Laatst bijgewerkt: 20-10-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

26Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Dompel je onder in de sublieme ervaring van een ontspannend bad met warm water in je badkuip. Bovendien kun je aromatische zouten, geuren en kaarsen toevoegen aan de verrukkelijke douche.

Maar voordat je het ideale badkuipje kiest, besteed je aandacht aan de onmisbare informatie die we op ReviewBox over dit product met je delen.

De tijd is gekomen om jezelf een bijzonder geschenk te geven: maak van je badkamer een spa met een perfecte en comfortabele atmosfeer. Een badkuip toevoegen aan de inrichting zorgt voor een oase van rust in het comfort van je huis.

En genietend van een exotische en verjongende omgeving kun je in een paar minuten de stress van de week loslaten.

Om deze ontspannende therapie in de meest comfortabele kamer van het huis te ondergaan, hoef je alleen maar die belangrijke details over de beste badkuipen te lezen, die we in deze editie van ReviewBox hebben verzameld. Blijf en geniet van ons artikel geïnspireerd door badkuipen, stukken die je onbetwiste genoegens bieden.
Belangrijk om te weten

 • Een badkuip is een bak die gebruikt wordt om in te baden. Tegenwoordig kun je ze krijgen in verschillende uitvoeringen en onderdelen, afhankelijk van de eisen van kopers die een uniek vormgegeven badkuip zoeken die bij hun smaak past.
 • Traditioneel bad of bubbelbad? Ja, we weten dat het moeilijk is om tussen de twee te kiezen. Dit hangt echter af van hoe rustig je je wilt voelen in de privacy van de douche. Bedenk vanaf dit punt welke het beste bij je past.
 • Ontwerp, soort installatie, materialen en bekleding zijn de vier koopfactoren die een goede keuze bepalen, rekening houdend met de structurele kenmerken van de ruimte waar je ze zult plaatsen.

Beste Badkuip: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over een badkuip

Weet je welke voordelen je kunt halen uit een eenvoudige badkuip? Gelukkig maakten we een gestructureerde koopgids, waarin we de voordelen vermelden die je zult genieten als je er een koopt. De badkuip, zoals deze inhoud, gaat een heel eind in de richting van je welzijn

Diep bad in wit. (Foto: Keresi72/Pixabay)

Wat is een badkuip en wat zijn de voordelen ervan?

Het is een sanitair stuk dat in badkamers geplaatst wordt, om de mensen een afgebakende ruimte te bieden om erin te stappen en te baden. Het wordt ook wel een vat of bassin genoemd dat op de vloer bevestigd is, en vaak gevuld is met water van een aangename temperatuur.

Maar in praktische zin kan een badkuip een ruimere betekenis hebben, toegepast op het leven van de kopers, want het belooft aangename momenten. Het plaatsen van een badkuip schept een vernieuwende sfeer die sereniteit uitstraalt. Tegelijk produceert het een ongeëvenaard gevoel van rust.

En jij, welk voordeel wil je uit je badkuip halen? Als je het antwoord nog niet weet, zul je het waarschijnlijk in deze tekst vinden. Trek de stoute schoenen aan en kies er een voor je nieuwe of gerenoveerde badkamer, die aan de behoeften van het hele gezin zal voldoen, dankzij zijn gevarieerde functionaliteiten.

Je vindt allerlei soorten, dus kijk eens naar het volgende.

Voordelen
 • Perfect voor jonge kinderen
 • Garandeert een dankbaar bad
 • Komt in verschillende maten en modellen
 • Gemaakt van resistent materiaal
 • Gemakkelijk te repareren
Nadelen
 • Verhoogt het waterverbruik
 • Neemt veel tijd om schoon te maken
 • Niet geschikt voor gehandicapten

Traditioneel of bubbelbad bad – Waar moet je op letten?

