Laatst bijgewerkt: 01-09-2021

Vroeger waren juwelen voor mannen louter een statussymbool en beperkt tot hun functionaliteit, zoals een horloge of een trouwring. Intussen is vast komen te staan dat ook mannen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten als het om juwelen gaat en zich naar believen kunnen tooien met de meest uiteenlopende accessoires. Gelukkig maar! Ook voor mannen wordt de perfecte outfit pas afgerond door de bijpassende sieraden.

Zo worden ook armkettingen voor mannen steeds populairder. In hun verschillende variaties geven ze elke outfit net dat beetje extra, of het nu met een T-shirt, overhemd of jasje is. Omdat er zowel sobere als opvallende modellen zijn, is er voor elke smaak en gelegenheid wat wils. Het is ook mogelijk de hanger van de armband te personaliseren en zo steeds een betekenisvol symbool bij je te dragen.
Beste Armbanden heren: Onze selectie

Shopgids Armbanden heren: Alles wat je moet weten

Als je met een herenarmband ook stijlvolle accenten aan je outfit wilt toevoegen, moet je op een paar dingen letten voor het beste effect.

Dit zijn de volgende koopcriteria

  • Werkingssfeer
  • Materiaal
  • Verwerking
  • Hanger
  • Mate van personalisatie

In het volgende leggen we uit wat in elk aspect belangrijk is.

Omtrek

Voordat je een herenarmband koopt, moet je niet afgaan op een loutere schatting van de omtrek van je pols, maar precieze metingen doen.

Als je al een herenarmband in je bezit hebt, kun je hem precies opmeten van sluiting tot uiteinde en dan een nieuwe armband van dezelfde lengte zoeken.

Als je nog geen armband hebt, of voor de zekerheid, kun je ook de precieze omtrek van je pols opmeten. Je hoeft het alleen maar eenmaal om je pols te wikkelen en de waarde te noteren waarop het meetlint weer nul raakt, dus eenmaal om je hand.

Als je liever een lossere herenarmband hebt, kun je gewoon 1-2 cm aan de omtrek toevoegen.

Als leidraad kun je ook vinden dat gangbare armbandlengtes variëren van 18cm tot 23cm.

Materiaal

Afhankelijk van je smaak zijn armbanden voor mannen verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan materialen.

Je hebt de keuze tussen een edele zilveren of gouden armketting. Armkettingen voor mannen van roestvrij staal zijn ook erg populair en meestal verkrijgbaar in robuustere modellen.

Je kunt ook niet fout gaan met een klassieke leren armband. Combinaties van leer en roestvrij staal zijn een bijzondere blikvanger en zijn verkrijgbaar in veel winkels en online shops.

Als alternatief gaan veel mannen bij het kopen van hun armband ook voor modellen van houten kralen of gevlochten stof.

Afhankelijk van de gelegenheid en je voorkeur, kun je een of meer van deze materialen kiezen.

Vakmanschap

Het is aan te raden je bij de aanschaf van een herenarmband te richten op goed vakmanschap, want de armbanden worden meestal heel vaak gedragen en gaan alleen lang mee als ze van goede kwaliteit zijn.

Een aspect waar je op moet letten is de sluiting van de herenarmband. Het mag in geen geval klemmen en mag niet losjes aan de armband vastzitten.

Bij leren armbanden gaan modellen van echt leer over het algemeen langer mee. Er zijn echter ook goed gemaakte modellen van nepleer.

Afhankelijk van de gelegenheden waarvoor je de armband wilt dragen, is het ook de moeite waard aandacht te besteden aan de stevigheid en waterbestendigheid ervan. Voor langere buitenactiviteiten, bijvoorbeeld, zijn dikke gevlochten armbanden heel geschikt.

Hanger

Niet elke armband voor mannen heeft een hanger. Een hanger kan de armband echter een meerwaarde geven en er een echte blikvanger van maken.

Hangers zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van materialen en met talrijke motieven. Van letterhangers tot kruisen of doodshoofden, er is voor elk wat wils.

Zilveren hangers zien er bijzonder mooi uit, maar uiteindelijk is het het belangrijkst dat het materiaal van de hanger harmonieert met dat van de armband.

Mate van personalisatie

Een groot voordeel van armbanden voor heren is de mogelijkheid ze individueel en betekenisvol te maken. Letterhangers kunnen bijvoorbeeld symbool staan voor je geliefde of je kinderen, die je dan altijd bij je kunt dragen.

Mannen kunnen hun passie voor hun favoriete hobby ook effectief uitdrukken via hun armband – enthousiaste bergbeklimmers dragen bijvoorbeeld een berghanger aan hun armband, of sporters een motief van hun sport.

Zo krijgen mannenarmbanden een stukje van de identiteit van de drager en worden ze met nog meer plezier gedragen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Om je nog beter te begeleiden bij je aankoopbeslissing, willen we hieronder ingaan op de belangrijkste vragen over armbanden voor mannen.

In welke stijlen zijn armkettingen voor mannen verkrijgbaar?

Armkettingen voor mannen zijn er in een grote verscheidenheid van stijlen, zodat er voor elke gelegenheid en smaak een passend model is.

  • effen armbandenvoor mannen: Effen armbanden voor mannen zijn klassiek gemaakt van fijn goud, zilver of roestvrij staal. Maar dunne armbanden van stof of leer kunnen ook tamelijk gewoon zijn.
  • meerlaagse armbanden voor mannen: Kun je niet kiezen voor één materiaal of stijl en ben je niet bang voor een wat flitsender mannenarmband? Dan is een meerlagig model zeker een optie voor jou. Hier worden materialen als leer, parels of roestvrij staal slim met elkaar gecombineerd en vormen ze een stijlvolle totaalconstructie voor je pols.
  • robuuste armbanden voor mannen: Zulke dikke herenarmbanden van roestvrij staal, leer of gevlochten koord onderstrepen je mannelijkheid en geven je verschijning een zelfverzekerde toon.
  • Mannenarmbandenmet hangers: Mannenarmbanden zijn bijzonder geschikt voor mannen die graag een betekenisvol symbool bij zich dragen en willen dat hun armband hun identiteit weerspiegelt.

We raden je aan je keuze te laten afhangen van de gelegenheid en de outfit waarvoor de armband bedoeld is.

Van welk materiaal moet mijn herenarmband gemaakt zijn ?

Dit hangt helemaal van je smaak af. Sommige mannen geven de voorkeur aan discrete en zachte materialen, andere geven de voorkeur aan een robuust model.

De populairste materialen zijn edelmetalen (d.w.z. goud, zilver of zelfs staal), leer, gevlochten stof of houten kralen.

Zorg ervoor dat het materiaal van je armband bij de gelegenheid en de outfit past. Voor activiteiten die veel armbeweging vergen, raden we dunne stoffen armbanden aan die niet afleiden.

Hoe combineer ik mijn herenarmband met mijn horloge?

Het zal je zeker lukken om je horloge en je herenarmband te combineren met deze eenvoudige tips.

Zorg ervoor dat je de armband aan dezelfde kant draagt als het horloge, zodat de andere pols vrij blijft. Dit ziet er meestal stijlvoller uit. Wees niet bang om verschillende materialen te combineren. Vooral verschillende edelmetalen harmoniëren goed met elkaar.

Het is echter belangrijk dat het horloge de “ster van de show” blijft. Je kunt beter extreem robuuste armbanden of modellen met veel lagen vermijden als je de indruk hebt dat je horloge erin verloren gaat.

Zijn armbanden een “vrouwending”?

Nee, helemaal niet! Zoals in dit artikel wordt aangetoond, kunnen ook mannen armkettingen op allerlei manieren gebruiken om je outfits te verfraaien.

Veel vrouwen waarderen het ook als mannen zelfverzekerd hun smaak uitleven en zich niet laten imponeren door achterhaalde stereotypen. Dit geldt niet alleen voor armbanden, natuurlijk, maar ook voor alle andere soorten sieraden.

Hoe maak ik mijn gepersonaliseerde armband voor mannen?

Een armband voor mannen met een persoonlijke betekenis ziet er niet alleen goed uit, maar scoort ook met sentimentele waarde. Metalen hangers met gravure zijn hier bijvoorbeeld ideaal voor, maar ook symbolen als hangers of bepaalde kleuren of materialen geven een persoonlijk tintje aan je armband.

Veel online winkels bieden individuele ontwerpmogelijkheden, en ook in de winkel komen ze zeker tegemoet aan je wensen.

Styling tips voor heren armbanden: Hoe bereik je de perfecte look met een herenarmband

Houd het gevarieerd en experimenteer!

Combineer je herenarmband met een slim horloge of met andere armbanden. In het laatste geval heet dit gelaagdheid, d.w.z. het gebruik van verschillende lagen. Dit effect treedt automatisch op bij meerlaagse armbanden.

Probeer verschillende combinaties uit en kijk waar je je het prettigst bij voelt. Investeer in kwaliteit, want goedkope armbanden voor mannen zien er vaak niet aantrekkelijk uit en gaan ook niet lang mee.

Samenvatting

Het cliché dat sieraden alleen voor vrouwen zijn, is al lang ontkracht en dus zijn er ook voor mannen veel leuke mogelijkheden om met een of meer bijpassende herenarmbanden spannende accenten aan hun outfits te geven. Er is een grote verscheidenheid aan materialen voor elke gelegenheid, waarbij edelmetaal, leer of gevlochten stof het populairst blijken te zijn.

Door verschillende herenarmbanden tegelijk te dragen of ze te combineren met een horloge kun je meer afwisseling krijgen. Gepersonaliseerde herenarmbanden met betekenis voor jezelf zijn ook zeker het overwegen waard.

(Afbeeldingbron: unsplash / Kumpan Electric)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies