Laatst bijgewerkt: 01-10-2021

Bikinis zijn zeer opvallende kledingstukken. Ze zijn er in een grote verscheidenheid aan ontwerpen, kleuren en prints, dus je vindt altijd het perfecte model voor jou. Wil je meer weten over damesbikini’s? Blijf dan bij Stylespring, we hebben je veel te vertellen!

Beste Bikini dames: Onze selectie

Hier zijn de details die je in staat stellen het ideale model te kiezen. Let goed op!

Alles over vrouwenbikini’s

Bikinis zijn erg leuke en veelzijdige kledingstukken. Er is een grote verscheidenheid aan ontwerpen waaruit je kunt kiezen op de markt, dus stellen we je hieronder de meest populaire soorten voor!

Welke soorten damesbikini’s zijn er?

  • Effen of bedrukt: Er zijn talloze modellen damesbikini’s. Zowel onbedrukt als bedrukt. Onder de laatste springen, naast vele andere, de gebloemde, polkadot of dierenprint varianten eruit.
  • Eenvoudig of met details: Je vindt ook eenvoudige varianten of met details. Bijvoorbeeld ruches, kant, franjes, borduurwerk, gespen en strikken.
  • Met bandjes of bij de hals vastgebonden: Er zijn bikini’s met bandjes of strikjes om rond de hals te knopen. Er zijn ook varianten met een enkele riem of riemen. Andere hebben zelfs geen enkele sluiting.
  • Gesloten of laag uitgesneden: Daarnaast zijn er meer gesloten bikini’s voor vrouwen. En andere waarin de halslijn of het hoge been in de taille overheerst.

Welke bikini is het beste voor welk lichaamstype?

Vertel me je lichaamstype en ik vertel je welke bikini het beste bij je past. Het belangrijkste is natuurlijk dat je je op je gemak voelt en zelfvertrouwen hebt. Daarom is ons motto: “Als je die outfit mooi vindt, ga er dan voor”. Het maakt niet uit wat andere mensen je vertellen. Maar als je enkele aanbevelingen wilt, geven we ze je:

  • Lichamen met meer of minder buste: Als je een kleine buste hebt, raden we driehoekige bikini’s met push-up aan. Ben je daarentegen voluptueuzer en wil je deze zone verhullen, dan kies je best voor topjes. Deze modellen hebben de neiging de buste “af te vlakken”.
  • Lichamen met meer of minder billen: Als je op dit gebied “mollig” bent, kun je kiezen voor een traditionele onderbroek. Als je daarentegen je billen optisch wilt vergroten, raden we culotte modellen aan.
  • Slanke of ronde lichamen: Als je lichaam slanker is, kun je kiezen voor kleinere, laag uitgesneden bikini’s. Als je daarentegen de “rolletjes” wilt verbergen, zoek dan naar bikini’s die strakker zijn en hoger tot de taille reiken. Ze zullen dit gebied beter inperken en afslanken.

Van welke materialen zijn damesbikini’s gemaakt?

Deze bikini’s kunnen verschillende materialen combineren. Hieronder laten we je de belangrijkste zien; let op!

  • Lycra: Lycra is een onmisbaar materiaal voor bikini’s. Deze synthetische stof valt op door zijn elasticiteit en weerstand. Bovendien droogt het heel snel. Het wordt vaak gecombineerd met andere materialen zoals katoen en polyester.
  • Polyester: Polyester is ook een materiaal dat gekenmerkt wordt door zijn elasticiteit, sterkte en gemak om te drogen. Het is ook niet vervormbaar en kan met andere materialen gecombineerd worden.
  • Draad: Hoewel minder gebruikelijk, zijn er ook bikini’s van draad. Ze zijn erg mooi, maar doen er langer over om te drogen en hebben de neiging gemakkelijker te vervormen

Samenvatting

Vrouwen houden van bikini’s! Ze verbinden ons met alles wat goed is aan de zomer. En er zijn tal van stijlen om uit te kiezen, dus denk nu al na over je volgende aankoop en je vindt zeker de perfecte bikini voor jou!

(Uitgelichte afbeelding bron: Thought Catalog: 0W3N9k0d9-A/ Unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies