Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

25Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Deze keer gaan we het hebben over boxen voor baby’s, een accessoire dat ontworpen is om de kleintjes comfortabel en veilig te laten spelen, zonder gevaar dat ze zich stoten en bezeren. Je vraagt je misschien af: Welke van alle modellen is de beste?

Laat ons je vertellen over de belangrijkste eigenschappen en kwaliteiten van baby boxen, zodat je de meest geschikte voor je kind kunt kiezen. Bij je beslissing moet je er rekening mee houden dat elk type box ontworpen is voor een bepaalde leeftijd, gewicht en grootte. We weten dat deze informatie je goed van pas zal komen!

We geven je alle nodige inhoud over dit product, inclusief de voordelen, nadelen, kenmerken, kosten, variëteiten en functies. We geven je ook advies over de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden voor je koopt – mis het niet!
Belangrijk om te weten

 • Baby boxen zijn accessoires van verschillende afmetingen, vormen, materialen en ontwerpen, die beschermd worden door hekken, spijlen, netten of insluitingsnetten, zodat kinderen erin kunnen spelen zonder gevaar te lopen geraakt en gekwetst te worden.
 • Er zijn verschillende soorten boxen voor baby’s, aangepast aan verschillende stadia en behoeften. De meest voorkomende zijn traditionele boxen, veiligheidsbeugels en reisspeelboxen, die verschillen in grootte, vorm, materialen en accessoires.
 • Er is zoveel variatie en keuze in boxen dat het soms moeilijk is de juiste te kiezen, dus moet met bepaalde factoren rekening gehouden worden, zoals de leeftijd en het gewicht van de baby, de materialen waarvan de box gemaakt is en de afmetingen, naast andere aspecten.

Beste baby box: Onze selectie

Koopgids: wat je moet weten over een baby box

In deze koopgids vertellen we je over de belangrijkste kenmerken en voordelen van baby boxen, zodat je het product grondig kunt leren kennen voor je het koopt. We vermelden ook bepaalde aspecten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de perfecte box voor je kind, zoals budget en waar je een verscheidenheid kunt krijgen.

Er is een grote verscheidenheid aan modellen, maten, formaten en materialen van boxen. (Foto: Irina Schmidt/ 123rf.com)

Wat zijn baby boxen?

Een baby box, ook wel box genoemd, is een babyaccessoire dat ontworpen is om kinderen veilig te laten spelen, want het bestaat uit een ronde, vierkante, rechthoekige of achthoekige ruimte, overdekt door een hekwerk met netten om te voorkomen dat kinderen zich stoten en bezeren.

De meeste hebben zachte randen en een gewatteerde vloer om ongelukken te voorkomen, want kinderen bewegen zich voortdurend tijdens het spelen. Er zijn ook boxen met tralies in plaats van netten, maar die worden minder vaak gebruikt omdat ze hard zijn en kinderen er tegen kunnen stoten.

Bovendien zijn jonge kinderen niet stabiel genoeg en vatbaar voor stoten, dus is het belangrijk dat de box goed passend is. Sommige boxen hebben zelfs handgrepen, zodat baby’s die net beginnen te zitten zich eraan kunnen vasthouden.

Wat zijn de voordelen van een box voor baby’s

?
Het belangrijkste voordeel van een box is de veiligheid die hij je baby biedt tijdens het spelen, en hij stelt je ook in staat korte dagelijkse bezigheden uit te voeren in de wetenschap dat je kind niet in gevaar is. Veel boxen hebben wieltjes om ze van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, wat erg handig en praktisch is.

Voordelen
 • Veilig voor baby
 • Baby ligt niet de hele tijd in de armen
 • Stelt moeder in staat korte activiteiten te doen
 • Kan van de ene plaats naar de andere verplaatst worden
 • Sommige dienen als alternatief kinderbedje
 • Gemakkelijk in elkaar te zetten
 • Handig op te bergen
Nadelen
 • Langdurig gebruik vermindert de motoriek
 • Langdurig gebruik beperkt de exploratie
 • Kan de ontwikkeling van het kruipen belemmeren
 • Is een plaats van afzondering
 • Kan baby ongerust maken
 • Meestal niet geschikt voor zeer actieve kinderen

Traditionele box, veiligheidsbeugel of reisspeen – waar moet je op letten?

Baby boxen kunnen in drie soorten verdeeld worden: de traditionele box, de veiligheidsbeugel en de reisspeen. Hieronder vertellen we je de belangrijkste kenmerken van elk van hen, zodat je ze kunt vergelijken en de meest geschikte voor je kind kunt kiezen.

Traditioneel: De traditionele of klassieke box is de vierkante of ronde box (meestal), die een verhoogde en gewatteerde vloer heeft om vallen op te vangen. Meestal heeft het een metalen of plastic structuur en gaas of netten om de baby te beschermen en de ouders in staat te stellen hem/haar te zien.

De meeste traditionele boxen die tegenwoordig bestaan hebben wieltjes om ze van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, wat erg praktisch en nuttig is. Ze zijn ook meestal gemakkelijk in elkaar te zetten en op te vouwen, zodat ze gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen zijn en de ruimte optimaal wordt benut als ze niet in gebruik zijn.

Veiligheidsstang: Veel baby boxen hebben alleen een veiligheidsstang of modulaire panelen waarmee ze op zichzelf gesloten kunnen worden, of geopend kunnen worden door een bepaalde ruimte af te sluiten. Ze fungeren als een veiligheids- of omheining om een bepaalde plaats af te sluiten.

Je kunt meestal spijlen en panelen verwijderen of toevoegen naar gelang je de box een grotere omvang wilt geven. Omdat ze meestal geen vloer of onderstel hebben, kunnen ze overal in huis geplaatst worden of zelfs buiten, waar een mat gelegd kan worden om vallen op te vangen en tegen vochtigheid te isoleren.

Reisspeelbox: Deze boxen zijn er meestal 2 in 1, d.w.z. wieg en box. Hun kenmerken lijken sterk op die van de traditionele baby box, hoewel ze meestal iets kleiner zijn, want ze zijn geschikt voor baby’s tot 12 maanden.

Ze zijn gemakkelijk op te vouwen en meestal voorzien van vakjes om basis baby-accessoires in op te bergen, zoals luiers, flessen, babypoeder, fopspenen, enz. en sommige hebben ook zacht speelgoed en luierzakken. Ze zijn licht en gemakkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen, zodat ze ideaal zijn voor op reis.

Traditioneel Veiligheidsbeugelx Reiscorral
Materialen Metalen frame en gaas Hout of kunststof Metalen frame en gaas
Stukken of opvouwbaar Opvouwbaar Stukken Opvouwbaar
Ontwerp Vierkant of rond, over het algemeenh Rechthoekig en achthoekig (vierkant in mindere mate) Rechthoekig, over het algemeen

Baby boxen bieden comfort en veiligheid aan kleintjes. (Foto: lakov Filimonov/ 123rf.com)

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende modellen baby boxen kunt vergelijken en beoordelen

Hier zijn de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een box voor je baby koopt. Het is belangrijk dat je op elk detail let om de beste koop te kiezen, naar je smaak en behoeften.

Maat

Eerst en vooral moet je nagaan hoeveel plaats je in huis hebt om de box in elkaar te zetten, want het is een accessoire dat op zichzelf al veel plaats inneemt. Het belangrijkste is dat ze praktisch zijn en niet hinderlijk worden, dus vertellen we je de voor- en nadelen van elk type pen.

Safety bar: Hoewel het niet bepaald de kleinste pennen zijn, hebben ze het voordeel dat ze met modules geleverd worden die aan de gewenste grootte aangepast kunnen worden, omdat ze in elkaar passen en naar de beschikbare ruimte ingericht worden. Het nadeel is dat ze vast staan en niet verplaatst kunnen worden.

Traditioneel. Deze pennen zijn niet verstelbaar en hebben de neiging veel plaats in te nemen, want hun standaardafmeting is 120 x 60 cm; ze worden echter meestal geleverd met wieltjes waarmee ze verplaatst kunnen worden. Bovendien zijn de meeste opvouwbaar, zodat ze gemakkelijk opgevouwen en opgeborgen kunnen worden als ze niet gebruikt worden.

Reispen. Deze lijkt erg op de traditionele box, maar is iets kleiner (meestal niet meer dan een meter lang), omdat hij ontworpen is voor baby’s tot 1 jaar oud. Omdat ze meestal ook met wieltjes en een eenvoudig montage- en vouwsysteem geleverd worden, is het een goede optie om de ruimte te optimaliseren.

Wist je dat baby boxen een van de meest gebruikte accessoires in huizen met kinderen geworden zijn?

Leeftijden

Hoewel de leeftijden schattingen zijn, is elke soort box voor een bepaalde fase ontworpen, want er zijn verschillende maten en sterktes naar gelang leeftijd en gewicht. Hier vertellen we je, als referentie, welke soorten pennen voor elk stadium aanbevolen zijn.

Reispen. Zoals we in de vergelijkende tabel vermeldden, is deze box, die meestal vergezeld gaat van een kinderbedje, speciaal ontworpen voor baby’s tot 1 jaar, want hij ondersteunt een gewichtslimiet van 11 kilo (het kinderbedje niet meegerekend). De luierwisselaar kan tot 13 kilo gebruikt worden.

Traditional. De traditionele box wordt aanbevolen tussen de leeftijd van 6 maanden en 2 jaar, want na deze leeftijd zal het gewicht van het kind de stevigheid van de box waarschijnlijk overschrijden. Het zal ook te klein zijn en de ruimte zal krap worden voor kinderen die voortdurend in beweging zijn tijdens het spelen.

Veiligheidsstang. Dit type box wordt aanbevolen voor oudere kinderen, tot 3 jaar, omdat hij breder is en meer bewegingsvrijheid biedt. In sommige gevallen zijn ze niet zo gewatteerd en beschermd, zodat ze niet aan te bevelen zijn voor baby’s en heel jonge kinderen.

Materialen

De meeste zijn meestal gemaakt van plastic, hout en aluminium met gaas. Buiten het materiaal, dat meer te maken heeft met de specifieke soorten en modellen van baby boxen, is wat belangrijk is de kwaliteit ervan. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden:

Plastic. Het beste materiaal voor plastic baby boxen is glasvezel, want het is isolerend, sterk en zeer duurzaam. Het wordt vaak gebruikt voor speeltoestellen zoals glijbanen, klimtoestellen en tunnels, en ook voor daken en andere accessoires.

Wood. Het is van essentieel belang dat het hout beschermd wordt tegen externe agentia zoals schimmel en bacteriën, die meestal veroorzaakt worden door klimatologische factoren zoals zon, regen, hitte, wind, enz. De meest aanbevolen houtsoorten zijn ceder en eik, die langer meegaan en geen ruwheid of splinters vertonen zoals grenen.

Aluminium. De beste metalen baby boxen zijn die van gegalvaniseerd staal, want dit materiaal voorkomt dat het metaal gaat roesten bij contact met vocht, en maakt het mogelijk dat de box binnen of buiten kan staan. Ze zijn ook resistenter en duurzamer.

De meest voorkomende pennen zijn gemaakt van hout, kunststof en aluminium. (Foto: tweety1104 / 123rf.com)

Veiligheid

Hoewel baby boxen ontworpen zijn om de veiligheid van de kleintjes te garanderen, zijn er toch enkele fundamentele aspecten waar je bij de aanschaf op moet letten. Hieronder vertellen we je aan welke veiligheidsmaatregelen dit product moet voldoen:

Structuur: De structuur moet stijf en stevig zijn, want de baby of het kleine kind zal er voortdurend op leunen. Hij moet daarom gemaakt zijn van stevig en bestendig materiaal dat door de steun niet kan omvallen, buigen of breken.

Hoogte: Het is ook belangrijk dat hij hoog genoeg is, zodat het kind er niet op kan klimmen en vallen. Als er gaas of netten in plaats van spijlen in zitten, moet het dik, stevig en van een dichte, compacte stof gemaakt zijn om te voorkomen dat het kind er met handen of voeten in kan grijpen.

Beschermers: Veiligheidsstangen, hekken, spijlen of modulaire panelen moeten bedekt zijn met zacht, gedempt materiaal (zoals schuimrubber) om het kind of de baby te beschermen als hij of zij er tegenaan stoot. De vloer moet ook bekleed zijn om vallen op te vangen.

Remmen: Traditionele baby boxen en reisspeelboxen worden meestal geleverd met wieltjes om ze gemakkelijk van plaats naar plaats te kunnen verplaatsen. Hoewel dit extra accessoire erg nuttig, praktisch en comfortabel is, is het noodzakelijk en essentieel dat de wielen een onafhankelijk remsysteem hebben.

Anderzijds is het belangrijk dat het speelgoed in de box zacht is en geen harde of scherpe randen heeft waarmee kinderen zich kunnen snijden. Soms zijn het de eenvoudigste dingen die tot builen en blauwe plekken kunnen leiden.

(Zichtbare foto: loganban/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies