Laatst bijgewerkt: 20-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

18Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

62Verzamelde opmerkingen

Hallo, we heten je weer van harte welkom, we vinden het fijn je weer op onze website te hebben, we hopen dat je klaar en zeer ontvankelijk bent om kennis te nemen van de beste tips die we je vandaag zullen geven over het onderwerp dat ons bezighoudt. In dit hele artikel hebben we het over behang. Het is geen product dat precies actueel of nieuw is, in ons geheugen zijn ze aanwezig in grootouders’ huizen, ooms, oude huizen en vintage films, waar ze bijna zonder uitzondering als onderdeel van de decoratie verschenen.

Ze waren in die tijd erg bloemrijk en tegenwoordig zijn ze nog steeds geldig, maar ze zijn aangepast aan de tijd. Heb je dezelfde zorg als wij en denk je erover behang te kopen om je huis mee in te richten, dan ben je op de juiste plaats, dus kom bij ons, want we zullen alle details over dit product de revue laten passeren, wat is het, wat zijn de voordelen, wat zijn de nadelen, enz.
Belangrijk om te weten

 • Oorspronkelijk bekend als behangpapier, omdat het in de oudheid met de hand beschilderd werd, is behangpapier een versierd papier met verschillende motieven, kleuren en texturen dat op de muren wordt aangebracht, met de bedoeling een andere stijl aan de oorspronkelijke muur te geven, en zo de inrichting van het huis te beïnvloeden.
 • Er zijn vele classificaties van behang te geven, naar stijl, gebruik of materiaal. We zullen ons eerst concentreren op de kwaliteiten van de laatste en dan overgaan tot de variëteit die voor ons van belang kan zijn.
 • Om een keuze te maken uit de hele reeks mogelijkheden die op de markt zijn, moeten we rekening houden met enkele factoren die ons helpen de juiste beslissing te nemen naar gelang van onze behoeften, enkele daarvan zijn: texturen, patronen, gebruiksmogelijkheden, toepassing, netheid, enz.

Beste Behang: Onze selectie

Koopgids: Alles wat je over behang moet weten

Wacht, het is nog geen tijd om te gaan kopen, integendeel, de tijd is gekomen om alle aspecten die met behang te maken hebben te kennen en er rekening mee te houden, want hoewel er in de winkel waar je naartoe gaat zeker een deskundige verkoper zal zijn, gaat er niets boven het meebrengen van voorafgaande informatie erover.

Behang kiezen voor een kamer in huis is een grote odyssee tussen de duizenden mogelijkheden.
(Foto: Burmakin Andrey / 123rf.com)

Wat is behang en wat zijn de voordelen ervan?

Behang is een materiaal dat sinds de 17de eeuw gebruikt wordt, sinds die tijd bekend als behangpapier. Het is bedoeld om de binnenmuren van een ruimte te versieren, het papier heeft illustraties, kleuren en zelfs verschillende texturen waardoor een ruimte met visuele harmonie ontstaat. Zoals alles is ook het papier geëvolueerd, in dit geval in materialen, toepassingsvormen, texturen, ontwerpen en zelfs toepassingsgebieden, want van oudsher werd het op muren gebruikt, maar tegenwoordig kan het ook op plafonds, vloeren en zelfs meubels gebruikt worden.

Dit product speelt een even belangrijke rol in de decoratie als elk ander voorwerp in huis, het kan leven brengen in muren die geen accent, schilderij of meubel hebben om hun aanblik te verfraaien. De keuze van het ontwerp kan passen bij de stijl die voor het huis gekozen is. Het is ook een zeer haalbare optie voor mensen die een woning huren en die naar eigen smaak willen inrichten, omdat het schilderen of veranderen van de muren gewoonlijk niet is toegestaan. Zo kunnen huurders zich de plek eigen maken door hem naar hun smaak in te richten.

Voordelen
 • Goed aangebracht gaat het lang mee
 • Er zijn mogelijkheden die gewassen kunnen worden
 • Verscheidenheid aan motieven, kleuren en texturen
 • Het beschadigt de muren niet
 • Het is gemakkelijk te verwijderen
Nadelen
 • Op vochtige plaatsen geplaatst, bladdert het snel af
 • Momenteel is het duurder dan schilderen
 • Producten van slechte kwaliteit
 • De slijtage van de tijd is merkbaar

Papier, vinyl, stof of textiel behang of folie – waar moet je op letten?

Om te beginnen met de hele structurering van wat er op de markt te koop is, hebben we het eerst over materialen, dan over types maar dan op basis van stijlen, gevolgd door andere details. Tenslotte vormen de materialen een essentiële basis voor het papier, want de duurzaamheid en ruimtelijke plaatsbepaling hangen ervan af.

Paper: De meest traditionele versie ervan is uitsluitend op papier gebaseerd, waardoor het een delicate optie is die gemakkelijk gescheurd kan worden. De eenvoud ervan biedt vele mogelijkheden, die complexere en meer gedetailleerde ontwerp-patronen mogelijk maken. Het wordt zelfs aanbevolen voor het stofferen van meubels.

Vinyl: Dit is tegenwoordig de meest commerciële optie. Het is meestal bestand tegen water, hitte, vlekken, enz. Het is geschikt voor natte of droge ruimten. Hij kan binnen en buiten gebruikt worden. Ze worden ingedeeld als zeefdruk, schuimdruk, reliëfdruk.

Stof of textiel: Ze zijn gemaakt met een steun die bedekt is met een laag stof, waardoor ze resistenter zijn, hoewel dit ook afhangt van de soort stof (linnen, katoen, hennep, jute of polyester), en van de duur en kwaliteit ervan. Sommige hebben een laag schuim tussen de stof en het papier, waardoor ze isoleren tegen lawaai en vochtigheid.

Aluminium: Hij ziet er metaalachtig uit en is ideaal om licht te breken en zwak verlichte kamers te verlichten. Ze zijn het meest geschikt voor gladde, ongemarkeerde muren, want ze kunnen gemakkelijk opvallen en rimpelen. Het is bestand tegen bepaalde stoffen zoals vochtigheid, hoge temperaturen en water.

Cork: Heel dunne kurkplaat die op het papier geplakt wordt en dankzij zijn poreusheid aan deze optie kwaliteiten van hardheid geeft voor vele jaren, zelfs tientallen jaren. Het is een brandwerend materiaal dat ook de geluiden in de kamer vermindert, en daarom wordt het door muziekstudio’s gekozen.

PAPIER VINYL FABRIC OR TEXTIL ALUMINIUM CORK
Belangrijkste kenmerk Veel ontwerpmogelijkheden Flexibel, gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen Ideaal voor koude kamers Helder, reflecteren licht Isolerend tegen geluid en brand
Levensduur 2 jaar Tot 10 jaar De weerstand hangt af van de soort stof Gemiddeld 2 jaar Decennia
Gebruik Elke muur zonder vocht Binnen of buiten Geschikt voor koude kamers Kamers met weinig licht Muziekstudio’s, salons

Waar koop je behang?

Om dit soort producten te kopen moet je naar echte specialisten gaan, want ze worden niet overal verkocht, dus je kunt supermarkten en warenhuizen uitsluiten. In plaats daarvan kun je in het hele land terecht bij winkels als Home Depot, Parisina, Spazio Decoración, Deco Design, Tapices Orozco, Decorex, en andere. Als je online naar mogelijkheden wilt zoeken, kun je terecht op sites als Amazon, Mercado Libre, Nacional de Tapiz, Papel Tapiz México, Papeles Pintados, De Color, Addrede, Pegotes, Decoratika of een van de bovengenoemde, want ze hebben allemaal een online verkoopmogelijkheid.

Aankoopcriteria

Vervolgens gaan we het hebben over enkele criteria die belangrijk zijn om in acht te nemen voor je een willekeurig product koopt. Hoe meer informatie we hebben over het produkt dat we willen hebben, hoe beter de aankopen die we kunnen doen. Mis dus geen enkel punt en neem er nota van.

Texturen

Texturen zijn met hun motieven en vormen een ander en leuk element, ze geven dynamiek aan de ruimte waarin ze geplaatst zijn. Aanraken en zien ervan deelt bijzondere gewaarwordingen mee. Er is een grote verscheidenheid aan texturen en veel van de mogelijkheden zijn gemakkelijk afwasbaar.

Onder de verschillende bestaande texturen zijn er ook 3D texturen die een uitstekend alternatief zijn om onvolkomenheden op de muur te verbergen en veel realisme aan de inrichting te geven. Probeer ze niet in kleine ruimten te plaatsen, want op den duur kan het ongemak veroorzaken als je veel tijd in die kamer doorbrengt.

Patronen

De patronen hebben te maken met de motieven die op het behang gedrukt zijn, ze kunnen verticaal, geometrisch, horizontaal, bloemrijk, heel minimalistisch, enz. zijn. Welke moet je gebruiken? het antwoord hangt af van wat je wilt bereiken.

Als we bijvoorbeeld kiezen voor een verticaal gestreept ontwerp, bereiken we de bedoeling van hogere plafonds, maar als ze horizontaal zijn, verbreden we de ruimte. De keuze hangt af van je smaak, van wat het beste past bij de inrichting van de andere elementen van het huis en van de afmetingen van de ruimte.

Gebruik

In de vorige decennia was het gebruik van behang exclusief voor muren, maar tegenwoordig zijn de dingen veranderd, creativiteit heeft ons de mogelijkheid gegeven om ze op minder gebruikelijke plaatsen aan te brengen. Zolang de ondergrond zich leent voor de gekozen behangsoort, dan is praktisch alles mogelijk. Enkele daarvan zijn:

Furniture: Het is haalbaar om eenvoudig behang of vinyl aan te brengen op tafels, koelkasten, fornuizen, kasten, wasmachines, deuren, lades, trappen, bureaus en zelfs laptops. Dit eenvoudige element kan oude meubels leven inblazen, naast dat het kleine beschadigingen kan verdoezelen. Gebruik een verwijderbaar papier, zodat het bij het verwijderen de meubels niet beschadigt.

Decoratieve lijnen: Hierbij wordt behang op kleine muren of pilaren aangebracht, en accentueer je alleen die plekken die in contrast staan met de kleur van de andere muren. Het gekozen ontwerp moet bij de rest van de decoratie passen, en is ideaal om je eigen huis mee in te richten.

Decoratieve schilderijen: Dit bestaat uit het maken van foto’s met een gekozen behangontwerp. Het is een optie die een zekere mate van smaak voor handwerk vereist, waarbij je materialen moet kopen en aan de slag moet gaan. Het is een originele en unieke decoratie.

Neutrale decoratie: Een neutraal structuurpapier is er een dat erin slaagt het uiterlijk van een muur te verbeteren zonder helemaal de aandacht te stelen; de bedoeling ervan is de vlakke aanblik van een witte muur weg te werken, bijvoorbeeld. Het is aan te bevelen witte, beige of lichtgrijze tinten te gebruiken.

Als middelpunt van de belangstelling: In tegenstelling tot het vorige punt wil dit ontwerp alle ogen trekken. De inrichting zal te maken hebben met de inrichting van de rest van het huis en met de smaak van de bewoner. Het wordt gebruikt op grotere, belangrijke muren. Als je het plaatst, moet de rest van de kamer neutraal zijn.

Plafond: Het wordt niet erg vaak gebruikt, maar het is geschikt om gedaan te worden. Dit wil, net als het vorige punt, de aandacht trekken, de mensen doen omkijken en de originaliteit van de inrichting waarderen; alleen erg donkere kleuren mogen niet gebruikt worden, die de kamer doen krimpen, evenmin als erg zware ontwerpen die op den duur vermoeiend kunnen zijn.

Toepassing

Vroeger was het aanbrengen ervan ingewikkelder, het was geen taak voor de eigenaars van het huis, het waren eerder taken die bij de aankoop van het materiaal werden uitbesteed of verkregen. Tegenwoordig is ook deze dienst beschikbaar, maar tegelijk is de doe-het-zelver populairder geworden en is de techniek gemakkelijker geworden.

Kleefpapier: Deze hebben de mogelijkheid om het beschermende vel te verwijderen en direct op de muur te beginnen plakken, zonder dat je een extra behandeling van de muur of het papier hoeft te doen. Deze optie is ideaal als je iets tijdelijks zoekt of als je een woning huurt.

Voorgelijmd papier: Ook wel voorgelijmd genoemd, zijn deze die een applicatie van water of een activator nodig hebben op het deel dat op de muur gelijmd zal worden. Deze eerste behandeling activeert de lijm en maakt het mogelijk hem op het gekozen oppervlak aan te brengen. Deze optie is aan te bevelen als het zonder hulp van een specialist gedaan wordt, want het is een snelle en voordelige optie.

Niet voorgelijmd papier: Het is datgene dat geen voorafgaande behandeling heeft ondergaan, om erop geplaatst te worden is het nodig een lijm of een kleefmiddel aan te brengen. We raden aan het aanbrengen door een specialist te laten doen, of advies te vragen over de beste lijm om deze optie te plaatsen.

Schoonmaken

Afhankelijk van de gekozen papiersoort, zal het te reinigen zijn, het materiaal is een sleutelstuk en men moet zich bewust zijn van het onderhoud dat het nodig heeft, dit helpt ook bij het nemen van beslissingen over de aankoop voor de plaats, het onderhoud en de duurzaamheid. Manieren waarop ze verzorgd kunnen worden zijn:

Schrobben: Als het materiaal erg hard is, kan het geschrobd worden met een spons en milde zeep of afwasmiddel. Een zachte borstel kan ook gebruikt worden om de nodige plekken te schrobben. Daarna schoonmaken of afspoelen met een doek.

Wasbaar: Dit zijn papieren die, naar hun materiaal, het mogelijk maken ze te wassen zonder schrobben of wrijven; ze zijn middelhard of zacht, dus een vochtige spons en/of doek is voldoende. De verkoper moet dit soort gebruiksaanwijzing duidelijk aangeven.

Vochtige doek: De kwetsbaarste moet je met een licht vochtige doek en met grote zorg schoonmaken, ze zijn het meest teer en elke plotselinge beweging kan ze weggooien, scheuren of breken. Opdat ze er goed uitzien en lang meegaan moeten ze heel delicaat onderhouden worden.

(Zichtbare foto: rawpixel / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies