Laatst bijgewerkt: 22-09-2021

Onze selectiecriteria

44Onderzochte producten

45Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

215Verzamelde opmerkingen

Of je ze nu binnen of buiten gebruikt, voor de woonkamer of de gang, voor de tuin of het balkon – geen huishouden zou zonder bijzettafel moeten zijn. Er is echt een perfect bijzettafeltje voor elk mens. Zoek je een handig bijzettafeltje met planken dat je ook als salontafel kunt gebruiken? Of een multifunctionele bijzettafel voor buiten voor je volgende tuinfeest?

We hebben alle mogelijke soorten bijzettafels voor je vergeleken in onze grote bijzettafel test 2023. Nu willen we onze resultaten met je delen, zodat je met weinig moeite je perfecte bijzettafel kunt vinden.
Belangrijk om te weten

 • Bijzettafels zijn er in allerlei soorten en vormen. Van U-vormig naar S-vormig, van C-vormig naar Z-vormig. Van 3-poot naar 4-poot, van glas naar plastic. Een bijzettafel is niet alleen mooi om te zien, maar kan ook heel nuttig zijn.
 • Er is een perfect bijzettafeltje voor elke plek – binnen en buiten!
  Moet het bijzettafeltje alleen als decoratie dienen, of ook als werkblad?
 • Bijzettafels zijn er in bijna alle materialen.
 • Een nieuwe bijzettafel kiezen kan in het begin moeilijk zijn, maar we hebben een paar lijsten samengesteld die je helpen bij je zoektocht naar de perfecte bijzettafel.

Beste bijzettafel: Onze selectie

Bijzettafels: Koop- en beoordelingscriteria

Of het nu gaat om gewicht, vorm, materiaal of afmetingen, elke bijzettafel heeft zijn eigen bijzondere kenmerken. Om je te helpen bij je keuze, hebben we de belangrijkste koopcriteria op een rijtje gezet waarmee je rekening moet houden voor je je nieuwe bijzettafel koopt.

Hier vind je waar je op moet letten bij het kopen van je nieuwe bijzettafel:

Gewicht

Op het eerste gezicht lijkt het gewicht van de bijzettafel niet zo’n belangrijk aankoopcriterium. Maar dat is niet helemaal waar! Als je het soort mens bent dat af en toe uit verveling je huis verplaatst, kan een zware bijzettafel erg onhandig zijn.

Voor gemakkelijk en snel herschikken is een lichte bijzettafel ideaal

Maar als je voor een iets zwaardere bijzettafel moet kiezen (bv. massief echt hout), moet je ervoor zorgen dat de bijzettafel op een vaste plaats blijft staan – bijvoorbeeld in een hoek, of als je geen uitschuifbare bank in de woonkamer hebt en de zware bijzettafel heen en weer moet schuiven als er bezoek komt. Een lichte bijzettafel, bijvoorbeeld van kunststof of licht metaal, is perfect om voortdurend op te bewegen. Ben je het kleine metalen tafeltje in je slaapkamer beu? Je kunt het gewoon meenemen en op je balkon zetten.

Vorm

De vorm van de bijzettafel die je wilt, hangt af van de plaats waar je hem wilt hebben en waar je hem voor wilt gebruiken.

Een klein, rond bijzettafeltje van glas is niet alleen perfect als plantenstandaard, maar ook als bijzettafeltje bij je bank als opbergruimte.

Vierkante bijzettafeltjes kunnen gemakkelijk in een hoek gezet worden zonder de kamer veel te veranderen. Als je het moderner wilt, zijn er ook bijzettafels in U-vorm, C-vorm, Z-vorm en zelfs als kubus.

Materiaal

Je moet alleen in een dure bijzettafel investeren als je er goed voor kunt zorgen. Bijzettafeltjes van hout, bijvoorbeeld, zijn veel vatbaarder voor lelijke krassen of watervlekken dan een bijzettafeltje van metaal of een soortgelijk materiaal.

We hebben een lijst samengesteld van dingen waar je op moet letten in onze FAQ!

Maat

Voordat je een nieuw bijzettafeltje koopt, moet je goed nadenken over waar je het wilt plaatsen. Dus, hoe groot moet je bijzettafel zijn? Een klein bijzettafeltje past bijvoorbeeld beter in een hoek dan een groot. Natuurlijk, als je wat blikvangers voor je huis zoekt, kun je ook een contrast creëren met bijzettafeltjes van verschillende afmetingen!

Extra’s

Als je extra bergruimte zoekt, of als je elk weekend je huis opnieuw indeelt en sneller moet verhuizen – de handige bijzettafel dient altijd zijn doel! Hij is er met 1,2 en zelfs 4 laden. Met zwenkwieltjes en zonder.
Met één of twee etages.

 • Verstelbaar: snel om te bouwen
 • met laden: extra opbergruimte
 • op wieltjes: snel verplaatsbaar
 • met handgrepen: eindelijk geen vingerafdrukken zichtbaar

Bijzettafel: Veel gestelde vragen en antwoorden

Wil je weten hoe je je bijzettafel na je aankoop moet schoonmaken, of dat een bijzettafel van metaal of een bijzettafel met een glazen blad geschikt voor je is? Ontdek hier waar je een bijzettafel kunt kopen en alle andere vragen:

Voor wie is een bijzettafel geschikt?

In geen enkel huishouden mag een bijzettafel ontbreken. Je kunt het versieren (zet er bijvoorbeeld een mooie plant of een foto op), je kunt het gebruiken als plaats om je theekopje in te zetten, of gewoon als plek om je krant op te leggen. Een bijzettafel is dus echt geschikt voor iedereen.

Beistelltisch-01

Je kunt een bijzettafel voor praktisch alles gebruiken
(Image source: Goran Ivos / unsplash)

Natuurlijk kun je je huis ook gewoon opleuken met een moderne bijzettafel.

Welke soorten bijzettafels zijn er?

 • Bijzettafel voor binnen
 • Bijzettafel voor buiten

Past een kleine, ronde bijzettafel van glas bij mijn nieuwe bank in de woonkamer? Of zou een massief bijzettafeltje van echt hout beter zijn?
Wel, misschien vind je deze beslissing betrekkelijk moeilijk – met de enorme keuze
van decoratieve bijzettafels.
Ze zijn er niet alleen in kleine, grote, vierkante en driehoekige vormen, maar ook in metaal, glas, kunststof of echt hout.

Type
Binnen echt hout, metaal, glas, kunststof
Buiten voor planten, voor balkon, voor tuin, voor barbecue

Afhankelijk van het feit of je een bijzettafeltje voor binnen of buiten zoekt, moet je beslist aandacht besteden aan de materiaalkeuze. Bepaalde bijzettafels voor buiten (bijvoorbeeld van echt hout) moeten opgeborgen worden, afhankelijk van het seizoen en het weer.

Beistelltisch-02

Salontafel en opbergruimte – je kunt een bijzettafel voor buiten voor alles gebruiken.
(Image source: Toa Heftiba / unsplash)

Wat zijn de alternatieven voor een bijzettafeltje?

Als een bijzettafeltje je te saai is, zijn er ook een paar alternatieven:

Kunst beschrijving
Mand met deksel een mand met een eenvoudig deksel kan ook als plank of plantenstandaard gebruikt worden (tip: rotan manden staan prachtig)
Ottomane voetenbanken kunnen als zitplaats gebruikt worden of je kunt er een dienblad op zetten (dan wordt het een kleine tafel), sommige voetenbanken hebben ook opbergruimte!
Nachtkastje Nachtkastjes zijn meestal kleiner dan typische bijzettafeltjes – kunnen heel praktisch zijn
Stoel Een stoel als bijzettafeltje dient ook zijn doel – eenvoudig opbergen en ook blikvanger

Zoals je ziet, zijn er veel alternatieven voor een gewoon bijzettafeltje. Je kunt je creativiteit gewoon de vrije loop laten en de eenvoudigste voorwerpen gebruiken, bijvoorbeeld als plank.

Hoe maak ik een bijzettafel schoon?

Sommige bijzettafels zijn heel gemakkelijk schoon te maken, andere hebben speciaal onderhoud nodig. Je kunt hier vinden wat voor bijzettafel je nodig hebt en hoe je hem moet verzorgen:

Beistelltisch-03

Een houten bijzettafeltje heeft speciale zorg nodig.
(Image source: James Lewis / unsplash)

Afhankelijk van het materiaal moet en moet je ook verschillende onderhoudsmiddelen voor je bijzettafel gebruiken:

 • van metaal: gebruik een eenvoudige doek of microvezeldoek om schoon te maken
 • van hout: houd het hout droog! Veeg altijd droog na het afnemen met een vochtige doek
 • van glas: eenvoudige schoonmaakmiddelen volstaan – maar zorg ervoor dat je lelijke strepen weg veegt

Conclusie

Of je nu een bijzettafel met wieltjes gekozen hebt, een bijzettafel van metaal, of een bijzettafel van hoogwaardig acacia – we hopen dat we je bij je beslissing hebben kunnen helpen.In feite is er voor elk type een perfecte bijzettafel.

De keuze tussen de verschillende vormen, maten en materialen kan in het begin wat moeilijk zijn, maar neem de tijd om je droom bijzettafeltje te vinden. Of het nu online, in een winkel of tweedehands is – we zijn er zeker van dat je met onze tips vindt wat je zoekt. Zo niet, dan zijn er genoeg alternatieven.

Beeldbron: Monika Mlynek / 123rf

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies