Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

52Bestede uren

42Beoordeelde onderzoeken

140Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote Bepanthen creme test 2023. Hier stellen we alle producten die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste Bepanthen creme voor jou te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een Bepanthen creme wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Bepanthen creme is een van de best verkochte geneesmiddelen in Duitsland.
 • Het preparaat is een van de homeopathische geneesmiddelen en is daarom bijzonder zacht en in het algemeen geschikt voor alle leeftijdsgroepen.
 • Bepanthen cremes dienen vele doelen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: de genezing en regeneratie van de huid versnellen

Beste Bepanthen creme: Onze selectie

Bepanthol Bepanthen Creme

Ontdek de ultieme hydraterende kracht van Bepanthol’s Bepanthen Crème, speciaal ontwikkeld voor uw dagelijkse huidverzorging. Uw huid krijgt een intensieve hydratatie en voeding, waardoor ze zacht en soepel aanvoelt. De innovatieve formule, verrijkt met Pro-Vitamine B5, ondersteunt het natuurlijke huidherstel en bevordert een gezonde huidbarrière.

Mixa Bepanthen Creme

Ontdek de Mixa Regenererende Wondverzorgingscrème, speciaal ontwikkeld voor uw geïrriteerde en gevoelige huid. Deze unieke crème bevat 5% kalmerende panthenol die helpt tegen scheuren, roodheid en droogheid. Het resultaat? Een verzorgde en zachte huid, die effectief beschermd is tegen ongemakkelijke spanningsgevoelens, jeuk door droogheid en irritaties.

Mixa Bepanthen Creme

Geniet van een intensief hydraterende en verzorgende werking die de huidvernieuwing stimuleert en uw huid beschermt tegen irritatie. Zo ervaart u meer soepelheid en minder spanningsgevoelens in uw huid. Om uw huid optimaal te verzorgen, brengt u de creme – indien nodig – aan op de eerder gereinigde huid. Masseer het zacht in op uw lichaam, gezicht en handen, waarbij u de uitsparingen van de ogen vermijdt.

Tea Tree Oil Australian Bodycare Bepanthen Creme

Ervaar de kracht van Australian Bodycare’s Tea Tree Oil Bepanthen Rescue Cream, een huidverzorgingswonder dat u dagelijks kan gebruiken voor optimale resultaten. Met deze unieke formule vermindert u pijnlijke huid en roodheid, terwijl u de natuurlijke beschermingslaag van de huid herstelt. Spoel uzelf eerst met onze Bodywash alvorens de crème aan te brengen om maximaal te profiteren van dit revolutionaire product.

De gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Bepanthen creme koopt

Denk je erover een Bepanthen creme te kopen, maar ben je een beetje overweldigd door de keuze en de verschillende aanbiedingen?

Dan ben je hier op de juiste plaats, want wij leggen uit waar je op moet letten bij het kopen van Bepanthen cremes.

Voor wie is Bepanthen creme geschikt?

Bepanthen cremes zijn geschikt voor iedereen – jong en oud. Je kunt de cremes al zonder problemen op de zere billen van je baby gebruiken.

Bepanthencreme kan ook helpen bij een pijnlijke babybil. (Image source: 123rf.com / 58918318)

Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven hebben ook geen reden tot ongerustheid: de cremes hebben geen invloed op de ontwikkeling van het ongeboren kind of op de moedermelk. Bepanthen cremes zijn daarom een echte allrounder voor het hele gezin.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Bepanthen creme?

In principe kunnen we zeggen dat Bepanthen Creme niet voor niets de nummer één wond- en genezingszalf in Duitsland is: de werking ervan is onbetwist en zeer doeltreffend.

Niettemin hebben we de mogelijke voor- en nadelen van het preparaat voor je onderzocht en ze hier op een rijtje gezet:

Voordelen
 • Doeltreffende wondgenezing
 • Verschillende verpakkingsgrootten, afhankelijk van de behoefte
 • Verschillende cremes voor alle toepassingsgebieden
 • Zonder recept verkrijgbaar
 • Geschikt voor alle leeftijden
Nadelen
 • Relatief hoge prijs in vergelijking met concurrenten
 • Kan huidirritaties zoals contactdermatitis veroorzaken
 • Alleen verkrijgbaar in apotheken

Voor welke toepassingsgebieden is Bepanthen creme geschikt?

Afhankelijk van welke Bepanthen creme je kiest, is ze natuurlijk voor verschillend gebruik bestemd. We zullen de kenmerken van elke creme verderop in de tekst uitleggen.

Maar op dit punt willen we je toch een indruk geven van de klachten waarvoor je welke creme kunt gebruiken.

Soort Bepanthen creme Toepassingsgebied
Bepanthen Wond- en Genezingszalf Gebarsten en droge huid, kleine wondjes, tatoeagebehandeling, luierdermatitis
Bepanthen Oog- en Neuszalf Pijnlijk en droog neusslijmvlies, gespannen bindvlies en hoornvlies, pollenallergie
Bepanthen Antiseptische Wondcreme Schaafwonden, snijwonden, rijtwonden en schrammen
Bepanthen Sensiderm creme eczeem, neurodermitis, rode en jeukende huid
Bepanthen littekengel littekens

Zoals je ziet kent een Bepanthen creme vele toepassingen. Niet alleen kan het wonden helpen genezen, maar het kan ook littekens verfraaien.

Bepanthen creme voor tatoeageverzorging

Verse tatoeages zijn in feite wonden die moeten genezen. Op dit punt kan Bepanthen Wond- en Genezingszalf de regeneratie van de huid ondersteunen.

Als zich een droge korst op je tatoeage vormt en die breekt, kan de tatoeage zijn kleur en/of vorm verliezen.

Daarom moet je goed voor je tatoeage zorgen. Dit houdt de huid gehydrateerd en voorkomt dat de korst breekt.

Nadat de tatoeage getatoeëerd of gelaserd is, is passende verzorging – bijvoorbeeld met Bepanthen creme – essentieel. (Image source: 123rf.com / 58212246)

Tatoeëren en laseren belasten je huid zwaar. Daarom is nazorg uiterst belangrijk.

Nazorg is ook bij tatoeage verwijdering uiterst belangrijk. Laseren veroorzaakt immers ook een wondje op je huid en leidt vaak tot een trekkerig gevoel.

Je kunt dit verzorgen met Bepanthen creme, zodat het weer dichtgroeit en geneest.

Bepanthen creme in de genitale zone

Ook al is Bepanthen Wond- en Genezingszalf niet specifiek bedoeld voor gebruik in de genitale zone, toch is er niets op aan te merken.

Bepanthen creme kan helpen bij schimmelinfecties.

Het kan nuttig zijn om Bepanthen creme te gebruiken vooral bij schimmelinfecties van de vagina.

Maar omdat officiële informatie van de fabrikant ontbreekt, raden we je aan je arts te raadplegen voor je het gebruikt.

Wees echter voorzichtig met de antiseptische creme: die mag nooit in de vaginale zone gebruikt worden, want dat beschadigt het natuurlijke vaginale milieu.

Bepanthen creme bevordert het scheuren van condooms.

Bovendien wijst de fabrikant er uitdrukkelijk op dat het Bepanthen creme ingrediënt witte vaseline de scheursterkte van latex condooms kan verminderen bij gebruik in de genitale zone.

Dit kan dus een potentieel risico zijn tijdens de geslachtsgemeenschap.

Welke werkzame bestanddelen bevat Bepanthen creme?

Het belangrijkste werkzame bestanddeel van Bepanthen creme is dexpanthenol. Dexpanthenol is een actief ingrediënt uit de vitaminegroep dat een regenererende en hydraterende werking heeft.

Bepanthen creme ondersteunt zo het natuurlijke genezingsproces van de huid.

Dexpanthenol is een vitamine die de vorming van nieuwe huidcellen ondersteunt. Het helpt je huid zichzelf te herstellen.

Bovendien bevatten bepaalde Bepanthen cremes additieven, zoals siliconen in het geval van de littekengel.

Dit vormt een dun beschermend laagje op het litteken en beschermt het tegen omgevingsinvloeden.

De antiseptische Bepanthen creme bevat ook chloorhexidine, dat verantwoordelijk is voor de antiseptische en antibacteriële werking van dit preparaat.

Wat onderscheidt Bepanthen creme van andere fabrikanten?

Bepanthen creme is de meest populaire en best verkochte wond- en genezingszalf in Duitsland. Maar dat is eigenlijk ook zijn enige unique selling point.

Bepanthen creme is een van de best verkochte geneesmiddelen in heel Duitsland. Helaas komt dit ook tot uiting in zijn prijs.

Andere wond- en genezingszalven bevatten dezelfde actieve bestanddelen en hoeveelheden actieve bestanddelen als Bepanthen creme. Ook de toepassingsgebieden verschillen maar weinig, als ze al verschillen.

Het enige verschil, maar ook een groot verschil, is als je naar de prijzen kijkt: Door zijn nummer één positie kan Bayer zijn Bepanthen creme tegen aanzienlijk duurdere prijzen verkopen dan zijn concurrenten.

Kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Bepanthen creme?

Over het algemeen worden geen bijwerkingen verwacht bij het gebruik van Bepanthen creme.

Het kan echter gebeuren dat je huid overgevoelig reageert op het preparaat en dat zo huidirritaties zoals contactdermatitis ontstaan.

Als je lijdt aan ziekten van het immuunsysteem of van het huid- en onderhuidse celweefsel, of als je allergisch bent voor dexpanthenol, kun je bij het gebruik van Bepanthen cremes last krijgen van uitslag, roodheid, jeuk of blaren.

Hoe vaak deze bijwerkingen voorkomen is moeilijk vast te stellen omdat het melden van bijwerkingen aan Bayer vrijwillig is, zodat niet met zekerheid te zeggen is of alle patiënten die last hebben van bijwerkingen hun ervaringen gemeld hebben.

Toch kun je aannemen dat de hierboven genoemde effecten maar heel zelden voorkomen en dat het gebruik van Bepanthen cremes niet gevaarlijk is.

Wat zijn de alternatieven voor Bepanthen creme?

Omdat we je in dit artikel willen laten kennismaken met verschillende Bepanthen cremes, zijn er natuurlijk veel alternatieven.

Voor deze rubriek hebben we ons daarom beperkt tot de best verkopende – Bepanthen Wond- en Genezingszalf – en willen je laten zien wat je in plaats daarvan kunt gebruiken.

Alternatief Actief ingrediënt Toepassing Prijs
Panthenol Ratiopharm Wundbalsam Dexpanthenol Huidverwondingen zoals schrammen of schaafwonden, zonnebrand, tatoeageverzorging Ca. 5€ voor 100g
Medigel MEDICE IJzer, zink en vitamine E Schaafwonden, snijwonden en kleine brandwonden Ca. 5€ voor 100g Medigel MEDICE IJzer, zink en vitamine E Schaafwonden, snijwonden en kleine brandwonden ca. 8€ voor 50g
Retterspitz Wond- en Genezingszalf thymol en allantoïne aambeien, jeuk, branderigheid en andere anale klachten ca. 10€ voor 40g
Multilind Genezingszalf nystatine en zinkoxide jeuk, voorkomen van infecties bij huiduitslag ca. 15€ voor 100g
Mirfulan wond- en genezingszalf zinkoxide huidverwondingen en irritaties, jeuk en roodheid ca. 10€ voor 100g

Afhankelijk van waar je de creme voor wilt gebruiken, kunnen zalven van andere fabrikanten ook nuttig zijn.

Besluit: Welke soorten Bepanthen creme zijn er en welke is geschikt voor jou?

Het assortiment van het merk Bepanthen bestaat niet langer alleen uit de typische wond- en genezingszalf.

De fabrikant heeft zijn assortiment uitgebreid met verschillende cremes, zodat de Bepanthen productlijn een all-round verzorging voor je huid biedt. Deze omvatten:

 • Bepanthen Wond- en Genezingszalf
 • Bepanthen Littekengel
 • Bepanthen Antiseptische Wondcreme
 • Bepanthen Oog- en Neuszalf
 • Bepanthen Sensiderm Creme

Om je te helpen de perfecte Bepanthen creme voor jou te vinden, gaan we in het volgende deel meer in detail in op de verschillende soorten.

We zullen ook de voor- en nadelen van de wondcrèmes uitleggen om je een goed overzicht van hun eigenschappen te geven.

Wat zijn de kenmerken van Bepanthen Wound and Healing Ointment en wat zijn de voor- en nadelen?

Bepanthen Wond- en Genezingszalf is niet alleen de klassieke Bepanthen creme, maar ook de evergreen onder de wond- en genezingszalven en is waarschijnlijk te vinden in bijna elk medicijnkastje in Duitsland.

Nadelen
Voordelen
 • Doeltreffende wondgenezing
 • Vrij van geurstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen
 • Bestaat in vier verschillende tubingmaten
 • Zonder recept verkrijgbaar
 • Onaangename geur van lanoline
 • Kan huidirritaties zoals contactdermatitis veroorzaken
 • Alleen verkrijgbaar in de apotheek

Door de dexpanthenol die het bevat, ondersteunt Bepanthen Wond- en Genezingszalf de regeneratie en het herstel van een kapotte of gebarsten huid en kan daarom niet alleen bij kleine verwondingen, maar ook bij een extreem droge huid gebruikt worden.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Bepanthen littekengel?

Je kunt Bepanthen littekengel zowel gebruiken voor bestaande, oudere littekens als voor relatief verse, nog rode littekens.

Om het effect van de gel nog te versterken, bevat het flesje een massageroller waarmee je het litteken kunt masseren.

Dit verbetert de littekenstructuur op lange termijn, d.w.z. het wordt vlakker, vervaagt en wordt over het geheel genomen minder opvallend.

Voordelen
 • Verlicht jeuk en trekkerigheid
 • Vrij van geurstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen
 • Massageroller activeert de bloedsomloop
 • Zonder recept verkrijgbaar
Nadelen
 • Het is onduidelijk in hoeverre de gel daadwerkelijk helpt bij het genezen van littekens
 • Ongeschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar
 • Alleen verkrijgbaar in apotheken

Bovendien heb je waarschijnlijk al ervaren dat genezende littekens erg kunnen jeuken.

Bepanthen littekengel verlicht dit ook en hydrateert de huid, zodat het trekkerige gevoel verlicht wordt.

Wat onderscheidt Bepanthen Antiseptische Wondcreme en wat zijn de voor- en nadelen?

Bepanthen Antiseptische Wondcreme is ideaal voor relatief verse wonden die nog niet gesloten zijn. De creme heeft een antibacteriële en schimmelwerende werking.

Ook hier is het actieve bestanddeel dexpanthenol om de huid te herstellen, en 5mg chloorhexidine per gram creme, dat verantwoordelijk is voor de antiseptische werking van de creme.

Voordelen
 • Antiseptisch effect op verse verwondingen
 • Trekt snel in
 • Niet vet en vlekt daarom niet op kleding
 • Vrij van geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen
Nadelen
 • Niet geschikt voor diepe wonden
 • Bij afvloeien kan korte tijd een branderig gevoel optreden
 • Contact met ogen en slijmvliezen zeer pijnlijk

Omdat de antiseptische Bepanthen creme ook voor een groot deel uit water bestaat, voelt ze aangenaam koel aan op de huid.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Bepanthen Oog- en Neuszalf?

Bepanthen Oog- en Neuszalf is, zoals de naam al zegt, speciaal voor de neus en de ogen.

Of het nu gaat om droge slijmvliezen, pollenallergie of geïrriteerd bindvlies of hoornvlies op het oog, Bepanthen creme geeft vocht en verzorging dankzij het actieve bestanddeel dexpanthenol.

Maar omdat onze ogen bijzonder gevoelig zijn, mag je een creme die je in de neus hebt gebruikt, niet opnieuw op het oog aanbrengen.
Anders zouden bacteriën uit je neus in je ogen kunnen komen. Je moet de creme ook weggooien of vervangen als je hem een week op je oog hebt gebruikt. Doeltreffende genezing en regeneratie; Vrij van geurstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen; Wordt zeer goed verdragen, zelfs door gevoelige ogen; Zonder recept verkrijgbaar Ongeschikt voor contactlensdragers; Mag slechts kort op het oog gebruikt worden; Bestaat alleen in een heel kleine tube; Alleen verkrijgbaar in apotheken Als je contactlenzen draagt, is deze zalf misschien niet geschikt voor jou. In combinatie met lenzen kan het onder bepaalde omstandigheden leiden tot intolerantie of irritatie. Ook kan de zalf de contactlens uitsmeren, waardoor je moeilijk scherp kunt zien.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Bepanthen Sensiderm creme?

Wanneer de natuurlijke beschermende barrière van je huid verstoord is, ontstaan roodheid en jeuk. Bepanthen’s Sensiderm creme bevat lipiden die een huidachtige structuur hebben en zo in de beschermende barrière van de huid passen. Herstelt doeltreffend de beschermende barrière van de huid; Vrij van geur-, kleur- en bewaarstoffen; Vrij van cortisone, dus geschikt voor jong en oud; Zonder recept verkrijgbaar Mag niet gebruikt worden op verwondingen; Kan onder bepaalde omstandigheden huidirritatie veroorzaken; Alleen verkrijgbaar in apotheken Dit herstelt en versterkt de huid. Het effect wordt ook aangevuld door huidverzorgende lipiden. Bepanthen Sensiderm creme is geschikt voor milde neurodermitis, eczeem of een erg rode en jeukende huid. Omdat het geen cortisone bevat, kan het al bij zuigelingen gebruikt worden. Het gebruik bij langdurige verzorging of op het gezicht is ook onproblematisch. Het volgende filmpje laat zien hoe Bepanthen Sensiderm creme werkt: Bepanthen Sensiderm kan ook zonder aarzelen over een langere periode gebruikt worden.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Bepanthen cremes te vergelijken en te evalueren

Om je te helpen beslissen welke Bepanthen creme geschikt is voor jou, hebben we de factoren die voor de beslissing van belang kunnen zijn als volgt gedefinieerd en kort toegelicht:

 • Toepassingsgebied
 • Verpakkingsgrootte

Hoe je de afzonderlijke aankoopcriteria kunt interpreteren en evalueren, kun je lezen in de volgende hoofdstukken.

Toepassingsgebied

Afhankelijk van je symptomen is een andere creme geschikt voor jou. Zoals je waarschijnlijk al ontdekt hebt, zijn er verschillende Bepanthen cremes voor verschillende toepassingsgebieden. Natuurlijk moet je ook deze aanbevelingen opvolgen en de juiste creme voor je symptomen kopen. Omdat Bepanthen cremes in principe homeopathische geneesmiddelen zijn, kunnen ze in de meeste gevallen zonder aarzeling gebruikt worden bij kinderen en volwassenen, maar ook bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Als je het niet zeker weet, kun je altijd je arts om raad vragen.

Verpakkingsgrootte

Bepanthen cremes zijn er in veel verschillende maten. De tubes beginnen bij 3,5 gram – de perfecte metgezel voor onderweg. Als je liever een grote verpakking hebt, kun je tubes kopen met tot 100 gram creme. Als je de creme zelden gebruikt, is een kleine verpakking beter. Bedenk bij het kopen altijd dat je de creme niet jarenlang open in het medicijnkastje moet laten staan. Dus als je Bepanthen creme niet zo vaak gebruikt, is het zinvoller voor een kleiner formaat te gaan. Anderzijds is de prijs per gram lager met een grotere verpakking, zodat je op de lange duur geld kunt besparen door grote tubes te kopen.

(Beeldbron: 123rf.com / 83945634)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies