Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

28Onderzochte producten

39Bestede uren

40Beoordeelde onderzoeken

155Verzamelde opmerkingen

Tabletten en andere geneesmiddelen worden snel voorgeschreven voor allerlei klachten. Maar is dat echt nodig? Het is ook mogelijk om op een natuurlijke manier iets goeds voor het lichaam te doen en zo de gezondheid te bevorderen. Ashwagandha staat bekend als een geneeskrachtige plant en kan voor dit doel gebruikt worden. Maar waar gaat het precies om?

In onze grote Ashwagandha test 2023 beantwoorden we deze vraag en geven we je gedetailleerde achtergrondinformatie over Ashwagandha. We beantwoorden de belangrijkste vragen en presenteren enkele producten die op de werking van de geneeskrachtige plant berusten. Bovendien geven we je enkele criteria waar je op moet letten bij het kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Ashwagandha is een bijzondere geneeskrachtige plant die in de Duitstalige landen ook bekend is als winterkers, slaapbes en Indiase ginseng.
 • De plant zelf komt uit India, Pakistan en Afghanistan en is al meer dan 3000 jaar bekend om zijn helende werking op de psyche en het lichaam.
 • De geneeskrachtige plant kan op vele manieren gebruikt worden. Bladeren, bloemen, stengels, zaden, bessen, schors en ook de wortel worden gebruikt.

Beste Ashwagandha: Onze selectie

Nutravita Ashwagandha

Ontdek waarom Nutravita’s Biologische Ashwagandha KSM-66 capsules hét supplement zijn dat u zoekt. Met een krachtige dosis van 500mg full-spectrum ashwagandha wortel extract per portie en een voorraad voor 2 maanden, hoeft u slechts 1 capsule per dag in te nemen om te genieten van de voordelen van deze natuurlijke, biologische KSM-66 ashwagandha. Trouw aan de traditionele ayurvedische geneeskunde, wordt enkel de wortel geëxtraheerd om de adaptogene eigenschappen te benutten.

Weightworld Ashwagandha

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Dit krachtige supplement wordt geproduceerd volgens strikte Europese normen, is volledig veganistisch en vrij van toevoegingen. Bij WeightWorld zijn we trots op het gebruik van de meest natuurlijke, grondig in het laboratorium geteste ingrediënten om de allerbeste producten voor u te maken. Onze producten worden geproduceerd volgens hoge GMP-normen en zonder kunstmatige conserveermiddelen en kleurstoffen.

Vit4Ever Ashwagandha

Geniet van het premium ruwe materiaal dat wordt gebruikt in deze biologische Ashwagandha capsules: de originele “Withania somnifera”, die vers geteeld en geoogst wordt in India. Het wortelpoeder is absoluut onaangeroerd en wordt voorzichtig gedroogd, fijngemalen, waardoor het zijn natuurlijke spectrum van actieve bestanddelen behoudt, zoals het een biologisch product met een hoge kwaliteitsnorm betaamt.

Weightworld Ashwagandha

Ontdek de kracht van ashwagandha met de heerlijke ashwagandha gummies van WeightWorld. Profiteer van de vele voordelen die deze populaire ayurvedische plant te bieden heeft en ondersteun uw welzijn op een smakelijke manier. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen, bevatten deze krachtige gummies maar liefst 600 mg puur natuurlijk ashwagandha extract per stuk – de krachtigste formule ter wereld voor het beste effect.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je Ashwagandha koopt

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha is een geneeskrachtige plant uit het tegenwoordige India, Pakistan en Afghanistan die al meer dan 3000 jaar voor medicinale doeleinden gebruikt wordt. Ashwagandha zelf is Sanskriet en betekent “geur van het paard”. De naam is afgeleid van het feit dat men zegt dat de plant zowel een intense geur als een sterke werking heeft.

Ashwagandha

Ashwagandha is een oude geneeskrachtige plant uit Azië. (Beeldbron: 123rf.com / 93597511)

Visueel is het een kruidachtige tot struikachtige plant die tussen de 30 en 150 cm hoog kan worden. De plant draagt ook bessen. Strikt genomen is de plant inheems in heel Afrika, Zuid-Europa, maar ook in het Nabije Oosten en Zuid-Azië.

Wat doet Ashwagandha?

Ashwagandha heeft een positief effect op de psyche en het lichaam, waardoor het een lange lijst van ziekten kan behandelen. Er wordt een algemeen onderscheid gemaakt tussen de alkaloïden en de whitanoliden. Aangenomen wordt dat het positieve effect vooral te danken is aan de whitanoliden.

Bovendien geloven deskundigen dat de veelzijdige genezende werking van de plant veel meer een product is van vele ingrediënten dan het resultaat van één bepaalde stof. In principe geldt: hoe hoger het aandeel whitanoliden, hoe groter het effect. De meeste producten bieden doseringen van 2,5 – 10 %.

De tabel hieronder geeft je een snel overzicht van de verschillende toepassingsgebieden van ashwagandha.

 • Stress: Ashwagandha vermindert de afgifte van het stresshormoon cortisol. Door je stressniveau te verminderen, kun je allerlei secundaire ziekten voorkomen. (1)
 • Slaapstoornissen: Ashwagandha helpt bij slapeloosheid, problemen met inslapen en de hele nacht doorslapen.
 • Angst en paniek: Ashwagandha werkt stressverlagend en kalmerend omdat het onevenwichtigheden in hormonen en neurotransmitters in evenwicht brengt.
 • Depressie: Ashwagandha helpt bij stress, slaapstoornissen, hypothyreoïdie en heeft een ontstekingsremmende werking. Al deze klachten kunnen oorzaken of begeleidende symptomen van depressie zijn.
 • Potentie, libido, testosteron: Het innemen van ashwagandha heeft een positief effect op potentie en libido doordat het leidt tot een verruiming van de bloedvaten die naar de geslachtsdelen stromen. Het verlaagt ook het stressniveau, verhoogt de testosteronproductie en het aantal zaadcellen. (2)
 • Vruchtbaarheid: Het innemen van ashwagandha extract verbetert de kwaliteit van het sperma bij onvruchtbare mannen aanzienlijk, en daarom concludeerden wetenschappers dat ashwagandha beslist de therapie tegen onvruchtbaarheid kan ondersteunen. (3)
 • Vergroot het uithoudingsvermogen: Uit een studie bleek dat professionele wielrenners hun uithoudingsvermogen aanzienlijk konden vergroten nadat ze acht weken lang ashwagandha capsules hadden ingenomen. (4)

Hoe effectief is Ashwagandha tegen stress?

Ashwagandha is vooral bekend om het verminderen van stress. Stress is niet zelden de eerste domino die verantwoordelijk is voor een enorm aantal ziekten. Het volgende is een voorbeeld

 1. Verhoogde stressniveaus leiden tot slechtere slaap.
 2. Het gevolg hiervan is een lager stressniveau. Niet zelden wordt dit gevolgd door een nog hoger stressniveau. Bovendien is gebleken dat slaaptekort tot zwaarlijvigheid en geestesziekte leidt.
 3. Het verhoogt dan de kans op ontstekingen. Dit leidt uiteindelijk tot het metabool syndroom met verdere problemen als hoge bloeddruk en diabetes en aderverkalking.

Permanente stress is bijzonder schadelijk, want het kan tot tal van gezondheidsklachten leiden, bijvoorbeeld door de permanente verhoging van de cortisolspiegel. Enkele daarvan zijn burnout, vermoeidheid, depressie, zwaarlijvigheid en hart- en vaatziekten.

Stressniveaus worden uiteindelijk beïnvloed door allerlei factoren, zoals genetische aanleg, leefomstandigheden, voeding, enz. Ashwagandha kan helpen om de afgifte van het stresshormoon cortisol te verminderen. Dit kan ook secundaire ziekten voorkomen. (1)

Tegen welke ziekten kan ashwagandha gebruikt worden?

Ashwagandha heeft niet alleen een stressbestrijdend effect. Het kan ook gebruikt worden om veel andere ziekten te behandelen.

De geneeskrachtige plant kan bijvoorbeeld helpen tegen slaapstoornissen, daarom wordt hij ook wel slaapbes genoemd. Volgens onderzoek heeft de plant een slaapbevorderend effect dat kan helpen bij slaapstoornissen zoals slapeloosheid, problemen met inslapen en de hele nacht doorslapen.

Ashwagandha kan ook helpen tegen angst en paniek. Ook moet vermeld worden dat deze aandoeningen vaak veroorzaakt worden door een hoog stressniveau. Door zijn stressverlagende en kalmerende werking kan ashwagandha uitstekend helpen tegen angst- en paniektoestanden.

Bovendien helpt de geneeskrachtige plant tegen depressie. Het verband tussen stress en depressie is bepaald geen nieuw terrein, en daarom kan zonder twijfel gezegd worden dat een laag stressniveau bovendien het risico op depressie vermindert.

In 2014 voerden wetenschappers experimenten uit op ratten met door collageen veroorzaakte artritis. Ze ontdekten dat ashwagandha wortelpoeder een ontstekingsremmend effect heeft en de ernst van artritis vermindert door het functioneel herstel van de motoriek te verbeteren en de symptomen van artritis te verzachten. (5)

Ashwagandha kan ook helpen tegen allerlei andere aandoeningen. Hieronder volgt een lijst van enkele van hen

 • Hypothyreoïdie en de ziekte van Hashimoto
 • Bijnierinsufficiëntie
 • Vermoeidheid en uitputting
 • Diabetes type 2

Wanneer werkt Ashwagandha?

Het effect is afhankelijk van de toedieningsvorm, het individu en het overeenkomstige gebied (bv. slaap, kracht en snelheid, enz.).

Bij het verhogen van kracht en snelheid treedt het effect meestal heel snel op. Het is daarom aan te raden ze onmiddellijk voor de inspanning in te nemen. Hetzelfde geldt voor slaap. Als je het direct voor het slapengaan inneemt, kan dat de slaap aanzienlijk verbeteren.

Interessant is dat het stressverminderende effect van ashwagandha ook op langere termijn werkzaam is. De reden hiervoor is dat een laag stressniveau de slaap in het algemeen aanzienlijk kan bevorderen. Hetzelfde geldt voor het in evenwicht brengen van de hormoonproductie. Hier moet opgemerkt worden dat lichamelijke ziekte niet binnen een paar uur verholpen is.

Het is vergelijkbaar met spieropbouw; door kracht en snelheid te verhogen kan de opbouw aanzienlijk verbeteren. De resultaten zijn echter pas over langere tijd merkbaar.

Ashwagandha kan potentie, libido en testosteron verhogen

Een gestaag groeiend aantal mensen lijdt aan een extreem laag libido, terwijl veel mannen ook een potentieprobleem hebben. Niet zelden echter is een hoog stressniveau de doorslaggevende factor.

Hoewel er al een lange rij van chemische middelen zoals Viagra bestaat om het probleem te bestrijden. Ashwagandha is echter een natuurlijk middel dat ingenomen kan worden zonder je zorgen te maken over bijwerkingen.

Bovendien verhoogt de plantaardige stof de productie van testosteron, dat enerzijds verantwoordelijk is voor de opbouw van spiermassa en anderzijds een belangrijke rol speelt bij de geslachtsgemeenschap. Bovendien wordt ook de spermaproductie gestimuleerd.

Ashwagandha tegen haaruitval en grijs haar

De geneeskrachtige plant is ook een krachtig middel tegen grijs haar en haaruitval. Het is niet alleen de genetica die een rol speelt, zoals veel mensen veronderstellen. Factoren als voeding, stressniveau, levensstijl, maar ook mogelijke ziekten spelen een grote rol.

Het is nu een erkend feit dat te veel stress vaak kan leiden tot haaruitval of grijs haar. Ashwagandha kan hierbij helpen. Door de vermindering van het hormoon cortisol wordt stress verminderd. Bovendien helpt de geneeskrachtige plant om andere hormonen, zoals de schildklier of de geslachtshormonen, te normaliseren.

Ashwagandha heeft echter ook een direct effect op het haar. Door het in te nemen worden de haarwortels versterkt en wordt de houvast van het haar op de hoofdhuid verbeterd.

Voor grijs haar helpt de plant om vrije radicalen op te ruimen. Deze zijn betrokken bij het proces van grijs worden van het haar. Bovendien wordt de intensiteit van het pigment melanine verhoogd, dat verantwoordelijk is voor de kleur van het haar, en ook van de huid.

Insulineproductie – Ashwagandha kan helpen

Volgens een studie bij ratten ontdekten onderzoekers dat ashwagandha de B-cellen van de alvleesklier beschermt tegen verdere beschadiging en geleden schade zelfs gedeeltelijk kan terugdraaien.

De B-cellen zijn verantwoordelijk voor de insulineproductie. Met andere woorden, de geneeskrachtige plant ondersteunt indirect de insulineproductie. Bovendien is ashwagandha behulpzaam bij sommige klachten die optreden in samenhang met diabetes.

Leververvetting, bijvoorbeeld, is een mogelijk probleem dat vaker voorkomt bij diabetici. Vrije radicalen zijn betrokken bij het ontstaan ervan. Deze kunnen leiden tot zogenaamde lipide peroxidatie. Dit is de vernietiging van de vetlaag binnen de celwanden.

In het geval van levercellen is een vervette lever het resultaat. Door deze kleine triggers te bestrijden, kan ashwagandha het proces tegengaan.

Bovendien staan diabetici bekend om hun slechte cholesterol- en triglyceridengehalte. Een studie bij diabetici wees uit dat de plant het cholesterolgehalte in het bloed met 15% kon verlagen, terwijl de triglyceriden met 10% daalden.

Ashwagandha kan zwaarlijvigheid bestrijden

De geneeskrachtige plant kan mensen helpen afvallen, vooral als ze overgewicht hebben. Ook hier is de reden vaak stress. Te veel ervan kan je niet alleen beroven van de motivatie om af te vallen, maar ook leiden tot gefrustreerd eten. Vooral bij chronische stress is een toename van het lichaamsgewicht bijna voorgeprogrammeerd.

Aanhoudende stress leidt tot een toename van de cortisol afscheiding, waardoor de eetlust toeneemt. Dit blijft op zijn beurt tot het cortisol peil weer daalt.

In een studie onderzochten onderzoekers van het University College London (UCL) het verband tussen het gemiddelde niveau van cortisol en de heupomvang, en ook de body mass index (BMI). Het geheel werd op het haar afgemeten. Over een periode van vier jaar werden gegevens van meer dan 2500 mensen verzameld.

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat verhoogde cortisolspiegels inderdaad samenhingen met een hogere tailleomtrek en BMI. Daarom kan gezegd worden dat hoe groter de afgifte van het stresshormoon is, hoe meer het lichaamsgewicht toeneemt.

Interessant was dat de studie ook vaststelde dat mensen boven de 30 jaar met overgewicht bijzonder hoge cortisolspiegels hadden.

Is Ashwagandha legaal?

Ashwagandha wordt in Duitsland als voedingssupplement beschouwd en is dus volkomen legaal. In tegenstelling tot een geneesmiddel is er geen medisch attest nodig. Bovendien is de plant ook geschikt voor kinderen.

bovendien is Ashwagandha niet alleen in apotheken te koop.

Internet platforms zoals Amazon of Ebay bieden een grote verscheidenheid aan producten.

Besluit: Welke soorten ashwagandha zijn er en welke is de juiste voor jou

In principe kun je onderscheid maken tussen drie verschillende soorten / species van ashwagandha

 • Capsules
 • Poeder
 • Olie

In het volgende leggen we de verschillende soorten uit en hun respectieve voor- en nadelen. Dit zal je helpen om het meest geschikte Ashwagandha product voor je te vinden.

Wat zijn Ashwagandha capsules en wat zijn de voordelen en nadelen?

In ashwagandha capsules zit de stof in het omhulsel van de capsule. Dit bestaat uit gelatine en komt meestal alleen vrij in de maagstreek.

Voordelen
 • Smaakloos
 • Aanbevolen voor nieuwkomers vanwege de vaste dosering
Nadelen
 • Mogelijk ongeschikt voor veganisten en vegetariërs
 • Het effect is vertraagd

De werkzame stof verspreidt zich dan via de bloedbaan door het hele lichaam. De capsules zijn smaakloos en moeten in combinatie met een vloeistof ingenomen worden.

Wat is Ashwagandha poeder en wat zijn de voordelen en nadelen?

Ashwagandha poeder kan op vele manieren gebruikt worden. De gemakkelijkste manier is thee zetten door wat van het poeder met heet water te mengen en de vloeistof te drinken na de gebruikelijke wachttijd van 10 tot 15 minuten. Het poeder kan ook gebruikt worden om te bakken of als topping voor yoghurt.

Voordelen
 • Kan op vele manieren gebruikt worden
 • Kan individueel gedoseerd worden
 • Ashwagandha in zuivere vorm
Nadelen
 • Voorbereiding voor inname enigszins tijdrovend

Wat is Ashwagandha olie en wat zijn de voor- en nadelen?

Ashwagandha olie komt in flesjes en wordt gewoonlijk in druppelvorm via de tong ingenomen. Als alternatief kan het met een drankje ingenomen worden. Overigens is het een extract dat zit in een oplossing met alcohol. Er zijn echter ook alcoholvrije producten.

Voordelen
 • Snel en direct innemen
 • Geschikt voor onderweg
Nadelen
 • Niet geschikt voor kinderen vanwege het alcoholgehalte

Aankoopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om Ashwagandha te vergelijken en te evalueren

n het volgende laten we je zien welke criteria je kunt gebruiken om Ashwagandha producten te vergelijken en te evalueren. Dit zal het je gemakkelijker maken een overzicht te krijgen en een geschikt en doeltreffend product te kiezen.

Samengevat gaat het om de volgende criteria

 • Dosering
 • Hoeveelheid
 • Doseringsvorm

In het volgende lees je over de respectieve criteria en ontdek je waarom het voor jou zinvol is een product al dan niet op basis van de criteria te kopen.

Dosering

De dosering is ongetwijfeld het meest doorslaggevende criterium voor het gezondheidseffect. Je moet op twee punten letten

 • Whitanolide gehalte
 • algemene dosering (in mg)

Het whitanolide gehalte is uiterst belangrijk voor het positieve effect op het lichaam en vooral de psyche. Dit geeft aan hoe hoog het whitanolide gehalte is. Deze zijn grotendeels verantwoordelijk voor stressvermindering en andere positieve effecten.

Voor het best mogelijke effect wordt een product met het hoogst mogelijke whitanolide gehalte aanbevolen. De meeste producten variëren tussen 2,5 – 10 %.

Een andere factor is de algemene dosering. Een dagelijkse dosering van 350 tot 600 mg is aan te bevelen. Indien nodig wordt ook een dosering tot 1000 mg aanbevolen.

Dit hangt echter af van het doel en van de persoon. Bij ernstige ziekten is een hogere dosis duidelijk doeltreffender. Bovendien is elk lichaam uniek en reageert daarom anders op de stof. Het lichaam heeft ook een zekere tijd nodig om zich aan de plantaardige stof aan te passen.

Hoeveelheid

De hoeveelheid vertelt je hoe lang je het product kunt gebruiken tot het opgebruikt is. Voor langdurig gebruik is het daarom de moeite waard een product te kopen met de grootst mogelijke hoeveelheid. Capsules in hoeveelheden van 90 tot 120 zijn de regel. Voor poeder, daarentegen, varieert de hoeveelheid van 100 g tot 500 g.

In speciale gevallen, afhankelijk van de fabrikant, wordt zelfs meer dan 1 kg aangeboden. Maar als je het product eerst wilt uitproberen, zijn relatief kleine hoeveelheden precies de juiste keuze.

Doseringsvorm

De doseringsvorm is vooral omwille van de naleving. Als je de kruidensubstantie zo snel mogelijk wilt innemen, zijn capsules optimaal omdat ze smaakloos zijn en in één keer doorgeslikt kunnen worden.

Het poeder, daarentegen, heeft de typische smaak van ashwagandha, waar je even aan moet wennen. Het poeder kan echter ook gebruikt worden om thee van te drinken of om mee te bakken.

De olie, daarentegen, kan sneller door het lichaam worden opgenomen dan het poeder, maar gaat ook gepaard met een smaak waaraan je even moet wennen. Bovendien kan de dosering individueel bepaald worden.

Wetenswaardigheden over ashwagandha

Ashwagandha en Ayurveda

In de Ayurveda is ashwagandha heel belangrijk. De geneeskrachtige plant wordt geacht een balancerende en harmoniserende werking te hebben. In de Ayurveda zelf, een gezondheidssysteem dat meer dan 5000 jaar oud is, worden veel van de meest effectieve geneeskrachtige planten gevonden. Interessant is dat de plant pas een paar jaar geleden in wetenschappelijke kringen bestudeerd werd.

Bijgevolg is het aantal studies nog beheersbaar. De werking van de meeste planten, zoals ashwagandha in dit geval, is al bewezen, maar het werkingsmechanisme blijft onbekend.

In de Ayurveda wordt de geneeskrachtige plant gebruikt als zenuwtonicum. Tot de toepassingsgebieden behoren slaapstoornissen en stress, maar ook spijsverteringsklachten en als afrodisiacum voor mannen en vrouwen. Bovendien heeft de plant een regenererende werking op het spierweefsel.

In het oude gezondheidssysteem worden drie verschillende levensenergieën onderscheiden, die ook dosha’s genoemd worden

 • Vata: regelt de bewegingen van het verstand en het lichaam.
 • Pitta: Bestaande uit vuur en water, regelt deze dosha ook de stofwisseling.
 • Kapha: Bestaande uit water en aarde, is deze dosha uiterst belangrijk voor de duurzaamheid en stabiliteit van het lichaam.

Ashwagandha wordt in de Ayurveda in verschillende vormen gebruikt

 • Oliemassages bestaande uit ashwagandha olie
 • Orale inname van geschikte tincturen en extracten
 • Pasta’s van wortels en bladeren van de geneeskrachtige plant bij uitwendige toepassing

Beeldbron: 123rf.com / 93597497

Referenties (5)

1. K. Chandrasekhar, Jyoti Kapoor, Sridhar Anishetty. A Prospective, Randomized Double-Blind, Placebo-Controlled Study of Safety and Efficacy of a High-Concentration Full-Spectrum Extract of Ashwagandha Root in Reducing Stress and Anxiety in Adults. Indian J Psychol Med. 2012 Jul-Sep; 34(3): 255–262.
Bron

2. Dongre S, Langade D, Bhattacharyya S. Efficacy and Safety of Ashwagandha (Withania somnifera) Root Extract in Improving Sexual Function in Women: A Pilot Study. Biomed Res Int. 2015;2015:284154.
Bron

3. Gupta A, Mahdi AA, Shukla KK, Ahmad MK, Bansal N, Sankhwar P, Sankhwar SN. Efficacy of Withania somnifera on seminal plasma metabolites of infertile males: a proton NMR study at 800 MHz. J Ethnopharmacol. 2013 Aug 26;149(1):208-14.
Bron

4. Shweta Shenoy, Udesh Chaskar, Jaspal S. Sandhu, Madan Mohan Paadhi. Effects of eight-week supplementation of Ashwagandha on cardiorespiratory endurance in elite Indian cyclists. J Ayurveda Integr Med. 2012 Oct-Dec; 3(4): 209–214.
Bron

5. Gupta A, Singh S. Evaluation of anti-inflammatory effect of Withania somnifera root on collagen-induced arthritis in rats. Pharm Biol. 2014 Mar;52(3):308-20.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Wissenschaftliche Studie
K. Chandrasekhar, Jyoti Kapoor, Sridhar Anishetty. A Prospective, Randomized Double-Blind, Placebo-Controlled Study of Safety and Efficacy of a High-Concentration Full-Spectrum Extract of Ashwagandha Root in Reducing Stress and Anxiety in Adults. Indian J Psychol Med. 2012 Jul-Sep; 34(3): 255–262.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Dongre S, Langade D, Bhattacharyya S. Efficacy and Safety of Ashwagandha (Withania somnifera) Root Extract in Improving Sexual Function in Women: A Pilot Study. Biomed Res Int. 2015;2015:284154.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Gupta A, Mahdi AA, Shukla KK, Ahmad MK, Bansal N, Sankhwar P, Sankhwar SN. Efficacy of Withania somnifera on seminal plasma metabolites of infertile males: a proton NMR study at 800 MHz. J Ethnopharmacol. 2013 Aug 26;149(1):208-14.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Shweta Shenoy, Udesh Chaskar, Jaspal S. Sandhu, Madan Mohan Paadhi. Effects of eight-week supplementation of Ashwagandha on cardiorespiratory endurance in elite Indian cyclists. J Ayurveda Integr Med. 2012 Oct-Dec; 3(4): 209–214.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Gupta A, Singh S. Evaluation of anti-inflammatory effect of Withania somnifera root on collagen-induced arthritis in rats. Pharm Biol. 2014 Mar;52(3):308-20.
Ga naar bron
Recensies