Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

32Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Vraag Alexa om de lichten aan en uit te doen, de huisdeur op slot te doen en je favoriete muziek af te spelen. Heb je daar ooit aan gedacht?

Als je weet waar we het over hebben, wordt het tijd dat je je Amazon Echo in huis haalt. Zo niet, dan ben je ook welkom, want vandaag laten we je alles zien over deze slimme luidsprekers van Amazon. Ze doen in feite bijna alles voor je. Maar omdat er verschillen zijn tussen de beschikbare modellen en generaties, kunnen er bij de aankoop veel twijfels rijzen. Hieronder vind je dus hoe je het beste model voor je huis kunt kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Amazon Echo apparaten zijn slimme luidsprekers, die spraakgestuurd worden door Alexa, dat een kunstmatige intelligentie is.
 • Je vindt modellen met of zonder scherm, met of zonder camera en met verschillende functies.
 • Om te investeren in de beste Amazon Echo let je op de grootte, het ontwerp, de geluidskwaliteit en de generaties van de apparaten.

Beste Amazon Echo: Onze Selectie

Koopgids: alles over Amazon Echo

In de volgende Gids laten we je zien wat een Echo apparaat allemaal kan, wat de verschillen tussen de modellen zijn en welke apparaten compatibel zijn met Alexa. Weet je trouwens wie Alexa is?

Wat is Amazon Echo?

Alexa is een kunstmatige intelligentie in de vorm van een “persoonlijke assistent”. Zij is degene die de Amazon Echo apparaten aanstuurt als je met je stem een commando geeft.

Amazon Echo is een lijn slimme luidsprekers van Amazon.

Amazon Echo is een lijn slimme luidsprekers van Amazon. Er zijn tegenwoordig verschillende modellen Amazon Echo, die van elkaar verschillen door esthetiek en verschillende functionaliteiten, maar vooral door kracht en geluid en audiovisuele kwaliteit. Toch werken ze allemaal in principe hetzelfde.

Je geeft het commando gewoon met je stem, en Alexa voert de taak uit, wat het ook is.

Hoe werkt Amazon Echo?

Amazons slimme luidsprekers zijn compact en bestaan meestal uit microfoons en audio-uitgangen. Ze werken verbonden met het internet via Wi-Fi of Bluetooth, en een hardware zorgt ervoor dat spraakcommando’s worden verwerkt en antwoorden door Alexa worden gegeven, via audio of een geschreven bericht.

Amazon Echo com relógio.

Er is maar één commando met je stem nodig om Amazon Echo te laten werken.
(Bron: Brandon Romanchuk/ Unsplash)

Alexa luistert naar je verzoeken en kan niet alleen vragen beantwoorden en taken uitvoeren, maar zelfs je smaak en gewoonten leren kennen. Maar het grote hoogtepunt van de werking van een Amazon Echo is dat je er een slim huis mee kunt creëren, want Alexa kan ook andere slimme apparaten bedienen, zoals gloeilampen, sloten en elektronica zoals een Smart TV.

Welke apparaten zijn compatibel met Amazon Echo?

Wil een Amazon Echo andere apparaten in je huis kunnen bedienen en commanderen, dan moeten ze compatibel zijn. Het goede nieuws is dat gerenommeerde fabrikanten als LG, Sony, JBL, Intelbras, Positivo, enz. al producten aanbieden die gehoorzamen aan Alexa. Onder hen zijn de meest voorkomende

 • Plug in;
 • Beveiligingscamera;
 • Hoofdtelefoon;
 • Slimmegloeilampen.

Wat kan Alexa nog meer?

Behalve de meest uiteenlopende elektronische apparaten in werking stellen, kan Alexa ook muziek afspelen, informatie geven, nieuws en weersvoorspellingen doen. Je kunt zelfs voedsel bestellen voor de bezorg-app.

Bij sommige modellen kunnen Amazon Prime leden ook producten op het verkoopplatform bestellen. En daar blijft het niet bij. Bekijk het volgende voor een overzicht van wat Alexa allemaal kan op een Amazon Echo

 • Speelt muziek: Je kunt de naam van het liedje, de artiest of zelfs het genre van de muziek vragen en Alexa speelt het voor je af via Amazon Music, Apple Music, Spotify, Deezer, enz.
 • Houdt je op de hoogte: Alexa meldt ook het nieuws van de dag en beantwoordt alle vragen die je haar stelt;
 • Maakt telefoontjes: Je kunt spraak- en videogesprekken voeren en zelfs met andere Echo apparaten praten;
 • Herinneringen: Je kunt ook je agenda synchroniseren, herinneringen en alarmen aanmaken.

Wat is het verschil tussen Amazon Echo apparaten?

Zoals we gezien hebben, is Amazon Echo eigenlijk een lijn van slimme luidsprekers. Daarom vind je verschillende modellen, met verschillende versies. De modellen zijn verdeeld in twee categorieën, die onderscheiden worden door het al dan niet hebben van een scherm en een camera. Hieronder ontdek je de kenmerken en functies van de meest populaire modellen:

Omschrijving Aangewezen voor
Echo Met een cilindrische vorm heeft hij zeven microfoons en het geluid wordt weergegeven met realistischer lage en hoge tonen en meer kracht Luisteren naar muziek en podcasts met hoge geluidskwaliteit
Echo Dot Hij heeft minder microfoons en een lagere geluidskwaliteit dan de vorigex Luisteren naar nieuws en muziek zonder veel vraag
Echo Studio Krachtiger geluid, met vijf luidsprekers en Dolby Atmos technologie Wie meer power en interactiviteit wil
Echo Show Met display, dat video’s, geschreven antwoorden en songteksten afspeelt. Hij heeft ook een camera om videogesprekken te voeren Wie meer technologie wil en video’s wil bekijken

Aankoopcriteria: Waar je op moet letten bij het vergelijken van Amazon Echo apparaten

Je hebt al een aantal van de Echo modellen gezien. Maar ken je het verschil tussen ze wat betreft mogelijkheden en geluidskwaliteit? Daarvoor moet je rekening houden met enkele instellingen. We stellen de belangrijkste voor je voor. Je kunt ze hier bekijken:

Ontwerp en afmetingen

Het eerste criterium waarmee je rekening moet houden als je een Amazon Echo koopt, is het ontwerp van het apparaat. Je vindt modellen in cilindrische, ronde of rechthoekige vorm. In dit verband is het inderdaad de esthetiek die telt, dus de keuze is persoonlijk.

Maar vergeet niet te letten op de afmetingen van het toestel, vooral om zeker te zijn dat het perfect past op de plaats die je ervoor gereserveerd hebt. Hier kun je kiezen tussen een Amazon Echo die bijvoorbeeld 43 mm hoog x 99 mm in doorsnee meet en modellen waarvan de afmetingen 148 mm lang x 86 mm hoog x 73 mm diep zijn.

Audio en microfoons

Natuurlijk moet de geluidskwaliteit van een Amazon Echo op je prioriteitenlijst staan als je het beste model kiest. Ook in dit aspect is de variatie groot. Er zijn bijvoorbeeld apparaten die slechts een 1,6 inch luidspreker hebben, terwijl andere een 3″ neodymium woofer en een 0,8″ tweeter hebben, wat de geluidskwaliteit van de luidsprekers ten goede komt.

Afhankelijk van het model van de Echo is er ook variatie in de hoeveelheid microfoons. Dit zijn de microfoons waarmee Alexa naar je commando kan luisteren, zelfs als je in een andere kamer bent. Je hebt dus de keuze uit Echo apparaten met twee tot zeven microfoons.

Scherm en Camera

Zoals we gezien hebben, worden niet alle Echo modellen geleverd met een scherm en camera. Het zijn de modellen van de Echo Show lijn die schermen hebben die 5 of 8 inch groot kunnen zijn. Met dit differentieel kan Alexa via teksten gegevens meedelen, video’s weergeven zoals de , recepten voorlezen en meer.

Amazon Echo.

Het model zonder scherm richt zich meer op kwaliteit en geluidsbereik. (Bron: hamburgfinn / Pixabay)

Bovendien kun je met deze modellen ook videogesprekken voeren met vrienden en familie die een soortgelijke Echo hebben. Dit is mogelijk omdat deze modellen van de Amazon Echo lijn ook een camera hebben die zelfs als babyfoon en als bewakingscamera werkt.

Generatie

Net als bij laptops vind je ook Echo apparaten van verschillende generaties. En de logica is dezelfde: hoe hoger het getal, hoe recenter de generatie en dus hoe moderner het systeem en de functies.

Bovendien is de vormgeving van de luidsprekers vaak verschillend, afhankelijk van de generatie van de Echo. Maar de belangrijkste evolutie van de ene generatie naar de andere is gericht op de geluidskwaliteit.

Zo wordt in de 4e generatie Echo

Dot het geluid richtingsgevoelig weergegeven, terwijl in het apparaat van de 3e generatie de geluidsweergave alleen via de zijkanten verloopt.

Amazon Echo is een lijn van slimme luidsprekers. Je geeft eenvoudig het commando dat Alexa, de kunstmatige intelligentie in de vorm van een persoonlijke assistent, zal beantwoorden of taken zal uitvoeren. Er zijn verschillende modellen van de Amazon Echo.

In principe verschillen ze door het al dan niet hebben van een scherm en een camera. Er zijn echter ook grote verschillen in geluidskwaliteit, grootte en vormgeving tussen de beschikbare modellen.

(Zichtbare afbeelding bron: Matthew Ball/ Unsplash)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies