Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

20Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

De natuur in onze huizen brengen verbetert onze levenskwaliteit en de schoonheid van onze omgeving. In deze gelegenheid zie je hoe een eenvoudige bloempot je kan helpen de rust te vinden die je zoekt, je leert er ook alles over en welke de beste zijn die je in de handel vindt.

Planten hebben altijd een decoratieve verbetering aan ons huis gegeven, maar geven ons ook een gevoel van verbondenheid met de natuur. Voor de mensen die hun kamer willen verrijken brengen we een overzicht klaar om je verliefd te doen worden op een voorwerp zo eenvoudig als een bloempot. Niet alleen dat, we helpen je ook de beste te kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Een plantenbak is een pot of bak die gemaakt is om een plant in te zetten binnenshuis of op plaatsen waar geen plaatsen zijn om in te planten. Er zijn tegenwoordig duizenden maten en uitvoeringen van potten op de markt, die helpen om je huis of kantoor een betere uitstraling te geven.
 • De varianten van plantenbakken verwijzen specifiek naar de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Tot de meest voorkomende behoren plastic, terracotta of keramiek, hout, steen en metaal. Elk verschaft of maakt specifieke eigenschappen mogelijk die de plant helpen groeien.
 • Waar denk je aan als je op het punt staat een plantenbak te kopen? Wist je dat je met bepaalde koopcriteria je productkeuze kunt verbeteren? Als je de beste pot wilt kopen moet je je bewust zijn van de functies, de materialen, de duurzaamheid, de vormgeving en de afmetingen. Dit wordt hieronder nader toegelicht.

Beste Bloempot: Onze selectie

Vergeet potten die breken door ze alleen maar te verplaatsen, met onze lijst van de beste potten op de markt zie je een product dat het geld echt waard is. Sommige potten worden geholpen door hun ongelooflijke schoonheid, andere door hun eenvoud en technologische functies, de waarheid is dat je geen betere zult vinden dan deze.

Koopgids

Je kunt elke pot kopen die je maar wilt, maar heb je er wel over nagedacht of hij de juiste maat en het juiste materiaal heeft voor je plant? Ze zijn niet allemaal hetzelfde, en ze leveren ook niet allemaal hetzelfde voordeel op voor je plant of omgeving, dus willen we je helpen om absoluut alles te weten te komen. Met onze koopgids ben je een pottenexpert.

Het planten in een pot kan een leuke en ontspannende bezigheid zijn. (Foto: rawpixel / Pixabay.com)

Wat is een plantenbak en wat zijn de voordelen ervan?

Een plantenbak is een bak, pot of container die gebruikt wordt om verschillende soorten planten, bloemen en groenten in te planten. Het wordt zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt, waar geen geschikte ruimte is voor de natuurlijke groei van planten of om ze als onderdeel van de decoratie te hebben. Sommige potten hebben gaten voor de afwatering.

Tegenwoordig zijn er duizenden ontwerpen en maten van potten. Je vindt er veel verschillende materialen van fabricage, van kunststof tot keramiek, en ook metalen of glazen onderstellen. Potten en planten in de kamer hebben geeft een plus aan de binnenhuisdecoratie.

De technologie heeft ook haar intrede gedaan op de pottenmarkt, met producten die bestand zijn tegen meer, water geven en ongedierte bestrijden. Want potten worden niet alleen gebruikt voor het planten van bloemen en pronkplanten, maar ook voor het oogsten van groenten en fruit, waarvan de verzorging ingewikkelder is.

Voordelen
 • Hiermee kun je planten binnenshuis hebben of op plaatsen zonder groen
 • Goedkoop
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Geeft schoonheid aan elke omgeving
Nadelen
 • Gemakkelijk te breken
 • Sommige hebben een plaat op de bodem nodig om ze schoon te houden
 • Laat geen grote struiken toe

Terracotta, hout, steen, metaal en plastic potten – Waar moet je op letten?

Je hebt er zeker nog nooit bij stilgestaan hoe belangrijk de materialen van een pot zijn. Je ziet dat ze elk iets anders bieden dat de plant helpt om te groeien en te blijven staan, en ook andere klussen zoals schoonmaken, verhuizen en inrichten gemakkelijker maakt. Hier zijn de potvarianten.

Terracotta of klei. Een van de meest populaire potten die zowel binnen als buiten gebruikt worden. Terracotta of klei laat de plant uitzetten zoveel als hij nodig heeft, het laat ook lucht en substraat toe en houdt een ideale temperatuur, vooral als het tijd is om water te geven. Zeer algemeen voor decoratieve doeleinden.

Wood. Houten potten laten luchtcirculatie toe, zowel aan de bovenkant van de plant als bij de wortels. De enige schuld die deze potten nog hebben is dat ze, omdat ze van hout gemaakt zijn, geleidelijk gaan rotten door de vochtigheid. Houtrot veroorzaakt geen schade aan de planten, maar de pot wordt uiteindelijk wel aangetast.

Stone. Niets is zo duurzaam als steen, maar deze soort pot heeft nog een groot voordeel: het is een waterdicht materiaal, dat een geschikte temperatuur behoudt. Op decoratief vlak kan de stenen pot een bijzonder decoratief voorwerp zijn als het erom gaat een zen of moderne inrichting na te bootsen.

Metaal. Duurzaam, zonwerend, maar erg koud, dit zijn de eigenschappen die een metalen voorwerp kan hebben en bij bloempotten is dat geen uitzondering. Ongetwijfeld is metaal een ongelooflijke metgezel voor interieurs, maar erg beperkt als het om potten gaat. Daarom kun je het beste goed bestuderen welke planten je er in moet zetten.

Plastic. Een ander materiaal dat het meest gebruikt wordt bij de vervaardiging van potten is plastic. Er zijn verschillende soorten plastic, en ook verschillende soorten potten, maar in het algemeen is het een van de meest betrouwbare, duurzame en lichte materialen. Ze worden momenteel het meest gebruikt voor “slimme” potten.

Aankoopcriteria: factoren waarmee je verschillende plantenbak modellen kunt vergelijken en beoordelen

Ons gedeelte met koopcriteria helpt je om die factoren te kennen waarmee je kunt bepalen welk product beter is dan het andere. In dit verband helpt deze gids je om de kenmerken te begrijpen die een goede plantenbak moet hebben:

 • Materialen voor de fabricage
 • Functies
 • Ontwerp en afmetingen
 • Duurzaamheid

Materialen voor de vervaardiging

De materialen die voor de vervaardiging van de potten gebruikt worden, zijn niet alleen nuttig, maar spelen ook een belangrijke rol bij de versiering. Deze aankoopfactor is het belangrijkst bij het kopen van een pot en daarom zullen we uitleggen wanneer je het ene materiaal en wanneer het andere moet kopen.

Veeleisende planten, er zijn plantensoorten die water, licht, zuurstof en voedingsstoffen nodig hebben, helaas bieden niet alle fabricagematerialen dit. De mooiste planten vragen de meeste verzorging, dus moet je plastic, terracotta en houten potten kopen. Ze houden je planten zeker gezond.

Winterharde planten, aloë vera, bamboe en cactus hebben niet veel verzorging nodig. Je kunt er alle soorten potten voor gebruiken, maar ze zien er prachtig uit in materialen als steen, plastic en metaal. Toch mag je niet vergeten er aandacht aan te besteden. Door de soort planten te kennen, kun je de juiste pot kopen.

Er zijn potten in alle maten, kleuren en vormen (Foto: Jennifer Smith / Pixabay.com)

Functies

Een pot is niet meer dan een lege bak als we niet zeker weten wat we ermee willen doen. Het is deze eigenschap die ze bijzonder maakt, dus als het tijd is om nieuwe potten te kopen moet een van de belangrijkste koopcriteria de functionaliteit ervan zijn.

Decoratieve functie, die de schoonheid van ons huis verhoogt, maakt niet alleen dat je je gelukkig voelt, maar ook dat je tot rust komt. Planten en bloemen in een pot fleuren elke ruimte op, vooral als je ook aandacht besteedt aan het uiterlijk, de grootte en het materiaal waarvan de pot gemaakt is. Veel plezier bij het kiezen van je favoriete.

Functieculturist, als je groenten of fruit wilt kweken en je hebt een grote ruimte nodig, kan een pot perfect voor je zijn. We raden de lange houten aan, want ze zijn perfect om je kleintjes alle groeivoorwaarden te bieden. Met de juiste potten van de juiste maat kun je een moestuin in je huis aanleggen.

Ontwerp en afmetingen

Behalve de liefde voor de natuur en al het goede van een minituin in je huis, is het ook zo dat ze binnen in huis gebruikt worden voor decoratief effect en functie. Er zijn duizenden deskundigen die aanraden minstens 2 of 3 planten in onze huiskamer te hebben, dit maakt de inrichting of het uiterlijk tot een onmisbare koopfactor.

Je kunt potten kopen in verschillende vormen; vierkanten, rechthoeken, cirkels, piramides, zelfs luchtpotten of potten die aan de muur gehangen kunnen worden. Ook de grootte is een belangrijke factor, het geeft planten meer ruimte en impact aan de ruimte. Er zijn verschillende maten, maar van 12 tot 50 cm zijn de meest in de handel verkrijgbare.

Geef je huis een rustiek, modern, Japans, minimalistisch, industrieel of wat je maar wilt, gewoon door het juiste uiterlijk en de juiste afmetingen van de pot te kiezen. Je kunt ook kiezen voor een collectie bij elkaar passende potten om harmonie te geven aan elke kamer.

“Heel mooi product, ideaal voor een middelgrote plant. Me Encanto” María Villa (Rivet gebruiker).

Duurzaamheid

Hoe triest is het om een bloempot te kopen en dezelfde dag nog je huisdier of je familieleden, bij een ongelukje, te breken. Een kortstondige vreugde en niemand vindt het leuk dat dit hem overkomt. Als je een pot koopt moet je er zeker van zijn dat hij lang genoeg kan meegaan.

Houten potten zijn erg handig, maar ze zijn niet waterdicht. Als je van plan bent houten potten te kopen, moet je ze in een overdekte ruimte bewaren. Zo blijven ze minstens een jaar goed. Laat je ze daarentegen buiten staan bij regenachtig weer, dan kan hun bruikbaarheid met wel 3 maanden verminderen.

Stenen potten zijn niet de perfecte omgeving voor veel planten, omdat ze geen voedingsstoffen en hydratatie kunnen toelaten. Het is echter het meest resistente materiaal binnen deze markt en geeft een plus aan de inrichting, vooral als het gepolijste steen is die meer dan 10 jaar kan meegaan.

Kunststof potten worden het meest verkocht om hun klimaatbestendigheid en bruikbaarheid. Omdat het zo’n licht materiaal is, kunnen planten zonder veel moeite van de ene plaats naar de andere vervoerd worden, maar het maakt ze ook kwetsbaar voor vallen en agressieve wortels. Zonder incident kunnen ze meer dan 5 jaar meegaan.

Keramische of terracotta potten kunnen even lang meegaan als stenen potten, als er geen plotseling incident gebeurt zoals een val, een klap of een agressieve plantenwortel. Zonder druk kunnen ze meer dan 10 jaar meegaan, met druk weet je het wel.

Metalen potten zijn duurzaam, maar laten veel te wensen over op het gebied van prestaties. Koop een pot die aan al je eisen kan voldoen. Gebruik deze informatie als je grootste bondgenoot en je zult zien dat je volgende aankoop er 100% op vooruit gaat.

(Uitgelichte foto: rihaij/ Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies