Laatst bijgewerkt: 30-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

24Bestede uren

15Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

We zijn erg blij dat je terug bent en heten je zoals altijd welkom, maak het je gemakkelijk want we gaan het hebben over een heel interessant product dat je oren zal doen resoneren. Ben je een beroepsdrummer, amateur of ben je van plan met deze instrumentale kunst te beginnen, let dan op want we gaan het hebben over trommelbekkens. To beat or not to beat, dat is geen vraag maar een feit.

Het bereiken van de maat of het ritme van een lied is veel harmonieuzer dankzij de begeleiding van de cimbalen, want het zijn essentiële elementen van dit krachtige instrument. Ze zijn een van de vele onderdelen die een drummer nodig heeft om zijn noten te laten klinken en zijn ritmes te begeleiden. Een cimbaal kiezen is niet bepaald de gemakkelijkste aankoop, zeker niet als je een beginner bent, dus in deze gids geven we je alle aanwijzingen die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. We nemen de meest relevante punten door die je moet weten, zonder natuurlijk hun voordelen, nadelen, prijzen, enz. te vergeten.
Belangrijk om te weten

 • Cymbalen zijn percussie-instrumenten, ze zijn schijfvormig, hol en hebben een gat in het midden zodat ze op een muziekstandaard gezet kunnen worden. Hun geluid heeft geen welomschreven toonhoogte of, met andere woorden, het is onbepaald. Om hun geluid voort te brengen is het nodig ze te percusseren, dat wil zeggen er op te slaan, en voor dit doel worden trommelstokken gebruikt.
 • Afhankelijk van hun grootte of diameter zijn er 7 soorten cymbalen: Hi-Hat, Crash, Ride, China, Crash Ride, Splash, Bell. De meest basale zijn de eerste 3 en andere worden aan de set toegevoegd, afhankelijk van smaak, genre en zuinigheid van de bewoner. Ze worden ook onderverdeeld in heldere en donkere cymbalen, naar hun klank.
 • Om de cymbalen te kopen die je wilt, moet je allereerst rekening houden met het genre dat je gaat spelen en ten tweede met je budget. Maar los daarvan zijn er nog andere factoren te overwegen, zoals: het materiaal, het gewicht en de dikte van de cimbaal, de bel, enz.

Beste Bekkens: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over drum bekkens

Als je er genoeg van hebt dat je bekkens slecht klinken en je wilt overstappen op een paar bekkens die professioneel klinken, of als je erover denkt op dit muzikale gebied te beginnen maar niet precies weet wat je moet kopen, dan nodigen we je uit om verder te lezen want hieronder geven we je informatie die nuttig voor je zal zijn bij het maken van je aankoop.

Drummer speelt (Foto: StockSnap / Pixabay.com)

Wat zijn cymbalen en wat zijn hun voordelen?

Cymbalen, ook wel cimbalen, cimbalos of cimbales genoemd, zijn percussie-instrumenten die gebruikt worden in trommels en andere instrumenten. Ze zijn rond van vorm, hol en hebben in het midden een gat om ze tegen elkaar te laten botsen of om ze op statieven of steunen te zetten die op een bepaalde hoogte staan om ze te kunnen bespelen.

Ze zijn gemaakt van een messing legering voor de goedkoopste, brons voor de duurdere en een mengsel van zilver, koper en tin voor de exemplaren die in orkesten gebruikt worden.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, texturen, diktes en merken. De grootte en dikte staan in direct verband met het geluid dat elke cimbaal voortbrengt. Hoe zwaarder de cimbaal, hoe groter de klank, volume, tonaliteit en minder harmonischen.

De keuze ervan heeft te maken met het genre dat je wilt spelen, maar de meer avontuurlijke drummers gebruiken mengsels om te vernieuwen en nieuwe voorstellen te genereren.

Voordelen
 • Verscheidenheid aan mogelijkheden en merken
 • Bekkens voor alle genres
 • Prijzen voor alle budgetten en vaardigheden
 • Verscheidenheid in materialen en texturen
Nadelen
 • Een verkeerde keuze heeft gevolgen voor de klank, het bekken en de drummer
 • Je kunt niet elk bekken voor elk genre gebruiken
 • Bekkens van uitstekende kwaliteit zijn duur
 • Er zijn goede merken die niet bekend zijn

Hi-hat, Ride of Crash bekkens – Waar moet je op letten?

Om een drumstel naar je smaak en behoeften uit te rusten, wordt met verschillende variabelen rekening gehouden. De fysieke kwaliteiten zijn zo belangrijk omdat ze een direct effect hebben op de klankomstandigheden en de speelstijl. Afhankelijk van hun grootte en dikte worden cymbalen in 3 basistypes verdeeld: hi-hat, ride en crash.

Afhankelijk van hun functie worden ze ingedeeld in standaard- en effectcymbalen, waar we onder meer vinden: spetterporselein, spiraal, heilig of uitgesneden. Laten we nu eens kijken naar de gestandaardiseerde:

Hi-hat of Charles. Het zijn cymbalen van dezelfde maat die samen op een standaard staan met een pedaal, dat het openen en sluiten ervan regelt terwijl ze met de trommelstokken worden aangeslagen. Hun gemiddelde maat is tussen 13 en 15 inch.

Ride. Een grote cimbaal die muzikaal van betekenis is door je te helpen met de muziek mee te gaan of te reizen. Het helpt je patronen te maken en geeft een meer open hi-hat-achtige klank. Het is een cymbaal die in inches varieert tussen 19 en 24.

Crash. Dit zijn grote cymbalen die meer gebruikt worden voor accenten en dynamiek in liedjes. Ze hebben varianten met de mogelijkheid van meer of minder sustein (tijd van trilling en klank van een cimbaal). Hun maten variëren van 14 tot 20 inch.

Hi-Hat Ride Crash
Kwaliteit Voor ritme Creëer patronen en accenten Voor accenten en dynamiek in liedjes
Sonido Verschillend, afhankelijk van merk en slag Langdurig en helder hx Snijdend

Wat zijn de soorten effectcymbalen?

We hebben zojuist de gestandaardiseerde cymbalen gezien, en zoals we al gezegd hebben, moeten we volgens de indeling dieper ingaan op de cymbalen die ons helpen bij het maken van effecten tijdens onze optredens. Laten we ze eens bekijken.

Splash. Dit zijn kleine cymbalen, maar met een soortgelijke functie als de crash cymbals, alleen met een drogere en kortere klank. Door ze aan je drumstel toe te voegen kun je veelzijdigheid en speelbaarheid aan je geluid toevoegen. Ze variëren in grootte van 6 tot 12 inch. China, genoemd naar hun gelijkenis met de klank van Chinese gongs, zijn de meest voorkomende van de effectcymbalen. Ze worden gebruikt om accenten te leggen; snel en agressief klinkend. Ze zijn er in maten als splash of crash cymbals, d.w.z. van 12 tot 26 inch.

Spiral. Deze cymbals zijn in een spiraalvorm gesneden en produceren een trashy en heldere klank. Ze worden gebruikt om geaccentueerde figuren te spelen. Ze kunnen alleen geplaatst worden of bovenop een andere cimbaal en geven een onvoorstelbaar aantal effecten. Hun diameter is 10 inch.

Holy of Cut-Out. Het zijn cymbalen die helpen om vuilere en agressievere klanken te krijgen. Hun geperforeerde vormgeving maakt cymbalen die zwaarder zouden zijn lichter. Geperforeerde bekkens zijn is een samensmelting van begrippen, zoals de Heilige China.

Aankoopcriteria

Je bent nog maar een stap verwijderd van naar de winkel van je keuze te gaan om het bekken of de bekkens te kopen die je nodig hebt, maar voor je aan de zo gewenste taak begint, let je op deze laatste punten die essentieel zijn om de juiste aankoopbeslissingen te nemen.

Materialen

Als je naar de winkel gaat, let dan op de legering waarmee de bekkens gemaakt zijn, want ze zijn van 3 verschillende soorten materialen gemaakt, elk met verschillende kwaliteit en prijs. Sommige worden ook gemaakt van mengsels hiervan. De materialen worden als volgt onderverdeeld: Legering B8. Ze bestaan uit 92% koper en 8% tin.

Door hun hoge kopersamenstelling krijgen ze een roodachtige kleur. Produceert een heldere, scherpe, gerichte en heldere klank. Ze hebben een langere levensduur dan messing, maar zijn minder duurzaam dan andere legeringen met een hoger tingehalte. Gebruikt door beginners tot gevorderden.

B10 en B12 legeringen. Samengesteld uit 88% koper en respectievelijk 10% en 12% tin. Hun geluid is helder, snijdend. Ze hebben vergelijkbare geluidskwaliteiten als de B8. Ze hebben een gemiddeld bereik.

Alloy B20. Het bestaat uit 80% koper met 20% tin en sporen van zilver. Deze legering wordt door vrijwel alle fabrikanten gebruikt, ze is het rijkst in haar sustain en muzikale rijkdom, en ook zeer duurzaam en resistent.

Messing legering. Deze legering wordt gemaakt door 63% koper en 37% zink samen te voegen. Het is de economische versie van de cymbalen, omdat het materiaal goedkoop is en gemakkelijk te bewerken, het is een optie voor beginners, maar het heeft geen grote muzikaliteit, de sustain is kort en het breidt niet alle klanken goed uit.

Gewicht en dikte

Hoe zwaarder het gewicht, hoe dikker en stijver de cimbaal. Hierdoor gaat de cimbaal sneller trillen en bereikt hij hogere toonhoogten. Een erg zware cimbaal heeft meer kracht nodig om te klinken en tijd om te resoneren. Een dunne cimbaal voelt licht aan, is gemakkelijk te bespelen en heeft een kortere responstijd. Zwaardere cimbalen worden meer gebruikt in hardere muziekgenres, zoals rock in zijn verschillende categorieën (metal, heavy metal, enz.). Lichtere cymbalen worden meestal gebruikt voor zachtere muziekstijlen. De dikte-indeling is

 • Ultradun
 • Dun
 • Medium
 • Dik

Configuratie

Bij het kiezen van cymbalen kom je niet alleen maten, textuur, materialen en gaten tegen, maar ook cymbalen die naar hun fysische samenstelling in drie groepen verdeeld zijn, standaard, vlak en Chinees. De keuze ervan hangt af van het doel en het soort geluid dat je wilt uitzenden.

Met bel of standaard. Ze hebben een koepel, lichaam en rand. Het is de boog die in het midden oprijst en omgeven wordt door de boog die het platte oppervlak is. Hoe groter de diameter van de klok en hoe kleiner de boog, hoe hoger de toonhoogte en hoe meer boventonen.

Flat. Ze hebben geen koepel of bel. In tegenstelling tot de andere, genereert dit type bekken klanken met volumes en harmonischen die tot 90% gereduceerd zijn, waardoor drogere effecten verkregen worden, maar met grote definitie; een voorbeeld hiervan is de Flat Top Ride of de Paper Splash.

China. Dit zijn die welke lijken op een Mandarijnen hoed of die de bel ondersteboven lijken te hebben. Hij kan gebruikt worden voor sterke accenten, om het ritme te markeren of om de functie van een Ride te vervullen, het zal afhangen van het genre en wat de drummer zoekt.

Diameter

Het heeft betrekking op de grootte van de cimbaal, hoe groter hij is, hoe meer lucht hij kan verplaatsen en zijn volume groter zal zijn. Dit impliceert dat hij een grotere contactkracht nodig heeft om te bewegen, te klinken en te vibreren; daarom hebben grote bekkens een tragere werking en een langere resonantie dan kleinere bekkens.

Er zijn ook bekkens van dezelfde diameter, maar ze worden onderscheiden door hun gewicht. Het zwaardere bekken heeft een lager trillingsvermogen, een hogere toonhoogte en meer volume, terwijl het lichtere bekken meer trilling, minder volume en een lagere toonhoogte heeft.

Klank

Bekkens worden ook ingedeeld naar hun klank in helder of donker, waarbij opgemerkt moet worden dat er merken zijn die opties met meer evenwichtige tonen hebben uitgebracht, die in geen van deze indelingen vallen en een scala voor verschillende smaken en behoeften bieden, we zullen ons voorlopig op de eerstgenoemde richten.

Helder. Hun naam is hun kwaliteit, het zijn cymbalen die te herkennen zijn aan hun glanzende afwerking, en hun overdreven gepolijste stijl. Ze zijn zwaarder, hooggestemd en snijdend. Ze werken perfect voor genres die zware klappen vereisen, zoals metal of rock.

Osbscuros. Dit zijn doffere, onafgewerkte cymbalen met ruwe randen. Hun geluid is zachter, korter en dieper; ze zijn minder verfijnd en minder eigentijds. Ze kunnen gebruikt worden voor genres als jazz, blues of funk.

(Featured image source: StockSnap/ Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies