Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

16Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

62Verzamelde opmerkingen

Als je aan het schoonmaken van een huis denkt, is een van de eerste dingen die in je opkomt het vegen van de vloer. In het artikel van vandaag hebben we het over de bezem, een onmisbaar voorwerp in elk huis.

Met de bezem verwijder je het vuil op de vloer na de maaltijd, het hardnekkige stof dat in de hoek van de woonkamer en de slaapkamers blijft liggen, je maakt de badkamer schoon en verwijdert die gevallen bladeren in de tuin en op het balkon.

Om de netheid te verzekeren is het ideaal er altijd meer dan een te hebben. Van de eenvoudigste modellen, zoals borstelbezems, tot de meest gesofisticeerde, zoals de elektrische, zijn er mogelijkheden voor alle smaken en vloeren. Leer iets meer over elk van beide om te weten welke voor jou ideaal is.
Belangrijk om te weten

 • Omdat het schoonmaken van het huis een praktisch dagelijkse taak is, moeten bezems niet alleen efficiënt zijn, maar ook comfort bieden aan wie ze gebruikt. Het ideale is dat het gebruik ervan geen pijn veroorzaakt in de wervelkolom of in andere leden van het lichaam.
 • Het kiezen van het geschikte model voor je huis helpt, behalve het efficiënter vegen van de oppervlakken, ook de reinigingstijd te optimaliseren. Het ideaal is altijd een optie te hebben voor de binnenruimte van de woning en een andere voor de buitenruimte.
 • Voordat je in een bezem investeert, is het de moeite waard rekening te houden met de duurzaamheid ervan. Goed onderhoud helpt om het te conserveren, zodat het veel langer meegaat.

Beste Bezem: Onze selectie

Elk huis heeft een bezem, net zoals elk bedrijf er een nodig heeft. Ongeacht de plaats, de bezem is een onmisbaar voorwerp. Bekijk hieronder de beste bezemmodellen die we voor je geselecteerd hebben:

Koopgids

Als we aan een bezem denken, komt onmiddellijk de oude traditionele in ons op. Thuis schoonmaken wordt tegenwoordig steeds gemakkelijker. En ook bezems zijn geëvolueerd om dit werk gemakkelijker te maken, zoals we zagen in de ranglijst hierboven.

Lees dit artikel verder tot het eind om uit te vinden welke bezem het beste bij je dagelijkse schoonmaakwerk past.

Imagem mostra mulher varrendo chão de cozinha.

Zelfs de goede oude bezem is geëvolueerd en heeft plaats gemaakt voor andere soorten die ons kunnen helpen bij het dagelijkse schoonmaakwerk. (Bron: andreypopov / 123RF)

Wat zijn de voor- en nadelen van de bezem?

De bezem is een onmisbaar en essentieel voorwerp. Het is aan te bevelen dat elk huis minstens twee bezems in de wasruimte heeft liggen. Hoewel zijn belangrijkste functie schoonmaken is, is elk model specifiek voor een bepaald gebied of soort vloer.

Alvorens in een bezem te investeren, is het ideaal na te denken over wat je ervan verwacht. Comfort en praktische bruikbaarheid zijn belangrijke verschillen van de elektrische modellen, bijvoorbeeld. De bezems met mopsysteem zijn geweldig als je denkt aan het schoonmaken van de omgeving.

Ze vervullen allemaal heel goed de rol van het schoonmaken van de kamers van het huis. Van de eenvoudigste tot de meest geavanceerde. De kosten variëren naar gelang hun functie. De eenvoudigste kosten vanaf acht reais. Die met meer functies kosten tot 200 reais.

Maar het kostenvoordeel loont altijd. Het voordeel van de duurdere modellen is dat het schoonmaken meestal sneller gaat, minder inspanning vraagt en het eindresultaat zeer bevredigend is.

De meer populaire, zoals de borstelbezem, bijvoorbeeld, doen bij gebruik meestal een beetje stof opwaaien, en vergen bovendien iets meer lichamelijke inspanning.

Alle bezems hebben echter onderhoud nodig om hun duurzaamheid te garanderen. Correct schoonmaken en opbergen op een geschikte, overdekte plaats draagt bij tot de efficiëntie bij het schoonmaken en verlengt de levensduur, zodat de investering de moeite waard is.

Voordelen
 • Praktisch
 • Optimaliseert de reinigingstijd
 • Duurzaamheid
 • Sommige modellen brengen veel comfort bij het schoonmaken
 • Modellen met MOP systeem zorgen voor een goede hygiëne.
Nadelen
 • Moet na gebruik schoongemaakt worden
 • Moet op een geschikte plaats opgeborgen worden
 • Sommige modellen, zoals de piassava bezem, hebben de neiging een beetje stof op te wekken
 • Elke verdieping en elke ruimte van het huis vereist een specifieke bezem

Waar moet je op letten voor je een bezem kiest?

Omdat het schoonmaken van het huis een bijna dagelijkse taak is, moeten bezems niet alleen efficiënt zijn, maar ook comfort bieden aan degenen die ze gebruiken. Ideaal is dat het gebruik ervan geen pijn in de wervelkolom of andere lichaamsdelen veroorzaakt.

Hiervoor is het belangrijk rekening te houden met de grootte van het handvat en de anatomie van de schacht. Sommige mop bezem modellen zijn zeer anatomisch en passen perfect bij de lengte van degenen die ze gebruiken.

Bovendien is het ook de moeite waard rekening te houden met de duurzaamheid van het voorwerp. Goed onderhoud helpt je bezem te conserveren, zodat hij langer meegaat.

Bij modellen met een reservoir, zoals elektrische bezems en toverbezems, is het belangrijk ze na gebruik schoon te maken. Meestal is het vak gemakkelijk te verwijderen en zonder geheimen.

Modellen met microvezel mop of die met pad moeten volgens de aanwijzingen van de fabrikant gewassen worden.

Zoom em vassoura mop com um pano.

Je bezem schoonmaken is belangrijk voor een langere levensduur. (Bron: jackmac34 / Pixabay)

Koopcriteria: Belangrijkste factoren om een bezem te beoordelen

Wil je dat je huis heel schoon is? Weet dan hoe je de ideale bezem kiest voor het schoonmaken van elke ruimte. Investeren in het beste model zal je dagelijkse routine optimaliseren en het schoonmaken zal sneller en efficiënter gaan, met een resultaat dat je verwacht. Dit zijn enkele kenmerken die je in overweging moet nemen voor je ze koopt:

 • Soort bezem
 • Gebruiksgebieden
 • Ergonomie
 • Duurzaamheid

Hieronder zullen we het belang van elk van deze punten begrijpen.

Type bezem

Er is een keur aan modellen op de markt die specifiek voor bepaalde soorten vloeren zijn. Het is ook goed om na te denken over de ruimte in het huis waarin het gebruikt zal worden. Omdat de bezem waarmee de binnenruimte van het huis geveegd wordt nooit dezelfde mag zijn als die voor de buitenruimte.

Zoom nas cerdas de diversas vassouras coloridas.

Kies de juiste soort bezem voor elke ruimte en vloer! (Bron: Shirley810 / Pixabay)

Momenteel zijn de belangrijkste en meest gangbare soorten bezems op de markt bezems van piassava, met schuim, synthetisch haar, elektrisch, stofzuigers en dweilen. Laten we hieronder hun kenmerken bekijken:

Piassava bezem

Zeer algemeen in huizen en gemakkelijk te vinden op markten. Dit model is zeer resistent en wordt gewoonlijk gebruikt om buitenruimten in het algemeen te vegen, van de achtertuin tot de stoep van je woning.

De borstelharen zijn gemaakt van plantaardige vezels en je kunt er de vloer mee schrobben en dikker vuil verwijderen.

Schuimbezem

Ideaal om het stof schoon te maken dat de gewone bezem achterlaat. Ze zijn modern en zien eruit als een trekker. Ze zijn goed te gebruiken voor het wassen van vloeren. Het schoonmaken van het schuim gaat snel en gemakkelijk. Zet hem gewoon onder de kraan van de tank en laat het water stromen. Het vuil gaat heel snel weg.

Synthetische borstelharen bezem

De korte en zachte borstelharen werken heel goed op houten vloeren, porseleinen tegels en laminaat. De schuine borstel van sommige modellen is heel goed om de reiniging te garanderen van die hoeken die moeilijker schoon te maken zijn.

Elektrische bezem

bezem brengt meer praktisch nut in ons leven en optimaliseert het schoonmaken van het huis. Het is ideaal voor alle vloeren van de binnenruimte van de woning.

Van hout tot porseleinen tegels, tapijten en ook vloerkleden. De elektrische bezem wordt aangedreven door een oplaadbare batterij. Je hoeft geen stekker in het stopcontact te steken.

Het model wint niet alleen aan praktisch nut, het is ook geweldig voor wie die zeurende rugpijnen voelt en bewegingsbeperkingen heeft. Veel inspanning is niet nodig. De bezem is even hoog als een gewone bezem, zodat je gemakkelijker rechtop kunt staan.

Bezem stofzuiger

Ideaal voor houten vloeren, keramiek en tapijt. Zijn lichte zuigsysteem, dat aan de bezem bevestigd is, zuigt al het vuil van de vloer op. Het reservoir moet altijd geleegd worden na het schoonmaken. Het is heel praktisch. Hij werkt snoerloos en is oplaadbaar.

Bezem mop

Hij is heel effectief en heel praktisch voor het dagelijks leven. Het combineert een bezem met een zuigmond. Je kunt de vloer ontvetten en vuilsporen verwijderen. Hij is ook heel geschikt om vloeistoffen op te nemen en etensresten en haren te reinigen.

In het dagelijks leven vervangt de bezem heel goed de stofzuiger en hij is geweldig voor mensen met allergieën, omdat hij bij het schoonmaken geen stof doet opwaaien. Het grote voordeel van dit systeem is dat je de doek niet hoeft rond te halen en uit te wringen.

Gebruiksgebied

Sommige modellen bezems zijn zowel geschikt voor binnen als voor buiten. Andere reinigen beter als ze in het ene of in het andere gebruikt worden. Ideaal is het om voor elk gebruiksgebied een ander model aan te schaffen, en zo de best mogelijke reiniging te garanderen.

Voor de buitenruimte gebruikt men gewoonlijk de piassava bezem, die gemakkelijker dik vuil verwijdert. De elektrische bezem, die op verschillende soorten vloeren gebruikt kan worden, wordt ook in de buitenruimte gebruikt.

Binnenruimten hebben iets meer zorg en zachtheid nodig, vooral houten vloeren, die gemakkelijk krassen maken.

Elke soort vloer kan met een andere soort bezem schoongemaakt worden.

De meest gebruikte bezems voor binnenshuis zijn de bezem van synthetisch haar en de bezem van de stofzuiger (vooral handig op tapijten).

Voordat je een bezem koopt, moet je er altijd rekening mee houden of hij binnen of buiten gebruikt zal worden en ook met de soort vloer, want er zijn ideale bezemmodellen voor verschillende vloeren.

Vassouras com cerdas macias e cabo de madeira.

Elke bezem is ideaal voor een bepaalde plaats in huis. (Bron: MikesPhotos / Pixabay)

Ergonomie

Veel mensen klagen over rugpijn en andere gewrichten na het vegen van het huis. De soort bezem die je koopt beïnvloedt direct je pijn bij het schoonmaken.

Vermijd eenvoudiger bezemmodellen die korte stelen hebben. Om ze te gebruiken moet je bukken, wat pijn kan veroorzaken bij het schoonmaken van je huis.

Als je orthopedische problemen hebt, is het mogelijk ze te minimaliseren door de juiste soort bezem te gebruiken. Sommige modellen zijn meer geschikt voor mensen met pijn. Kies altijd modellen die verstelbare handvatten hebben en gemakkelijker op moeilijke plaatsen kunnen komen.

Duurzaamheid

Ook hun duurzaamheid kan variëren naargelang het gekozen type.

Een toiletborstel gaat niet zo lang mee als een dweil of een elektrische bezem. Sommige modellen moeten vervangen worden als de borstelharen beschadigd zijn. De modellen zonder borstelharen, en de modernere, kosten meer, maar bieden een langere levensduur aan het product.

Het is ook de moeite waard te vermelden dat bij sommige modellen, zoals de dweil, de basis na een bepaalde tijd vervangen moet worden. Maar de investering is veel lager dan de aanvankelijke, want je hoeft maar een deel van het product te veranderen.

(Bron beeld: orzalaga / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies