Laatst bijgewerkt: 18-10-2021

Er zijn veel badpakken voor vrouwen. Ze zijn er in een grote verscheidenheid van stijlen. Met ongewone patronen, in allerlei kleuren, met sexy uitsnijdingen, hoog uitlopende pijpen of gewoon in een heel effen uitvoering. Alle modellen zijn ook verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen. Elk zwempak kan ook andere gebieden verhullen waar vrouwen zich niet prettig bij voelen.

Als je een zwempak wilt kopen, heb je dus keuze te over. Om het juiste zwempak voor vrouwen te vinden, is het belangrijkste de stijl en de pasvorm die je wilt. Als je eenmaal het perfecte zwempak gevonden hebt, staat niets een sexy beach look meer in de weg.
Beste Badpak Dames: Onze selectie

Koopcriteria: Waarop letten bij het kopen van zwemkleding voor vrouwen

Omdat er zoveel verschillende soorten zwemkleding zijn, is het heel begrijpelijk als ze het moeilijk hebben met kiezen. Om het perfecte zwempak voor je te vinden, zijn er enkele koopcriteria die je als leidraad kunt gebruiken.

Dit zijn de volgende koopcriteria

  • Stijl
  • Fit
  • Materiaal

Hieronder vind je wat in principe belangrijk is aan elk aspect.

Stijl

Er zijn talloze verschillende stijlen zwemkleding voor vrouwen. Omdat de keuzemogelijkheden erg groot zijn, moet je bepaalde stijlen meteen al uitsluiten. Daaronder vallen ook die je helemaal niet mooi vindt, of die je wel mooi zou vinden maar die gewoon niet goed bij je lichaamstype passen en daardoor niet goed zitten of onflatteus staan.

Er is echter ook het volgende om rekening mee te houden: Vaak staan badpakken waarvan je zeker was dat ze je niet zouden staan je dan toch heel goed. Dus als je eenmaal een zwempak aanhebt, heb je vaak een “aha” moment.

Daarom moet je beslist ook stijlen uitproberen waar je in het begin misschien een beetje onzeker over bent. Maar als een stijl bij voorbaat al niet bij je smaak past, zul je hem waarschijnlijk niet mooi vinden als je hem past.

Een goede tip voor elke vrouw: probeer de verschillende stijlen uit en kies de drie die het beste bij je passen. Dan kun je ook voor toekomstige aankopen altijd terugvallen op deze drie soorten zwemkleding.

Pasvorm

Als je eenmaal je keuze van dameszwemkleding op basis van het stijlcriterium hebt beperkt, is het aan jou om de perfecte pasvorm voor je lichaamstype te vinden. Met een paar tips en trucs is het niet zo moeilijk.

Maar allereerst is het heel belangrijk dat je de maattabellen goed bekijkt. Zo kun je zonder veel moeite je perfecte maat vinden. Als je tussen twee maten in zit, neem dan gerust de kleinere. De stof van het zwempak zal toch nog iets uitrekken als het nat is.

Als je je maat gevonden hebt, kun je overgaan tot andere aspecten van de pasvorm. Deze stap is heel individueel, het hangt allemaal af van wat je wilt.

Door het juiste patroon en de juiste snit te kiezen, kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de perfecte visuele pasvorm van het zwempak. Je kunt bijvoorbeeld de buste en schouders benadrukken of minimaliseren. Je kunt ook je taille benadrukken, minimaliseren of verlengen, of je billen of heupen benadrukken of visueel versmallen.

Materiaal

Het is niet alleen de stijl en de pasvorm van zwemkleding voor vrouwen die kan variëren. Je kunt ook kiezen uit verschillende materiaalopties. De populairste online winkels bieden badpakken aan van Lycra, nylon en spandex. Er zijn ook stoffen op de markt die een naadloze bruining mogelijk maken.

Lycra is een materiaal dat erg rekbaar is en daardoor erg soepel. De vezels nemen heel weinig water op, wat betekent dat het snel droogt. Maar ook met lycra zijn er nog steeds verschillende soorten stof. Glinsterende lycra, bijvoorbeeld, is niet helemaal ondoorzichtig, dus moet je ervoor zorgen dat het zwempak ook een voering heeft.

Matte Lycra, daarentegen, is ondoorzichtiger. Deze soort lycra is ook iets steviger dan glinsterende lycra, maar toch is het even rekbaar en elastisch. De verschillen in Lycra stof zijn vooral te wijten aan verschillende hoeveelheden elastaan.

De respectievelijke modetrends hebben ook invloed op de materialen die op de markt verkrijgbaar zijn. Zo zijn er de laatste tijd in verschillende winkels badpakken van fluweel te vinden.

Badpakken voor vrouwen: De belangrijkste vragen beantwoord

Met de enorme keuze aan zwemkleding voor vrouwen kan het heel moeilijk zijn de juiste te vinden. Om je een overzicht te geven en je te helpen het juiste zwempak te kiezen, hebben we de belangrijkste vragen over dit onderwerp voor je verzameld en beantwoord.

Hoe kan ik zien of mijn dameszwempak goed past?

De maattabel is altijd een eerste vereiste voor een goede pasvorm. Neem je maten op en vergelijk ze met die in de tabel. Als je tussen twee maten in zit, kies dan de kleinere maat. De materialen die voor zwemkleding gebruikt worden zijn zeer elastisch en de stof kan nog iets meegeven als ze nat is.

Het zwempak moet mooi passen, op geen enkel punt te los of te strak zitten. Je moet je er prettig in voelen en niet bang hoeven te zijn dat er iets wegglijdt. Ze mogen ook geen drukpunten hebben of ingesnoerd aanvoelen. Als het zwempak aanvoelt als een tweede huid, past het perfect.

Welk zwempak voor vrouwen verhult het best?

Afhankelijk van het figuurtype staan verschillende badpakken elke vrouw het beste. Om het zwempak te vinden dat de juiste zones accentueert en ongewenste zones verhult, kun je de volgende lijst het beste als leidraad gebruiken.

  • Peer lichaamstype: Ditlichaamstype is een van de meest voorkomende bij vrouwen. Hij wordt gekenmerkt door brede heupen en smallere schouders. Een grotere beenuitsnijding is ideaal voor dit lichaamstype. Ze verlengt optisch de heup- en billenpartij en benadrukt de smalle taille. Om ook de schouders te benadrukken, kun je gaan voor een zwempak met een driehoekig topje. Grote prints of opvallende kleuren kunnen de schouders ook breder doen lijken.
  • Appellichaamstype: Een vrouw met het appel lichaamstype heeft meestal bredere schouders en wordt naar onderen toe smaller. Daarom is het aan te raden een zwempak te kiezen dat het decolleté en de schouders op de achtergrond plaatst. Een off-the-shoulder zwempak zonder diep uitgesneden halslijn is ideaal. De beenuitsnijding kan groter zijn, want zo krijg je meer heupen.
  • Zandloper lichaamstype: Vrouwen met een zandloperfiguur hebben meestal geprononceerde heupen en buste. De taille, daarentegen, is smal. Dit lichaamstype is perfect voor zwemkostuums. Zwemkostuums met uitsnijdingen of diepe ruguitsnijdingen zijn hier bijzonder geschikt, omdat die de smalle taille nog meer benadrukken.
  • Oranje lichaamstype: Vrouwen met dit lichaamstype zijn meestal wat voller. Ze zijn meestal vrij klein en hebben een klein buikje. Een zwempak met hoog uitlopende pijpen is perfect. Hierdoor lijken de benen langer. Bovenop moet je een zwempak kiezen dat de buste goed ondersteunt. Brede banden zijn hiervoor ideaal.

Om je eigen lichaamstype te bepalen, kijk je gewoon naar jezelf in een passpiegel. Als je nog steeds onzeker bent, vraag dan een vriend om raad.

Hoe kan ik mijn zwempak goed wassen en schoonmaken?

Om je zwempak tegen chloor- of zoutresten te beschermen, is het sterk aan te bevelen het na elke zwembeurt met schoon water af te spoelen of het met shampoo met de hand te wassen. Het is echter ook voldoende om je na het baden af te douchen. Vermijd vuilresten, of het nu lippenstift of voedselvlekken zijn, uit de stof te wrijven, want dat kan schadelijk zijn voor het materiaal.

Na ongeveer vier baden kun je je badpak in de wasmachine wassen. Zorg er alleen voor dat je mild afwasmiddel gebruikt. Ook mag de temperatuur nooit hoger zijn dan 30 graden. Als het kan, kun je ook de delicate cyclus gebruiken en de centrifuge overslaan.

Stylingtips voor dameszwemkleding: Hoe bereik je de perfecte zwemkleding look

In principe is je zwemkleding look compleet als je je perfecte zwemkleding gevonden hebt! Maar je kunt een nog mooiere strandlook creëren met behulp van accessoires.

Een grote zonnebril en een strohoed zien er niet alleen chic uit, maar beschermen je ogen en hoofd ook tegen de overdadige zonnestralen. Maar een lichte sjaal die je om je schouders of heupen kunt knopen staat ook mooi.

Sieraden kunnen ook gebruikt worden om de look op te fleuren: Van grote oorbellen tot delicate halskettingen, ringen, armbanden of enkelbanden, ook hier zijn er geen grenzen. Natuurlijk zijn een bijpassende strandtas en handdoek ook een must!

[/kb_faq]

Conclusie

Zwempakken voor vrouwen zijn er in zoveel verschillende pasvormen, stijlen en materialen dat het heel moeilijk kan zijn om te kiezen. Het voordeel hiervan is echter dat elke vrouw zeker het zwempak vindt dat bij haar past. Een zwempak is ook een allrounder die niet alleen probleemzones ideaal verbergt, maar ook troeven benadrukt.

De sleutel tot het vinden van het juiste zwempak is in de eerste plaats de pasvorm en de bijgevoegde maattabel. Als je de juiste maat gevonden hebt, hoef je alleen nog maar een stijl te kiezen en je af te vragen welke lichaamsdelen je wilt benadrukken of verhullen. Dan staat niets je meer in de weg om je perfecte zwempak te kopen.

Artikel afbeelding: unsplash.com / Max Libertine

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies