Laatst bijgewerkt: 20-10-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

25Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Nogmaals hallo en welkom in ReviewBox! We zijn erg blij je hier weer te zien, en deze keer willen we het hebben over de vuilnisbakken die ons elke dag helpen om ons afval in te dammen en onze ruimten schoon te houden.

Zoals veel producten zijn ook afvalbakken in de loop der jaren geëvolueerd. Ze zijn niet langer zomaar een onopvallende bak die we in een hoek van het huis verstoppen; tegenwoordig zijn ze verbeterd, ze zijn gemakkelijk te gebruiken, schoon te maken en natuurlijk een onmisbaar element in huis.

Daarom willen we je alle sleutels geven, zodat je de beste kunt kiezen op basis van de technische aspecten die dit product biedt, je persoonlijke smaak en de ervaringen van andere gebruikers.

Met deze formule hopen we dat je je eigen mening kunt vormen over afvalbakken en de beste kunt kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Een vuilnisbak is een soort container die in veel verschillende maten en uitvoeringen gemaakt kan worden; hij dient om afval voor een bepaalde tijd in op te bergen, helpt de netheid te bewaren, naast andere voordelen. Anderzijds is het een uitstekend element om mee te decoreren, als het goed gebruikt wordt.
 • Je moet letten op het soort vuilnisbak dat je kiest, dit kan een traditionele zijn die voor alle afval dient en je kunt hem plaatsen waar je maar wilt. Aan de andere kant hebben we de afvalverdichter die ons helpt ons afval op een comfortabeler manier te beheren door het te verkleinen, zodat het gemakkelijker te vervoeren is.
 • Om de beste te kiezen, probeer je na te denken over de plaats waarvoor hij bestemd is en de hoeveelheid afval die je op die plaats produceert. Je kunt dan nadenken over andere factoren die het gebruik vergemakkelijken, zoals hoe hij open gaat, de beste materialen, of je hem voor recycling nodig hebt.

Beste Bak: Onze selectie

Koopgids

Velen van ons denken waarschijnlijk dat je elke bak kunt kiezen, want ze zijn allemaal min of meer hetzelfde. De waarheid is dat er verschillende modellen zijn die je tevredenheid als klant direct beïnvloeden. Daarom willen we je alle informatie die je over dit product moet weten uitgebreid laten zien.

Het vuilnis buiten zetten kan heel onaangenaam zijn, maar de taak wordt gemakkelijker gemaakt door de vuilnisbak te hebben. (Foto: Freepik / Freepik.com)

Wat is een vuilnisbak en wat zijn de voordelen ervan?

Vuilnisbakken zijn onmisbare elementen in huizen en openbare ruimten, ze helpen ons om allerlei afval dat we elke dag produceren op te vangen. Met hun hulp kunnen we plaatsen schoon en opgeruimd houden, geuren onder controle houden en het transport naar de inzamelwagen vergemakkelijken.

Er is een grote verscheidenheid aan ontwerpen en materialen, want omdat we deze toestellen op veel plaatsen in ons huis gebruiken, kunnen ze ook een uitstekend decoratief en functioneel element zijn. Waarom niet?

Voordelen
 • Bevat het vuilnis
 • Vermijdt nare geurtjes
 • Houdt de algemene netheid in stand
 • Stelt ons in staat ons afval te ordenen
 • Schept ecologisch bewustzijn
Nadelen
 • Brandhaarden van vuil en bacteriën
 • Kan nare geurtjes houden
 • Moet steeds aangepakt worden

Vuilnisbak of afvalpers – Waar moet je op letten?

Er zijn veel soorten vuilnisbakken, maak je niet ongerust! We zullen er geen enkele weglaten; Bij deze gelegenheid willen we twee variabelen van het model belichten.

Zoals vaak het geval is, evolueren producten om meer functies te bevatten en de klantervaring te verbeteren. Afvalbakken zijn geen uitzondering en we leggen ze hieronder uit:

Afvalbak. Deze kennen we allemaal en kan gebruikt worden in de keuken, badkamer, tuin, enz. Ze zijn er in verschillende maten, materialen en stijlen. In principe bevatten ze het afval en als ze een deksel hebben, helpen ze om nare geurtjes te voorkomen.

Ze worden meestal gebruikt met een plastic zak voor meer hygiëne en om ze gemakkelijker te kunnen vervoeren.

Nestverdichter. Dit waren vroeger industriële containers. Tegenwoordig zijn er huishoudelijke modellen die de ophoping van afval vergemakkelijken. Ze zijn groter en nemen ruimte in, vergelijkbaar met een afwasmachine.

Ze hebben een pers die afval verplettert en verdicht, zijn ideaal voor recycling en kunnen je afval met 80% verminderen.

Afvalbak Afvalverdichter
Belangrijkste functie Afval indammen Afval indammen en verdichten
Mechanisme Handmatig Handmatig of elektrisch
Afvalsoorten Alle soorten afval Karton, plastic, organisch afval, blik
Opvallend voor Veelzijdigheid in maten, materialen en uitvoeringen Afval reducerend ijzer of pers.

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende modellen afvalemmers kunt vergelijken en beoordelen

Afvalemmers vervullen een belangrijke functie in woningen en gemeenschappelijke ruimten. De keuze van een bepaald model wordt in hoofdzaak bepaald door de capaciteit en de materialen. Tegenwoordig is er een keur aan mogelijkheden voor alle smaken en budgetten.

Je kunt bij je aankoop rekening houden met de volgende factoren.

 • Opening
 • Materialen
 • Capaciteit
 • Recycling bakken

Opening

Afhankelijk van de plaats en het gebruik van de bak, helpt de soort opening. Als je bijvoorbeeld een afvalbak voor organisch afval zoekt, wil je het deksel niet te vaak aanraken, dus kies er een met een voetpedaal om contact te vermijden; de openingstypen zijn:

Handmatig. Dit zijn de klassieke vuilnisbakdeksels die je met je vingers of hand moet openen. Deze soort opening kan een deksel zijn of een deksel met beweging hebben dat je alleen maar hoeft in te drukken. Ideaal voor afvalemmers in badkamer of keuken.

Pedaal. Dit is degene die in het voorbeeld genoemd wordt. Je drukt het pedaal met je voet in om handmatig contact te vermijden. Hij is erg handig, maar let op dat je er een koopt met een stevig pedaal, want die hebben de neiging gemakkelijk te breken.

Push. Dit model vereist slechts een lichte, zachte aanraking met één vinger en het gaat meteen open. Om het te sluiten laat je het deksel gewoon zakken tot je een sluitgeluid hoort. Ze kunnen voor alle soorten afval gebruikt worden, het hangt maar van je persoonlijke smaak af.

Automatisch. Dit is aanzienlijk de duurste soort opening, van de moderne en exclusieve modellen. Ze hebben een infraroodsensor die het deksel optilt en laat zakken als je er voor langs loopt. Het is ideaal om in alle situaties contact te vermijden.

Materialen

Niet alle afval wordt goed verwerkt door alle soorten afvalbakken. De badkamer bijvoorbeeld produceert meer afval met meer bacteriën en geuren dan een kantoor. Daarom onderscheiden sommige materialen zich van andere als je de hygiëne op peil wilt houden.

Dit zijn de meest gebruikte materialen voor de fabricage van afvalbakken:

Roestvrij staal. Dit is de favoriet, maar iets duurder. Het is geschikt voor elk afval, want dit materiaal slaat geen geuren op, het is heel elegant voor het oog, te combineren met elke soort inrichting. Ze zijn zeer duurzaam, verliezen hun vorm niet en zijn anti-bacterieel.

Plastic. Dit is het materiaal bij uitstek voor lagere budgetten. Ze zijn heel gemakkelijk te vinden, gaan lang mee en zijn er in vele kleuren en motieven. Ze zijn perfect voor buitenruimten omdat ze heel goed bestand zijn tegen vocht, zodat je ze niet met zoveel zorg hoeft te behandelen. Ideaal voor alle soorten afval.

Koolstofstaal. Dit geeft hetzelfde elegante uiterlijk als roestvrij staal, behalve dat het veel goedkoper is. Nadelen zijn de duurzaamheid, het kan snel roesten in natte omstandigheden en het deukt ook en verliest zijn vorm bij stoten.

Vuilnisbakken worden meestal gebruikt met een plastic zak, sommige modellen hebben er speciale vakken voor. (Foto : RitaE / Pixabay.com)

Capaciteit

De grootte van een afvalbak wordt, net als van plastic zakken, berekend in liters. Dit geeft de hoeveelheid afval aan die het kan bevatten. Deze informatie zal je helpen de juiste te kiezen naar gelang van de ruimte die je hebt om ze op te slaan en de hoeveelheid afval die je elke dag op die plaats produceert.

Zo voorkom je dat je meer of minder afval meeneemt.

Grootte Capaciteit
Small Tot 16 Liter
Medium 20-25 Liter
Large Tot 50 Liter
Industrial Vanaf 50 Liter

Kringloopbakken

De wereld van vuilnisbakken kan heel ruim zijn. Vooral als we rekening houden met de latente behoefte om alles wat we produceren te recyclen. Afvalbakken zijn een uitstekende optie; als ze deze functie vervullen worden ze afvalbakken genoemd. Deze kunnen gekocht worden en voor het gebruiksgemak per kleur geordend worden.

Soort container Soort afval
Blauw Papier, karton, enveloppen, kranten en dergelijke
Geel Blikjes, plastic bakjes, containers van verschillende soorten, spuitbussen, aluminium, onder andere van dezelfde soort
Groen glas
Bruin organisch, groente, schelpen van zeevruchten, thee- en koffiefilters, kurken stoppen, servetten
Donkergroen/grijs overig afval, sigarettenpeuken, produkten voor de vrouwelijke hygiëne, sponzen, tandenborstels en haarborstels, enz.

(Zichtbare foto: Alexas_fotos / pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies