Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

20Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

45Verzamelde opmerkingen

Het maakt niet uit of je rookt of het gewoon je huis wilt versieren in afwachting van een gast die het gebruikt. Een asbak blijft altijd synoniem voor elegantie en zorgzaamheid. Maar eerst moet je de juiste kiezen en hier laten we je zien hoe je dat doet. Hoewel de wetten strenger worden tegen rokers, zijn asbakken nog steeds een kenmerkend element in huizen en in openbare ruimten, ze zijn erg handig om as en sigarettenpeuken in op te vangen, terwijl je na een lange dag werken in de tuin ontspant.

Mis dit zeer complete artikel niet, waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt om de beste asbak te kopen, beginnend met de basisfactoren die je moet overwegen, tot aspecten als ontwerp, vorm, grootte, enz. We hopen dat je ze nuttig vindt en dat het je lukt de asbak te vinden die je zoekt.
Belangrijk om te weten

op een rijtje

 • Asbakken zijn een container voor as, maar ze dienen ook om sigaretten te ondersteunen terwijl ze niet gerookt worden, zodat ze gelijkmatig branden. Een secundaire functie kan decoratief zijn en je kunt ze ook elk ander gebruik geven dat je wilt, want ze zijn heel veelzijdig.
 • Ze kunnen gebruikt worden als asbakken voor binnen of buiten. Beide zijn heel nuttig voor deze twee soorten ruimten en ze zijn er in een grote verscheidenheid van materialen, ontwerpen, soorten en zijn perfect voor gebruik op verschillende plaatsen.
 • Als je gemakkelijk de juiste asbak wilt vinden, aarzel dan niet om criteria als materiaal en afmetingen in overweging te nemen. Zo kun je een model kiezen voor binnen, buiten of gemeenschappelijk gebruik en van alle voordelen genieten.

Beste Asbak: onze selecti

Koopgids

Als je met vrienden rondhangt, als je je ontspant na een vermoeiende dag, als je nerveus bent of het koud hebt; een sigaret kan veel helpen en daarom zijn asbakken een must voor elke ruimte, zodat je ervoor zorgt dat ze schoon en vrij van as blijven. We hebben deze koopgids ontwikkeld om je te helpen de beste te kiezen.

Asbakken kunnen heel decoratief en tegelijk functioneel zijn (Foto: Ian Franzen / Pixabay )

Wat is een asbak en wat zijn de voordelen ervan?

Een asbak is een vat dat gemaakt is met de bedoeling om de as op te vangen die van een sigaret valt. Het heeft de functie om aangestoken sigaretten vast te houden als je niet rookt, en de as en peuken op te vangen nadat de sigaret gedoofd is. Het helpt de netheid te bewaren en in sommige gevallen nare geurtjes te verminderen.

Anderzijds zijn ze een uitstekende decoratie voor het huis door de veelzijdigheid van hun materialen, soorten en ontwerpen. Het beste van alles is dat ze, als je geen roker bent, gebruikt kunnen worden als kruidenrekjes, juwelendoosjes en wat je verder maar kunt bedenken! Ze zijn perfect om zwerfvuil uit je huis te houden en zijn zeer milieuvriendelijk.

Voordelen
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Helpt geurtjes voorkomen
 • Houdt sigaretten vast als je niet rookt
 • Kan als decoratie gebruikt worden
Nadelen
 • Moet voortdurend schoongemaakt worden
 • Produceert een bron van vuil.

Asbakken

voor binnen of buiten – waar moet je op letten?

Asbakken zijn er in een ontelbare variëteit aan materialen en ontwerpen. De verschillen tussen de verschillende soorten asbakken zijn niet groot. In principe liggen ze in grootte, materialen en vormgeving. Hier willen we ze in twee categorieën groeperen om de uitleg te vereenvoudigen.

Indoor asbak: Je vindt ze in woonkamers, kantoren, badkamers, slaapkamers, enz. Ze zijn klein van formaat omdat ze sporadisch of door een kleiner aantal mensen gebruikt worden. Ze bestaan uit een bakje om de as in op te vangen en een ruimte om de sigaret in te bewaren. Zo brandt het gelijkmatig, ook als je niet rookt.

Asbak voor buiten: Dit zijn andere soorten asbakken die voor hun gebruik andere kenmerken nodig hebben. Ze moeten bijvoorbeeld gemaakt zijn van een materiaal dat bestand is tegen alle soorten weer, zoals vochtigheid of overmatige hitte. Hij omvat ook andere professionele modellen die voor bedrijven of op straat kunnen zijn.

Binnen Buiten
Capaciteit 1- 4 personen/sigaretten Meer dan 5
Ontwerpen Rookvrij, tafelblad, draagbaar, vintage Vloerstandaard, wandmontage, auto
Materialen Hout, glas, siliconen, steen, plastic, metaal, koper, keramiek, marmer, porselein Roestvrij staal, ijzer, steen, brons, koper, cement, plastic Roestvrij staal, ijzer, steen, brons, koper, cement, plastic.
Gebruik Badkamer, slaapkamers, woonkamer, keuken, kantoor, enz. Tuinen, straten, terrassen, bij ramen, auto’s, rookruimtes, restaurants, enz.
Tipo Sobremesa Gemeenschappelijk

Waar koop je een asbak?

De juiste asbak kiezen is heel gemakkelijk als je weet waar je moet zoeken. Tabakswinkels zijn een heel goede optie, vooral als je speciale producten voor grotere sigaren of exclusieve ontwerpen wilt krijgen. Aarzel niet om een bezoek te brengen aan Tabaquería Habano 2000, Noble House, El cigarrito of Sanborn.

Aan de andere kant kun je de beste koop voor asbakken krijgen vanuit je eigen huis. Dat klopt! Aarzel niet om een bezoek te brengen aan online winkels als Tabasa, ZaraHome, Gearbest Mexico, Amazon. Als je grotere of meer buitenasbakken nodig hebt kun je terecht in winkels als Art Center of Castings Mexico.

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen asbakken kunt vergelijken en beoordelen

We kunnen in elke winkel gemakkelijk een asbak krijgen omdat het een erg populair product is, wat we niet weten is dat elk model andere kenmerken heeft en de ervaring van een roker aanzienlijk kan verbeteren; voor je een asbak koopt, raden we je aan de volgende kenmerken in overweging te nemen

 • Materialen
 • Ontwerp
 • Soorten
 • Voor gemeenschappelijke ruimten

Materialen

Zoals we al gezegd hebben, kan een asbak van vele materialen gemaakt worden. Sommige voegen meer toe aan de inrichting en andere zijn meer functioneel, om je niet in verwarring te brengen hebben we de meest gebruikte verzameld en leggen we ze kort uit. Zo hopen we je te helpen bij het kiezen van het exemplaar dat het beste bij je past.

Delicate materialen: Ze zijn decoratief en functioneel. Ze kunnen gemaakt zijn van marmer, glas of kristal, porselein of keramiek. Deze materialen zijn goed bestand tegen hitte en gemakkelijk schoon te maken; maar ze zijn kwetsbaar omdat ze gemakkelijk kunnen breken en worden meestal gebruikt in binnenruimten.

Resistente materialen: Ze zijn vooral heel functioneel, maar ook decoratief. Deze zijn het best voor buitenruimten, want ze zijn bestand tegen vochtigheid, bedekken wind en zijn slijtvast. Ze kunnen ook binnenshuis gebruikt worden vanwege hun lange levensduur, vooral als je niet van erg tere voorwerpen houdt.

Design

Asbakken zijn ideaal voor elke soort decoratie, want er zijn vele ontwerpen. Dit maakt het een beetje moeilijk om de juiste te kiezen, want in de loop der jaren zijn deze producten steeds beter geworden en geven ze de gebruiker steeds meer mogelijkheden. We hebben de meest populaire stijlen gegroepeerd en dat zijn de volgende:

Classics: Deze zien we meestal in ruimtes met decoratie uit vervlogen tijden. Asbakken zijn functioneel en decoratief. Ze kunnen een antieke of vintage stijl hebben en gemaakt zijn van delicate materialen zoals marmer of porselein met afwerkingen die een elegante en glamoureuze stijl geven.

Praktisch: Deze zijn overal te vinden. Hun voornaamste functie is as te bewaren, geuren te vermijden en draagbaar te zijn, zonder rekening te houden met de vormgeving. Ze zijn ook perfect voor minimalistische of eenvoudige omgevingen.

Eigentijds: Deze ontwerpen zijn moderner en futuristischer. Ze kunnen zowel praktisch als een uitstekende versiering zijn. Creativiteit is koning bij deze ontwerpen en ze zijn perfect om cadeau te geven of voor andere functies zoals dienbladen of juwelendoosjes, voor als je niet rookt.

Je kunt asbakzand toevoegen en het zal snel sigaretten doven (Foto: Death_Proof / Pixabay.com)

Types

Als goede roker zul je weten dat een asbak een belangrijk en nuttig hulpmiddel is. Ook als je geen roker bent, en je hebt een paar vrienden die dat wel zijn, of je bent gewoon geïnteresseerd in versieren. Asbakken zijn perfect om je sigaret op te laten liggen en zijn een mooi accessoire voor wie graag een peukje uitblaast. Enkele van de verkrijgbare soorten zijn:

Soort asbak Belangrijkste kenmerken
Zak asbak Klein Meestal voor één sigaret
Siliconen asbak Onverwoestbaar, Bevat aansteker, vloeitjes, filters, enz.
Anti-humo Asbak Elimineert rook, Kapselt geurtjes in, Lichtgewicht en stil
Draagbare asbak Klein, Met deksel, Ontworpen om overal mee naartoe te nemen
Glazen asbak Delicaat, Zwaar, Decoratief
Stenen asbak Delicaat, Zwaar, Decoratief Stenen asbak Delicaat, Zwaar, Decoratief Stenen asbak Delicaat, Zwaar, Decoratief
Sigarenasbak Groter formaat, Grotere sigarenhoudergleuven, Vierkante of ronde vormen

Voor gemeenschappelijke ruimten

Een van de manieren waarop asbakken geëvolueerd zijn is door hun toegevoegde functies. Het meest populair is het samenvoegen met een afvalbak of vuilnisbak. Zo kan een specifieke rookruimte gecreëerd worden, de bron van het vuil bevindt zich op één plaats en ze zijn ideaal voor buiten en voor gemeenschappelijke of gedeelde ruimtes.

Wandmontage: Ze zijn ideaal voor buiten gebouwen of in rookruimtes. Hoewel ze, als je van sociale evenementen houdt, ook thuis gebruikt kunnen worden. Ze zijn groot van formaat en je kunt het schoonmaken ervan een tijdje vergeten, want ze zijn bestand tegen grote hoeveelheden as.

Vrijstaand: Deze zijn ideaal voor gangen, tuinen, restaurants, enz. In sommige gevallen kunnen ze in de vloer verzonken worden voor stabiliteit, anders moeten ze altijd stabiel staan omdat ze gemaakt zijn om naar bepaalde plaatsen te worden verplaatst. Ze voegen elegantie toe en helpen om ruimtes schoon te houden.

Met vuilnisbak: Ze worden steeds populairder omdat ze twee problemen tegelijk oplossen. Het is een vuilnisbak en anderzijds bevat hij as en andere rookresten. Ze maken het schoonmaken gemakkelijker en zijn favoriet in zowel bedrijfsruimten als woningen.

(Zichtbare foto: Kostic Dusan/123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies