Laatst bijgewerkt: 16-08-2021

Bergschoenen voor mannen zijn voor velen niet meer weg te denken uit het leven van alledag. Veel mannen hebben het wandelen of trektochten maken voor zichzelf ontdekt en genieten ervan om in de frisse lucht te zijn. Bij wandeltochten in de bergen is geen dag als de andere. Hier zijn avontuur en plezier meestal voorgeprogrammeerd. Maar om deze hobby echt leuk en veilig te maken, zijn de juiste schoenen essentieel. Want alleen met het juiste schoeisel kun je er zeker van zijn dat je elk pad en elke berg perfect kunt bedwingen.

In het volgende willen we je een goed eerste overzicht van dit onderwerp geven en je vertellen waar je absoluut op moet letten en hoe je de perfecte schoen voor je kunt vinden.
Beste Bergschoenen heren: Onze selectie

Shopgids Bergschoenen heren: Alles wat je moet weten

Er zijn veel verschillende wandelschoenen voor heren op de markt. Maar met alle keuzemogelijkheden zijn er een paar dingen waar je beslist op moet letten voor je er een koopt. Dit zijn de volgende koopcriteria

 • Gewicht
 • Bekleding
 • Materiaal
 • Ademend vermogen
 • Waterafstotendheid

In het volgende zullen we de afzonderlijke onderdelen in detail beschrijven en verklaren.

Gewicht

Gewicht is super cruciaal. Wandelschoenen voor heren worden meestal gedurende lange tijd gedragen. Als ze te zwaar zijn, wordt het al gauw erg oncomfortabel.

Het is dus heel belangrijk dat de schoen licht en comfortabel is om te dragen. Dit maakt het comfortabel om de schoen meerdere uren achter elkaar te dragen.

Voering

Voering is belangrijk als je vaak op pad bent bij slecht of kouder weer. Alleen met een passende en voldoende voering in de schoen ben je afdoende beschermd.

Het hangt allemaal af van de activiteiten waarvoor je de schoen zult gebruiken en van de weersomstandigheden. In hoogzomer kunnen bergschoenen voor heren met voering natuurlijk ongeschikt zijn. Ook hier is het aan te bevelen twee paar te kopen. Zo ben je goed uitgerust.

Materiaal

Let bij het kopen op materiaal van hoge kwaliteit. Je wandelschoenen voor heren moeten tegen een stootje kunnen. Het materiaal is ook verantwoordelijk voor hoeveel je schoen kan weerstaan en hoe lang je er de dag mee kunt doorkomen. In principe wordt onderscheid gemaakt tussen een lederen of een synthetisch oppervlak.

 • Lederen oppervlakken: Volnerf leer, suède, nubuck of suède
 • Synthetische oppervlakken: Cordura, Evazote (EVA), polyethyleen (PE), Gore-Tex, of TPU

Het juiste oppervlak is vooral een kwestie van smaak. Toch mag de stof of het materiaal nooit te gevoelig of te zacht zijn. Een robuust oppervlak is het voordeligst.

Ademend vermogen

Omdat je met de bergschoenen voor heren enige tijd onderweg zult zijn, is ademend vermogen ook erg belangrijk. Dit zorgt voor een comfortabel gevoel.

Want er is nauwelijks een onaangenamer gevoel dan wanneer je voeten helemaal warm zijn en geen behoorlijke lucht kunnen krijgen. Dit kan ook sneller tot sterke geuren leiden.

Waterafstotendheid

Het is ook van essentieel belang dat wandelschoenen voor heren waterdicht zijn. Vooral bij het wandelen kan het vaak gebeuren dat je op een natte ondergrond loopt. En dan moet de schoen of voet natuurlijk droog blijven.

Vooral bij zware regen of sneeuw moet je je voeten altijd warm houden om het risico op ziek worden te vermijden. Bovendien is de hoogte van de schoen ook belangrijk voor de waterafstotendheid. Hoge bergschoenen voor mannen beschermen bijvoorbeeld beter tegen vocht dan plattere schoenen. Houd ook zeker rekening met dit aspect.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Om je perfect op je aankoop voor te bereiden, hebben we de belangrijkste vragen over dit onderwerp voor je beantwoord.

Welke soorten wandelschoenen voor heren zijn er?

Er is een geschikte bergschoen voor mannen voor een breed scala aan activiteiten. Zo ben je het best uitgerust voor elke situatie.

 • Bergschoenen om te wandelen: Vrije tijd, dagelijks, reizen
 • Bergschoenen voor trektochten: veeleisende tochten, in het middelgebergte, of ook in het laagland
 • Lichte bergschoenen: om over rotsen te wandelen, of ook om te klimmen
 • Bergschoenen: in hooggebergte, op gletsjers, in veeleisende gebieden

In elk geval is het raadzaam om van tevoren uit te zoeken voor welk doel je de heren wandelschoen precies wilt gebruiken. Er zijn immers veel verschillende gebruiksgebieden. En afhankelijk van wat je met de schoenen gaat doen, wil je ook optimaal voorbereid zijn op de excursie. Als klassieke nieuwkomer begin je meestal met de schoenen bovenaan de tafel en werk je je naar beneden.

Hoe maak ik mijn wandelschoenen voor heren schoon en hoe verzorg ik ze?

Wandelschoenen voor heren kunnen op verschillende manieren schoongemaakt worden. In elk geval is een schoenborstel een geschikte optie om grof of opgedroogd vuil het beste te verwijderen.

Omdat heren wandelschoenen waterdicht moeten zijn, is het dus geen probleem ze onder water te houden met de bijbehorende vuile plek. Er zijn ook talloze verzorgings- en schoonmaakmiddelen speciaal voor schoenen. Vooral met de verzorgingsproducten geef je je schoenen vóór de uitstap de beste bescherming, zodat ze water- en/of vuilafstotend worden. Natuurlijk beschermt dit ook het buitenmateriaal van de schoen, zodat hij langer meegaat.

Wanneer past een heren wandelschoen perfect?

Om een wandelschoen voor heren perfect te laten passen, moet je hem beslist van tevoren passen. Bedenk dat je vaak langere afstanden zult afleggen en misschien een dikker paar sokken zult dragen. De schoen mag daarom nooit te strak zitten als je hem koopt. Er is ook een bekende truc om uit te vinden of de schoen perfect past: Als er ongeveer een duimbreedte ruimte voor de tenen is.

Wees je ervan bewust dat bergschoenen in het begin vaak erg oncomfortabel en weerbarstig kunnen lijken. Een schoen als deze heeft beslist een zekere inrijtijd nodig. Ik raad je daarom aan de schoen vóór je eerste wandeltocht minstens 1-2 keer in te lopen. Anders kan het snel gebeuren dat je blaren op je voeten krijgt. En we weten allemaal hoe onaangenaam dat kan zijn.

Waar kan ik heren wandelschoenen kopen?

Je kunt tegenwoordig bijna overal wandelschoenen voor heren kopen. Zowel handig op het internet als in verschillende winkels. Het voordeel van je schoenen in een winkel kopen is dat je direct het beste advies kunt krijgen. En het onderwerp advies is echt heel belangrijk op dit gebied. Vooral als je een nieuwkomer bent en weinig of geen ervaring met schoenen hebt opgedaan. Bovendien kun je de schoen direct passen en het materiaal en de kwaliteit onderzoeken.

Bij online kopen, daarentegen, is de keuze veel groter. Bijna elke schoen kan hier gekocht worden. Bij online kopen is het raadzaam vooraf de recensies van het betreffende product te bekijken en de eigenschappen goed te bekijken. De kwaliteit en de proefslijtage kunnen pas plaatsvinden als de schoen bij je thuis is aangekomen.

Samenvatting

Bergschoenen voor mannen zijn tegenwoordig een heel ingewikkeld onderwerp. Er is nu een andere schoen met verschillende eigenschappen voor bijna elke activiteit en elk gebruik. Bovendien zijn er veel verschillende kleuren en vormen.

Daarom is het heel belangrijk dit onderwerp te onderzoeken en in detail te behandelen. Dit is de enige manier om de juiste schoen voor je te vinden. Ik hoop dat ik je enkele belangrijke aspecten van dit onderwerp heb kunnen uitleggen en een of twee belangrijke vragen heb kunnen beantwoorden.

(Sources: unsplash & 123rf)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies