Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

We weten dat het voor bijeenkomsten met vrienden of familie ideaal kan zijn een paar bieren te delen om van hun smaak te genieten en de tijd te doden, en dat, net zoals je je geliefden niet zou uitnodigen koffie te drinken in een wijnglas, je ook niet wilt dat ze van het beste bier genieten in een ongeschikt glas.

Het lijkt bijna ongelooflijk hoe immens gevarieerd de bierglazen zijn, want ze worden gediversifieerd naar verschillende kenmerken, zoals hun grootte of inhoud. Het bierglas dat je kiest zal je trouwe metgezel zijn bij vergaderingen, voetbalwedstrijden of proeverijen, dus zorg ervoor dat je de beste aankoopbeslissing neemt.
Belangrijk om te weten

 • Het bierglas is een speciaal ontworpen houder voor dit soort drank, want elke biersoort heeft een andere manier van proeven, afhankelijk van de samenstelling. Sommige glazen regelen de drinksnelheid en versterken het aroma, de kleur en andere kwaliteiten van het bier.
 • De belangrijkste soorten bierglazen zijn de decanter, het glas of de tumbler, omdat ze het meest van elkaar verschillen, maar ook bepaalde overeenkomsten vertonen. Elke soort bierglas heeft een bijzonder voordeel, bijvoorbeeld de karaf voorkomt dat de drank snel opwarmt dankzij het handvat.
 • Bierglazen worden bepaald door verschillende criteria en kenmerken die ze uniek maken van elkaar, en zo de beste keuzemogelijkheden bieden voor elke bierdrinker. Dit product kan variëren naar soort, afmetingen, capaciteit en andere factoren die de beste aankoopbeslissing bepalen, afhankelijk van het gebruiksdoel.

Beste Bierglas: Onze selectie

We weten hoe verwarrend het kan zijn om de beste koopoptie te vinden tussen de enorme verscheidenheid aan bierglazen op de markt. Daarom hebben we bij ReviewBox een lijst samengesteld van de 3 best verkochte en door gebruikers best beoordeelde bierglazen op de digitale markt.

Koopgids

Het is belangrijk dat je een product in zijn geheel kent voordat je de beste optie kiest, afhankelijk van het gebruiksdoel, want er zijn verschillende eigenschappen die bepalen wat voor jou de beste optie is, pas dan kun je de ideale optie kiezen, gebaseerd op je eigen criteria en zonder je te laten meeslepen door misleidende aanbiedingen.

Om het ideale bierglas te kiezen is het ideaal om elk kenmerk te kennen dat het in elk nut uniek maakt, zodat je de beste aankoopbeslissing kunt nemen. (Foto: dolgachov / 123rf.Com)

Wat is een bierglas en wat zijn de voordelen ervan?

Een bierglas is een gespecialiseerde houder voor deze soort drank, waarvan het belangrijkste voordeel is dat er meer van genoten kan worden, want het bier verandert als het in contact komt met het glas en, afhankelijk van de vorm en de grootte van het glas, kan er op verschillende manieren van genoten worden.

Dit soort drinkgerei maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat het schuim van het bier langer aanhoudt, dat de vloeistof er langer over doet om op te warmen en dat sommige elementen van deze drank meer gewaardeerd kunnen worden, zoals de vluchtige stoffen (verantwoordelijk voor het aroma), ook de smaak en dat de helderheid en de kleur opvallen.

De grote biermerken bieden meestal specifieke glazen voor sommige van hun bieren aan, bevelen ze aan of geven ze zelfs weg, en hoewel het een marketing gimmick kan lijken, heeft dit een doel, en dat is dat er voor elke biersoort een ideaal glas is dat de beste kwaliteiten ervan naar voren brengt, zodat je er meer van kunt genieten.

Voordelen
 • Handiger dan een blikje of flesje
 • Zorgt voor een betere smaak
 • Verlengt de levensduur van het schuim en het aroma
Nadelen
 • Kan breken
 • Gemakkelijk te verwarren door de grote verscheidenheid
 • Kan duur zijn

Bierglas, -kan of -beker – waar moet je op letten?

Een van de belangrijkste vergelijkingen die opkomen bij het kopen van een bierglas is welk glas het meest ideaal zal zijn, want dat kan variëren naargelang de verschillende kenmerken, voornamelijk classificaties die overeenkomsten delen, want het kan de mythische bierpul zijn of zelfs een glas dat speciaal voor deze drank ontworpen is.

Bierglas. Bierglazen zijn op verschillende manieren vormgegeven, er zijn glazen voor pints zoals Irish, nonic of shaker. Op de markt zijn er glazen die overeenkomsten vertonen met het glas, omdat ze voor aromatische bieren zijn, zoals tumbler of jelly glass, en ook stange of buisglazen.

Bierpul. De typische Duitse bierpul die in de kleinere versies ongeveer 250 ml kan bevatten, en in de grotere zelfs een paar liter. Deze verdrijven het schuim snel en helpen het bier koel te houden, want ze hebben een handvat en de warmte van onze hand gaat niet over in de vloeistof.

Door zijn vorm en functionaliteit is het een houder die uitnodigt om te drinken zonder te hoeven pauzeren, en die vaak gebruikt wordt voor verschillende soorten Duitse bieren zoals Wenen, Oktoberfest & Märzeno of Schwarzbier. Er zijn drie populaire soorten bierpullen, de Amerikaanse klassieke, de Duitse Seidel en de Stein stein.

Bierglas. Het is een houder die aanspoort om langzaam te drinken, ideaal voor het proeven van bier, want in de meeste uitvoeringen laten de glazen zich zo schudden dat er een kleine werveling in het midden van het glas ontstaat, waardoor de aromatische kwaliteiten van de drank meer kracht krijgen en beter geproefd kunnen worden.

Bierglas Bierpul Bierglas
Veelzijdigheid Intense bieren in grote variëteit Duitse bieren Intense en aromatische bieren
Capaciteit 300ml – 600ml Vanaf 250ml Rond 150ml
Drinkwijze Continu Geen Pauze Pauze

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende modellen bierglazen kunt vergelijken en beoordelen

Bierglazen kunnen verschillen naar allerlei criteria die ze definiëren, want er zijn verschillende soorten, maten en verschillende capaciteiten te vinden. Kennis van elk van deze factoren is doorslaggevend om de beste aankoopbeslissing te nemen, gebaseerd op je eigen criteria en zonder misleid te worden:

 • Afhankelijk van de biersoort
 • Afmetingen
 • Capaciteit
 • Extra accessoires

Volgens de soort bier

Een van de belangrijkste criteria waarmee je rekening moet houden voordat je het ideale bierglas kiest, is de beste soort, maar in veel gevallen hangt dat af van het gebruiksgeval, want er zijn glazen die specifieke kwaliteiten van de bieren accentueren, en dit is een bepalende factor bij het nemen van de beste koopbeslissing. De meest voorkomende zijn:

Glas voor pints bier: Ze zijn meestal verkrijgbaar in twee verschillende maten, de imperial versie, met een inhoud van 568ml, en de Amerikaanse versie, met een inhoud van 473ml. Ze worden verder ingedeeld in drie soorten, de Ierse pint, de Nonic en de Shaker. In het algemeen nodigt dit type glas uit om het bier zonder pauze te drinken en bevordert het de vorming van schuim.

Duits bierglas: In dit geval worden meestal bierpullen gebruikt, die wegens esthetische verschillen in Amerikaanse en Duitse versies verdeeld zijn. Dit soort bierglas verspreidt het schuim snel en helpt om de temperatuur langer vast te houden dankzij het handvat, zodat het niet snel opwarmt.

Glas voor aromatisch bier: Voor intenser bier worden tuimelaars of bekers gebruikt, de meest gebruikte glazen zijn de Snifter en de Chalice. De eigenaardige vorm van het Snifter glas maakt het mogelijk het bier te roeren, waardoor een werveling ontstaat en het aroma versterkt wordt, en het tumbler glas nodigt uit tot een ononderbroken drinkritme en maakt het proeven van aroma’s mogelijk.

Afmetingen

De afmetingen van een bierglas zijn een heel belangrijk criterium, want het moet een ideale maat hebben voor wie het regelmatig gaat gebruiken, want als het te groot of te klein is kan het oncomfortabel zijn. Een bierglas meet gewoonlijk tussen 10cm en 25cm in hoogte, en 6cm tot 8cm in diameter.

De maat van het bierglas is een relevante maar tamelijk ingewikkelde kwestie, want afhankelijk van het soort glas en de inhoud verandert ook de maat, maar het is belangrijk rekening te houden met de aanbevolen maten, vooral als de aankoop langs digitale weg zal gebeuren, om zo ongewenste aankoopfouten te voorkomen.

Bierglas: De klassieke bierglazen kunnen qua afmetingen sterk variëren, vooral door de verschillende soorten die er zijn. De kleinste versies van pintglazen meten meestal ongeveer 9 centimeter, terwijl er klassieke glazen zijn die tot 16 centimeter kunnen meten.

Bierglas: Dit type bierglas meet meestal tussen 12 centimeter en 17 centimeter, afhankelijk van de inhoud, maar het grootste deel van de hoogte komt door de bodem van het glas, want het kan praktisch even groot zijn als een karaf of zelfs meer, maar niet noodzakelijk dezelfde inhoud hebben.

Bierstoof: In tegenstelling tot het glas zijn de afmetingen meestal recht evenredig met de inhoud, want hoe hoger de stoof, hoe groter de last die hij kan dragen. Deze meten gewoonlijk tussen 16 centimeter en 24 centimeter, hoewel dit kan variëren naar gelang van wat men wenst.

Capaciteit

Afhankelijk van het drinkvermogen van de gebruiker moet de beste keuze gemaakt worden, want als het glas een kleine capaciteit heeft en gebruikt wordt door iemand met een snel drinkritme, zal het uiteindelijk ongemakkelijk zijn om voortdurend de inhoud van het glas bij te vullen, maar anders warmt het bier op en verliest het zijn gas.

Klein bierglas: De inhoud van een bierglas varieert meestal van 150ml tot 600ml in het geval van kleine glazen, afhankelijk van smaak en behoefte, bijvoorbeeld, het span pint bierglas heeft een inhoud van ongeveer 360ml, een van de kleinste die je meestal kunt vinden.

Groot bierglas: Er zijn grotere mogelijkheden zoals de grote Duitse bierpullen, die in inhoud variëren van 500ml tot 900ml, maar je vindt ook klassiekere versies van bierpullen die meerdere liters kunnen bevatten, deze zijn niet zo vaak te vinden vanwege hun buitensporige inhoud.

Extra accessoires

Het lijkt misschien ongelooflijk met hoeveel factoren rekening gehouden moet worden voordat je het ideale bierglas kiest, onder andere kan dit product variaties hebben zoals extra accessoires, voorwerpen van groot nut en andere gewoon versieringen die een enorme meerwaarde geven.

Dubbele vriesbodem: Het is onvermijdelijk deze uitstekende aanvulling te vermelden die een bierglas kan hebben, en die bestaat uit een met water gevulde valse bodem op de bodem van het glas, echt nuttig om het glas te bevriezen en de drank tijdens het gebruik koud te houden, waardoor de ijsblokjes die de drank smelten en oplossen vergeten worden.

Thermisch bierglas: Op de markt vinden we glazen met echt klassieke of traditionele ontwerpen en modellen, maar met de extra eigenschap dat het glas een thermische contour heeft, dat wil zeggen dat het zijn temperatuur kan behouden, zodat het bier niet snel opwarmt en meer tijd biedt om ervan te genieten.

Leds: Een eenvoudige sierwaarde die we in bierglazen kunnen vinden, maar die ze een uitstekende esthetische toets geven, waardoor ze opvallender en unieker worden. Het is ideaal om op feestjes of bijeenkomsten de schijnwerpers te stelen, met een kleurrijk en helder glas dat je bovendien het bier op de beste manier laat proeven.

(Zichtbare foto: Jakub Gojda / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies