Laatst bijgewerkt: 07-02-2022

Onze selectiecriteria

23Onderzochte producten

64Bestede uren

30Beoordeelde onderzoeken

189Verzamelde opmerkingen

Een Bluetooth ontvanger is een apparaat waarmee je niet-Bluetooth audio-apparatuur (zoals een MP3-speler, CD-speler of cassettedeck) met een 3.5mm kabel op een willekeurig luidsprekersysteem kunt aansluiten.

Een Bluetooth ontvanger is een toestel waarmee je je niet-Bluetooth apparaten (zoals een MP3 speler of CD/DVD speler) met een willekeurig luidsprekersysteem kunt verbinden met behulp van draadloze technologie. De zender ontvangt audiosignalen van de bron en zendt ze draadloos uit via radiofrequentie transmissie, die door een compatibel ontvangtoestel kan worden opgepikt.
Beste Bluetooth ontvanger: Onze selectie

Bluetooth ontvanger: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Bluetooth ontvangers zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn drie soorten Bluetooth ontvangers. De eerste is een USB dongle, die je in de USB poort van je computer steekt en waarmee je de ontvanger kunt gebruiken met elk apparaat dat een 3.5mm audio jack heeft (zoals een iPod of een laptop). Dit type Bluetooth ontvanger kan desgewenst samen met een bedrade hoofdtelefoon gebruikt worden voor een betere geluidskwaliteit. Een ander type Bluetooth ontvanger is er een die rechtstreeks op je stereo-installatie wordt aangesloten via RCA kabels of een optische kabel, zodat hij muziek kan streamen van andere toestellen zoals computers, MP3 spelers en mobiele telefoons zonder dat er draden tussen beide toestellen moeten worden aangesloten. Tenslotte zijn er stand-alone ontvangers zoals de Logitech UE Boombox die hun eigen ingebouwde luidsprekers hebben maar waarmee je ook externe luidsprekers kunt aansluiten via de auxiliary input poorten als dat nodig is – dit maakt hem perfect voor feestjes waar iedereen verschillende liedjes tegelijk wil laten spelen.

De beste Bluetooth ontvanger is degene die al je apparaten ondersteunt en je een helder geluid geeft. Hij moet ook gemakkelijk te gebruiken zijn, een goed verbindingsbereik hebben, er stijlvol uitzien en niet te veel kosten.

Wie moet een Bluetooth ontvanger gebruiken?

Als je een eenvoudige oplossing zoekt om audio van je smartphone of tablet te streamen, dan is de Bluetooth ontvanger perfect. Hij is ook geweldig als je een oudere auto hebt die nieuwere technologie zoals Apple CarPlay en Android Auto niet ondersteunt.

Op basis van welke criteria moet je een Bluetooth ontvanger kopen?

Prijs en mogelijkheden zijn de twee belangrijkste criteria om te overwegen wanneer je een Bluetooth ontvanger koopt. Heb je een oude stereo-installatie die geen draadloze muziekstreaming ondersteunt, dan is het zinvol zo’n apparaat te kopen. De prijsklasse voor ontvangers ligt tussen $ 20 en $ 100, afhankelijk van hun mogelijkheden. Sommige modellen kun je rechtstreeks op je TV of DVD speler aansluiten, terwijl andere extra componenten zoals luidsprekers nodig hebben om goed te werken. Je moet ook nagaan of ze met een afstandsbediening komen, zodat je niet telkens hoeft op te staan als je iets aan het volume wilt veranderen of van nummer wilt wisselen vanaf je mobiele toestel (indien ondersteund).

Controleer de verbindingsinterface van je Bluetooth ontvanger. Is het USB, zorg dan dat je een compatibel apparaat hebt om mee te verbinden. Je moet ook kijken of hij compatibel is en of hij via draden verbonden kan worden of niet.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Bluetooth ontvanger?

Voordelen

Bluetooth ontvangers zijn een handige manier om draadloze audiofuncties aan je home theater systeem toe te voegen. Ze kunnen gebruikt worden met elk apparaat dat een analoge uitgang heeft, zoals CD-spelers, AM/FM radio’s en draagbare MP3 spelers (iPod). De ontvanger zet het signaal om in digitaal formaat zodat het draadloos via RF of IR signalen kan worden doorgegeven. Zo kun je luisteren zonder dat er draden van elk component in je entertainment center terug naar het TV toestel lopen.

Nadelen

Bluetooth ontvangers zijn niet zo handig in het gebruik. Je moet de ontvanger met een kabel verbinden en dan in je TV of audiosysteem steken om van een draadloze luisterervaring te kunnen genieten. Omdat ze geen ingebouwde batterijen hebben, moet je ook een AC stroombron in de buurt hebben, zodat je ze kunt opladen als hun batterij leeg is.

Wat voor extra gereedschap is nodig om een Bluetooth ontvanger te gebruiken?

Een Bluetooth ontvanger is een klein apparaatje dat op een willekeurige geluidsbron, zoals een MP3 speler of computer, aangesloten kan worden. Het stelt de gebruiker dan in staat draadloos muziek af te spelen via de luidsprekers in huis. Het enige andere gereedschap dat nodig is, is een compatibele mobiele telefoon met Bluetooth mogelijkheden en daarop geïnstalleerde software (iTunes voor Apple producten).

Welke alternatieven voor een Bluetooth ontvanger bestaan er?

Er zijn een paar alternatieven voor Bluetooth ontvangers. Een ervan is een FM zender, die je voor ongeveer $20 kunt kopen en in de sigarettenaansteker van je auto kunt steken. Het probleem met deze optie is dat je dan via de luidsprekers van je auto moet luisteren in plaats van via een koptelefoon of oordopjes. Een ander alternatief is het gebruik van een bedrade hoofdtelefoon met een afstandsbediening met 3 knoppen erop (zoals die van Skullcandy). Hiermee kun je nummers overslaan zonder je telefoon uit zijn hoesje te hoeven halen, maar het kan zijn dat dit niet werkt als er niet genoeg speling zit in de draad tussen de hoofdtelefoonaansluiting en de plaats waar ze aan het andere eind van hun snoer aansluiten.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • UGREEN
  • EasyULT
  • Anker

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Bluetooth ontvanger in onze review kost ongeveer 11 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 35 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies