Laatst bijgewerkt: 08-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

Zonder twijfel is het toetsenbord een van de belangrijkste randapparatuur voor de computer apple streeft elke dag naar verbeteringen aan dit apparaat, waardoor het Apple toetsenbord meer functionaliteit, autonomie, precisie en andere voordelen krijgt die door de gebruikers zeer gewaardeerd worden.

En het is een feit dat de firma Apple het Apple toetsenbord heeft gezien als meer dan alleen een hulpmiddel om informatie in te voeren maar ook een middel om het leven van de gebruikers gemakkelijker te maken.

Het Apple toetsenbord evolueert niet alleen om zich aan te passen aan de verschillende modellen van IPad, IMac en MacBook maar het zet de referentie en is een bron van inspiratie voor andere bedrijven die zich toeleggen op de fabricage van deze toestellen.
Belangrijk om te weten

 • De Apple 2021 toetsenborden gebruiken een schaar-achtig mechanisme, en afhankelijk van het apparaat waarmee je het wilt verbinden vind je een ruime keuze aan modellen die zich aan elke eigenschap van je iPad, IMac, Mac Mini, MacBook aanpassen.
 • Het Apple toetsenbord behoort tot de top van de reeks toetsenborden, dus, net als de andere toestellen van deze firma, is de waarde ervan hoger De gebruikers vinden de kosten echter de moeite waard voor alle functies en voordelen die het heeft.
 • Voordat je een Apple toetsenbord koopt, moet je een aantal aankoopcriteria analyseren, zoals compatibiliteit, grootte, soort toetsenbord, en natuurlijk de prijs In dit artikel werken we al deze eigenschappen uit om je keuze veel gemakkelijker te maken.

Apple toetsenbord: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over het apple toetsenbord

Apple is al een aantal jaren op de markt, en in die tijd is het een van de toonaangevende merken op het gebied van technologie geworden en zijn toetsenborden zijn daar het bewijs van Hieronder hebben we een aantal vragen samengesteld waarvan we denken dat ze voor jou van belang zullen zijn bij het nemen van je beslissing.

Apple heeft meerdere toetsenbord modellen voor elke behoefte (Bron: Danilevich: 4974914 / pexels)

Hoe is de evolutie van het Apple toetsenbord geweest?

Het heeft verscheidene jaren geduurd om de veelzijdigheid, complexiteit en efficiëntie te bereiken die Apple’s toetsenborden nu hebben. Hier volgt een kort overzicht van de reis van het Apple toetsenbord naar wat nu het Magic Keyboard is

 • Apple Lisa Keyboard: verscheen in 1983, ze zijn vrij lang, en erg lomp. Ze hebben echter dezelfde diameter als het huidige Apple toetsenbord met numerieke uitbreiding.
 • Apple Macintosh toetsenbord: Het werd in 1984 geïntroduceerd en was iets groter dan zijn voorganger; het had geen richting-, functie- of numerieke toetsen.
 • Apple Desktop Keyboard: verscheen in 1986 tegelijk met de Apple II GS, en was het eerste apparaat waarop, behalve de aan/uit-toets, ook een apparaat zoals een muis kon worden aangesloten
 • Appletoetsenbord: In 1990 maakte Apple dit toetsenbord, dat veel verfijnder was dan de vorige serie. Een van zijn voornaamste kenmerken was dat hij geen afzonderlijke mechanische onderdelen meer had
 • Apple USB toetsenbord: geïntroduceerd in 1998 met de IMac, en zoals de naam al aangeeft, was het het eerste Apple toetsenbord met USB. Dit was het laatste toetsenbord dat een aan/uit-toets had.
 • Apple Pro Keyboard: verscheen in 2000; een van de nieuwigheden is dat de aan/uit-toets verdween, hij meer ruimte had en volumetoetsen toevoegde.
 • Apple Keyboard 2007: In essentie het toetsenbord dat tot op de dag van vandaag bestaat, natuurlijk met kleine wijzigingen in de aansluitmogelijkheden, de batterijaansluiting en de compatibiliteit.

Wat zijn de voor- en nadelen van het Apple toetsenbord?

Voor we deze analyse maken moeten we je vertellen dat veel ervan afhangt van het apparaat waarmee je het wilt koppelen; en natuurlijk hoe je je Apple toetsenbord gebruikt. In deze tabel vind je de voordelen en nadelen van dit apparaat.

Voordelen
 • Het toetsenbord heeft achtergrondverlichting (afhankelijk van het model)
 • Koppelen gaat via Bluetooth
 • Lange gebruiksduur van de batterij
 • Geweldig ontwerp
 • Uitstekende gebruikerservaring
 • Als het een Magic toetsenbord is, kun je je iPad gebruiken alsof het een MacBook is
 • Het Apple Magic toetsenbord heeft een trackpad inbegrepen
 • Als het een Apple Smart Folio toetsenbord is, biedt het bescherming aan je IPad
Nadelen
 • Omdat ze van hoge kwaliteit zijn, zijn de prijzen hoog
 • Je moet op compatibiliteit letten voor elk model
 • Het is niet geschikt voor meerdere apparaten

Hoe verbind ik mijn Apple toetsenbord met mijn IMac of IPad?

Je Apple toetsenbord op je computer of iPad aansluiten is een van de gemakkelijkste klusjes. Allereerst moet je, als je Apple toetsenbord aan een ander apparaat gekoppeld is, het loskoppelen, dan op je IPad of IMac naar instellingen gaan; Bluetooth activeren en het apparaat kiezen dat je wilt koppelen. Wil je daarentegen je IPad koppelen aan een Apple toetsenbord uit de Smart Folio of Magic Keyboard lijn, dan plaats je gewoon je apparaat en de verbinding wordt meteen gemaakt.

Kan ik mijn Apple toetsenbord op een Windows computer gebruiken?

Het antwoord is ja; en je kunt ze via USB of Bluetooth met elkaar verbinden, zonder dat je een soort adapter hoeft te kopen of een toepassing hoeft te downloaden die dat mogelijk maakt. Houd er echter rekening mee dat sommige toetsen van het Apple toetsenbord niet op dezelfde manier werken op een Windows computer.

Als je echter een Apple toetsenbord dat ontworpen is voor IPad, zoals de Smart Folio of het Magic Keyboard IPad, wilt verbinden met een ander type tablet, is dat niet mogelijk, omdat die uitsluitend voor Apple modellen gemaakt zijn.

Welk type mechanisme gebruikt het Apple toetsenbord?

Momenteel gebruikt Apple het schaarmechanisme voor al zijn toetsenbordmodellen; ook voor de MacBook Pro. Deze technologie bestaat uit twee stukken plastic die als een schaar tegen elkaar gehouden worden. Een van de belangrijkste kenmerken is dat je niet hard op de toets hoeft te drukken. Op dit punt is het belangrijk op te merken dat Apple voor de MacBook Pro enkele jaren een vlindermechanisme gebruikte, zo genoemd vanwege de vorm van de vlindervleugels van de onderdelen, die een ultra-vast en lichtgewicht uiterlijk gaven. Het veroorzaakte echter problemen bij sommige gebruikers en werd uiteindelijk uit de handel genomen.

Alle Apple toetsenborden, ook die van de MacBook Pro, gebruiken een schaarmechanisme. (Bron: Zhang: ZByWaPXD2fU/ unsplash)

Hoe maak ik mijn Apple toetsenbord veilig schoon?

Het Apple toetsenbord is een van de apparaten die het meest vatbaar zijn om vuil te worden, omdat kleine stofdeeltjes, vuil of etensresten tussen de toetsen kunnen komen, dus is het belangrijk om het schoon te maken om de levensduur zo lang mogelijk te behouden. Hier volgt een stap-voor-stap handleiding over hoe je je Apple toetsenbord veilig kunt schoonmaken

 • Als het een MacBook Pro of een toetsenbord van een computer is, is de procedure bijna hetzelfde, wat je nodig hebt is een microvezeldoek, een middel om elektronische componenten schoon te maken, en perslucht.
 • Zet je computer uit, bespuit dan je microvezeldoek met het reinigingsmiddel en veeg voorzichtig over het toetsenbord, waarbij je voorzichtig bent dat je niet te hard op de toetsen drukt.
 • Als het een MacBook Pro is zet je hem in een hoek van 75﮿ en gebruik je de perslucht om het toetsenbord schoon te maken, zo wordt stof en vuil van je Apple toetsenbord geblazen.
 • Is het daarentegen een computerklavier, dan kun je gewoon perslucht gebruiken op dezelfde manier als voor de MacBook Pro, maar je hebt ook de mogelijkheid om de toetsen te verwijderen, en het mechanische deel schoon te maken. Bedenk dat als je besluit dit te doen je voorzichtig moet zijn bij het demonteren, want je zou ze kunnen breken.

Welke technologie heeft Apple ontwikkeld voor zijn Apple toetsenbord in 2021?

Een van Apple’s vernieuwingen voor 2021 is zijn streven naar een solide herconfigureerbaar toetsenbord, waarvoor het al een patent heeft verkregen. Dit toetsenbord zou aangepast kunnen worden aan de behoeften van elke gebruiker, qua taal of volgens de taken die hij moet uitvoeren.

Dit Apple toetsenbord, dat beschikbaar zou zijn voor de MacBook Pro, IMac, Mac Mini en natuurlijk de iPad Pro, zou het eerste universele toetsenbord zijn.

Deze technologie is echter nog in ontwikkeling, maar volgens verschillende portaalsites die in Apple gespecialiseerd zijn, is het iets waar het bedrijf hard aan werkt.

Welke alternatieven bestaan er voor Apple toetsenborden?

Er zijn talloze alternatieven voor Apple toetsenborden. De andere optie voor het Apple toetsenbord die we in dit artikel bespreken is echter het merk Logitech, dat in feite als enige op de Apple website aanwezig is. Het Logitech toetsenbord past zich aan de behoeften van Apple aan; en ook wijzen ze er op hun website op dat ze al meer dan een eeuw met de firma Apple ontwerpen en samenwerken, dus als je budget niet aangepast kan worden, zou je dit merk als een goede optie kunnen beschouwen.

Aankoopcriteria

Als je een Apple fan bent, of gewoon een Apple toetsenbord wilt kopen om je geluk te beproeven, is het belangrijk dat je met verschillende factoren rekening houdt, want je vindt een aantal modellen waaruit je kunt kiezen. Hier hebben we een reeks kenmerken geselecteerd die volgens ons ideaal zijn voor je bij het maken van deze beslissing.

Grootte

Bij het kiezen van een Apple toetsenbord doet de factor grootte er wel degelijk toe, en die hangt af van de afmetingen van het apparaat waarmee het verbonden is; heb je bijvoorbeeld een 11 inch iPad of de iPad Air, dan moet je een toetsenbord kopen van 10,18 x 7,96 x 0,87 inch. Evenzo, als je iPad 12.9 inch is, is wat je nodig hebt een toetsenbord van 11.5 x 9.41 x 0.87 inch Anderzijds, als je een toetsenbord voor je Mac computer nodig hebt, is een verlengd toetsenbord, dat 0.41×1.09 cm hoog en 41.87 cm breed is, geweldig voor je. Deze afmetingen geven je vloeiendheid, snelheid en precisie, precies wat je nodig hebt als je op een computer werkt.

Voor we ons Apple toetsenbord kiezen, moeten we eerst de kenmerken controleren van het apparaat waarmee we het gaan verbinden. (Bron: Lumen :2303849/ pixabay)

Types

Als er een merk is dat een ruime keuze aan toetsenborden biedt, zodat je er een kunt kiezen die het beste bij je past, dan is het Apple. Hier is een lijst van de soorten toetsenborden en hun belangrijkste kenmerken

 • Apple Smart Folio Keyboard: Dit toetsenbord is nog steeds verkrijgbaar in de Apple Store, en vervult de functies van een compact toetsenbord; het doet ook dienst als beschermhoes voor je iPad. Het is vrij licht vergeleken met de nieuwe versie van het Apple toetsenbord. Hij heeft slechts twee kijkhoeken
 • Apple Magic Keyboard: Dit toetsenbord is ontworpen voor de iPad en is de nieuwste generatie van Apple; het is vrij zwaar omdat het verschillende magneten heeft, waardoor het veel verschillende bewegingen kan maken, en daardoor meer kijkhoeken heeft. Hij kan niet als iPad beschermer gebruikt worden.
 • Toetsenbord met Touch ID: Deze optie is exclusief voor high-end Macs. Het heeft in principe een aanraaktoets waarmee je de gebruiker met een vingerafdruk kunt identificeren, en waarmee je je computer of het apparaat waarmee je appelklavier is gekoppeld kunt vergrendelen en ontgrendelen.
 • Apple toetsenbord met numeriek toetsenbord: Dit Apple toetsenbord kun je apart kopen, en heeft als belangrijkste eigenschap dat het een numeriek gedeelte heeft, wat ideaal is als je spreadsheets gebruikt, want het zal gemakkelijker en toegankelijker zijn om ermee te werken.

Compatibiliteit

Hoewel Mac een grote verscheidenheid aan producten heeft, zijn ze niet allemaal compatibel met elkaar; en dit is het geval met het Apple toetsenbord.

[/tr]

. .

[/tablex] Hier is een compatibiliteitstabel die je helpt kiezen.

Compatibiliteit trackpad Backlight
Smart Keyboard Folio IPad Pro 12-inch. 9-inch (3e, 4e en 5e generatie),IPad Pro 11-inch (1e, 2e en 3e generatie), IPad Air (4e generatie)

En daarom moet je een duidelijk budget hebben van hoeveel je bereid bent te investeren. Hierover merken we op dat de prijzen van het Apple toetsenbord variëren van 109 €, 170 €, tot 399 €, afhankelijk van of het een toetsenbord voor computer of IMac is, naast andere criteria zoals het soort apparaat waarmee je het wilt verbinden.

Batterij

Zonder twijfel is de batterij een van de interessantste criteria om een Apple toetsenbord te analyseren

hoewel sommige dat wel hebben, zoals de toetsenborden voor IMac hebben andere, zoals het Smart Keyboard en het Smart Keyboard Folio, geen batterijen van welke soort dan ook nodig.

Evenzo heeft het Magic Keyboard voor iPad geen batterijen nodig, maar wel een poort zodat je je toestel kunt opladen. Hieronder hebben we een tabel opgesteld met enkele specificaties betreffende dit criterium.

Type toetsenbord Batterij USB verbinding Type verbinding Duur

Smart Keyboard;

Elk jaar presenteert het dus een nieuw model dat fans en tegenstanders van het merk verrast; bovendien is dit het enige technologiebedrijf dat het patent heeft voor de creatie van het Apple universeel toetsenbord. Tenslotte kunnen we erop wijzen dat ondanks het feit dat het Apple toetsenbord een high-end toetsenbord is, de prijzen ervan dus hoog zijn de meeste gebruikers vinden dat het in de pas loopt met zijn functionaliteit, veelzijdigheid, autonomie, en gemakkelijke configuratie, zodat het als een goede investering beschouwd wordt.

(Featured Image Source: Ilya Pavlov: wbXdGS_D17U / Unsplash)>

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies