Laatst bijgewerkt: 20-09-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

22Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

63Verzamelde opmerkingen

In een wereld die steeds sneller gaat en steeds veeleisender wordt, wordt het steeds belangrijker om te kunnen ontspannen. Psychologen zeggen dat een bad eenmaal per week een goed antidepressivum is. Maar zoals je misschien gemerkt hebt, is de rand van het bad koud en erg oncomfortabel. Gelukkig kun je een goed badkussen kopen om je te ontlasten.

In dit artikel vind je enkele voorbeelden van badkussens die je nek en rug kunnen ontlasten, ook verkrijgbaar in verschillende variaties van vorm en kleur. Deze producten zijn aanpasbaar aan verschillende vormen badkuipen (b.v. ronde of vierkante badkuip).
Belangrijk om te weten

  • Dankzij een op maat gemaakt badkussen zal iedereen van zijn bad kunnen genieten. Sommigen zullen een tamelijk klein kussen kiezen, terwijl anderen iets comfortabelers zullen kiezen.
  • De belangrijkste aankoopcriteria zijn het beoogde gebruik, het materiaal van de bekleding, de soort ophanging, de soort badkuip, de vorm en de kleur.
  • Het gebruik hangt ook af van de leeftijd van de gebruiker. Een badkussen bestemd voor een baby of een bejaarde zal niet dezelfde eigenschappen hebben.

Beste badkussen: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria voor badkussens

Om het meest geschikte badkussen voor je te vinden, zijn hier de verschillende criteria die we belangrijk vinden:

Hieronder vind je een korte uitleg van de verschillende koop- en beoordelingscriteria. Inspireer jezelf om je favoriete badkussen te ontdekken.

Doel

Waarom wil je een badkussen kopen? Neem je lange baden of niet? Wil je alleen je hoofd laten rusten of wil je ook je nek en rug ondersteunen? Lees je in je bad? Hoe langer je in je bad zit, hoe comfortabeler het badkussen dat je moet kiezen.

Stof

De verzorging van je kussen hangt af van het materiaal van de bekleding. Als je een waterdicht polyurethaan kussen kiest, moet je het na gebruik alleen goed afspoelen en in de frisse lucht te drogen hangen. Als je toch een polyester kussen kiest, let er dan op dat het antibacterieel en schimmelwerend is.

Afhankelijk van het model kun je de bekleding verwijderen en in de machine wassen, of gewoon helemaal in de machine wassen. Vergeet in elk geval niet om het na gebruik goed af te drogen.

Suspension

Wat is er vervelender dan een kussen dat beweegt terwijl je baadt? Je kunt kiezen uit verschillende soorten vering. Allereerst is er het kussen dat op de rand van de badkuip gelegd wordt. Niet erg praktisch want je kunt de plaats niet kiezen en hij verplaatst zich gemakkelijk. Dan zijn er badkussens die een magnetische vering hebben.

Heel praktisch, maar niet erg gebruikelijk. Tenslotte vind je een ruime keuze aan kussens met zuignappen. Hoe groter het kussen, hoe meer zuignappen je nodig hebt om het stabiel te houden.

Badkuipkussen

Veel mensen zijn bang dat ze hun badkuipkussen niet in hun eigen badkuip zullen kunnen gebruiken. De kleinere badkussens vormen geen probleem. Maar als je besluit voor een groter type te gaan, neem dan de tijd om dat uit te zoeken. De merken communiceren hier vaak over.

Vorm

Er zijn talloze verschillende vormen badkussens op de markt, vooral de hartvormige. Wil je echter een ergonomisch kussen, dan is het beter een standaard vorm te kiezen die de vorm van het bovenlichaam volgt.

Kleur

Een heel belangrijk aankoopcriterium is ook de kleur. Je vindt voor elk model zeker een versie die aan je voorkeuren voldoet: rood, grijs, roze, groen of antraciet, enz.

Badkussen: Veel gestelde vragen en antwoorden

Nu komen de belangrijkste vragen over badkuipkussens aan de orde. Zo kom je meer over dit onderwerp te weten.

Voor wie is een badkuipkussen geschikt?

Als je regelmatig lange baden neemt en je wilt ontspannen, koop je waarschijnlijk een badkuipkussen. Er zijn babyvriendelijke badkussens voor de veiligheid van baby’s en om ouders te ontlasten. Je kunt ook badkuipkussens vinden voor mensen die gemakkelijk rugpijn hebben. Wie graag in bad of in een bubbelbad leest komt ook aan zijn trekken.

Welke soorten badkuipkussens zijn er?

Er zijn verschillende soorten badkussens, afhankelijk van het doel van de aankoop. Eerst en vooral vind je uiterst eenvoudige kussens. Deze zijn klein en vierkant van vorm, ze zijn perfect voor elk type badkuip (rond, vierkant, bubbelbad, spa). Daarmee kun je jezelf ondersteunen zonder de kou in bad te voelen. Ze ondersteunen echter wel het hoofd en de nek, maar niet de rug.

Badewannenkissen

Wellness-moment in een lekker bad met een comfortabel badkuipkussen.(Image source: Jared Rice/ Unsplash))

Dan zijn er badkuipkussens die wat ergonomischer zijn. Ze ondersteunen niet alleen de nek maar ook de bovenrug om een betere positie in het bad te verzekeren. Ze zijn ideaal voor een langer verblijf in het water. Er zijn ook badmatten verkrijgbaar voor optimaal comfort.

Wat zijn de verzorgingstips voor een badkuipkussen?

We kunnen de verzorging van badkuipkussens samenvatten in drie heel belangrijke stappen. Verwijder het eerst voorzichtig om de grote zuignappen niet te beschadigen, die zich bijzonder goed aan het oppervlak van de badkuip hechten. Gebruik hiervoor een oude creditkaart. Schuif de kaart onder de zuignap om hem voorzichtig te verwijderen. Spoel daarna altijd uit, centrifugeer in het geval van stoffen pads en laat goed drogen. Het is heel belangrijk om alle sporen van shampoo en badolie te verwijderen, want die gaan in het kussen rotten.

Voor stoffen kussens geldt: hoe efficiënter de spinfase, hoe korter de droogfase. Vergeet niet je kussen op een warme en droge plaats te hangen. De laatste bewerking geldt alleen voor stoffen kussens of overtrekken die verwijderd kunnen worden. Was het regelmatig in de wasmachine. Volg de aanwijzingen van de fabrikant.

Welke extra functies kan een badkussen hebben?

Dankzij de structuur van de binnenkant en de vorm van de bekleding kunnen sommige badkussens een massage-effect opwekken. Wil je echter een ander soort massage, dan kun je beter in iets anders investeren, zoals een bubbelbadmat.

Er zijn ook opblaasbare badkuipkussens die mensen met beperkte mobiliteit in staat stellen gemakkelijk in en uit het bad te stappen. Het doel van deze twee soorten producten is echter fundamenteel anders dan dat van gewone badkuipkussens.

Conclusie

Of je nu rond of vierkant bent, je wilt je heerlijk ontspannen in je badkuip en vindt een ruime keuze aan badkuipkussens in de vorm en kleur die je wenst. Zo zijn je hoofd en nek goed beschermd.

Als je een badkuipkussen koopt, zorg dan dat het geschikt is voor je badkuip. Ga ook na of het geschikt is voor het gewenste doel, b.v. rugsteun. Let ook op het materiaal, dat gemakkelijk schoon te maken kan zijn of meer uitgewerkt.

(Coverfoto: Alena Ozerova/ Unsplash)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies