Laatst bijgewerkt: 13-10-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

24Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Je hebt ons artikel over konijnenhokken al gelezen en bent nu nog op zoek naar het perfecte beddengoed, zodat je nieuwe huisgenoot zich meteen thuis voelt in zijn nieuwe omgeving? Lees dan zeker verder.
Belangrijk om te weten

Bedding voor kleine dieren moet aan verschillende eigenschappen en factoren voldoen. En afhankelijk van het soort dier en het ras, kan in elk geval een ander nest geschikt zijn.

Beste beddengoed: Onze selectie

Bij het kiezen van het perfecte beddengoed moet je op verschillende criteria letten.

Eigenschappen

Het strooisel dat je kiest moet vooral een hoog absorptievermogen hebben en ook slechte geurtjes kunnen binden. Bovendien is het altijd een goede kwaliteit als het vrij is van stof en ziektekiemen.

Hoeveelheid

De hoeveelheid die je nodig hebt hangt natuurlijk sterk af van het soort dier waarvoor je het nodig hebt. In principe heb je een veel grotere hoeveelheid nodig voor bijvoorbeeld een paard, dan voor een klein kippenhok of een konijnenverblijf.

Gids: Veel gestelde vragen over beddengoed uitvoerig beantwoord

Hoewel het op het eerste gezicht een totaal banaal product lijkt. Maar er is veel om rekening mee te houden bij het kiezen van het perfecte beddengoed voor je viervoeter. En waar er veel criteria en eigenschappen zijn, zijn er ook veel vragen.

Wat kost goed beddengoed eigenlijk?

Natuurlijk varieert de prijs, afhankelijk van de hoeveelheid. Maar meestal ligt de range tussen €2,50 en €20.

Einstreu

De belangrijkste vragen over zwerfvuil worden hier beantwoord. (Image source: Pezibear / Pixabay)

Waarvoor heb ik toch strooisel voor mijn huisdier nodig?

Eigenlijk is het antwoord hier betrekkelijk eenvoudig, want je hebt strooisel nodig in stallen en kooien om de vloer te bedekken en de uitwerpselen van de dieren te absorberen. Afgezien daarvan wil je je huisdieren een zo soort-geschikt mogelijke huisvesting bieden, en daar hoort een zachte en gevarieerde ondergrond bij.

(Coverfoto: Kapa65 / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies