat het de aankoop veel vlotter en aangenamer zal maken.

Componenten

Omdat je waarschijnlijk veel industriële voorstellen krijgt, is het essentieel dat je op de hoogte bent van de materialen die kunstmatig of op natuurlijke wijze in het product verwerkt zijn. Dit laatste zal een grote invloed hebben op je uiteindelijke beslissing, want het kan je eetgewoonten direct beïnvloeden.

Zoetstof. Om de smaak van plantaardige dranken te versterken, voegen sommige fabrikanten suiker toe. Controleer de voedingsinformatie om te zien of het dit kunstmatig verwerkte element bevat, zodat je risico’s voor je lichaam vermijdt, evaluerend of het een melk is met een hoog percentage zoetstoffen.

Vitaminen. Geniet je graag van de voordelen van vitamine A, B, C, D en E? Kies dan voor verrijkte amandelmelk. Om te controleren of het met deze voedingsstoffen verrijkt is, lees je gewoon de etiketspecificaties die bij het artikel zitten.

Mineralen. Calcium, fosfor, kalium en natrium zijn de voornaamste natuurlijke stoffen die je dagelijkse voeding aanvullen als je deze oeroude vloeistof drinkt. Neem mineraalrijke stalen met je mee, zodat je de gezonde ontwikkeling van je lichaam kunt blijven ondersteunen.

Smaak

Niets is te vergelijken met de sensatie van het verrukken van je gehemelte met de meest voortreffelijke smaken, zelfs als het gaat om voedsel op basis van amandelen. Daarom hebben de fabrikanten op dit gebied geïnnoveerd, om de verschillende smaken die hun voorname klanten kenmerken te behagen.

Natural. Opgedragen aan liefhebbers van het klassieke. Kies voor een traditionele presentatie om te genieten van de unieke nuance die amandelmelk in zijn maximale expressie biedt. Je kunt het kopen in winkels of online winkels gewijd aan de distributie van biologische producten.

Vanille. In dit geval smaakt het niet alleen naar vanille, het ruikt er ook naar. Wil je genieten van een smakelijke en aromatische vloeistof? Overweeg dan vapes met dit bestanddeel te kiezen, hetzij afzonderlijk, hetzij in dozen van twee, vijf en twaalf pakjes. We verzekeren je dat ze je zintuigen zullen prikkelen.

Chocolade. We kunnen deze spannende stof niet terzijde laten. Dankzij zijn veelzijdigheid vind je het in milde of sterke soorten. Denk je dat het alleen voor chocoladeliefhebbers is? Het spijt ons dat we je moeten teleurstellen. Chocolade amandelmelk maakt iedereen blij, dus koop het zeker.

Aardbeien. Melk met aardbeiensmaak drinken is zo veel leuker. Als je een fruitig smakend type bent, kun je op elk moment van de dag van dit gezonde tussendoortje genieten. Bovendien kun je, als je wilt, stukjes natuurlijke aardbei aan je glas toevoegen om de smaak te versterken.

Gebruiken

De aantrekkingskracht van dit voedingsmiddel is dat het je de mogelijkheid geeft het te combineren zoals je wilt op verschillende gebieden van voeding en koken. Leer wat de meest voorkomende toepassingen zijn en test je vindingrijkheid bij elke creatie die in je opkomt.

Dagelijks. Dit deel behandelt verscheidene alledaagse toepassingen in hun traditionele of industriële presentatie. Voeg bijvoorbeeld een vleugje amandelmelk toe aan koffie. We raden ook aan het alleen te drinken, het te consumeren met cornflakes en fruit bij het ontbijt, of er je favoriete tussendoortje halverwege de middag van te maken.

Bakken. Je kwaliteiten als gezonde bakker uitbreiden is gemakkelijk als deze vloeistof het hoofdbestanddeel van je recepten is. Maak biscuitgebak, rijstpudding, cakes, muffins en guavevlaai. In elk geval zal het vervangen van lactose heel nuttig zijn voor je lichaam.

Hartige recepten. Ben je lactose-intolerant? Koken met poedervormige amandelmelk of melkdrank kan geen kwaad. Bovendien kun je nu romige recepten bereiden, zoals béchamelsaus, groentepaté, prei-quiche en havermoutpannenkoeken. Consumeer het en zorg ervoor dat je maaltijden goed door je maag verteerd worden.

Drink deze heerlijke verrijkte drank. (Foto: Couleur/pixabay.com)

Verpakking

Het goed bewaren van het voorwerp tijdens vervoer en opslag hangt af van de verpakking die je koopt. Niet alle ontwerpen garanderen dezelfde veiligheid. Beoordeel dus goed welke bij je persoonlijke eisen past.

Glazenfles. Meestal gekozen door hen die traditionele, zelfgemaakte melk zonder industriële implicaties maken en kopen. Het is een uitstekend alternatief om ze direct in de koelkast te bewaren, want ze van de ene plaats naar de andere dragen kan gevaarlijk zijn omdat het glas breekt.

Kartonnen doos. Dit is een meer dynamische verpakking. Het vervoer wordt gemakkelijk omdat het de integriteit van de melk beschermt en zo voorkomt dat ze verloren gaat. Voor je het opent, raden we je aan het in een koele, vochtvrije ruimte te zetten. Als je het eenmaal begint te drinken, volg dan de aanwijzingen van de fabrikant.

Envelope. Speciaal ontworpen voor poedermelk. Het wordt geleverd met een magische sluiting die het materiaal veilig in de verpakking kan opbergen. Je kunt er gerust mee rondlopen zoals je wilt, zolang je het maar afgesloten in een zakje bewaart.

Presentatie

Niet iedereen heeft een voorkeur voor dezelfde presentatie van melk. In feite heeft elk verschillende doeleinden, die samenhangen met levensstijl, smaak, en natuurlijk met alledaagse en gastronomische toepassingen. Bepaal welke van deze je aanspreekt.

Vloeibaar. Laten we zeggen dat het de meest commerciële is, die op grote schaal in distributiecentra verkocht wordt. De behandeling ervan vereist meer voorzichtigheid, want het is gevoelig voor hoge temperaturen en langere uren uit de koelkast. Het is het onmisbare ingrediënt voor bij je ochtendkoffie. Je kunt het ook gebruiken om heerlijke recepten te maken.

Poeder. Het wordt meestal gekocht in een luchtdicht zakje en is meestal langer houdbaar. Het is perfect om mee op reis te nemen, want het hoeft niet gekoeld te worden zolang het in de verpakking blijft. Meng met water en serveer koud voor een verfrissende smaak.

(Uitgelichte foto bron: RawPixel/ pixabay.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies