Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

27Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

64Verzamelde opmerkingen

Er is niets mooiers dan je baby vredig te zien slapen op een zacht en veilig kussen. Deze keer willen we je alles laten zien over babykussens, zodat je de beste kunt kiezen. We laten je ook zien welke de beste zijn die vandaag op de markt zijn.

Zachtheid, veiligheid, schoonheid en nog veel meer zijn de dingen waarvan we wensen dat ze in elk babykussen aanwezig zijn. Er zijn er duizenden op de markt, maar ze voldoen niet allemaal aan deze kenmerken en als het niet het beste is, werkt het niet. Daarom helpen we je het beste product te kiezen dat er is.

We geven je gedetailleerde informatie, technische aspecten, voor- en nadelen van de producten, varianten, aankoopfactoren en beoordelingen van gebruikers. Dit alles zal je verzekeren dat je de best mogelijke aankoop doet.
Belangrijk om te weten

 • Het babykussen is een stuk waarop de baby vredig kan slapen. Bovendien biedt het andere voordelen zoals anti-reflux, traagschuim waardoor het kussen zich aan ons lichaam kan aanpassen, het is hypoallergeen en nog veel meer.
 • Er zijn verschillende soorten babykussens, die elk verschillende eigenschappen hebben die de kwaliteit van het leven van je baby verbeteren. Een van de meest in de handel gebrachte varianten is het borstvoedingskussen of oefenkussen, en ook het wiegkussen en het multifunctionele kussen.
 • Weten hoe je een babykussen koopt is niet zo eenvoudig als het lijkt, dus moet je weten met welke factoren je rekening moet houden als je er een koopt. Tot de criteria behoren de functies, de grootte, de leeftijd van je baby en de vormgeving of het uiterlijk.

Beste baby kussen: Onze selectie

Koopgids

De koopgids sectie helpt gebruikers om alles te weten te komen over het product dat ze op het punt staan te kopen. Iets weten is de beste manier om er zeker van te zijn dat je op het punt staat een goed product te kopen. Als je een uitstekende shopper en een baby kussen savant wilt worden, dan is dit de plek voor jou.

Er zijn duizenden ontwerpen in kussens die veilig zijn voor je baby. (Foto: kbt1016 / pixabay.com)

Wat is een babykussen en wat zijn de voordelen ervan?

Een babykussen is een voorwerp of onderdeel dat het hoofd en het lichaam van een baby ondersteunt. In tegenstelling tot een gewoon kussen is dit meestal van speciale materialen, zoals katoen, en met specifieke vormen om de veiligheid en slaap van de baby te garanderen.

Er zijn allerlei produkten voor de verzorging van baby’s en kussens konden daarbij niet ontbreken. Een product dat op verschillende plaatsen gebruikt kan worden, zoals in ledikanten, bedden of kinderwagens. Bovendien zijn ze er in verschillende maten, zodat elke baby, klein of mollig, ervan kan genieten.

Vroeger werd gezegd dat het niet aan te raden was kussens bij baby’s te gebruiken omdat ze hun houding vervormden. Nu zijn er kussens vervaardigd die dit soort situaties voorkomen, en die bovendien hypoallergeen zijn. Ongetwijfeld kan een markt zo belangrijk als deze hun toestand corrigeren en verbeteren.

Voordelen
 • Hypoallergeen
 • Verbetert de houding van je baby
 • Helpt bij de ontwikkeling van hun spieren
 • Voorkomt verstikking en plathoofdsyndroom
Nadelen
 • Ze zijn duurder dan een gewoon kussen
 • Moet grondig en zorgvuldig gewassen worden

Babykussens voor borstvoeding/oefening, kinderbed of multifunctioneel- Waar moet je op letten?

Een gewoon kussen kan dienen voor een gemiddelde volwassene of kind, maar als het om baby’s gaat is het beter ze iets speciaals te geven. In de wereld van babykussens zijn er drie soorten die op de markt opvallen: borstvoedingskussens, wiegkussens en multifunctionele kussens. Het is tijd om ze alle drie te leren kennen.

Borstvoeding of lichaamsbeweging. Dit is een van de meest gecommercialiseerde van het ogenblik en een van de duurste. Het komt meestal in ovale of u-vormige vormen, gemaakt van materialen als katoen, traagschuim of katoenlatex. Het vormt zich naar het hoofd en lichaam van de baby, wat betere borstvoeding en een betere spierontwikkeling mogelijk maakt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van dit babykussen is dat het zich niet alleen aan de vorm aanpast, maar ook plagiocephalie kan voorkomen. De vorm maakt het ook mogelijk de baby borstvoeding te geven of te voeden zonder gevaar voor verstikking.

Anti-reflux of wieg. Het babykussen voor de wieg is ook gemaakt van dezelfde materialen als het vorige. Een van de verschillen is de rechthoekige of vierkante vorm, waardoor hij in het bedje kan worden geschoven of geplaatst en het hoofdje van je baby iets omhoog kan blijven om verstikking en plagiocephalie te voorkomen.

Multifunctioneel. Deze kussens zijn kleiner dan de wiegkussens, maar door hun grootte passen ze in elke ruimte, van ledikanten tot kinderwagens of buggy’s. Als je een babykussen wilt dat allerlei klusjes kan doen en toch normaal blijft presteren, moet je een multifunctioneel kussen kopen.

Borstvoeding of lichaamsbeweging Wieg of anti-reflux Multifunctioneel
Gebruik Om borstvoeding te geven, te sporten en te slapen Slaap Slapen en voor kinderwagens of buggy’s
Maat Middelgroot (20 tot 30 cm lang) Groot (30 tot 50 cm lang) Middelgroot  (20 tot 30 cm lang)
Schoonmaken Regelmatig Gemakkelijk Regelmatig
Prijs‌ Hoog Medium Laag

Aankoopcriteria: factoren waarmee je verschillende baby kussen modellen kunt vergelijken en beoordelen

Weet je niet zeker hoe je het beste baby kussen kunt kiezen? We zijn er om je daarbij te helpen. Met de volgende winkelfactoren kun je verschillende producten vergelijken en beoordelen, en de beste uit vele kiezen, in dit geval het beste kussen voor je baby. Door deze tips op te volgen zul je niet falen in het kiezen van de juiste

 • Kenmerken
 • Maat
 • Leeftijd van de baby
 • Ontwerp

Functies

Je moet niet zomaar een eenvoudig kussen voor je baby kopen, je moet iets hebben dat zijn veiligheid, urenlange slaap en een onovertroffen houding garandeert. De eerste factor waar we op moeten letten is de functie die een babykussen kan hebben.

Zacht en hypoallergeen. Idealiter moet ons babykussen zacht aanvoelen. Dit kan bereikt worden als het gemaakt is van 100% katoenen stof, zodat de baby zich aan geen enkel deel van zijn kleine lichaam kan krabben of bezeren. Het moet ook hypoallergeen zijn om vervelende of ernstige allergieën te voorkomen of te vermijden.

Aanpasbaar en anti-reflux. Het babykussen moet het hoofdje van de baby comfortabel laten liggen, zodat plagiocephalie wordt voorkomen of geëlimineerd. Bovendien moet het een veilige houding bieden, zodat het kind geen problemen met reflux krijgt, en zich ook niet kan verslikken.

Een aanpasbaar kussen laat de spieren tot ontwikkeling komen en biedt de perfecte structuur voor baby’s die borstvoeding krijgen. Deze twee eigenschappen of functies verhogen de prijs van het kussen aanzienlijk, maar het is het waard als je je baby de grootst mogelijke veiligheid wilt bieden.

Ademend. Baby’s zweten soms door weersomstandigheden, en de omgeving kan er ook voor zorgen dat hun wieg of kussen vochtig wordt. Daarom hebben veel modellen babykussens de ademende functie ingebouwd. Het geeft je een droog en zacht rustoppervlak.

Maat

Er zijn verschillende maten babykussens voor verschillend gebruik. Het is ideaal dat je het exemplaar koopt dat bij je past, afhankelijk van het gebruik dat je ervan zult maken en de ruimte die je in je huis hebt. Het meest gebruikelijk zijn kussens tussen 20 en 30 cm lang, maar er zijn ook veel grotere kussens om in het kinderbedje te leggen (30 tot 50 cm).

Als je een kussen wilt om je baby overal in je huiskamer onder te brengen, kun je kiezen voor lange kussens, tussen 50 en 100 cm. Als je ze nu liever in kleine kinderbedjes, kinderstoelen of kinder- en wandelwagens gebruikt, kun je kiezen voor kussens tussen 20 en 25 cm. Het komt er op aan wat je ermee wilt doen.

Baby’s leeftijd

Ja, een baby zal niet hetzelfde kussen nodig hebben als hij of zij groeit. Een 2 jarige zal bijvoorbeeld geen borstvoedingskussen nodig hebben. Er is echter een babykussen gemaakt om hem in bepaalde stadia van zijn leven te vergezellen. Koop ook een kussen op basis van de leeftijd van de zuigeling.

0 tot 12 maanden. Pasgeboren, leren bewegen en wat onhandig, kortom, je kunt zo’n baby niet zomaar een kussen geven. Daarom is het altijd aan te bevelen traagschuim kussens, borstvoedingskussens en anti-reflux kussens te gebruiken. Deze bieden maximale veiligheid die je baby verdient en zijn uitstekend geschikt om in te slapen.

12 tot 24 maanden. Hij is niet zo klein meer, maar hij is nog steeds een baby. Koop kussens die veilig zijn voor hem om mee te bewegen. Koop ook een anti-reflux kussen zodat hij ‘s nachts of tijdens dutjes geen problemen meer heeft.

24 of meer maanden. Hij groeit nu op! Het is geen probleem om hem een gewoon of minder stevig kussen te geven. Zijn bewegingen zijn niet meer zo onhandig en hij weet dat plotselinge bewegingen niet zo goed zijn. Ben je een huiverige ouder, neem dan een multifunctioneel kussen.

Een goede positionering is van vitaal belang voor borstvoeding en een kussen is ideaal (Foto: hisins30 / pixabay.com)

Design

lijkt misschien pure smaak of stijl, maar als het om een babykussen gaat hoort daar ook aerodynamica bij. Bepaalde ontwerpen bieden meer geborgenheid dan andere, zoals ronde met een opening in het midden, of lange borstvoedingskussens die lijken op armen waarmee je je baby kunt verzorgen.

Behalve een goede vorm voor je baby’s kussen kiezen, moet je er ook op letten dat je iets kiest dat aangenaam is voor het oog. Een babykussen dat je echt aan een baby doet denken, met een grappige of schattige dierenvorm. We verzekeren je dat hij zich erg aangetrokken zal voelen tot zijn lekkere en zachte babykussen.

(Uitgelichte foto: Anna Grigorjevar / 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies