Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

25Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

80Verzamelde opmerkingen

Als je grootste passie in God ligt en je altijd in gedachten hebt om zijn woord te lezen, hoe druk je dag ook is, dan is de bijbel het perfecte hulpmiddel om die passie aan te vullen. Daarom besteden we deze keer aandacht aan zo’n waardevol product.

De grote verscheidenheid aan modellen, merken en versies van het bijbelboek is zo groot, dat je er geen duidelijk idee van kunt hebben welke de juiste is voor jouw behoeften of voor de juiste persoon die het gaat lezen. Daarom is het nodig te begrijpen en te contrasteren wat elk van beide biedt, en wat de kenmerken ervan zijn.

Zowel de bijbels die gericht zijn op de jongste leden van het huishouden als die voor volwassenen zijn bedoeld om dezelfde functie te vervullen, maar de kenmerken en versies van elk zijn heel verschillend. Daarom leggen we uit wat het is, wat de belangrijke factoren zijn, waar je het kunt krijgen en zelfs de waarde ervan. We hopen dat je het nuttig vindt.
Belangrijk om te weten

  • De bijbel is een compilatie van verschillende boeken die oorspronkelijk onafhankelijk van elkaar geschreven werden. Het is verdeeld in het Oude Testament en het Nieuwe Testament. Zijn grote bijzonderheid is dat deze teksten in ongeveer 1000 jaar werden geschreven, tussen 900 v. Chr. en 100 n. Chr. Tegenwoordig wordt de Bijbel in meer dan 500 talen vertaald.
  • Er is een grote verscheidenheid aan versies, maar we kunnen ze in twee grote groepen verdelen: kinderversies en traditionele, binnen de laatste is er een belangrijk aspect dat de studieversies zijn. Afhankelijk van de uitvoering en de fabrikant hebben ze verschillende eigenschappen, steeds gericht op kinderen of volwassenen.
  • De belangrijkste koopfactoren die je moet overwegen als je een bijbel koopt zijn: de versie, de band, de taal, de godsdienst en de vormgeving. Het gebruik van een bijbel die niet op het juiste publiek is afgestemd, kan tot gevolg hebben dat je de belangstelling voor het lezen verliest of niet begrijpt wat je leest.

Beste Bijbel: Onze selectie

Koopgids: wat je moet weten over de bijbel

Als je een voortdurende en hartstochtelijke lezer bent, waarbij je ook geïnteresseerd bent in het kennen van het woord van God, moet je beslist nadenken over het hebben van een bijbel en alles wat met zo’n waardevol boek te maken heeft. Vertrouw er niet alleen op dat je een bijbel vindt die je bevalt, maar het moet ook de juiste zijn. Daarom moet je rekening houden met belangrijke factoren voor de juiste keuze.

De bijbel is geschikt voor alle doelgroepen. (Foto: balazschristina/ 123rf.com)

Wat is een bijbel en wat zijn de voordelen ervan?

De bijbel is de concentratie van verschillende boeken die aanvankelijk afzonderlijk geschreven werden. Dit boek is gesegmenteerd in het oude en het nieuwe testament. Het interessantste is dat deze teksten geschreven werden in ongeveer 1000 jaar, tussen 900 v. Chr. en 100 n. Chr. Je vindt de bijbel geschreven in meer dan 500 verschillende talen.

Je vindt de bijbel uitgewerkt voor de kleintjes thuis of voor volwassenen, om gemakkelijker door de lezer begrepen te worden. Het belangrijkste is dat je begrijpt wat elk model en elke versie te bieden heeft. De volgende tabel toont je de voor- en nadelen van zo’n belangrijk boek.

Voordelen
  • Geschikt voor alle publieksgroepen, Verkrijgbaar in meer dan 500 talen, Het is een uitstekend instrument van wijsheid, Het helpt je dichter bij God te komen, Er zijn verschillende versies om het beter te begrijpen bij het lezen.
Nadelen
  • In geen enkele boekhandel verkrijgbaar, Niet alle versies zijn te koop, Het kan duur zijn, Kinderversies zijn beperkt.

Kinder-, volwassenen- of studiebijbel – waar moet je op letten?

De ideale bijbel vinden voor jezelf of voor de kleintjes thuis, maar vooral zorgen dat ze hem gemakkelijk kunnen begrijpen, is van vitaal belang om er het meeste uit te halen. Behalve dat het je het optimale gereedschap aanreikt om te begrijpen wat God voor je leven wil. Je moet dus goed begrijpen wat elk je te bieden heeft.

Kinderbijbel. De belangrijkste functie is de aandacht van kinderen te trekken, dus is het een bijbel met kleurrijke ontwerpen en illustraties in cartoonstijl, die het voor hen heel interessant maken. Bovendien is de gebruikte taal heel eenvoudig en met woorden die in het dagelijks leven gebruikt worden voor een gemakkelijk begrip.

Vergeleken met een bijbel voor volwassenen heeft de kinderbijbel korte boodschappen en bijzondere verzen die de lezers helpen ze gemakkelijk te begrijpen en te leren, dus in de meeste gevallen bevat deze bijbelsoort niet alle boeken en verzen die een traditionele bijbel gewoonlijk heeft.

Bijbel voor volwassenen. Deze bijbel is gericht op inhoud, niet op vormgeving. Je vindt het in verschillende versies in dezelfde taal om met verschillende woorden de boodschap te begrijpen die bij het lezen van een vers getoond wordt. Ze bevatten meestal geen illustraties, noch opvallende ontwerpen.

Elk bevat alle boeken van zowel het Oude als het Nieuwe Testament, waar er variaties zijn is of het een katholieke, christelijke of orthodoxe bijbel is, want het aantal boeken verschilt tussen beide. Er zijn versies met onderscheidingstekens als het Jezus is die in het vers spreekt.

Studiebijbel. Deze worden ook wel Bijbelstudies genoemd, en ze hebben tot doel elke tekst van de Bijbel vanuit een kritisch, diepgaand standpunt te begrijpen en te doorgronden, en worden gewoonlijk bestudeerd door deskundigen in het onderwerp. Er is een oneindig aantal studies over de bijbel om kenners van het woord te maken.

Er zijn studies over zowel het Oude als het Nieuwe Testament en hun voornaamste kenmerk is dat ze gemakkelijk te lezen zijn. Ze worden gewoonlijk gebruikt voor: Verzen onderzoeken en begrijpen die ingewikkeld zijn om te begrijpen, Je verdiepen in plaatsen en culturen die in de Bijbel voorkomen en vooral twijfels over de oorspronkelijke talen ophelderen.

Kinderbijbel Bijbel voor volwassenen Studiebijbel
Doel De aandacht van kinderen trekken De juiste boodschap van God geven Moeilijk te begrijpen verzen onderzoeken en begrijpen
Vormgeving Kleurrijk en geïllustreerd Unillustreerd en behoudend Kaarten en afbeeldingen van culturen uit die tijd
Taal Eenvoudig, aangepast aan kinderen Complex, enigszins moeilijk te begrijpen Gemakkelijk te begrijpen
Concept Korte boodschappen, voor gemakkelijk begrip De complete boodschap, om te begrijpen wat God voor je leven wil Eenvoudige, complete boodschappen en deskundige interpretaties
Versies Uniek, zoals het voor kinderen is Grote verscheidenheid aan beschikbare versies Geschriften uitgelegd door onderzoekers van het woord

Koopcriteria

Als je altijd de tijd neemt om je bijbel te lezen en het leerplan tot op de letter te volgen en het als je ideale hulpmiddel ziet, is het belangrijk de criteria te overwegen voor het vinden van het perfecte exemplaar voor jou. Hier zijn de belangrijkste factoren die je zullen helpen een succesvolle beslissing te nemen. Dit zijn:

Religie

Het is belangrijk te verduidelijken dat de inhoud van de bijbel afhangt van de godsdienst, want elke godsdienst heeft specifieke boeken die in geen enkele andere bijbel voorkomen, hoewel er ook boeken zijn die met andere samenvallen. De populairste godsdiensten zijn het christendom en het katholicisme. Hier leggen we ze elk uit:

Christelijk. Het is een bijbel die 66 boeken telt, waarvan 39 in het Oude Testament, terwijl er in het Nieuwe Testament maar 27 zijn. Daarbij komt dat de formulering steeds gericht is op Jezus als de verlosser. We raden je dus aan te beginnen met het bepalen van de bijbel met de juiste religie voor jou.

Katholiek. Wat deze bijbel betreft, hij omvat dezelfde 66 boeken als de christelijke bijbel plus de apocriefe of deuterocanonieke boeken, die 7 zijn. Daarom raden we je aan te begrijpen wat deze bijbel je te bieden heeft voor je hem verwerft.

Versie

Het is heel belangrijk de versie van de bijbel te analyseren voor je hem verwerft, want veel bijbels hebben terminologie en formuleringen die moeilijk te begrijpen zijn. Daarom moet je de kenmerken van elke versie begrijpen en weten wat ze de lezer te bieden heeft voor begrip en bevattingsvermogen. De meest gevraagde zijn:

NIV. Het is een evangelische versie van de bijbel en probeert steeds interpretaties en vertalingen uit het Hebreeuws, Aramees en Grieks te herkennen. Het wordt beschouwd als een gemakkelijk te begrijpen en te doorgronden bijbel voor een publiek uit verschillende culturen en landen. Het is ideaal voor wie wil beginnen met bijbellezen.

Reina Valera. Deze versie werd gemaakt door bijbelgenootschappen die vertalingen uit verschillende talen namen; ze wordt beschouwd als een complexe bijbel, omdat ze in het Spaans geschreven is en met terminologie die tegenwoordig niet algemeen gebruikt wordt. Het wordt aanbevolen voor gemeenteleden die veel tijd aan Bijbelstudie besteden.

Huidige taalvertaling. Het wordt beschouwd als de meest begrijpelijke versie en van beter begrip voor het hebben van een vriendelijke en aanpasbare taal met elk publiek, omdat het streeft naar een steeds eenvoudig en concreet schrift. Het is ideaal voor tieners en jongeren.

De bijbel is in verschillende talen geschreven. (Foto: olegdudko/ 123rf.com)

Taal

Het is een aspect dat veel mensen voor lief nemen, maar je kunt de ideale bijbel voor je vinden, maar die is geschreven in een taal die je niet spreekt, zodat het uiteindelijk een verkeerde beslissing wordt, want je zult hem niet eens kunnen lezen. Daarom vermelden we de meest gebruikte of vertaalde talen wat bijbels betreft. Dit zijn:

Spaans. Het is de overheersende taal in Mexico, dus je vindt meer versies in het Spaans. Hoewel het ideaal is voor Spaanstaligen, zijn er versies waarvan het Spaans zo verteerbaar is dat het ook voor buitenlanders gemakkelijk te begrijpen is.

Engels. Het is de tweede taal voor Mexico en gezien de interculturaliteit en de grote openheid voor zaken op internationaal niveau, zijn er buitenlanders uit vele landen. Het is een van de meest gesproken talen internationaal, en wordt aanbevolen voor mensen wier moedertaal Engels is, of voor mensen die problemen hebben met Spaans.

Andere talen. Er zijn mensen die gepassioneerd zijn door talen of om educatieve of werkredenen naar Mexico komen, dus is het aan te bevelen een bijbel te zoeken in een taal die ze verstaan Voor wie die taal spreekt en weinig tijd in Mexico heeft, zijn de meest populaire de inheemse talen, Duits, Frans, enz.

Design

Het is belangrijk na te denken wie de persoon is die de bijbel vaak zal lezen, want afhankelijk van de lezer zal het juiste ontwerp voor hem zijn. Daarom vinden we verschillende schetsen die een bepaald publiek aanspreken. De volgende zijn de meest populaire schetsen voor lezers. Deze zijn:

Illustratieve en kleurrijke vormgeving. Zoals de naam al doet vermoeden, is het gebaseerd op cartooneske afbeeldingen en een perfecte combinatie van kleuren en soms texturen. Het is ideaal voor kinderen.

Conservatief ontwerp. Het is bedoeld om de lezer op de inhoud te concentreren, dus is het meestal heel eenvoudig maar tegelijk elegant, meestal met kleine letters. Het wordt aanbevolen voor volwassenen tussen 30 en 45 jaar.

“Large print” ontwerp. Het is ongetwijfeld een model dat wil helpen om elke soort tekst met gemak te lezen, en dat ook voordelen biedt zoals het niet vermoeid lezen. Het is ideaal voor ouderen en mensen met gezichtsproblemen.

Tweekleurigontwerp. Het is een van de meest gebruikte, want de meeste teksten zijn in het zwart geschreven, en de teksten waar je duidelijk wilt hebben waar Jezus spreekt, zijn in het rood geschreven. Dit model is bedoeld voor wie voor het eerst het woord begint te lezen.

Afgeleid van het gebruik dat je aan de bijbel geeft en de frequentie waarmee je hem gebruikt, is het soort.

Band

Dat je nodig hebt, dus is er een grote verscheidenheid op de markt, voor allerlei smaken en behoeften. We leggen hieronder de meest populaire uit:

Harde pasta. Dit soort omslag zoekt stijfheid in het boek, en probeert het in de juiste omstandigheden te houden, ook als er een soort druk op uitgeoefend wordt. Het is een aanrader voor wie er graag aantekeningen op maakt, want het is een ideale steun bij het schrijven en houdt de bijbel in de juiste omstandigheden.

Zachte kaft. Het zoekt comfort in de greep van de lezer op het moment van lezen, en heeft ook een licht gewicht zodat het niet vermoeiend is in het gebruik. Het is een aanrader voor wie het vaak gebruikt en zijn aantekeningen in aparte schriftjes maakt.

Pasta met sluiting. Het wordt beschouwd als een boekband voor zwaar gebruik, dat elke bladzijde van de bijbel wil beschermen als hij niet in gebruik is, want je kunt hem in zijn geheel sluiten om te voorkomen dat de uiteinden van de bladzijden beschadigd worden of dat er kleine scheurtjes in komen. Het is een aanrader voor tieners en jonge volwassenen bij wie zorgzaamheid niet hun grootste deugd is.

Er zijn versies die je helpen de bijbel op een betere manier te begrijpen. (Foto: olegdudko/ 123rf.com)

(Zichtbare afbeelding bron: Jozef Polc/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies