Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

23Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Vandaag gaan we het hebben over een cosmetica dat al vele jaren deel uitmaakt van de schoonheidsroutine van vrouwen en ook nu nog een belangrijke rol speelt: de blush.

Bij uitstek geschikt om het gezicht mee te blossen, is blush niets anders dan een roze of aardachtig pigment dat gemaakt is om op de wangen aan te brengen en zo een gezonde uitstraling achter te laten.

Beroemd en al vele jaren in gebruik, is het nog steeds een succes bij vrouwen en wordt het elke dag meer gemoderniseerd.

In de gids hieronder duiken we in het universum van de schoonheid en leggen je iets beter uit hoe je dit product toepast, en vertellen je bovendien alle voordelen ervan.
Belangrijk om te weten

 • Blush is een schoonheidsproduct dat tot doel heeft de huid te blossen en de jukbeenderen een gezonde aanblik te geven.
 • Ondanks dat het een mooi resultaat geeft, moet het gebruik ervan heel voorzichtig zijn, want afhankelijk van de gebruikte techniek kan het uiteindelijk te overdreven worden.
 • Het is ook belangrijk dat vrouwen de juiste tint voor hun huidskleur kiezen.

Beste Blush: Onze selectie

Koopgids

De perfecte make-up bestaat uit verschillende stappen, en de blush is er een van die niet mag ontbreken. Het zorgt voor gladheid en accentueert de jukbeenderen, waardoor de huid er gezond uitziet.

In de Gids hieronder benaderen we het thema op een diepere manier, en leggen we je bovendien alle voordelen van dit product uit.

Foto de uma mulher passando blush.

De bedoeling van de blush is de jukbeenderen te kleuren, waardoor de huid er gezond en teer uitziet. (Bron: warrengoldswain / 123rf)

Wat is blozen?

Blozen is al een oude bekende van het vrouwelijk universum. Het is een roze pigment, dat poeder, crème of vloeibaar kan zijn, ideaal om de wangen te kleuren.

Het is bedoeld om het gezicht een delicaat vleugje gezondheid te geven, de glimlach te accentueren en de huid zachtjes te verlichten. De tinten roze kunnen variëren, maar hun doel is steeds hetzelfde aspect van vitaliteit, schoonheid en delicatesse.

Wat zijn de voor- en nadelen van blush?

Het belangrijkste voordeel van het aanbrengen van blush is esthetiek. Wanneer we andere cosmetica op onze huid aanbrengen, zoals foundation en concealer, is het heel goed mogelijk dat het algemene aspect heel gelijkmatig is, in slechts één kleur.

De bedoeling van de blush is deze trend te doorbreken en de wangen te blossen, zodat ze een heel gezond aspect krijgen en ook je glimlach en gelaatstrekken beter uitkomen.

Er zijn lichtere en subtielere blushes, en ook sterkere en glanzender, en het is aan jou om te kiezen welke beter bij verschillende gelegenheden past.

Ondanks zijn schoonheid en vrouwelijkheid is het heel belangrijk dat je weet dat blush een erg gepigmenteerd cosmeticum is, en dat het gebruik ervan dus met mate moet gebeuren.

Het is nodig niet alleen voorzichtig te zijn, maar ook techniek bij het aanbrengen, of het kan uiteindelijk je wangen te veel accentueren en zorgen voor een kunstmatig aspect van je gezicht.

Voordelen
 • Het bloost de jukbeenderen en zorgt voor een gezonde uitstraling
 • Het is mooi, teer en vrouwelijk
 • Er zijn mogelijkheden in verschillende tinten en stijlen
Nadelen
 • Het is noodzakelijk voorzichtig te werk te gaan bij het aanbrengen
 • Het is ook nodig techniek te hebben bij het gebruik ervan

Wat is de juiste manier om blush aan te brengen?

Het aanbrengen van blush schrikt veel mensen af, omdat het een grove en geforceerde uitstraling kan bevorderen als het verkeerd gedaan wordt. Er is echter een techniek die je heel wat kan helpen om dit cosmeticum op de juiste manier te gebruiken.

In eerste instantie is het belangrijk dat je weet dat je de blush met behulp van een kwast of met je vingers kunt aanbrengen.

Bij poederblushes is de juiste manier het gebruik van een kwast, terwijl de vloeibare of crèmige modellen met je vingers aangebracht moeten worden.

Zoals we al zeiden is de bedoeling van blush de jukbeenderen te kleuren en de gelaatstrekken te versterken, dus is het belangrijk dat je alleen zo’n deel van de wangen pigmenteert, zonder de kleur te overdrijven en zonder een erg afgetekende make-up achter te laten.

De techniek die we voorstellen is als volgt:

 1. Glimlach terwijl je in een spiegel kijkt.
 2. Breng op het “hoge” deel van de wangen de blush aan door hem zachtjes op te kloppen en een beetje naar buiten te trekken.
 3. Het is belangrijk om blush naar boven toe aan te brengen, en nooit naar beneden.

Blush, illuminator en bronzer: Wat zijn hun verschillen?

Nu er zoveel schoonheidsproducten op de markt zijn, is het gebruikelijk dat er twijfel ontstaat over de functie van elk ervan, vooral als het gaat om cosmetica om het gezicht te pigmenteren, te verlichten en te omlijnen.

In het geval van blush, illuminator en bronzer zijn de verschillen nogal opvallend en je moet er op letten om te voorkomen dat je het product uiteindelijk voor het verkeerde doel gebruikt.

 • Blush: De blush heeft, zoals je al weet, een roze tint en is het meest aangewezen om de wangen te blossen en voor een gezonde uitstraling te zorgen. Het moet met zorg gebruikt worden voor een subtiel en delicaat resultaat.
 • Illuminator: Al de illuminator dient, zoals de naam al zegt, om strategische punten van het gezicht te verlichten, te verfijnen en te accentueren. Het heeft een parelmoerachtige toon en is begiftigd met helderheid, ideaal om aan te brengen op de neus, boven de jukbeenderen, op de wenkbrauwboog, op de binnenhoek van de ogen en op de cupido’s boog.
 • Bronzer: Bronzer wordt gebruikt om de huid te contouren en voor een gebronsde uitstraling te zorgen, want het heeft een aardse toon. Bij gebruik moet je goed opletten dat je niet te veel markeert, en proberen de make-up zo natuurlijk mogelijk te laten. Het bevordert een mooie afschaduwing van het gezicht, waardoor de botstructuur dunner wordt en wordt benadrukt. De bronzer moet onder de jukbeenderen aangebracht worden, op de neus, slapen en kin.
Blush Illuminator Bronzer
Tone Roze Parelmoer Aards
Doel Voor een geblushte en gezonde uitstraling Voor het oplichten, verfijnen en accentueren van gelaatstrekken Voor het contouren, verfijnen en versterken van de structuur van het gezicht
Waar aanbrengen Jukbeenderen Neus, boven de jukbeenderen, wenkbrauwkrul, binnenste ooghoek en cupido’s boog Jukbeenderen, randen van de neus, slapen en kin

Koopcriteria: Factoren om de verschillende blush modellen te vergelijken

Voordat je een cosmetica koopt, is het belangrijk dat je op details let en enkele waardevolle zaken in acht neemt, zoals:

 • Ideale schaduw
 • Textuur
 • Instellen
 • Zaak

Bekijk nu elk onderwerp in detail om de beste aankoop te doen:

Ideale toon

Kies voor alles een toon die bij je huidskleur past. Hoewel de roze tinten het meest voorkomen, zijn er ook varianten die naar perzik of bruin trekken.

Vrouwen met een heel lichte huid, bijvoorbeeld, kunnen beter kiezen voor de lichtere tinten, die naar roze of perzik trekken, omdat deze dichter bij hun huidskleur liggen en een perfect contrast geven.

Bij brunette vrouwen zijn de roze tinten met een bronzen achtergrond ideaal, omdat deze huidskleur tussen blank en zwart in ligt.

Zwarte vrouwen kunnen beter inzetten op terracotta kleuren, gebrand roze en meer uitgesproken bruintinten, want die combineren en geven een krachtig accent aan de huidskleur.

Imagem de maquiagens sobre mesa.

Kies een blushtint die bij je huid en je stijl past. (Bron: ymkaaaaa / Pixabay)

Textuur

Het is belangrijk dat je blush een gladde textuur heeft, en dat hij je huid niet schaadt bij het aanbrengen. Doe zo mogelijk een test voor je koopt en kijk of het gekozen model prettig aanvoelt.

Kijk ook of de blush te veel afbrokkelt als je over de kwast gaat, en als dat gebeurt, geef dan voorrang aan andere modellen, zo verspil je de make-up niet.

Fixatie

Als het over make-up gaat, is de fixatie een vraag waar rekening mee gehouden moet worden. Het is belangrijk dat je een product koopt dat zonder problemen een hele dag werken of een hele nacht feesten kan doorstaan.

Hoewel sommige vrouwen de gewoonte hebben om naar de badkamer te gaan voor het beroemde retoucheerwerk, zou deze gewoonte niet nodig moeten zijn! Houd de houdbaarheid van je product in de gaten, en kies voor die die uren en uren garanderen zonder je in de steek te laten, zie je?

Foto de uma mão feminina segurando um estojo de blush, que possui três diferentes tons de rosa e um pequeno espelho.

De bedoeling van blush is om de jukbeenderen te kleuren, en zo een gezonde en tere uitstraling van de huid te bevorderen. (Bron: CharuTyagi / Pixabay)

Estojo

Niets leuker dan een complete make-up set kopen, toch? Die hebben een kwastje en komen zelfs met een spiegeltje. In het geval van blush is dat niet anders.

Probeer te kiezen voor blushes in deze stijl, want behalve dat het je leven gemakkelijker maakt, eindigt het ook als een manier om je geld beter te besteden.

(Uitgelichte foto bron: Rawpixel.com / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies