Laatst bijgewerkt: 15-02-2022

Onze selectiecriteria

34Onderzochte producten

49Bestede uren

15Beoordeelde onderzoeken

189Verzamelde opmerkingen

Bentoniet is een klei die uit de grond gedolven is. Het wordt in veel producten gebruikt, waaronder kattenbakvulling en tandpasta. Het bentoniet in onze kattenbakvullingen is 100% natuurlijk, er zijn geen additieven of chemicaliën aan toegevoegd.

Bentoniet is een soort klei die vloeistof absorbeert en klonters vormt als het met vocht in aanraking komt. Het is hetzelfde principe als hoe kattenbakvulling werkt, maar in plaats van urine te absorberen, absorbeert bentoniet water van de pootjes van je kat om te voorkomen dat ze modder of vuil in je huis opsporen.
Beste Bentoniet kattenbakvulling: Onze selectie

Bentoniet kattenbakvulling: Vaak gestelde vragen

Welke soorten bentoniet kattenbakvulling zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten bentoniet kattenbakvulling. Het ene is een klonterend kattenbakstrooisel en het andere een niet-klonterend. Het verschil tussen deze twee soorten kattenbakvulling ligt in hoe ze vocht uit urine opnemen, wat verderop op deze bladzijde besproken wordt.

Een goed bentoniet kattenbakvulling moet vocht en geurtjes kunnen absorberen. Het moet ook goed klonteren, zodat je het afval er gemakkelijk uit kunt scheppen zonder dat er te veel rommel achterblijft.

Wie moet een Bentoniet Kattenbakvulling gebruiken?

Iedereen met een kat. Bentoniet kattenbakvulling is veilig voor katten en kittens, maar het is ook heel geschikt voor honden. Het kan in elk soort kattenbak of -bak gebruikt worden, ook in automatisch zelfreinigende.

Op basis van welke criteria moet je een Bentoniet Kattenbakvulling kopen?

Het belangrijkste criterium is de veiligheid voor je kat. Je moet altijd de ingrediëntenlijst lezen om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke chemicaliën of additieven in het product dat je kiest zitten, en ook je dierenarts raadplegen als je je zorgen maakt over allergieën of andere gezondheidsproblemen die met het gebruik van dit soort kattenbakvulling te maken hebben. Het is ook een goed idee om na te gaan hoe gemakkelijk je het zult kunnen gebruiken en opruimen, en hoe goed het geur tegengaat (indien van toepassing).

De kwaliteit van het materiaal is een van de belangrijkste dingen om te controleren. Zorg ervoor dat je bentoniet kattenbakvulling koopt van een betrouwbaar merk en niet van een of ander goedkoop merkloos product. Let ook op wat er in dit kattenbakvulling zit – het moet 100% natuurlijke bentoniet klei zijn zonder toevoeging van additieven of chemicaliën, zodat je kat een veilige ervaring met zijn nieuwe toilet heeft.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Bentoniet Kattenbakvulling?

Voordelen

Bentoniet kattenbakvulling is gemaakt van natuurlijke klei die vloeistof en geurtjes absorbeert. Het kan tot 10 keer zijn gewicht aan vloeistoffen absorberen, waardoor het een goede keuze is voor katteneigenaars die een milieuvriendelijk alternatief willen voor traditionele kattenbakvulling van klei. Door de hoge absorptie heb je maar een of twee zakken per maand nodig, afhankelijk van het aantal katten dat de kattenbak(ken) in je huis gebruikt. Dit maakt Bentoniet Kattenbakvulling ook heel economisch.

Nadelen

Bentoniet kattenbakvulling is een natuurlijk product en het heeft enkele nadelen. Het kan stoffig zijn, dus je moet de kattenbak in een goed geventileerde ruimte zetten. Het stof kan ademhalingsproblemen veroorzaken bij je kat als ze er te veel van inademen tijdens het gebruik van de kattenbak. Omdat dit soort kattenbakvulling erg goed vloeistof absorbeert, bestaat ook de kans dat je huisdier niet graag weer dezelfde plaats gebruikt nadat hij/zij op de uitwerpselen geplast of gepoept heeft, omdat hij/zij het onprettig vindt er overheen te lopen als hij/zij weer een rondje gaat lopen. Dit zijn echter kleine problemen die gemakkelijk opgelost kunnen worden door een paar extra dozen in de buurt te houden, zodat er elke dag of twee een verschoond wordt, afhankelijk van hoeveel katten je thuis hebt.

Wat voor aanvullende hulpmiddelen zijn nodig om een Bentoniet Kattenbakvulling te gebruiken?

Een schepje is nodig om de vaste uitwerpselen uit je kattenbak te verwijderen. Je kunt elke soort schep gebruiken, maar we raden aan er een te gebruiken die een lange steel heeft zodat je niet te dicht bij hoeft te komen bij het verwijderen van de vaste uitwerpselen. Ook als je na meerdere katten of honden gaat opruimen in een afgesloten ruimte zoals een auto of camper is het verstandig te investeren in een soort luchtzuiveraar/deodorant, want dit product maskeert geen geurtjes zoals andere soorten kattenbakvulling doen. Als er geen geurbestrijding is dan blijven al die geurtjes gewoon hangen en maken de dingen erger dan ze al zijn.

Zijn er alternatieve oplossingen voor Bentoniet Kattenbakvulling?

Het enige alternatief voor bentoniet kattenbakvulling is het gebruik van zand. Zand kan als kattenbakvulling gebruikt worden, maar het heeft geen geurwerende eigenschappen en je zult de bak van je kat vaker moeten verschonen dan wanneer je een absorberend materiaal als klei of bentoniet zou gebruiken. Het heeft ook de neiging door het hele huis te sporen als katten rondlopen met hun pootjes bedekt met zand van het graven in hun doos.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Lifelong
  • Cat’s Best
  • Pettex

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Bentoniet kattenbakvulling in onze review kost ongeveer 12 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 51 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies