Laatst bijgewerkt: 20-09-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

27Bestede uren

16Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Worstel je met maag- en darmproblemen of wil je je huid verbeteren? Dan is het superfood amla misschien iets voor jou. Van het supervoedsel wordt gezegd dat het genezende effecten heeft op vele ziekten, huid- en zelfs haarproblemen. We laten je zien of dit echt waar is en waar je het precies voor kunt gebruiken.

In onze grote Amla poeder test 2022 leer je alles wat je moet weten over Amla poeder – van de werking tot het juiste gebruik en de dosering. We geven je al deze belangrijke informatie in een bundel en met wetenschappelijk bewijs.
De belangrijkste feiten in het kort

 • De vruchten van de tropische myrobalanboom heten amla en zijn beter bekend als Indiase kruisbessen. Waar ze oorspronkelijk ook vandaan komen.
 • Enkele van de invloeden zijn verlaging van hoge bloeddruk, cholesterolgehalte en versterking van het immuunsysteem.
 • Om van de bes en zijn talrijke genezende effecten te genieten, wordt ze vooral als amla poeder op de markt van voedingssupplementen aangeboden.

Beste Amla Poeder: Onze selectie

Criteria voor het kopen en evalueren van Amla poeder

Er zijn enkele aspecten waarmee je rekening moet houden als je Amla poeder koopt. Wat dat zijn en waar je bij deze criteria op moet letten, lees je in deze rubriek:

Door het grote aantal fabrikanten en producten vinden de meeste mensen het moeilijk om Amla poeder te kopen. Daarom geven we je deze 4 criteria om je beslissing zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Met deze criteria kun je snel en gemakkelijk het juiste product voor je kiezen en het vergelijken met andere supplementen. Je bespaart niet alleen veel tijd, maar ook geld dat verloren zou gaan als je een verkeerde aankoop doet.

Dosering

Amla poeder is een van de voedingssupplementen op de markt en wordt door veel fabrikanten aangeboden, zowel in pure vorm als met toevoegingen.

De concentratie van amla in dergelijke producten varieert dus sterk. Daarom moet je van tevoren de aanbevolen dosering te weten komen, die varieert naar lichaamsgewicht en behoefte.

Opdat de werkzame stof zich optimaal kan ontwikkelen, moet een aangepaste dosering gebruikt worden.

Sommige fabrikanten drukken dit doseringsadvies meestal af in de bijsluiter of direct op de verpakking. Zo nodig kun je contact opnemen met de fabrikant voor informatie over de aanbevolen dagelijkse dosis.

Let erop dat je de aanwijzingen van de fabrikant volgt, zoals eetlepels of theelepels. Zo kun je verkeerde doseringsadviezen vermijden.

Verpakkingsgrootte

Amla poeder producten worden gewoonlijk aangeboden in kleine tot middelgrote verpakkingen, omdat de dosering klein is en volkomen voldoende voor het effect van de amla. Hier kun je verpakkingen van 50 gram tot 300 gram verwachten. Natuurlijk zijn er ook kleinere proefmaten en grote voorraadverpakkingen.

De houdbaarheid van het poeder is ook een doorslaggevende factor bij de aankoop. Door zijn doseringsvorm kan Amla enkele maanden of zelfs jaren bewaard worden, als je het droog bewaart en tegen licht beschermt.

We raden je aan kleine verpakkingen te nemen om je eigen behoefte in te schatten en je vertrouwd te maken met het product.

Ingrediënten

Als voedingssupplement wordt amla poeder geacht verschillende doelen en functies te dienen, en daarom voegen veel fabrikanten extra ingrediënten aan hun producten toe. In combinatie met de amla worden de stoffen verondersteld het lichaam te voorzien van alle essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft.

De toevoeging van andere stoffen is bedoeld om je een compleet voedingssupplement te geven dat in één product voorkomt. Deze ingrediënten omvatten meestal

 • Vitaminen
 • Mineralen
 • Sporenelementen (zink, magnesium)
 • Antioxidanten

De toevoeging van zulke ingrediënten is niet altijd een goed teken, want het hangt erg af van de kwaliteit van de toevoegingen en of je lichaam deze stoffen echt nodig heeft.

Vaak worden stoffen zonder bewezen werkzaamheid toegevoegd om de producten duurder te maken. Daarom moet je aandacht vooral uitgaan naar de lijst van ingrediënten.

Certificering

Veel fabrikanten adverteren hun producten als biologisch, eerlijk of veganistisch. Als consument is het natuurlijk moeilijk voor je om deze beloften zelf te controleren en te begrijpen. Om je deze controle te geven zijn er enkele erkende testzegels en certificeringen voor voedsel.

Als je Amla poeder koopt, moet je letten op deze 4 certificeringen

 • Duits biologisch zegel
 • Biologisch zegel van de Europese Unie
 • Bodemvereniging
 • Fairtrade zegel

Om zeker te zijn dat aan de hoge biologische kwaliteitsnormen wordt voldaan, ondergaan de producten strenge tests. Een keurmerk verzekert je ervan dat aan deze normen voldaan is en kan je helpen het juiste product te vinden.

Gids: Veel gestelde vragen over Amla poeder uitvoerig beantwoord

De volgende rubrieken zijn gewijd aan Amla poeder. Je vindt er informatie over de effecten, de toepassing en het wetenschappelijk bewijs. We hebben de belangrijkste vragen over Amla poeder uitgezocht en ze zo gedetailleerd mogelijk samengevat.

Wat is Amla poeder en hoe werkt het?

De vruchten van de myrobalanboom worden amla genoemd. Het zijn bessenvruchten die oorspronkelijk uit India komen.

Uiterlijk lijken de vruchten op groene kruisbessen, daarom worden ze ook wel Indische kruisbessen genoemd.

Vanwege hun zure smaak worden de vruchten verwerkt tot poeder om ze gemakkelijk in te nemen, het zogenaamde amla poeder. Dit poeder bevat alle belangrijke ingrediënten waarvoor de Indiase bes zeer gewaardeerd wordt

 • Vitamine C(2)
 • Antioxidanten(2, 12)
 • IJzer(2)
 • Calcium(2)

Behalve vitaminen en mineralen bevat het Amla poeder bèta-caroteen, eiwitten en voedingsvezels. Van het laatste wordt gezegd dat het helpt bij maagklachten(7). Deze verscheidenheid aan bestanddelen heeft de vrucht zijn reputatie als superfood bezorgd. Daarom kan het op veel verschillende manieren gebruikt worden.

Effect op het immuunsysteem

De exotische vrucht heeft een zeer hoog vitamine C gehalte in vergelijking met citroenen of sinaasappels. Van vitamine C is bekend dat het de afweer van het lichaam versterkt en zo ook het immuunsysteem. Het lichaam voelt zich gesterkt en is beter bestand tegen infecties(2, 8).

Sommige studies hebben dit effect toegeschreven aan de vitamine C en antioxidanten(2, 12). Van beide bestanddelen in Amla poeder is aangetoond dat ze het totale ziekterisico van het lichaam verhogen.

Effect op maag- en darmklachten

Amla wordt in Azië al vele tientallen jaren gebruikt om maag- en darmklachten te verlichten. Dit effect is al door talrijke studies bewezen en is te danken aan de ontstekingsremmende stoffen in de vrucht(6, 7).

De vele voedingsvezels bevorderen ook de spijsvertering en voorkomen constipatie(7).

Effect als lichaamsverzorging

De talrijke vitaminen en antioxidanten ondersteunen niet alleen het immuunsysteem, maar kunnen ook het uiterlijk van de huid en het haar merkbaar verbeteren. Door de haarfollikels te versterken, zorgen ze voor gezond en vol haar(4, 11).

De plantaardige stof bètacaroteen geeft het haar zijn glans en soepelheid(4, 5).

Mineralen zoals calcium en ijzer geven de huid de belangrijke voedingsstoffen voor een egale en gezonde teint(11).

Voor gebruik op de huid kan het poeder gewoon als een masker aangebracht worden. Hierdoor kan het Amla poeder de stoffen direct op de bedoelde plaats van het lichaam afgeven. Voor haarverzorging is een conditioner geschikt. Je mengt het zelf en laat het enige tijd inwerken.

Wanneer en voor wie is het nuttig om Amla poeder te gebruiken?

Amla poeder kan genomen worden door iedereen die vitamine C en mineralen nodig heeft. Door de huid- en haarverzorgende werking is het zelfs geschikt voor iedereen die zijn lichaamsbeeld wil verbeteren.

Amla poeder kan ook helpen bij maagklachten en ontstekingen. Deze toepassingen zijn voldoende bestudeerd en bewezen. Er zijn echter nog andere toepassingsgebieden waarin Amla poeder kan helpen

 • Diabetes(3, 9)
 • Cholesterolverlaging(10)
 • Hoge bloeddruk(3)
 • Kanker(1)

Er is geen duidelijk wetenschappelijk bewijs voor deze toepassingen. Niettemin kunnen indirecte invloeden herkend worden en vertrouwen geven voor verdere Amla studies.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van het innemen en gebruiken van Amla poeder?

Ondanks het lange en brede onderzoek van de Indische kruisbes zijn er tot nu toe geen schadelijke bijwerkingen gedocumenteerd(6). Toch moet men bij de inname van Amla poeder de voorgeschreven consumptie- en toepassingsadviezen in acht nemen.

Voedingssupplementen, waaronder Amla poeder, moeten alleen met mate genomen worden en niet in combinatie met medicijnen, omdat een volledige uitsluiting van bijwerkingen niet gegarandeerd kan worden.

Vooral in combinatie met geneesmiddelen kunnen bijwerkingen of onwerkzaamheid optreden.

Welke soorten amla poeder zijn er?

Om de vruchten van de amla boom voor iedereen beschikbaar en inneembaar te maken, zijn er verschillende soorten doseringsvormen op de markt. Elk van hen heeft zijn voor- en nadelen. Het startproduct van de verschillende soorten is meestal het amla poeder.

In ons artikel maken we onderscheid tussen 3 verschillende soorten Amla poeder. We hebben deze voor je in een tabel samengebracht en gaan er hieronder dieper op in:

[Amla poeder in tabletvorm; tabletten behoren ook tot de vaste toedieningsvormen. Hier wordt het Amla-poeder met druk in vorm geperst en meestal bedekt met een beschermend laagje. Zij bieden soortgelijke voordelen als capsules en kunnen zelfs in vloeistoffen worden opgelost[/tr].

Type Beschrijving
Amla poeder De amla vrucht wordt verwerkt tot fijne en vaste stofdeeltjes en kan worden gemengd met andere ingrediënten voor verdere consumptie. Het poeder maakt deel uit van de klassieke vorm van inname en dient als productiemiddel voor andere doseringsvormen.
Amla poeder in capsules In dit geval wordt het Amla poeder in capsulehulzen geseald. Het omhulsel biedt extra bescherming voor het actieve bestanddeel en maakt het langer houdbaar. Individuele capsules zijn gemakkelijk te doseren en maken het vervoer gemakkelijker.

De Amla vrucht wordt verwerkt tot fijne en vaste deeltjes en kan met andere ingrediënten gemengd worden voor verdere consumptie.
Het poeder behoort tot de klassieke vorm van inname en dient als productiemiddel voor andere toedieningsvormen.

Amla Poeder

Als voedingssupplement is het poeder een van de meest voorkomende soorten. Het poeder geeft een natuurlijke indruk.

Reden hiervoor is dat de Amla minder bewerkt wordt bij de fabricage in tegenstelling tot de andere vormen. Het doorloopt maar een paar processen en is al inneembaar.

Bovendien biedt Amla poeder vele voordelen. Daartoe behoren de gemakkelijke dosering en de eenvoudige combinatie met andere ingrediënten.

Voordelen
 • Individuele dosering
 • Grote keuze aan extra ingrediënten
 • Andere toepassingsmogelijkheden, zoals gezichtsmasker, enz.
Nadelen
 • Inname/toepassing alleen met vloeistof
 • Andere ingrediënten kunnen de Amla smaak vervalsen

De veelzijdige toepassing van Amla poeder is waarschijnlijk een van de doorslaggevende voordelen. Voor lichaamsverzorging kan het poeder gebruikt worden om uitstekende maskers voor de huid te maken of spoelingen voor het haar. Op deze manier werkt de stof effectiever op de aangetaste plekken en het gewenste effect wordt dus sneller bereikt.

Amla poeder in capsules

De vaste toedieningsvormen zijn ideaal om mee te nemen voor onderweg. Hiertoe behoren capsules. Ze worden niet alleen beschermd door het omhulsel, maar zijn ook langer houdbaar dan het poeder.

Voordelen
 • Smaakloos
 • Makkelijk mee te nemen
 • Gemakkelijk in te nemen
 • Langere houdbaarheid
Nadelen
 • Schelpen hebben geen Amla smaak
 • Kant-en-klare doseringen
 • Beperkte keuze aan ingrediënten

Omdat de capsules verzegeld zijn, moet je tevreden zijn met de dosering die de fabrikant geeft. In de regel zijn de capsules niet alleen gevuld met zuiver Amla poeder. Het kan gebeuren dat extra ingrediënten met de Amla vermengd worden.

Voor mensen die moeite hebben met het doorslikken van medicijnen, adviseren we poeder of oplosbare tabletten.

Amla poeder als tabletten

In een verder fabricageproces worden van Amla poeder tabletten gemaakt. Deze tabletten bestaan in principe uit het geperste Amla poeder en kunnen bedekt worden met een dun beschermend laagje voor een langere bescherming.

Voordelen
 • Gemakkelijk in te nemen
 • Kan per stuk gedoseerd worden
 • Kan met vloeistof ingenomen worden
Nadelen
 • Kan alleen met vloeistof ingenomen worden

De vooraf bepaalde dosering maakt het de fabrikanten mogelijk de tabletten in grote voorraadverpakkingen te verkopen. Heb je een grote behoefte en wil je je dagelijkse doses verdelen, dan zijn tabletten precies goed voor je.

Hoe moet Amla poeder gedoseerd worden?

De dosering en de consumptie-aanbevelingen van Amla poeder hangen af van de soort doseringsvorm. Voor tabletten en capsules wordt meestal een dagelijkse dosis van 1 tot 2 tabletten aanbevolen. De aanbevelingen voor alle preparaten staan meestal in de bijsluiter of direct op de verpakking.

Met Amla poeder varieert de gebruikelijke dagelijkse dosis van 250 milligram tot 5 gram. Het hangt allemaal af van hoeveel Amla je kunt verdragen en of je het nodig hebt.

We konden geen concrete wetenschappelijke doseringsaanbevelingen vinden. Niettemin moet je de aanwijzingen van de fabrikant volgen en ze niet overschrijden.

Welke alternatieven zijn er voor Amla poeder?

Er zijn ook andere natuurlijke producten die een hoog vitaminegehalte hebben en een soortgelijk effect op onze gezondheid kunnen hebben. Als het geen Amla poeder hoeft te zijn, kunnen we je een paar alternatieven laten zien die zich kunnen meten met het superfood:

Alternatief Uitleg
Acerola Van de vrucht van de arcelora wordt gezegd dat het de vrucht is met het hoogste vitamine C-gehalte. Het heeft ook een ontstekingsremmend effect en ondersteunt het immuunsysteem. Bovendien wordt gezegd dat het de stofwisseling in het lichaam stimuleert en zelfs helpt tegen kanker(13).
Moringa De moringaplant kan concurreren met amla vanwege de enorme hoeveelheid mineralen. De eiwitrijke plant wordt in Afrikaanse landen zelfs gebruikt als voedselvervanger, omdat hij alle vitale voedingsstoffen bevat. Ook is bevestigd dat het ontstekingsremmende en antibacteriële effecten heeft(14).
Matcha Bekend als matcha thee, de plant heeft stoffen die ook helpen bij het voorkomen van ontstekingen en maagklachten. Bovendien heeft het een positief effect op het hart en zou het de concentratie bevorderen(15, 16).
Van de vrucht van de arcelora wordt gezegd dat het de vrucht is met het hoogste vitamine C gehalte.
Het heeft ook een ontstekingsremmende werking en ondersteunt het immuunsysteem.
Bovendien zou het de stofwisseling van het lichaam stimuleren en zelfs helpen tegen kanker(13)xml-. Deze zijn meestal goedkoper dan de natuurlijke middelen, maar ze hebben meestal wat bijwerkingen en zijn niet helemaal onschadelijk voor het lichaam.

Beeldbron: kampwit / 123rf

Referenties (16)

1. Zhao T, Sun Q, Marques M, Witcher M. Anticancer Properties of Phyllanthus emblica (Indian Gooseberry). Oxid Med Cell Longev. 2015;2015:950890. doi: 10.1155/2015/950890. Epub 2015 Jun 9. PMID: 26180601; PMCID: PMC4477227.
Bron

2. Krishnaveni M, Mirunalini S. Therapeutic potential of Phyllanthus emblica (amla): the ayurvedic wonder. J Basic Clin Physiol Pharmacol. 2010;21(1):93-105. doi: 10.1515/jbcpp.2010.21.1.93. PMID: 20506691.
Bron

3. Balusamy SR, Veerappan K, Ranjan A, Kim YJ, Chellappan DK, Dua K, Lee J, Perumalsamy H. Phyllanthus emblica fruit extract attenuates lipid metabolism in 3T3-L1 adipocytes via activating apoptosis mediated cell death. Phytomedicine. 2020 Jan;66:153129. doi: 10.1016/j.phymed.2019.153129. Epub 2019 Oct 31. PMID: 31794911.
Bron

4. Kumar N, Rungseevijitprapa W, Narkkhong NA, Suttajit M, Chaiyasut C. 5α-reductase inhibition and hair growth promotion of some Thai plants traditionally used for hair treatment. J Ethnopharmacol. 2012 Feb 15;139(3):765-71. doi: 10.1016/j.jep.2011.12.010. Epub 2011 Dec 13. PMID: 22178180.
Bron

5. Akhtar MS, Jabbar MA. Effect of topical application of oils of amla, coconut, sarson and samsol on growth of rabbit's hair and sheep wool. J Pak Med Assoc. 1981 Nov;31(11):246-9. PMID: 6802994.
Bron

6. Baliga MS, Dsouza JJ. Amla (Emblica officinalis Gaertn), a wonder berry in the treatment and prevention of cancer. Eur J Cancer Prev. 2011 May;20(3):225-39. doi: 10.1097/CEJ.0b013e32834473f4. PMID: 21317655.
Bron

7. Al-Rehaily AJ, Al-Howiriny TA, Al-Sohaibani MO, Rafatullah S. Gastroprotective effects of 'Amla' Emblica officinalis on in vivo test models in rats. Phytomedicine. 2002 Sep;9(6):515-22. doi: 10.1078/09447110260573146. PMID: 12403160.
Bron

8. Naeimi M, Gorji N, Memariani Z, Moeini R, Kamalinejad M, Kolangi F. Gastroprotective herbs for headache management in Persian medicine: A comprehensive review. J Integr Med. 2020 Jan;18(1):1-13. doi: 10.1016/j.joim.2019.11.004. Epub 2019 Nov 23. PMID: 31813768.
Bron

9. Akhtar MS, Ramzan A, Ali A, Ahmad M. Effect of Amla fruit (Emblica officinalis Gaertn.) on blood glucose and lipid profile of normal subjects and type 2 diabetic patients. Int J Food Sci Nutr. 2011 Sep;62(6):609-16. doi: 10.3109/09637486.2011.560565. Epub 2011 Apr 18. PMID: 21495900.
Bron

10. Jacob A, Pandey M, Kapoor S, Saroja R. Effect of the Indian gooseberry (amla) on serum cholesterol levels in men aged 35-55 years. Eur J Clin Nutr. 1988 Nov;42(11):939-44. PMID: 3250870.
Bron

11. Lin TK, Zhong L, Santiago JL. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. Int J Mol Sci. 2017 Dec 27;19(1):70. doi: 10.3390/ijms19010070. PMID: 29280987; PMCID: PMC5796020.
Bron

12. Chen TS, Liou SY, Chang YL. Supplementation of Emblica officinalis (Amla) extract reduces oxidative stress in uremic patients. Am J Chin Med. 2009;37(1):19-25. doi: 10.1142/S0192415X09006680. PMID: 19222108.
Bron

13. Prakash A, Baskaran R. Acerola, an untapped functional superfruit: a review on latest frontiers. J Food Sci Technol. 2018 Sep;55(9):3373-3384. doi: 10.1007/s13197-018-3309-5. Epub 2018 Jul 11. PMID: 30150795; PMCID: PMC6098779.
Bron

14. Abdull Razis AF, Ibrahim MD, Kntayya SB. Health benefits of Moringa oleifera. Asian Pac J Cancer Prev. 2014;15(20):8571-6. doi: 10.7314/apjcp.2014.15.20.8571. PMID: 25374169.
Bron

15. Willems MET, Şahin MA, Cook MD. Matcha Green Tea Drinks Enhance Fat Oxidation During Brisk Walking in Females. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2018 Sep 1;28(5):536-541. doi: 10.1123/ijsnem.2017-0237. Epub 2018 Jun 19. PMID: 29345213.
Bron

16. Unno K, Furushima D, Hamamoto S, Iguchi K, Yamada H, Morita A, Horie H, Nakamura Y. Stress-Reducing Function of Matcha Green Tea in Animal Experiments and Clinical Trials. Nutrients. 2018 Oct 10;10(10):1468. doi: 10.3390/nu10101468. PMID: 30308973; PMCID: PMC6213777.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Wissenschaftliche Studie
Zhao T, Sun Q, Marques M, Witcher M. Anticancer Properties of Phyllanthus emblica (Indian Gooseberry). Oxid Med Cell Longev. 2015;2015:950890. doi: 10.1155/2015/950890. Epub 2015 Jun 9. PMID: 26180601; PMCID: PMC4477227.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Aufsatz
Krishnaveni M, Mirunalini S. Therapeutic potential of Phyllanthus emblica (amla): the ayurvedic wonder. J Basic Clin Physiol Pharmacol. 2010;21(1):93-105. doi: 10.1515/jbcpp.2010.21.1.93. PMID: 20506691.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Balusamy SR, Veerappan K, Ranjan A, Kim YJ, Chellappan DK, Dua K, Lee J, Perumalsamy H. Phyllanthus emblica fruit extract attenuates lipid metabolism in 3T3-L1 adipocytes via activating apoptosis mediated cell death. Phytomedicine. 2020 Jan;66:153129. doi: 10.1016/j.phymed.2019.153129. Epub 2019 Oct 31. PMID: 31794911.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Kumar N, Rungseevijitprapa W, Narkkhong NA, Suttajit M, Chaiyasut C. 5α-reductase inhibition and hair growth promotion of some Thai plants traditionally used for hair treatment. J Ethnopharmacol. 2012 Feb 15;139(3):765-71. doi: 10.1016/j.jep.2011.12.010. Epub 2011 Dec 13. PMID: 22178180.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Akhtar MS, Jabbar MA. Effect of topical application of oils of amla, coconut, sarson and samsol on growth of rabbit's hair and sheep wool. J Pak Med Assoc. 1981 Nov;31(11):246-9. PMID: 6802994.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Aufsatz
Baliga MS, Dsouza JJ. Amla (Emblica officinalis Gaertn), a wonder berry in the treatment and prevention of cancer. Eur J Cancer Prev. 2011 May;20(3):225-39. doi: 10.1097/CEJ.0b013e32834473f4. PMID: 21317655.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Al-Rehaily AJ, Al-Howiriny TA, Al-Sohaibani MO, Rafatullah S. Gastroprotective effects of 'Amla' Emblica officinalis on in vivo test models in rats. Phytomedicine. 2002 Sep;9(6):515-22. doi: 10.1078/09447110260573146. PMID: 12403160.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Aufsatz
Naeimi M, Gorji N, Memariani Z, Moeini R, Kamalinejad M, Kolangi F. Gastroprotective herbs for headache management in Persian medicine: A comprehensive review. J Integr Med. 2020 Jan;18(1):1-13. doi: 10.1016/j.joim.2019.11.004. Epub 2019 Nov 23. PMID: 31813768.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Akhtar MS, Ramzan A, Ali A, Ahmad M. Effect of Amla fruit (Emblica officinalis Gaertn.) on blood glucose and lipid profile of normal subjects and type 2 diabetic patients. Int J Food Sci Nutr. 2011 Sep;62(6):609-16. doi: 10.3109/09637486.2011.560565. Epub 2011 Apr 18. PMID: 21495900.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Jacob A, Pandey M, Kapoor S, Saroja R. Effect of the Indian gooseberry (amla) on serum cholesterol levels in men aged 35-55 years. Eur J Clin Nutr. 1988 Nov;42(11):939-44. PMID: 3250870.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Aufsatz
Lin TK, Zhong L, Santiago JL. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. Int J Mol Sci. 2017 Dec 27;19(1):70. doi: 10.3390/ijms19010070. PMID: 29280987; PMCID: PMC5796020.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Chen TS, Liou SY, Chang YL. Supplementation of Emblica officinalis (Amla) extract reduces oxidative stress in uremic patients. Am J Chin Med. 2009;37(1):19-25. doi: 10.1142/S0192415X09006680. PMID: 19222108.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Aufsatz
Prakash A, Baskaran R. Acerola, an untapped functional superfruit: a review on latest frontiers. J Food Sci Technol. 2018 Sep;55(9):3373-3384. doi: 10.1007/s13197-018-3309-5. Epub 2018 Jul 11. PMID: 30150795; PMCID: PMC6098779.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Aufsatz
Abdull Razis AF, Ibrahim MD, Kntayya SB. Health benefits of Moringa oleifera. Asian Pac J Cancer Prev. 2014;15(20):8571-6. doi: 10.7314/apjcp.2014.15.20.8571. PMID: 25374169.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Willems MET, Şahin MA, Cook MD. Matcha Green Tea Drinks Enhance Fat Oxidation During Brisk Walking in Females. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2018 Sep 1;28(5):536-541. doi: 10.1123/ijsnem.2017-0237. Epub 2018 Jun 19. PMID: 29345213.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Unno K, Furushima D, Hamamoto S, Iguchi K, Yamada H, Morita A, Horie H, Nakamura Y. Stress-Reducing Function of Matcha Green Tea in Animal Experiments and Clinical Trials. Nutrients. 2018 Oct 10;10(10):1468. doi: 10.3390/nu10101468. PMID: 30308973; PMCID: PMC6213777.
Ga naar bron
Recensies