Het is verrassend hoe de badkuipmarkt zich ontwikkeld heeft. Tegenwoordig is het gemakkelijk het model te kopen dat je wilt. Maar eerst moet je bepalen welke functies voor jou essentieel zijn, als je op het punt staat een ontspannend bad te nemen in de gezelligste kamer van je huis.

Traditional. Dit is de typische badkuip die verbonden is met de kranen voor warm en koud water. Sinds de oudheid wordt het voor huishoudelijk gebruik gebruikt in baden met water naar smaak, voor troostende en therapeutische doeleinden.

Een van zijn opvallendste kwaliteiten is dat hij ontworpen is om binnen of buiten geplaatst te worden, want hij is resistent.

Tegenwoordig is hij er in verschillende vormen: rond, ovaal en rechthoekig, de laatste blijft favoriet bij de gebruikers. Het heeft ook elementen die de ervaring van de gebruiker verlevendigen, zoals banken, armleuningen, traptreden en verwarmers. Ongetwijfeld is het een accessoire dat comfort biedt.

Met hydromassage. Het combineert de eenvoud van de traditionele badkuip met de krachtige kracht van waterstralen die je lichaam masseren. In dit geval bevat het verschillende manieren van vullen en legen, om het door een motor aangedreven draaien van het water van de ene plaats naar de andere mogelijk te maken.

Bovendien is er een reinigingssysteem in verwerkt.

Maar dat is nog niet alles, er is de mogelijkheid om extra accessoires aan dit stuk toe te voegen. Verlichtingsmechanismen, inductie voor aromatherapie en ozonator zijn essentieel als het erom gaat thuis een spa-achtige sfeer te scheppen. Durf de watermassages van deze aangename oases te proberen.

Traditioneel Draaikolk
Vorm Rond, ovaal, rechthoekig Ovaal, rechthoekig
Reiniging Eenvoudig Gespecialiseerd
Grootte Variabel Variabel
Installatie Amateur Professioneel
Beleving Aangenaam Multisensorisch

Aankoopcriteria

Hoe heerlijk is het om te weken en te genieten van een lekker bad in een badkuip, vooral na een vermoeiende dag werken.

Om je te helpen de juiste te kiezen, eentje waar je niet meer uit wilt, hebben we alle factoren op een rijtje gezet waarmee je bij de aanschaf rekening moet houden. Bestudeer ze zorgvuldig en doe een goede investering.

 • Ontwerp
 • Installatie
 • Materialen
 • Bekleding

Ontwerp

Het ontwerp van de badkuip die je koopt moet passen bij je smaak en de afmetingen van de badkamer. Zorg ervoor dat je de beschikbare ruimte intelligent gebruikt, want dan is elk element gemakkelijker in de ruimte te plaatsen. Het is immers belangrijk om een speciale plaats voor comfort te reserveren.

Hoekbad. Als je dit bad koopt, zul je maximaal genieten van de indeling van je badkamer, want een van de hoeken ervan bevindt zich in een hoek. Daar dankt het zijn naam aan. Je kunt hem ook in gezelschap van je partner gebruiken, want het interieur is groot genoeg voor twee personen.

Oval. Perfect voor badkamers in traditionele stijl. Door zijn vorm is hij ideaal om je uit te rekken en te ontspannen, of je nu alleen of met een partner baadt. In feite valt het op door zijn decoratieve kwaliteiten. Als je veel ruimte hebt, plaats je het in het midden. Zo niet, dan staat hij ook goed in een hoek.

Rechthoekig. Dit is de traditionele presentatie van badkuipen. We raden aan ze verzonken te plaatsen tussen twee zijmuren en een achterwand, of in een hoek, bij voorkeur het verst van de deur.

Round. Een prachtig ontwerp voor een moderne badkamer met grote afmetingen. Installeer hem vrijstaand, ook al werkt dat kostenverhogend, want zo breng je een gevoel van luxe over. Wil je een badkamer met een unieke stijl?

Met een rond bad doorbreek je de traditionele patronen terwijl je geniet van een comfortabele plek.

Geniet van een warm bad in de cabine. (Foto: Kirkandmimi/Pixabay)

Installatie

Alvorens een exemplaar te kiezen, schat je de installatiekosten die het eindbedrag van je investering al dan niet kunnen verhogen. Afhankelijk van het geval moet je misschien zelfs enkele structurele aanpassingen doen, waarvan het eindresultaat meer tijd en geld kost.

Embedded. Ze vereisen een speciale ruimte binnenin de vloer of de muur, vergelijkbaar met een lade of kast. Dit is de meest voorkomende stijl, omdat hij de ruimte optimaal benut. Als de oppervlakte van je badkamer beperkt is, is dit je beste keus.

Vrijstaand. Verras jezelf door een zelfstandig stuk te plaatsen met enorme decoratieve kwaliteiten, dat op het eerste gezicht de schijnwerpers steelt. De kosten ervan zijn hoger, vanwege de nauwgezette details. Het is aan te bevelen op grote plaatsen, om met meer gedurfde ontwerpen te kunnen spelen.

Materialen

Binnen de markt vind je verschillende alternatieven wat betreft het vervaardigen van materiaal. Dit element zal niet alleen variëren in kosten, maar ook in duurzaamheid en onderhoudstaken. Hoe zul je weten welke de juiste is? Wel, alles zal afhangen van de kenmerken van de plaats waar hij komt te staan.

Gietijzer. Een elegante aanvulling voor elke badkamer, hoewel van behoorlijk gewicht. Een goede investering op lange termijn die eenvoudig onderhoud vergt. Hou je van warm water? Dit materiaal houdt je lang warm. Maar om dezelfde reden moet de vloer waar je hem gebruikt bestendig zijn.

Geëmailleerd staal. Lichtgewicht en minder duur dan de vorige behuizing, maar hij vereist een goede verzorging met speciale producten, want hij heeft de neiging dof te worden en krassen te vertonen naarmate de tijd verstrijkt. Ook houdt het de warmte niet lang vast. Kies het dus als je van snelle baden houdt.

Acryl. Betaalbaar en stil, zodat je hem met vrijwel geen lawaai met water kunt vullen. Meestal behoudt het zijn kleur en glans gedurende een aanzienlijke tijd. Zoek je een badkuip die bestand is tegen krassen en schoonmaakmiddelen? Kies voor acryl.

Resin. Je beste keuze als je een badkuip wilt die aangenaam aanvoelt. Dit onderdeel kan op allerlei manieren gevormd worden, is bestand tegen zonnestralen, is licht en gemakkelijk schoon te maken. De prijs is echter hoog, hoewel te rechtvaardigen als je een kwaliteitservaring wilt.

Glass. Element van natuurlijke oorsprong dat niet vervuilt. Het is bestand tegen veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Heb je je ooit voorgesteld dat je baadt in een glazen beker? Vervul je fantasie met dit onderdeel. Anderzijds merk je, dankzij de doorzichtigheid, dat de ruimte om je heen groter wordt.

Bekleding

Het gaat hier om de bekleding van de buitenkant van de badkuip voor esthetische doeleinden. Ze verbergen de waterafvoerbuizen, de vloer eronder en bewaren de warmte. De keuze voor het ene boven het andere hangt af van je inrichting en stijl, dus wees creatief.

Tiles. Keramische tegels bekleed met glasvezel, passend bij het ontwerp van het merk. Je beste keuze op lange termijn. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, hebben een lange levensduur. Bovendien hebben ze algemene gezondheidsvoordelen, want bij goed onderhoud overleven er geen micro-organismen op hun oppervlak.

Wood. Hou je van een mix van moderniteit en natuur? Met hout creëer je in je badkamer een rustieke omgeving die nooit uit de mode zal raken. Het combineert goed met andere elementen en texturen. Om het in de loop van de tijd te bewaren, moet je ervoor zorgen dat het een speciale verzegeling tegen vocht heeft gehad.

(Zichtbare foto Shadowfirearts/Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies