Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Kan gebruikt worden om alle spullen in op te bergen die in de badkamer gebruikt worden, zoals shampoos, handdoeken en toiletpapier, dit type kast vind je in verschillende maten, vormen, modellen en materialen. Daardoor past hij bij alle inrichtingsstijlen en ruimten.

En als je je badkamer aan het bouwen of verbouwen bent, maar niet weet welk type kast je moet kopen, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst hebben we alle informatie over dit product verzameld en aan het eind van de lezing weet je precies welk je moet kiezen, dus ga met ons mee en laten we gaan!




Belangrijk om te weten

 • Je kunt een kant-en-klaar badkamermeubel kopen of een geplande meubelzaak inhuren om een exclusief model te maken.
 • Dit meubel kan op verschillende plaatsen in de badkamer geplaatst worden, en is zeer aanwezig onder en boven de wastafel.
 • Badkamerkasten kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals PVC, aluminium, MDF en MDP.

Beste badkamermeubel: Onze selectie

Koopgids

De badkamerkast is een meubelstuk dat niet alleen dient om de dagelijks gebruikte producten in op te bergen, maar ook om de inrichting te verfraaien. Hij vult de ruimte aan en kan vergezeld gaan van spiegels en verschillende afwerkingen.

Tegenwoordig heeft vrijwel elk huis er minstens een in zijn badkamer en dankzij zijn veelzijdigheid is het niet moeilijk een model te vinden dat aan de behoeften voldoet. Om je dit te laten zien, hebben we deze Koopgids gemaakt en als je meer wilt weten lees je gewoon tot het eind.

Na foto uma mulher secando os cabelos de uma criança de toalha em frente a um espelho dentro de um banheiro.

In het badkamermeubel kun je handdoeken, cosmetica en veel andere dagelijks gebruikte producten opbergen. (Bron: Evgeny Atamanenko / 123rf.com)

Wat is een badkamermeubel?

Een badkamermeubel wordt vaak een kastje genoemd, en is een meubel dat ontworpen is om alle producten in op te bergen die in deze kamer dagelijks gebruikt worden.

Je vindt het in verschillende modellen, met open en gesloten mogelijkheden, met verschillende soorten deuren en ook in verschillende materialen zoals hout, PVC en zelfs aluminium.

Daarom is het een veel gebruikt product, omdat het zich aan alle smaken en maten van badkamers kan aanpassen, en een uitstekende bondgenoot is bij de inrichting en organisatie van de ruimte.
Het

is belangrijk te weten dat een kast en een badkamermeubel hetzelfde zijn. Maar als we het over een kastje hebben, bedoelen we het kastje dat onder de wastafel staat. Als het ergens anders staat, mag het geen kastje genoemd worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van het badkamermeubel?

Het badkamermeubel is een product dat deze ruimte op verschillende manieren kan helpen. Het eerste is op het gebied van organisatie, want het is mogelijk alle producten op één plaats te bewaren, zonder ze bijvoorbeeld boven op het aanrecht te moeten laten staan.

Een ander positief punt is dat de kast kan bijdragen tot de inrichting, want er zijn verschillende materialen en afwerkingen die gebruikt kunnen worden om de omgeving mooier en verfijnder te maken.

Men kan niet nalaten te benadrukken dat dit voorwerp in verschillende versies voorkomt, en dat er ook de mogelijkheid is het naar eigen behoefte te maken. Er zijn dus geen beperkingen en het kan in alle soorten badkamers gebruikt worden.

Je moet alleen voorzichtig zijn met sommige materialen waarin het badkamermeubel gemaakt kan worden, denkend aan de duurzaamheid ervan. Een voorbeeld is hout, een grondstof die bestand is tegen vochtigheid, maar die niet nat gemaakt kan worden.

Voordelen
 • Houdt de badkamer overzichtelijker
 • Voegt toe aan de inrichting
 • Kan in verschillende modellen en maten gemaakt worden
 • Biedt gemakkelijk toegang tot de dagelijks gebruikte producten
Nadelen
 • Sommige in de kast gebruikte materialen kunnen bederven als ze in contact komen met water

Op welke plaatsen kan de badkamerkast geïnstalleerd worden?

Ongeacht de grootte van de badkamer, is het essentieel te weten dat er geen regels zijn en dat dit type kast overal in deze ruimte kan worden geplaatst. In feite is dit een geweldige manier om de ruimte te optimaliseren en meer spullen op te bergen.

De meest voorkomende zijn de kastjes die onder de gootsteen geplaatst worden, en die, zoals we gezegd hebben, “kasten” genoemd worden. Deze hebben een dubbele functie en behalve dat je er je producten in kunt opbergen, verbergen ze ook eventueel zichtbaar sanitair.

Er zijn er ook die het badkamermeubel boven op de wastafel zetten en vaak worden deze met spiegels verbonden, wat een meer geraffineerde aanblik geeft. Een andere zeer haalbare optie is boven het toilet.

Vaak wordt deze ruimte in de badkamer vergeten en door er een kast te plaatsen kun je de muur beter benutten. Pas alleen op dat hij hoog genoeg is om niet in de weg te zitten.

Als je een grote badkamer hebt en er muren beschikbaar zijn, kun je er ook een kast in zetten. Pas alleen op dat je de plaats niet vol zet met kasten en zondigt op de esthetiek.

Na foto um banheiro com banheira ao lado esquerdo e uma bancada com pias, espelhos e armários do lado direito.

De meest voorkomende badkamerkasten staan onder de wastafel en zijn er in verschillende modellen. (Bron: shadowfirearts / Pixabay.com)

Wat bewaar je in een badkamermeubel?

Er is een veelheid aan producten die in het badkamermeubel opgeborgen kunnen worden en het ideaal is om in dit meubel alle voorwerpen op te bergen die in deze ruimte dagelijks gebruikt worden. Handdoeken, zeep, haarreinigingsproducten, nagelknippers, pincetten, borstels, haardrogers, stijltangen en toiletpapier zijn maar een paar voorbeelden.

Het is echter van essentieel belang dat je de kast georganiseerd houdt, zodat je er meer dingen in kunt opbergen. Daarvoor kun je manden organizers gebruiken en er steeds producten van dezelfde categorie in doen.

In een mand kun je bijvoorbeeld alleen haarartikelen bewaren zoals shampoo, conditioner, vochtinbrengend masker en dergelijke, in een andere kun je hygiëneproducten bewaren zoals tandpasta en zeep.

Bovendien kunnen de artikelen die minder gebruikt worden naar de bodem van de kast, terwijl de meest gebruikte vooraan moeten blijven staan. Een andere tip is als je badhanddoeken opbergt en er op dat moment rolletjes mee maakt en ze op elkaar stapelt om de ruimte optimaal te benutten.

Wat tandenborstels betreft, is het goed te weten dat ze in het badkamerkastje opgeborgen kunnen worden of boven de wastafel gelaten kunnen worden, maar het is van essentieel belang dat ze een beschermer hebben voor hun borstelharen om zo de verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Wist je dat sommige producten niet in het badkamerkastje opgeborgen kunnen worden? Deze ruimte bevat veel vochtigheid en kan daardoor schade toebrengen aan een reeks voorwerpen.

Weet dus dat make-up en medicijnen nooit in het badkamermeubel mogen staan, omdat de stoom en de temperatuur de eigenschappen ervan kunnen veranderen en de producten uiteindelijk kunnen bederven.

Na foto um banheiro com paredes marrons, bancada com duas pias, dois espelhos e armários em tom de tabaco com toalhas brancas guardadas.

Zowel fysieke als online winkels verkopen badkamermeubels en dankzij dat is het heel gemakkelijk om dit product te vinden om te kopen, waarbij het zelfs mogelijk is het naar smaak en behoefte samen te stellen. (Bron: Quark Studio / Pexels.com)

Koopcriteria: Factoren om badkamerkasten

te vergelijken
Nu we je alles over badkamerkasten verteld hebben en je zelfs getoond hebben hoe je de jouwe kunt gebruiken, is het tijd om uit te leggen met welke factoren je rekening moet houden bij het kiezen van het ideale model kast, het zijn

 • Maat
 • Kleur
 • Materiaal
 • Ontwerp
 • Deuropeningsstand
 • Aanwezigheid van spiegel

We zullen elk van hen hieronder in detail bespreken, zodat je het beter kunt begrijpen.

Afmetingen

Het eerste punt dat geanalyseerd moet worden voordat je een badkamermeubel koopt, betreft de beschikbare afmetingen die je hebt en de afmetingen van het model dat je overweegt te kopen.

In die zin is het van essentieel belang de hoogte, breedte en lengte van het meubel op te meten, vooral als het een model is dat onder de wastafel komt te staan, want het moet op elkaar afgestemd zijn en goed passen.

Hetzelfde geldt voor kasten die boven de wastafel staan, want de breedte van beide moet ook gelijk zijn. Bij ophangmogelijkheden is het ook van essentieel belang de hoogte van de kast op te meten om verwondingen te voorkomen.

Na foto um banheiro com armários e espelho em madeira, uma banheira branca no lado esquerdo e um box de vidro no lado direito.

Badkamerkasten zijn er in alle maten, dus het is gemakkelijk kleine, middelgrote en grote opties te vinden. (Bron: La-Belle-Galerie / Pixabay.com)

Kleur

Specifiek over de modellen houten badkamerkasten gesproken, is het belangrijk hun kleur te bepalen en die hangt veel af van de inrichtingsstijl en ook van de grootte van de ruimte.

Wat dit betreft zijn er geen regels en is het mogelijk kasten te kiezen in neutrale tinten, zoals beige, hazelnoot, zwart en wit, maar ook gekleurd. Zelfs is er de mogelijkheid composities te maken, bijvoorbeeld een deur in de ene kleur en een structuur in een andere.
Houd er rekening mee

dat voor kleine badkamers lichte kleuren helpen de omgeving uit te breiden, terwijl donkere kleuren de ruimte visueel verkleinen.

Materiaal

Het badkamermeubel is een product van verschillende materialen, en de meest voorkomende zijn PVC, aluminium en houtsoorten zoals MDP en MDF. Als je aan de esthetiek en duurzaamheid van het product denkt, is het belangrijk dit zorgvuldig te analyseren.

PVC is een soort harde kunststof die veel voorkomt in witte en transparante kleur. Visueel gezien zijn de badkamerkasten die ermee gemaakt zijn het eenvoudigst, ze hebben niet veel esthetische aantrekkingskracht.

Het positieve van dit materiaal is dat het nat kan worden en aan vochtigheid kan worden blootgesteld zonder schade op te lopen, maar als het erg sterke schokken te verduren krijgt kan het breken en zelfs een of andere verwonding opwekken. Er zijn mogelijkheden van dit type met en zonder .

Na foto um banheiro com duas pias e armários brancos com torneiras douradas.

De badkamerkasten van hout zijn moderner en verfijnder, en dienen als geweldige onderdelen van de inrichting. (Bron: Christian Mackie / Unsplash.com)

Aluminium badkamerkasten werden jaren geleden veel gebruikt en bestonden in principe in een eenvoudig model met een spiegel op de deur. Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden qua vormgeving, maar er is niets erg uitgekiend.

Dit materiaal is zeer resistent en kan aan vochtigheid worden blootgesteld zonder enige vorm van oxidatie te ondergaan, maar het is niet erg verfijnd.

Aan de andere kant, denkend in esthetiek en verfijning, zijn de kastmodellen van MDP en MDF de beste en het is geen wonder dat ze tegenwoordig het meest gekozen worden.

Visueel lijken deze twee grondstoffen erg op elkaar en ze kunnen allebei niet nat gemaakt worden, want dan gaan ze kapot.

Verder zijn badkamerkasten van deze houtsoorten erg duurzaam, bestaan ze in verschillende kleuren en is er ook meer variatie in het ontwerpaspect.

Ontwerp

Een ander punt waarmee rekening gehouden moet worden is het ontwerp van de kast. In die zin is het belangrijk na te gaan hoeveel planken er zijn, of er een goede binnenruimte is en of er lades zijn, want die kunnen heel nuttig zijn.

Ook op het gebied van organisatie zijn planken een van de belangrijkste voorwerpen, want ze helpen producten gescheiden te houden volgens categorie en intensiteit van gebruik.

Verder zijn nissen een goede optie voor wie in de inrichting van de badkamer wil investeren. Je kunt er uitgebreidere handdoeken in plaatsen, vazen met bloemen, kamergeuren en nog veel meer.

Hoe de deur opent

Ook de manier waarop de deur van het badkamermeubel opent moet overwogen worden en het is mogelijk modellen te vinden met alle mogelijkheden, maar de openslaande komen uiteindelijk het meest voor.

Voor wie veel ruimte heeft doet dit niet ter zake, maar voor wie een doorgangsruimte heeft tussen de kast en de badkamerdeur of de kleinere muur, is de keuze voor een optie met een schuifdeur misschien meer haalbaar.

Verder kunnen hangende modellen ook een scharnierende deur hebben en dit vergemakkelijkt het openen en sluiten.

Na foto um banheiro com duas pias, um espelho grande, dois armários, uma privada no canto esquerdo e duas toalhas azuis.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor deuren voor badkamerkasten en er zijn zelfs mogelijkheden met een lade-achtige opening. (Bron: Katarzyna BiaÅ’asiewicz / 123rf.com)

Aanwezigheid van spiegel

Tegenwoordig is het moeilijk badkamers te vinden zonder spiegels, want dit stuk helpt in het dagelijks leven en geeft ook een schijn van ruimtelijkheid in deze ruimte.

In die zin is het mogelijk een kast te kiezen met een ingebouwde spiegel en zo de ruimte beter te benutten. Dit geldt vooral voor modellen die boven de gootsteen geïnstalleerd worden.

(Afbeelding: Katarzyna Bia

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies