Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

21Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Als je een groot erf hebt dat vaak vuil verzamelt van bomen in de buurt, als je met buiten schoonmaken of tuinieren werkt, kan één stuk gereedschap je leven veel gemakkelijker maken: de bladblazer!

Steeds meer gebruikt voor schoonmaakklussen die veel tijd kunnen kosten, is de bladblazer praktisch en efficiënt. Wil je meer weten over deze uitzonderlijke uitrusting, blijf dan bij ons, in de volgende regels van dit artikel beantwoorden we al je vragen.
Belangrijk om te weten

 • Met de bladblazer bespaar je tijd bij het schoonmaken van buitenruimten. De apparatuur maakt deze taak veel gemakkelijker en praktischer.
 • Bladblazers kunnen worden aangedreven door brandstof, elektriciteit of batterijen. De eerste soort is krachtiger en de andere zijn milieuvriendelijker.
 • Het is nodig de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen en enige voorzichtigheid te betrachten bij het hanteren van de bladblazer. Gebruik het niet in de buurt van mensen of dieren.

Beste Bladblazer: Onze selectie

De groeiende populariteit van de bladblazer betekent dat steeds meer bekende merken kwaliteitsmodellen produceren. De winnaar ben jij! We hebben enkele bladblazers van zeer goede kwaliteit van verschillende types geselecteerd om je te helpen bij je keuze:

Koopgids

Wat dacht je ervan de voor- en nadelen van een bladblazer te kennen, het waarom van het gebruik ervan te begrijpen en de verschillen tussen hand- en kostbare modellen te zien? We bespreken het allemaal hieronder in onze koopgids!

Imagem mostra um homem usando um soprador de folhas para limpar uma rua.

De bladblazer kan ook op straten en trottoirs gebruikt worden. (Bron: Vladvictoria / Pixabay.com)

Wat is een bladblazer en waarvoor wordt hij gebruikt?

We weten dat het schoonmaken van tuinen, tuinen en buitenruimten nogal ingewikkeld kan zijn. Het is gebruikelijk om slangen, emmers en andere voorwerpen te gebruiken die het werk met water doen, maar met het groeiende milieubewustzijn wordt dit een slecht alternatief.

Daar komt de bladblazer om de hoek kijken. Hij wordt aangedreven door elektriciteit of brandstof en genereert een zeer sterke wind, vaak meer dan 300 km/u, die in staat is al het vuil van een buitenruimte naar een bepaalde plaats te voeren.

Door dit grote vermogen om wind op te wekken, verricht de bladblazer de buitenreiniging op een snelle en praktische manier.

De meeste bladblazers hebben nog een tweede functie: de stofzuiger. Zo trekt hij de bladeren en ander vuil naar een opvangzak, wat ideaal kan zijn als het schoon te maken oppervlak niet zo groot is.

Omdat hij gebruikt kan worden om bladeren te blazen en naar de gewenste plaats te leiden, of bijna als een externe stofzuiger, is de bladblazer een heel nuttig toestel voor wie grote tuinen, tuinen, patio’s heeft of werkt met het schoonmaken van buitenterreinen.

De bladblazer werd uitgevonden in de jaren 1950. Aanvankelijk was er niet veel vraag naar. Maar dat veranderde snel toen de staat Californië aan het eind van de jaren 1970 met een ernstige droogte te maken kreeg.

Niet in staat water te gebruiken om straten, tuinen, patio’s en tuinen schoon te maken, omarmden de bewoners van Californië de bladblazer. En het gaat van kwaad tot erger!

Wat zijn de voor- en nadelen van een bladblazer?

Het belangrijkste voordeel van de bladblazer is dat je er gemakkelijk buiten mee kunt schoonmaken. Het hanteren ervan is niet ingewikkeld, hoewel er beschermingsmiddelen voor nodig zijn.

De tijd die je nodig zou hebben om een tuin vol bladeren op te ruimen met een bezem of tuinslang wordt sterk verkort als je een bladblazer hebt. Dit is nuttig, vooral voor arbeiders in de omgeving.

Als we het over ecologische aspecten hebben, heeft het apparaat een voordeel en een nadeel: het helpt water te besparen, maar als het door brandstof aangedreven wordt, veroorzaakt het luchtvervuiling.

Het is een heel specifiek apparaat, dat alleen aangeschaft moet worden door mensen die buiten plaatsen van aanzienlijke omvang moeten schoonmaken. Het gebruik ervan mag nooit binnenshuis gebeuren.

We kunnen ook wijzen op de veelzijdigheid: door de functies van blazer en stofzuiger te hebben, kan de gebruiker kiezen hoe er schoongemaakt wordt.

Zie in onderstaande tabel de voor- en nadelen van de bladblazer:

Voordelen
 • Vergemakkelijkt veel het schoonmaken van buitenruimten
 • Kan als blazer of stofzuiger gebruikt worden
 • Apparaat is gemakkelijk te hanteren
 • Manier om buitenruimten schoon te maken zonder water te gebruiken
Nadelen
 • Brandstofmodellen veroorzaken vervuiling van de lucht
 • Het gebruik is zeer specifiek en mag nooit op gesloten plaatsen gebeuren
 • Er is altijd een extra verbruik van elektriciteit of brandstof

Handmatige of costal bladblazer?

Het belangrijkste verschil tussen een kostbare bladblazer en een handblazer is de manier van hanteren en laden. De eerste wordt met de armen naast het lichaam gedragen, terwijl de tweede als een rugzak gedragen wordt, vastgebonden op de rug.

De handblazer kan op brandstof, elektrisch of soms op batterijen werken. De costal is alleen verkrijgbaar met de eerste optie.

De costal blower wordt aanbevolen voor grotere oppervlakken omdat hij ergonomischer is en gemakkelijker te gebruiken. Hij wordt vooral gebruikt door professionals die grote tuinen, erven, autowegen en dergelijke moeten schoonmaken.

De handblazer daarentegen is het best voor huishoudelijk gebruik. De mogelijkheid om elektrisch te zijn vermindert de vervuiling, maakt het toestel minder lawaaierig en maakt het smakelijk voor wie een erf of tuin heeft waar zich vaak vuil ophoopt.

Hoe gebruik je een bladblazer?

Het gebruik van een bladblazer is eenvoudig. Richt de slang gewoon op de grond die je wilt schoonmaken, zodat het vuil naar een bepaalde hoek wordt geleid. Als het in de vacuümfunctie staat, is het nog gemakkelijker.

Maar omdat het een apparaat is dat met zeer sterke wind werkt, is het nodig voorzorgsmaatregelen te nemen. Begin met de gebruiksaanwijzing van het model dat je hebt gekocht heel goed te lezen.

Je moet beschermende uitrusting gebruiken bij het hanteren van een bladblazer. Handschoenen, lange broek, oorbescherming en oogbescherming worden aanbevolen. En richt de blazer nooit in de richting van mensen of dieren.

We hebben een video uitgekozen met een korte uitleg over het gebruik van de bladblazer:

Aankoopcriteria: Waarop moet je letten bij de aanschaf van een bladblazer

Ben je al overtuigd van de aanschaf van een bladblazer? Laten we het nu hebben over enkele belangrijke details waarmee je rekening moet houden als je een model kiest:

 • Multifunctionaliteit
 • Opvangcapaciteit
 • Geluidsniveau
 • Ergonomie

Klaar om iets meer over elk van deze criteria te leren?

Multifunctionaliteit

De overgrote meerderheid van bladblazers heeft ook een stofzuigfunctie. Maar sommige zijn ook 3 in 1, en voegen er de mogelijkheid aan toe om als versnipperaar te fungeren.

Dit is een extra functie die helpt bij het praktisch opruimen en weggooien, want de bladeren en ander vuil zijn in veel kleinere stukjes, die weinig plaats innemen in de opvangzak en dan ook nog in het vuilnis.

Imagem mostra um homem caminhando com um soprador costal.

Ook de kustblazer is zeer veelzijdig. (Bron: Pixabay / Pexels.com)

Opvangcapaciteit

Omdat je de functie van stofzuiger en bladblazer vaak kunt gebruiken, is het belangrijk dat het gekozen model een opvangzak heeft die past bij de hoeveelheid vuil die je uit de schoon te maken ruimte moet zuigen.

De grootte van de opvangzakken van de blaasmodellen varieert meestal. Het is praktischer om ze niet steeds te hoeven legen en verwisselen, dus zoek een capaciteit die aan je behoeften beantwoordt.

Geluidsniveau

Voor huishoudelijk gebruik en in woonwijken mag de bladblazer geen al te hoog geluidsniveau hebben. Anders kunnen er problemen met de wet ontstaan. Behalve dat ze kinderen, bejaarden en andere dieren storen.

Elektrische en op batterijen werkende modellen bladblazers zijn het stilst.

Brandstof verbrandende modellen hebben een hoger geluidsniveau door de krachtige motorwerking. Kijk op het gegevensblad van je gekozen model voor deze specificatie.

Ergonomie

Je zult geruime tijd met je bladblazer werken. Je moet dus idealiter een ergonomische greep hebben die niet snel moe wordt en ook niet te zwaar is.

Costal modellen zijn ergonomischer dan manuele modellen, maar verschillende van de laatste zijn ook prettig in de hand. Als je het kunt uitproberen voor je tot aankoop overgaat, kan dat een belangrijke stap zijn in de omgang met de apparatuur.

(Zichtbare foto bron: Alena Saklakova / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies